Home Logo

Νέα - Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

Σε Μηλίνα και Πλατανιά το Επιμελητήριο Μαγνησίας-«Επιτακτική η ανάγκη να ξανασταθεί η περιοχή στα πόδια της»

Σε Μηλίνα και Πλατανιά το Επιμελητήριο Μαγνησίας-«Επιτακτική η ανάγκη να ξανασταθεί η περιοχή στα πόδια της»

Αποφασισμένοι να ξανασταθούν στα πόδια τους, δίνοντας και πάλι πνοή στον τόπο τους δήλωσαν επαγγελματίες της Μηλίνας και του Πλατανιά στην αποστολή του Επιμελητηρίου Μαγνησίας που επισκέφθηκε ανήμερα της γιορτής της 28ης Οκτωβρίου την περιοχή του Νοτίου Πηλίου, με επικεφαλής τον Πρόεδρο Αριστοτέλη Μπασδάνη.

Το μήνυμα, που θέλησε να δώσει ο κ. Μπασδάνης, εμψυχώνοντας την επαγγελματική κοινότητα είναι ότι πρέπει άμεσα να ξεφύγουμε από τον κλοιό της μιζέριας που περικλείει αυτή την ώρα τον τουριστικό κλάδο. «Από την πλευρά μας, θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για την προώθηση του Πηλίου μέσω στοχευμένων ενεργειών και σχεδιάζουμε προγράμματα για την στήριξη των πληγέντων επιχειρήσεων, σημείωσε στις δηλώσεις του.

Ο τόπος έχει ανάγκη από μικρές και μεγάλες παρεμβάσεις, ώστε να λυθούν άμεσα τα προβλήματα της καθημερινότητας, αλλά και να υπάρξει εκείνη η πρόβλεψη να μην ξανασυμβεί αυτό που συνέβη».

Κοινή διαπίστωση των επαγγελματιών της περιοχής την οποία και μετέφεραν στον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου είναι ότι τα όποια έργα γινόντουσαν στην περιοχή έχουν σταματήσει και θα πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα, ώστε να κερδηθεί το στοίχημα του καλοκαιριού.

«Δεν έχουμε την πολυτέλεια του χρόνου, καθώς ο χειμώνας είναι μπροστά μας», σημείωσαν οι επαγγελματίες της Μηλίνας και πρόσθεσαν ότι με καίριες παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν από τον Δήμο και την Περιφέρεια, θα μπορέσουν απρόσκοπτα να υποδεχτούν τους επισκέπτες στην έναρξη της θερινής περιόδου.

Ακολούθησε η συνέλευση των επαγγελματιών του Πλατανιά, όπου συμμετείχε με παρέμβασή της η αντιπροσωπεία του Επιμελητηρίου Μαγνησίας.

Όπως υπογραμμίστηκε κατά τη διάρκεια της συζήτησης, η οριοθέτηση του ποταμού Χολορέματος -έστω και με ασφαλιστικά μέτρα κατά παντός υπευθύνου-, ο καθαρισμός της θάλασσας (υπάρχουν ακόμη θαμμένα αυτοκίνητα και φερτές ύλες στον βυθό), ο καθαρισμός των δρόμων, αλλά και η άμεση απόσυρση του λεωφορείου που εδώ δύο μήνες «στηρίζει» την τριώροφη οικοδομή στην εκβολή του ποταμού καθιστώντας επικίνδυνη την περιοχή σε περίπτωση νέας κακοκαιρίας είναι οι άμεσες προτεραιότητες για το γνωστό ψαροχώρι του Νοτίου Πηλίου.

Μάλιστα, όπως αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια της συνέλευσης θα συσταθεί μία Επιτροπή αποτελούμενη από μέλη και των τριών συλλόγων της περιοχής, του Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου «OI ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΛΑΤΑΝΙΑ», του Εξωραϊστικού Συλλόγου «ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ» και ο Περιβαλλοντικός σύλλογος «Η ΣΗΠΙΑΔΑ» όπου θα εκθέσει τα συγκεκριμένα προβλήματα σε Περιφέρεια και Δήμο, με σκοπό την επαναφορά στην κανονικότητα.

Πολύτιμος συμπαραστάτης σε αυτή την προσπάθεια, το Επιμελητήριο Μαγνησίας. Κατά την τοποθέτησή του ο κ. Μπασδάνης, ενημέρωσε τους επαγγελματίες ότι το Επιμελητήριο Μαγνησίας παρέχει δωρεάν τον νομικό του σύμβουλο για κάθε νομική διεκδίκηση των επαγγελματιών της περιοχής. «Ταυτόχρονα, η προσπάθεια μας δεν σταματά εδώ, καθώς μέσω του Υπουργείου Ανάπτυξης και σε συνεργασία και με τα τέσσερα Επιμελητήρια της Θεσσαλίας θα καταβληθεί προσπάθεια να τρέξει σχετικό πρόγραμμα με ανάλογη χρηματοδότηση σε κάθε επαγγελματία, υπογράμμισε ο κ. Μπασδάνης.

Την ίδια ώρα, ξεκινούμε σε άμεσο χρόνο μέσω του τουριστικού τμήματος του Επιμελητηρίου καμπάνια για την τουριστική προβολή της Μαγνησίας, που είναι «καταδικασμένη» να ξανασταθεί στα πόδια, καθώς αποτελεί το πιο όμορφο και ευλογημένο μέρος της πατρίδος μας».

Να σημειωθεί τέλος ότι τόσο ο κ. Μπασδάνης, όσο και η Πρόεδρος του τουριστικού τμήματος κ. Θέκλα Καμμένου και το μέλος της Διοίκησης κ. Παρασκευή Γκαμπλιά που συμμετείχαν στην αποστολή διένειμαν σε Μηλίνα και Πλατανιά τρόφιμα και απορρυπαντικά σε πλημμυροπαθείς επαγγελματίες και κατοίκους, δράση, που θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα.


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

banner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner image
banner imagebanner imagebanner imagebanner image
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
    Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
  • info@cci-magnesia.gr
  • Τηλ.: + 30 2421094700
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα και Τετάρτη:
    07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
    07:00 – 15:00
© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR