Home Logo

Νέα - Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

Αριστοτέλης Μπασδάνης: «Όχι στην οριζόντια φορολόγηση»

Αριστοτέλης Μπασδάνης: «Όχι στην οριζόντια φορολόγηση»

Σε δήλωσή του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Αριστοτέλης Μπασδάνης στηρίζει τόσο την αυριανή συγκέντρωση Διαμαρτυρίας, όσο και την δίωρη στάση εργασίας που πραγματοποιούν Επιστημονικοί και Επαγγελματικοί Φορείς της Μαγνησίας κατά του νέου φορολογικού νομοσχεδίου.

«Εμείς στο Επιμελητήριο Μαγνησίας και όλοι οι ελευθεροεπαγγελματίες που παλεύουμε καθημερινά για την επιβίωση συντάσσουμε τις δυνάμεις μας στο αυριανό συλλαλητήριο, σημειώνει ο κ. Μπασδάνης. Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο – ή τουλάχιστον ό,τι έχει κατατεθεί μέχρι αυτή την ώρα ως πρόταση- θίγει το σύνολο των ελευθεροεπαγγελματιών.  

Γι’ αυτό και είμαστε κάθετα αντίθετοι στην οριζόντια φορολόγηση, καθώς η εξειδίκευση κλάδων, ακόμη και περιοχών θεωρούμε ότι θα επιφέρει μία πιο δίκαιη φορολόγηση.

Ταυτόχρονα, δεν είναι δυνατόν στην Ελλάδα του 2023 να μιλούμε για εισαγωγή τεκμαρτού φορολογητέου εισοδήματος που «αφανίζει» στην κυριολεξία τους μικρομεσαίους ελευθεροεπαγγελματίες και οδηγεί σε νέα λουκέτα.

Η πάταξη της φοροδιαφυγής που αποτελεί διαχρονικό έλλειμμα της Πολιτείας σίγουρα δεν θα επιλυθεί με το αν οι μικρομεσαίοι επωμιστούν νέα βάρη, την ίδια ώρα που εξακολουθούν να υφίστανται τα δις των ανείσπρακτων φόρων και προστίμων.

Ζητούμε από την Κυβέρνηση να έρθει σε ειλικρινή διάλογο με την ραχοκοκαλιά της εθνικής μας οικονομίας, τους ελεύθερους επαγγελματίες, οι οποίοι έχουν και άμεση πρόσβαση στην ελληνική πραγματικότητα.

Ζητούμε ταυτόχρονα το «πάγωμα» της εφαρμογής των νέων φορολογικών μέτρων για τη Μαγνησία και γενικότερα την Θεσσαλία που έχει πληγεί καίρια από την θεομηνία του Σεπτεμβρίου για τα επόμενα τρία χρόνια, έως ότου δηλαδή ανατάξει τις δυνάμεις της.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

banner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner image
banner imagebanner imagebanner imagebanner image
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
    Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
  • info@cci-magnesia.gr
  • Τηλ.: + 30 2421094700
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα και Τετάρτη:
    07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
    07:00 – 15:00
© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR