Home Logo

Νέα - Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων από Ο.Ε.Β.Ε.Μ. – Επιμελητήριο Μαγνησίας

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων από Ο.Ε.Β.Ε.Μ. – Επιμελητήριο Μαγνησίας

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν.Μαγνησίας (Ο.Ε.Β.Ε.Μ.) σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Μαγνησίας πραγματοποίησαν μια ξεχωριστή και με ιδιαίτερη επιτυχία εκδήλωση για την «Παγκόσμια Ημέρα των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων». Η εκδήλωση έγινε την Τετάρτη 3 Ιουλίου 2024 στον εξωτερικό χώρο του «Έργων Γεύσεις».

               Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η ανάδειξη της Ημέρας που είναι αφιερωμένη στις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις και η σπουδαιότητα των ΜμΕ στη βιώσιμη ανάπτυξη σε παγκόσμια κλίμακα. Άλλωστε, η απόφαση καθιέρωσης αυτής της ημέρας αποδεικνύει την αναγνώριση της αξίας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Ο ρόλος τους είναι καθοριστικός για τη δημιουργία και διατήρηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των θέσεων εργασίας καθώς και την ενδυνάμωση των γυναικών, των νέων και των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων σε όλο τον κόσμο. 

               Στην έναρξη της εκδήλωσης η Πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ κα Δωροθέα Καναβιτσά μίλησε για την αξία των ΜμΕ στην Ελλάδα στο πλαίσιο αντιπροσώπευσης των ελληνικών επιχειρήσεων, απασχόλησης εργατικού δυναμικού αλλά και της προστιθέμενης αξίας που συνεισφέρουν στην ελληνική οικονομία σε σύγκριση με τα Ευρωπαϊκά δεδομένα. Επισήμανε, πως ζητούμενο εξακολουθεί να είναι η επιστροφή των επιχειρήσεων σε σταθερά αναπτυξιακή πορεία. Ακολούθησαν τρεις τοποθετήσεις.

               Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ.Αριστοτέλης Μπασδάνης μίλησε για την «Ανθεκτικότητα των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων. Οικονομικές και Περιβαλλοντικές Προκλήσεις: Το παράδειγμα της Μαγνησίας». Παρά τις συνεχείς προκλήσεις, τις αλλεπάλληλες κρίσεις και τα ακραία καιρικά φαινόμενα, η δυναμική και η προσαρμοστικότητα των ΜμΕ, τις καθιστούν ζωτικής σημασίας για την οικονομική ανάκαμψη και την ανάπτυξη της χώρας.

               Στη συνέχεια ο Αναπλ.Καθηγητής του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ.Γεώργιος Σταμπουλής έκανε μια πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση με τίτλο «Η Μικρομεσαία Επιχειρηματικότητα αντιμέτωπη με την Ψηφιακή Μετάβαση». Παρουσίασε τις ανάγκες της σύγχρονης εποχής στο πλαίσιο του ψηφιακού μετασχηματισμού, των τεχνολογιών και των νέων λειτουργιών που καλούνται να ανταποκριθούν οι ΜμΕ. Επισήμανε τους πυλώνες στους οποίους πρέπει να στραφούν οι επιχειρήσεις για να ανταπεξέλθουν και να εξελιχθούν.

               Οι τοποθετήσεις ολοκληρώθηκαν με τον επίσημο ομιλητή της εκδήλωσης Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ.Χρήστο Τριαντόπουλο, με τίτλο ομιλίας η «Μικρομεσαία Επιχειρηματικότητα: Κρίσεις, Νέα δεδομένα και Εξέλιξη».  Ο Υφυπουργός μίλησε για την κατάσταση των ΜμΕ στην Ελλάδα και στη Μαγνησία ειδικότερα με αναφορές στις ανάγκες των επιχειρήσεων, στα εργαλεία και στα ειδικά σχήματα που δημιουργούνται για την υποστήριξη αυτών. Ιδιαίτερα επισήμανε την άριστη συνεργασία με τον Επιμελητηριακό και Συνδικαλιστικό κόσμο του Νομού στο πλαίσιο αρωγής των ΜμΕ που έχουν πληγεί από τις περιβαλλοντικές κρίσεις.

               Τέλος, έγινε απονομή τιμητικής πλακέτας στο ΚΕΚ ΚΕΠΕΘ, προσωπικά στον κ.Γεώργιο Σπαθή, για τα 35 χρόνια προσφοράς στην εκπαίδευση και κατάρτιση των Επαγγελματιών της Μαγνησίας. Η προσωπική και επαγγελματική εξέλιξη είναι συνυφασμένη με την δια βίου μάθηση. Άλλωστε υπάρχει άριστη συνεργασία του ΚΕΠΕΘ με την Ο.Ε.Β.Ε.Μ. και τα Πρωτοβάθμια Σωματεία, για την συνεχή επιμόρφωση των Επαγγελματιών Μελών αλλά και των Εργαζομένων τους.

               Παρευρέθηκαν οι κ.κ. Α’ Αντιπρόεδρος ΓΣΕΒΕΕ Ευάγγελος Αγγελάκης, Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Άννα Μαρία Παπαδημητρίου, Αναπλ. Δήμαρχος & Αντιδήμαρχος Στρατηγικού Σχεδιασμού Αριστείδης Σαββάκης,  Γενικός Διευθυντής του ΣΒΘΣΕ Β.Κλειτσογιάννης και Υπεύθυνη Πληροφόρησης του Τμήματος ΣΒΘΣΕ/Enterprise Europe Network Γεωργία Φράγκου, Β’ Αντιπρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Βόλου Μάξιμος Ζάντζος, Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας Γιώργος Ζαφείρης, Αντιπρόεδρος AHEPA HJ 13 Argonauts Volos Κων/νος Σαμψών και Μέλη ΔΣ, Αναπλ. Διευθύντρια Α’ Τοπικής Διεύθυνσης ΕΦΚΑ Μαγνησίας Μαρία Κοτινά, Πρόεδρος Εκτελεστικό Μέλος ΔΣ Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας Α.Λάππας, Δ/ντης Καταστήματος Βόλου Γεώργιος Νικολέρης  και Στελέχη, Πρόεδρος Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Ν.Αγχιαλού «ΔΗΜΗΤΡΑ» Γιάννης Κίτσιος, Λογιστής ΟΕΒΕΜ Θανάσης Δεληγιάννης, Επιμελητηριακοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι και Εκπρόσωποι των Πρωτοβάθμιων Σωματείων Μελών της ΟΕΒΕΜ., Επαγγελματίες Βιοτέχνες και έμποροι της Μαγνησίας.

               Θερμές ευχαριστίες στη Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας για την υποστήριξη και αυτής της εκδήλωσης, καθώς και στο Σύλλογο Καταστηματαρχών Ζαχαροπλαστών Μαγνησίας για τα γλυκά εδέσματα που προσέφεραν.

               Η βραδιά έκλεισε σε ευχάριστο κλίμα με δεξίωση που παρέθεσε η Ο.Ε.Β.Ε.Μ. και το Επιμελητήριο Μαγνησίας για τους παρευρισκόμενους.

 


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

banner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner image
banner imagebanner imagebanner imagebanner image
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
 • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
  ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
  Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
 • info@cci-magnesia.gr
 • Τηλ.: + 30 2421094700
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
 • Δευτέρα και Τετάρτη:
  07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
  Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
  07:00 – 15:00
© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR