Home Logo

Νέα - Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

Πρωτοβουλία δεντροφύτευσης στην Α’ ΒΙΠΕ και στο ΒΙΟΠΑ από το Επιμελητήριο Μαγνησίας

Πρωτοβουλία δεντροφύτευσης στην Α’ ΒΙΠΕ και στο ΒΙΟΠΑ από το Επιμελητήριο Μαγνησίας

Την Α’ Βιομηχανική Περιοχή και το Βιοτεχνικό Πάρκο του Βόλου που έχουν μετατραπεί σε κρανίου τόπο μετά και την χθεσινή πύρινη κόλαση επισκέφθηκε το πρωί της Πέμπτης 27 Ιουλίου ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης, την ώρα που σημειώνονταν και πάλι μικρές αναζωπυρώσεις.  

Σε συνεργασία που είχε με την Πρόεδρο του Φορέα Διαχείρισης της Α’ ΒΙΠΕ κ. Ιωάννα Κιντά αποφασίστηκε η κοινή παρέμβαση στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, ώστε να υπάρξει η μόνιμη παρουσία κατά τους θερινούς μήνες πυροσβεστικού οχήματος στην Α’ ΒΙΠΕ για την αποσόβηση επικίνδυνων καταστάσεων, καθώς η μόνη περιοχή που διαθέτει Πυροσβεστικό Σταθμό είναι η Β’ ΒΙΠΕ.

Το ίδιο αίτημα εξάλλου εξέφρασε και ο Α’ αντιπρόεδρος της ΟΕΒΕΜ κ. Νίκος Πλουμιστός που έχει την επιχείρησή του στο ΒΙΟΠΑ και υπογράμμισε ότι μία υδροφόρα θα αποδεικνύονταν σωτήρια στην χθεσινή καταστροφή.

Ταυτόχρονα, το Επιμελητήριο Μαγνησίας σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης αναλαμβάνει πρωτοβουλία δεντροφύτευσης στην περιοχή, καθώς ολοκληρώνεται 31 Ιουλίου η σύνταξη της φυτοτεχνικής μελέτης από την πλευρά του Φορέα.

Ο κ. Μπασδάνης ενημερώθηκε από την κ. Κιντά για το μέγεθος της καταστροφής που έχουν υποστεί παραγωγικές μονάδες που ακόμη και αυτή την ώρα δεν έχουν ρεύμα και νερό, καθώς έχει διακοπή μίας γραμμής ηλεκτροδότησης στην Α’ ΒΙΠΕ, αλλά και η υδροδότηση στην Β’ ΒΙΠΕ.

Η αποθήκη του εργοστασίου «Λυκομήτρος», που βρίσκεται στην περιοχή του Σέσκλου παραδόθηκε στις φλόγες, λίγο μετά τις 4.30 το απόγευμα της Τετάρτης, που ξεκίνησε η πύρινη πολιορκία της βιομηχανικής περιοχής του Βόλου, ενώ οι φλόγες έφτασαν σε πολλές αυλές εργοστασίων στο ΒΙΟΠΑ.

Από Άγιο σώθηκε και το συνεργείο αυτοκινήτων του κ. Νίκου Πλουμιστού, καθώς η φωτιά πλησίασε απειλητικά την επιχείρηση, και τελευταία στιγμή η αλλαγή της φοράς του ανέμου απέβη σωτήρια τόσο για την συγκεκριμένη επιχείρηση, όσο και για πολλές άλλες, όπως το Συνεταιριστικό ΚΤΕΟ.

Όπως υπογράμμισε η κ. Κιντά, το ενθαρρυντικό ήταν ότι όλες οι παραγωγικές μονάδες είχαν προνοήσει για τον καθαρισμό των χώρων τους από ξερά χόρτα και φερτές ύλες, με αποτέλεσμα αυτό να αποτελέσει ανάχωμα της πύρινης λαίλαπας σε πολλές περιπτώσεις.

Για ακόμη μία φορά ωστόσο, αυτό δεν συνέβη στην περίπτωση του υποσταθμού της ΔΕΔΔΗΕ, που παρατηρείται κάθε χρόνο στο ίδιο σημείο να εκδηλώνεται πυρκαγιά από την υπερθέρμανση των μετασχηματιστών.

Τέλος, αυτό που υπογραμμίστηκε στη συνάντηση ήταν η συγκινητική συνεισφορά εθελοντών, που αποτελούνταν από ομάδες νέων ανθρώπων που έδωσαν το παρών τις κρίσιμες ώρες στην περιοχή. «Είδαμε νέα παιδιά, που δεν τα είχαμε ξαναδεί, να παλεύουν με τις φλόγες, να βοηθούν και να συνδράμουν με όλες τους τίς δυνάμεις και αυτό πραγματικά ήταν για μας συγκλονιστικό εκείνες τις ώρες», κατέληξε ο κ. Πλουμιστός.

 

 

 

 

 


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

banner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner image
banner imagebanner imagebanner imagebanner image
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
    Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
  • info@cci-magnesia.gr
  • Τηλ.: + 30 2421094700
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα και Τετάρτη:
    07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
    07:00 – 15:00
© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR