Home Logo

Νέα - Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

Πρώτο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιχειρήσεων Βιομηχανικών Περιοχών: «Η αυτοδιαχείριση το πιο πετυχημένο μοντέλο στις ΒΙΠΕ"

Πρώτο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιχειρήσεων Βιομηχανικών Περιοχών: «Η αυτοδιαχείριση το πιο πετυχημένο μοντέλο στις ΒΙΠΕ"

Η Α’ ΒΙΠΕ Βόλου, αλλά και η ΒΙΠΕ Κιλκίς θεωρούνται από τα πιο πετυχημένα μοντέλα αναφορικά στην αυτοδιαχείριση των Βιομηχανικών Περιοχών όπως τονίστηκε και κατά την διάρκεια των εργασιών του Πρώτου Πανελλήνιου Συνεδρίου Επιχειρήσεων Βιομηχανικών Περιοχών.

Τις εντυπώσεις έκλεψαν οι παρουσιάσεις τόσο της Προέδρου του Φορέα Διαχείρισης Α’ ΒΙΠΕ κ. Ιωάννα Κιντά. όσο και του Προέδρου του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Αριστοτέλη Μπασδάνη, όπου αναφέρθηκαν στα τεράστια συγκριτικά οφέλη για τις επιχειρήσεις και τις ΒΙΠΕ, τόσο ως προς το κόστος διαχείρισης όσο και ως προς την ποιότητα των υπηρεσιών που έχουν οι Φορείς Αυτοδιαχείρισης.

Να σημειωθεί ότι ο νόμος 4982/22 αφαίρεσε την δυνατότητα από τις επιχειρήσεις των ΒΙΠΕ να δημιουργήσουν τον δικό τους φορέα διαχείρισης, ενώ ταυτόχρονα παρουσιάστηκαν και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν από την διαχείριση της ΕΤΒΑ-ΒΙΠΕ.

Τα ζητήματα αυτά, όπως και οι στοχευμένες δράσεις που πρέπει να υπάρξουν για τα επιχειρηματικά πάρκα και τα κίνητρα για την ανάπτυξή τους αναπτύχθηκαν κατά τις εργασίες του Συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, 19 & 20 Απριλίου με

αθρόα συμμετοχή εκπροσώπων 20 Επιχειρηματικών Πάρκων από ολόκληρη την Ελλάδα, βιομηχανιών και 14 Επιμελητηρίων απ’ όλη την χώρα.

Την ίδια ώρα, την αισιοδοξία του για το μέλλον των Επιχειρηματικών Πάρκων δήλωσε ο Υπουργός Κώστας Σκρέκας, ανοίγοντας το πρωί εκ μέρους του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη τις εργασίες του συνεδρίου. Ο κ. Σκρέκας αναφέρθηκε στους στόχους της Κυβέρνησης για τη βιομηχανία, επισημαίνοντας την συμβολή τους στην ανάπτυξη.

Από την δική του πλευρά, ο κ. Γιώργος Νικητιάδης, με την ιδιότητα του υπευθύνου Ανάπτυξης στον αρμόδιο Κοινοβουλευτικό Τομέα Εργασίας του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής και εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο κ. Νίκο Ανδρουλάκη, συγχάρηκε τις περίπου 2.000 επιχειρήσεις που είναι εγκατεστημένες στις ΒΙ.ΠΕ. για την συμβολή τους στο ΑΕΠ της χώρας. Όπως μάλιστα ανέφερε, αντιμετωπίζονται από την πολιτεία ως επιχειρήσεις Β κατηγορίας, παρότι μέσα από αντίξοες συνθήκες σε ότι αφορά τη λειτουργία της οικονομίας, απασχολούν τεράστιο αριθμό εργαζομένων και έχουν μεγάλη προσφορά σε τοπικό και εθνικό επίπεδο.

Να σημειωθεί ότι οι παρουσιάσεις του Προέδρου του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, αλλά και της Προέδρου του Φορέα Διαχείρισης Α’ ΒΙΠΕ βρίσκονται αναρτημένες στο site του Επιμελητηρίου Μαγνησίας cci-magnesia.gr.

 


DOWNLOADS:
Παρουσίαση Αριστοτέλη Μπασδάνη, Επιμελητήριο Μαγνησίας
Παρουσίαση Ιωάννας Κιντά, Α' ΒΙΠΕ Βόλου

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

banner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner image
banner imagebanner imagebanner imagebanner image
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
    Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
  • info@cci-magnesia.gr
  • Τηλ.: + 30 2421094700
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα και Τετάρτη:
    07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
    07:00 – 15:00
© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR