Home Logo

Νέα - Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

Κοντά στους Ιδιοκτήτες των τουριστικών λεωφορείων το Επιμελητήριο Μαγνησίας

Κοντά στους Ιδιοκτήτες των τουριστικών λεωφορείων το Επιμελητήριο Μαγνησίας

Σε συνέχεια των κινητοποιήσεων τους τις προηγούμενες ημέρες, ο Πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων & Γραφείων «Η Μαγνησία» κ. Θανάσης Σιμώτας συναντήθηκε το πρωί της Παρασκευής 23 Φεβρουαρίου με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Αριστοτέλη Μπασδάνη, με σκοπό να μεταφέρει την αγωνία του κλάδου ως προς την επιβίωσή του.

Όπως τονίστηκε χαρακτηριστικά κατά την συνάντηση των δύο πλευρών, οι ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων και γραφείων υφίστανται εδώ και χρόνια μία αδικία έναντι των ΚΤΕΛ αναφορικά στα τέλη κυκλοφορίας.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Σιμώτας μετέφερε το αίτημα του κλάδου, το οποίο είναι η μόνιμη μείωση των τελών κυκλοφορίας και την εξίσωση αυτών με τα ΚΤΕΛ. Όπως υπογράμμισε «αυτή την στιγμή τα τουριστικά λεωφορεία πληρώνουν διπλάσιο ποσό σε τέλη κυκλοφορίας σε σχέση με τα αστικά και υπεραστικά λεωφορεία. Πρόκειται ουσιαστικά για ακριβώς ίδια λεωφορεία, ιδίων θέσεων και ιδίων βαρών. Σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογείται αυτή η κατάφορη αδικία έναντι των τουριστικών λεωφορείων που υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια».

Εξάλλου ο κ. Σιμώτας υπογράμμισε «ότι ο κλάδος εξακολουθεί να πιέζεται και να μην έχει ανακάμψει μετά την περίοδο της πανδημίας, καθώς ακολούθησαν η διεθνής αστάθεια, οι πόλεμοι σε Ουκρανία και Ισραήλ, αλλά και οι τελευταίες φυσικές καταστροφές στη Θεσσαλίας.

Στην περίοδο λοιπόν που είμαστε για ακόμη μία φορά στην προσπάθεια επιβίωσης ζητούμε το ελάχιστο, που είναι η άρση της αδικίας που για χρόνια υφιστάμεθα».

Ο κ. Μπασδάνης από την πλευρά του, υπογράμμισε τη συμβολή του κλάδου στην ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος στην περιοχή, γι’ αυτό και όπως δεσμεύτηκε στον Πρόεδρο του Σωματείου, θα υπάρξει ειδική παρέμβαση του Επιμελητηρίου Μαγνησίας για το θέμα στον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Κωστή Χατζηδάκη.

 

 

 


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

banner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner image
banner imagebanner imagebanner imagebanner image
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
    Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
  • info@cci-magnesia.gr
  • Τηλ.: + 30 2421094700
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα και Τετάρτη:
    07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
    07:00 – 15:00
© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR