Home Logo

Νέα - Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

«Κλειστό» το μπαλκόνι του Πηλίου-αυτοψία Αριστοτέλη Μπασδάνη στις επιχειρήσεις που επλήγησαν

«Κλειστό» το μπαλκόνι του Πηλίου-αυτοψία Αριστοτέλη Μπασδάνη στις επιχειρήσεις που επλήγησαν

Κραυγή αγωνίας για την επιβίωσή τους, έχοντας σταθερή θέληση να παραμείνουν στον τόπο τους εξέφρασαν οι επαγγελματίες της Μακρινίτσας Πηλίου στον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Αριστοτέλη Μπασδάνη που τους επισκέφθηκε το πρωί της Πέμπτης 5 Οκτωβρίου για να τους δει από κοντά και να καταγράψει τις τραγικές συνέπειες της θεομηνίας που σφυροκόπησε δύο φορές τον τόπο τους.

Η ζωή δείχνει να σταμάτησε για τους 50 και πλέον επαγγελματίες στο «μπαλκόνι του Πηλίου» στις 5 Σεπτεμβρίου όπου και ήρθε το πρώτο χτύπημα της κακοκαιρίας Daniel. Το πρωί αντιπροσωπεία των επαγγελματιών παρουσίασε στον κ. Μπασδάνη την σειρά των αιτημάτων που χρίζουν άμεσης ανταπόκρισης από την Πολιτεία, ώστε να μην αναγκαστούν -όπως τόνισαν- να βάλουν οριστικό λουκέτο στις επιχειρήσεις τους και να ξενιτευτούν από τον τόπο τους.

Πρώτο και βασικό αίτημα επαγγελματιών και κατοίκων είναι η άμεση αποκατάσταση της πρόσβασης στην περιοχή, τόσο μέσω Πορταριάς όσο και μέσω Κουκουράβας που αυτή την ώρα είναι αδύνατη, καθώς και η ταυτόχρονη διαβεβαίωση των Αρχών για την οδική ασφάλεια των δρόμων, με δεδομένο ότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου, η Μακρινίτσα έχει σημειώσει πανευρωπαϊκό ρεκόρ βροχόπτωσης.

Η μη προσβασιμότητα έχει καταστήσει το χωριό οικονομικά και επιχειρηματικά «ζωντανό-νεκρό», καθώς καμία από τις επιχειρήσεις αυτή την ώρα δεν λειτουργεί, ακόμη και αυτές που δεν επλήγησαν από την πρωτόγνωρη κακοκαιρία. Αυτό, όπως τόνισαν δημιουργεί μία αλυσίδα άλλων αιτημάτων, όπως το «πάγωμα» των ενοικίων στις επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές, οικονομική ενίσχυση των επιχειρήσεων (τύπου επιστρεπτέας προκαταβολής) εξαιτίας των μηδενικών τζίρων που καταγράφουν και τέλος το «πάγωμα» παγίων εξόδων των κλειστών επιχειρήσεων (ΔΕΗ,ΟΤΕ, ΦΠΑ, ΕΦΚΑ).

Ένα ακόμη θέμα που τέθηκε στη συζήτηση ήταν και η άμεση επισκευή και αποκατάσταση του δικτύου αποχέτευσης, καθώς πρόκειται για ύψιστο θέμα δημόσιας υγείας.

Ο κ. Μπασδάνης ακούγοντας προσεκτικά τους επαγγελματίες της Μακρινίτσας, παρουσίασε τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει το Επιμελητήριο για την στήριξή τους, ώστε ο φορέας να καταστεί η «φωνή» τους σε κεντρικό επίπεδο, ενώ όπως και ο ίδιος υπογράμμισε η απώλεια εισοδήματος είναι το βασικότερο πρόβλημα που καθιστά αβέβαιο το επιχειρηματικό μέλλον στην περιοχή.

«Ταυτόχρονα, θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για μία άμεση και αποτελεσματική καμπάνια, ώστε ένας κατεξοχήν τουριστικός προορισμός, όπως η Μακρινίτσα, να ανακτήσει γρήγορα δυνάμεις σε επίπεδο επισκεψιμότητας, κατέληξε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, ο οποίος και ανανέωσε το ραντεβού μαζί τους για την ερχόμενη εβδομάδα, ώστε να δουλέψουν από κοινού, ένα-ένα τα επιμέρους αιτήματα για παρέμβαση στα αρμόδια Υπουργεία.

 

 

 

 

 

 

 


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

banner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner image
banner imagebanner imagebanner imagebanner image
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
    Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
  • info@cci-magnesia.gr
  • Τηλ.: + 30 2421094700
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα και Τετάρτη:
    07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
    07:00 – 15:00
© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR