Home Logo

Νέα - Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

«Οι ελληνικές επιχειρήσεις μάχονται και τα καταφέρνουν»-Το μήνυμα στο 6ο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Επιχειρήσεων των Ευρωεπιμελητηρίων από την ελληνική επιχειρηματική κοινότητα

«Οι ελληνικές επιχειρήσεις μάχονται και τα καταφέρνουν»-Το μήνυμα στο 6ο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Επιχειρήσεων των Ευρωεπιμελητηρίων από την ελληνική επιχειρηματική κοινότητα

Το ανθρώπινο κεφάλαιο, η ενεργειακή κρίση, οι βιώσιμες λύσεις καθώς και η θωράκιση και ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ευρωπαϊκής οικονομίας αναφορικά στις δυνατότητες της ενιαίας αγοράς  απασχόλησαν τις εργασίες του 6ου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Επιχειρήσεων των Ευρωεπιμελητηρίων που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες 13 με 16 Νοεμβρίου, ενώ το Επιμελητήριο Μαγνησίας εκπροσώπησε ο Πρόεδρός του κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης.

Πλήθος ευρωπαίων επιχειρηματιών, εκπροσωπώντας μεγάλες και μικρές επιχειρήσεις, σχεδόν από κάθε τομέα οικονομικής δραστηριότητας, συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, και κατέθεσαν τις απόψεις και τις ιδέες τους για τα ζητήματα τα οποία απασχολούν την επιχειρηματική κοινότητα.

Σε αυτή τη δύσκολη γεωπολιτική συνθήκη, η αισιοδοξία όλων επιβεβαιώθηκε καθώς οι επιχειρήσεις προσαρμόζονται και απαντούν στις προκλήσεις ώστε να παραμένουν ανταγωνιστικές.

Τοποθετήσεις, κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων, έκαναν η πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, κ. Σοφία Κουνενάκη-Εφραίμογλου, ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά, κ. Βασίλης Κορκίδης και ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου. 

Όπως υπογραμμίστηκε κατά τη διάρκεια των εργασιών, πρώτη θέση στην ατζέντα των προτεραιοτήτων των ευρωπαϊκών εταιρειών και ιδιαίτερα των ΜΜΕ είναι η δυσκολία στο να βρεθεί ταλαντούχο προσωπικό, με πρακτικό, γρήγορο και ρεαλιστικό τρόπο.

Κατά συνέπεια, οι εταιρείες θα πρέπει να επενδύσουν στη δια βίου μάθηση και

επαγγελματική κατάρτιση για την αναβάθμιση δεξιοτήτων, την επανεκπαίδευση, αλλά την αποφυγή σπειροειδούς πληθωριστικής διαδικασίας.

Εξάλλου, όπως τονίστηκε η ανάπτυξη δεξιοτήτων είναι το όχημα για την πράσινη και ψηφιακή μετάβαση, αλλά και το κλειδί ταυτόχρονα για την ενίσχυση των εταιρειών.

Όπως επισημάνθηκε «η έννοια του Εuropean Parliament Enterprises προήλθε από την εκτίμηση πως υπάρχει δημοκρατικό χάσμα μεταξύ των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων και των κυρίων παραγόντων οικονομικής ανάπτυξης, δηλαδή των επιχειρηματιών, με συνέπεια οι ευρωπαίοι νομοθέτες να μην λαμβάνουν επαρκώς υπόψη τις ανησυχίες τους.

Η εκδήλωση συγκεντρώνει εκατοντάδες επιχειρηματίες, τόσο από χώρες της ΕΕ, όσο και από τρίτες χώρες, οι οποίοι έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν με εκπροσώπους των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων, αλλά και να ψηφίσουν για βασικά θέματα που σχετίζονται με τις επιχειρήσεις της ΕΕ-27.

 

 


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

banner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner image
banner imagebanner imagebanner imagebanner image
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
    Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
  • info@cci-magnesia.gr
  • Τηλ.: + 30 2421094700
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα και Τετάρτη:
    07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
    07:00 – 15:00
© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR