Νέα

Επιμελητηριακά Νέα

H ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

 • Jun 14, 2018

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 12-6-2018 και ώρα 18.00 η πρώτη Τακτική Συνεδρίαση του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Θεσσαλίας , η οποία διεξήχθη στη Λάρισα, στα γραφεία του Επιμελητηρίου με θέμα ημερήσιας διάταξης «την εκλογή Προέδρου και Αντιπροέδρων» . Συμμετείχαν οι εκπρόσωποι των Επιμελητηρίων Λάρισας, Τρικάλων, Μαγνησίας και Καρδίτσης της Περιφέρειας Θεσσαλίας, όπως αυτοί ορίστηκαν με την υπ΄αριθ. 38269/4-4-2018 απόφαση του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης και σύμφωνα με το άρθρο 89 του Ν. 4497/2017,  ως μέλη του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Θεσσαλίας.

Επιγραμματικά το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο συντονίζει τη δράση των Επιμελητηρίων της Περιφέρειας και ασκεί τις εξής αρμοδιότητες

 • Υποβάλλει προτάσεις προς τον Περιφερειάρχη σχετικά με την κατάρτιση αναπτυξιακών προγραμμάτων, προγραμμάτων δράσης κλπ
 • Συμμετέχει στην εκπόνηση του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος
 • Εκπροσωπεί τα Επιμελητήρια της Περιφέρειας στο Περιφερειακό Συμβούλιο , σε επιτροπές , σε όργανα διαβούλευσης που συγκροτούνται από την Περιφέρειακ.α.
 • Υποβάλλει προτάσεις για σχεδιασμό και υλοποίηση δράσεων ή έργων στο πλαίσιο συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων
 • Αναλαμβάνει το συντονισμό δράσεων των Επιμελητηρίων
 • Σχεδιάζει δράσεις υποστήριξης εξωστρέφειας των επιχειρήσεων

 

Με ομόφωνη απόφασή του Συμβουλίου εγκρίθηκε η εκ περιτροπής Προεδρία των Προέδρων των Θεσσαλικών Επιμελητηρίων με διάρκεια ενός έτους για τον καθέναν. Επίσης, ομόφωνα αποφασίστηκε η μεταφορά της εδρας του Περιφεριακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου κάθε φορά που θα αλλάζει ο Πρόεδρος στην έδρα του εκάστοτε Προέδρου. Με ομόφωνη πάλι απόφαση η σειρα Προεδρίας καθορίστηκε με κλήρωση και ως εκ τούτου προέκυψαν τα κάτωθι:

Προεδρία για τον 1ο χρόνο: Πρόεδρος Επιμελητηρίου Λάρισας

Προεδρία για το 2ο χρόνο: Πρόεδρος Επιμελητηρίου Τρικάλων

Προεδρία για τον 3ο χρόνο: Πρόεδρος Επιμελητηρίου Καρδίτσας

Προεδρία για τον 4ο χρόνο Πρόεδρος Επιμελητηρίου Μαγνησίας

Θέσεις Αντιπροέδρων για τη Προεδρία του πρώτου έτους κατέλαβαν με βάση τον αριθμό των μελών τους οι Πρόεδροι των  κάτωθι Επιμελητηρίων

Α’ Αντιπρόεδρος : Πρόεδρος Επιμελητηρίου Μαγνησίας (Αριστοτέλης Μπασδάνης)

B’ Αντιπρόεδρος : Πρόεδρος Επιμελητηρίου  Τρικάλων

Γ’ Αντιπρόεδρος : Πρόεδρος επιμελτηηρίου Καρδίτσας

 

Ακολούθησε η συγκρότηση σε σώμα του 11μελούς νέου οργάνου με τους υπόλοιπους εκπροσώπους των θεσσαλικών Επιμελητηρίων στο Περιφεριακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο να κατέχουν τη θέση του μέλους.

 

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λάρισας κ. Γιαννακόπουλος Σωτήριος, ως Πρόεδρος για τον πρώτο χρόνο,  τόνισε τέλος ότι το νεοσύστατο ΠΕΣ αποτελεί ουσιαστικά μία συνέχεια των άτυπων συναντήσεων που πραγματοποιούνταν στο παρελθόν μεταξύ των 4 Επιμελητηρίων αλλά πλέον με τη νομοθέτησή του και ανάθεση από την πολιτεία συγκεκριμένων αρμοδιοτήτων μπορεί να αποτελέσει,  ως θεσμικός φορέας, ένα εξαιρετικά χρήσιμο συντονιστικό όργανο στην κατεύθυνση της χάραξης κοινών στόχων και στρατηγικών, που σε στενότερη πλέον συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας αλλά και τους άλλους φορείς της Περιφέρειας να οδηγήσει στην επίτευξη των πλέον θετικών αποτελεσμάτων για την θεσσαλική επιχειρηματική κοινότητα.

 

Περισσότερα


Λεύκωμα - Οδηγός Εξαγωγικών Επιχειρήσεων ΕΟΑΕΝ 2017

 • Feb 06, 2017

Η έκδοση Λευκώματος - Οδηγού Εξαγωγικών Επιχειρήσεων είναι μία ακόμα πρωτοβουλία του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών. Σκοπός είναι καταρχάς, για πρώτη φορά, να γνωρίσουν φορείς και επιχειρήσεις του εξωτερικού για το ιστορικό, σκοπούς και δραστηριότητες του Ομίλου στην Ελλάδα και δεύτερον να  παρέχει έναν πλήρη, εύχρηστο και εμπεριστατωμένο οδηγό εξαγωγικών παραγωγικών και εμπορικών επιχειρήσεων των μελών του Ομίλου.

Περισσότερα


Ενημερωτική εκδήλωση για το νέο Αναπτυξιακό Νόμο

 • Sep 02, 2016

Ενημερωτική εκδήλωση για τον νέο Αναπτυξιακό Νόμο διοργανώνει το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας – Θράκης) την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 19:00 στο συνεδριακό περίπτερο «Νικόλαος Γερμανός» στο περίπτερο 8 της ΔΕΘ – HELEXPO. (2ος όροφος, αίθουσα C).

Περισσότερα


ΣΥΣΤΑΣΗ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΚΑΦΕ ΕΥΡΩΠΗΣ

 • Jun 23, 2016

Η Ελληνο-Αμερικανική Επιχειρηματική (ΑΗΕΙ), με την υποστήριξη του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, είναι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσει το νέο δικτυακό τόπο.

Περισσότερα


Η Μαγνησία ανοίγει τα… φτερά της για την Ολλανδία!

 • Apr 15, 2016

Μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα εκδήλωση που φιλοδοξεί να «ανοίξει τα φτερά» της Μαγνησίας στην αγορά της Ολλανδίας, φιλοξενεί το Σάββατο 16 Απριλίου 2016 και ώρα 18:30’ το Επιμελητήριο Μαγνησίας στις εγκαταστάσεις του (Δημητριάδος 176, 2ος όροφος). Πρόκειται για την ημερίδα που διοργανώνει η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «Ελλάδα Παντού» που προτίθεται να διοργανώσει Φεστιβάλ στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας, με ειδικό αφιέρωμα στη Μαγνησία!

 

 

 

Περισσότερα


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

Πώς σας φαίνεται η νέα μας ιστοσελίδα;

  Δεν μου αρέσει

  Μέτρια, τίποτα το ιδιαίτερο

  Πολύ καλή

LATEST TWEETS
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
 • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
  ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
  Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
 • info@cci-magnesia.gr
 • Τηλ.: + 30 2421094700
  Φαξ: +30 2421031211
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
 • Δευτέρα και Τετάρτη:
  07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
  Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
  07:00 – 15:00
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR