Home Logo

Νέα - Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

Ετήσιο Περιφερειακό Συνέδριο για την ανάπτυξη της περιφέρειας από ΣΒΘΣΕ-Επιμελητήριο Μαγνησίας

Ετήσιο Περιφερειακό Συνέδριο για την ανάπτυξη της περιφέρειας από ΣΒΘΣΕ-Επιμελητήριο Μαγνησίας

Εποικοδομητική και γόνιμη χαρακτηρίστηκε η συνάντηση που είχε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Αριστοτέλης Μπασδάνης με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας κ. Αθανάσιο Συριανό την Παρασκευή 12 Μαΐου 2023.

Ο κ. Συριανός, αλλά και ο Γενικός Διευθυντής του ΣΒΘΣΕ κ. Βασίλης Κλειτσογιάννης που έγιναν δεκτοί από τον Πρόεδρο κ. Μπασδάνη, τον Γενικό Γραμματέα του Επιμελητηρίου κ. Βασίλης Ζαχείλα και τον Οικονομικό Επόπτη κ. Νίκο Αγγελέτο, εξέφρασαν την πρόθεση να είναι αρωγοί κάθε πρωτοβουλίας που υπηρετεί την ανάπτυξη και την πρόοδο του Νομού Μαγνησίας.

Μεταξύ των θεμάτων που συζήτησαν οι δύο πλευρές ήταν η συνδιοργάνωση ετήσιου Περιφερειακού Συνεδρίου με θέμα την ανάπτυξη της περιφέρειας.

Ταυτόχρονα, εκφράστηκε η κοινή πρόθεση για αξιοποίηση χρηματοδοτικών δυνατοτήτων για την ανάπτυξη προγραμμάτων αρχικής, αλλά και συνεχιζόμενης τεχνικής κατάρτισης ανθρώπινου δυναμικού, με αρχικό στόχο την τεχνική εκπαίδευση σε επαγγέλματα με θετικές μελλοντικές προοπτικές απασχόλησης και με προτεραιοποίηση κλάδων όπου παρουσιάζεται έλλειψη κάλυψης θέσεων εργασίας. Στόχος, η απορρόφηση ανέργων και ειδικότερα η αύξηση της απασχόλησης των γυναικών και η ενσωμάτωση των μεταναστών.

Από την πλευρά του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας εκφράστηκε επίσης η πρόθεση για αξιοποίηση χρηματοδοτικών δυνατοτήτων για την προώθηση της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας στο Νομό, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Μαγνησίας και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Τέλος αποφασίστηκαν κοινές δράσεις εκπαίδευσης των στελεχών του Επιμελητηρίου και του Συνδέσμου.

 

 

 


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

banner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner image
banner imagebanner imagebanner imagebanner image
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
    Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
  • info@cci-magnesia.gr
  • Τηλ.: + 30 2421094700
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα και Τετάρτη:
    07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
    07:00 – 15:00
© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR