Home Logo

Νέα - Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

Βάση συνεργασίας Μαγνησίας- Κύπρου η συνάντηση Μπασδάνη-Αυγουστίδη

Βάση συνεργασίας Μαγνησίας- Κύπρου η συνάντηση Μπασδάνη-Αυγουστίδη

Σε κλίμα εγκαρδιότητας πραγματοποιήθηκε αργά το μεσημέρι της Τετάρτης 7 Φεβρουαρίου 2024 η συνάντηση του Προέδρου του Επιμελητηρίου Μαγνησίας με τον πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα, κ. Σταύρο Αυγουστίδη, ο οποίος και βρίσκεται στην περιοχή μετά από πρόσκληση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Κυπρίων Ν. Μαγνησίας.

Ο κ. Μπασδάνης, μαζί με τα μέλη της Δ.Ε. κ.κ. Βασίλη Ζαχείλα και Νίκο Αγγελέτο καλωσόρισαν τον Πρέσβη, αλλά και τα μέλη της Διοίκησης της Ένωσης Κυπρίων Μαγνησίας τους οποίους και ενημέρωσαν για τις δράσεις επιχειρηματικής εξωστρέφειας του Επιμελητηρίου Μαγνησίας.

Κυρίαρχο θέμα της συζήτησης, οι πληγές που άφησαν πίσω οι καταστροφικές πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου, αλλά και οι τρόπο ανάταξης της θεσσαλικής οικονομίας.

Θετικός ως προς την βοήθεια που μπορεί να παρέχει ως προς αυτό, μέσω του Εμπορικού-Επιχειρηματικού Συνδέσμου της Κύπρου εμφανίστηκε ο κ. Αυγουστίδης, προσθέτοντας ότι μπορεί να δοθεί και η σχετική τεχνογνωσία από ειδικούς εμπειρογνώμονες που έχουν αντιμετωπίσει το ζήτημα της λειψυδρίας στην Μεγαλόνησο στον τομέα διαχείρισης των υδάτων.

Ταυτόχρονα, ο κ. Μπασδάνης έθεσε το θέμα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Μαγνησίας με την Κύπρο με πρωταρχικό στόχο την επενδυτική ανάπτυξη των περιοχών.

Εξάλλου, όπως τονίστηκε, η συνάντηση των δύο πλευρών κρίνεται καθοριστική με την έννοια ότι τέθηκαν οι βάσεις μίας συνεχούς συνεργασίας Πρεσβείας-Επιμελητηρίου Μαγνησίας ώστε να ανοίξουν επενδυτικοί δίαυλοι στους τομείς της επιχειρηματικότητας, του τουρισμού, του real estate κ.α.

Δόθηκαν παράλληλα, αμοιβαίες υποσχέσεις ότι ο δίαυλος επικοινωνίας των δύο πλευρών που μόλις άνοιξε θα συνεχιστεί στο άμεσο μέλλον και μέσω του Εμπορικού Ακολούθου της Κύπρου που θα επισκεφθεί την περιοχή, αλλά και του αδερφοποιητού Επιμελητηρίου της Αμμοχώστου που ήδη συνέδραμε στο πρόσφατο παρελθόν με τους πλημμυροπαθείς.

Στο τέλος της συνάντησης, ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας δέχθηκε με χαρά ως δώρο από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Αριστοτέλη Μπασδάνη ένα αντίγραφο της Αργούς, αλλά και τοπικά προϊόντα της περιοχής.

 

 

 


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

banner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner image
banner imagebanner imagebanner imagebanner image
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
    Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
  • info@cci-magnesia.gr
  • Τηλ.: + 30 2421094700
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα και Τετάρτη:
    07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
    07:00 – 15:00
© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR