Home Logo

Νέα

Επιμελητηριακά Νέα

Χρονική μετάθεση της διαδικασίας εκλογής μελών των Διοικητικών Συμβουλίων των Επιμελητηρίων

  • Aug 01, 2023

Με το άρθρο 40 του Νόμου 5046/2023 (ΦΕΚ Α/137/29-7-2023) ορίσθηκε ότι «Η επόμενη από την έναρξη ισχύος του παρόντος, διαδικασία εκλογής των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων των επιμελητηρίων της παρ. 1 του άρθρου 69 του Νόμου 4497/2017 (Α’171), διεξάγεται σε ημερομηνία μεταξύ της 15ης Νοεμβρίου 2024 και της 15ης Δεκεμβρίου 2024, που ορίζεται με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του οικείου επιμελητηρίου».

Περισσότερα


Γ. Σ. ΚΕΕΕ από Λέσβο: "Υπάρχει η ρητή δέσμευση από την κυβέρνηση ότι οι επιχειρήσεις δεν θα μείνουν ακάλυπτες στα προβλήματα"

  • Nov 07, 2022

"Υπάρχει η ρητή δέσμευση από την κυβέρνηση ότι οι επιχειρήσεις δεν θα μείνουν ακάλυπτες στα προβλήματα" δήλωσε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Γιάννης Μασούτης κατά τη διάρκεια των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης, η οποία διεξήχθη στην Λέσβο το Σαββατοκύριακο 5 και 6 Νοεμβρίου και συμμετείχαν σε αυτήν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Αριστοτέλης Μπασδάνης και ο Γεν. Γραμματέας Βασίλης Ζαχείλας.

Στην κεντρική του ομιλία, ο πρόεδρος της Κ.Ε.Ε.Ε., κ. Ιωάννης Μασούτης, ανέφερε πως η Επιμελητηριακή Κοινότητα, έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Πιο συγκεκριμένα έχει ζητηθεί:

  • Η επιβολή πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου το οποία προορίζεται για ηλεκτροπαραγωγή.
  • Η θέσπιση πλαφόν στην τιμή λιανικής του ηλεκτρικού ρεύματος για τις βιομηχανίες και τις ενεργοβόρες επιχειρήσεις.
  • Θεσμικές παρεμβάσεις, στην κατεύθυνση της φορολογικής ελάφρυνσης στα ενεργειακά τιμολόγια και στα καύσιμα για τις ενεργοβόρες βιομηχανίες και τις επιχειρήσεις με εξαγωγική δραστηριότητα.
  • Επίσπευση της έναρξης του προγράμματος «Εξοικονομώ» για τις επιχειρήσεις.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης αφού ευχαρίστησε την επιχειρηματική κοινότητα για τη στήριξη στο θέμα του πληθωρισμού, παραδέχθηκε ότι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στην αγορά. Ωστόσο, υπογράμμισε ότι υπάρχουν αισιόδοξες προβλέψεις για την ανάπτυξη το 2023 και ανακοίνωσε το πρόγραμμα επιδότησης φωτοβολταϊκών στις στέγες των ΜμΕ με 750 εκατομμυρίων ευρώ που έως τον Μάρτιο -είτε υπάρχει δίκτυο είτε όχι, θα μπορέσουν οι επιχειρήσεις να εξοικονομήσουν ενέργεια και χρήματα.

«Δεν έχει ανακάμψει ακόμα η εικόνα του νησιού από την μεταναστευτική κρίση» δήλωσε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου, κ. Βαγγέλης Μυρσινίας, προσθέτοντας ότι «πάγια θέση του Επιμελητηρίου είναι οι μειωμένοι συντελεστές Φ.Π.Α. στα νησιά του βορείου Αιγαίου και χωρίς να καθυστερεί στην αποζημίωση  το μεταφορικό ισοδύναμο». Ακόμα, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου ζήτησε από την Πολιτεία τη λήψη γενναίων μέτρων για την ανάπτυξη του των νησιών στα πρότυπα στήριξης της Θράκης.  

Στη Γενική Συνέλευση της Κ.Ε.Ε.Ε.,  απηύθυναν χαιρετισμό ο αντιπρόεδρος της Βουλής, κ.  Χαράλαμπος Αθανασίου , ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου, κ. Ιωάννης Μπουρνούς, η βουλευτής Κ.Κ.Ε. Λέσβου, κ. Μαρία Κομνηνάκα, ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, κ.  Κώστας Μουτζούρης και ο δήμαρχος Μυτιλήνης, κ. Στρατής Κύντελης.  

Το Επιμελητήριο Μαγνησίας στο "Σύμφωνο της Μυτιλήνης"

Να σημειωθεί ακόμη ότι ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης πήρε μέρος, ως μέλος του ΔΣ του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών, στη σύσκεψη εργασίας της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής στη Μυτιλήνη, υπό τον Γενικό Γραμματέα κ. Μανώλη Κουτουλάκη.

Μαζί με τους Προέδρους των Νησιωτικών Επιμελητηρίων της Ελλάδος, που έδωσαν το παρών στη σύσκεψη συζητήθηκε διεξοδικά το θέμα της επιχειρηματικότητας στο νησιωτικό χώρο και πώς αυτή μπορεί να στηριχθεί από την Πολιτεία.

 

Περισσότερα


Συμμετοχή του Επιμελητηρίου Μαγνησίας στην Πολυκλαδική Έκθεση Καρδίτσας THESSALY EXPO

  • Aug 25, 2022

Το Επιμελητήριο Μαγνησίας στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του που στόχο έχουν την στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων και την προβολή – προώθηση των προϊόντων και των υπηρεσιών τους, αποφάσισε να συμμετάσχει -εάν και εφόσον υπάρξει ενδιαφέρον από τις τοπικές επιχειρήσεις- στην Πολυκλαδική Έκθεση Καρδίτσας THESSALY EXPO, που διοργανώνεται στις Καπναποθήκες Καρδίτσας από 7 έως και 9 Οκτωβρίου 2022.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση «Η πολυκλαδική έκθεση Καρδίτσας με ανανεωμένο αέρα θα αποτελέσει την κινητήρια δύναμη για την τόνωση της επιχειρηματικότητας. Έρχεται να αναδείξει τη δυναμική και την εξωστρέφεια των τοπικών επιχειρήσεων, δημιουργώντας τις καλύτερες προοπτικές ανάπτυξης.

Από τις 7 έως τις 9 Οκτωβρίου η THESSALY EXPO ’22 δίνει παλμό στον εμπορικό κόσμο της Θεσσαλίας. Δημιουργήστε νέες εμπορικές επαφές και συμφωνίες παρουσιάζοντας τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας στο ανανεωμένο αυτό εκθεσιακό εγχείρημα».

Στην πολυκλαδική έκθεση συμμετέχουν: Αγροτικά προϊόντα, Τρόφιμα – Ποτά - Τοπικά προϊόντα, Τουρισμός – Αγροτουρισμός, Εναλλακτικές μορφές τουρισμού, Βιοτεχνικά προϊόντα, Είδη λαϊκής τέχνης, Γεωργία – Κτηνοτροφία, Ενέργεια – Τεχνολογία περιβάλλοντος, Εναλλακτικές μορφές ενέργειας, Πληροφορική – Νέες τεχνολογίες, Χαρτοποιία – Είδη διακόσμησης, Είδη και υλικά συσκευασίας, Αυτοκίνητο – Μοτοσικλέτα – Ποδήλατο, Αξεσουάρ, Οικιακός – Επαγγελματικός εξοπλισμός, Έπιπλα – Δόμηση – Ανακαίνιση, Ενδύματα – Αξεσουάρ ενδυμάτων –Δερμάτινα είδη, Οικογένεια – Παιδί – Εκπαίδευση –Γυναικεία ομορφιά, ΜΜΕ – Διαφήμιση – Εκδόσεις – Υπηρεσίες, Φορείς.

Το Επιμελητήριο Μαγνησίας θα καλύψει μέρος του κόστους ενοικίασης ενιαίου εκθεσιακού περιπτέρου, εντός του οποίου θα παραχωρηθεί χώρος στην κάθε συμμετέχουσα επιχείρηση προκειμένου να εκθέσει τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες της.

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή είναι οι ενδιαφερόμενοι να είναι ταμειακά ενήμεροι προς το Επιμελητήριο. Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

Την φόρμα δήλωσης συμμετοχής στην Έκθεση, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να την βρουν στο site του Επιμελητηρίου (www.cci-magnesia.gr) και θα πρέπει να την αποστείλουν συμπληρωμένη το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα 29 Αυγούστου 2022 στο email του Επιμελητηρίου info@cci-magnesia.gr. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι ακόμη μπορούν να απευθυνθούν στο τηλ: 24210-94700, επιλογή 5 στην κα Ελένη Πασχάλη.

Περισσότερες πληροφορίες για την έκθεση στην ιστοσελίδα https://www.helexpo.gr/thessaly-expo/ .

Περισσότερα


Στη Σκόπελο η συνεδρίαση του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Θεσσαλίας

  • Jul 06, 2022

Με επιτυχία διοργανώθηκε το Σαββατοκύριακο 2 και 3 Ιουλίου η συνεδρίαση του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Θεσσαλίας, η οποία πραγματοποιήθηκε στο νησί της Σκοπέλου.

Οι εργασίες φιλοξενήθηκαν στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Σκοπέλου, παρόντος του Δημάρχου του νησιού κ. Σταμάτη Περίσση, ο οποίος και είχε την ευκαιρία να κάνει μία πλήρη καταγραφή των προβλημάτων, αλλά και της εικόνας που παρουσιάζει αυτή την ώρα η τουριστική κίνηση στη Σκόπελο.  

Μεταξύ των θεμάτων ημερήσιας διάταξης που συζητήθηκαν ήταν και η προσφυγή από κοινού των θεσσαλικών Επιμελητηρίων στη δικαιοσύνη κατά της ρήτρας αναπροσαρμογής του τιμήματος ηλεκτρικής ενέργειας σε συμβάσεις προμήθειας με τελικούς πελάτες – καταναλωτές.

Παράλληλα, αποφασίστηκε η διοργάνωση στον Βόλο του Περιφερειακού Συνεδρίου Αγροτεχνολογίας “AgriBusiness Thessaly Summit 2022” το προσεχές φθινόπωρο, αλλά και η ίδρυση κοινού ταμείου των Θεσσαλικών Επιμελητηρίων με στόχο την υλοποίηση κοινών δράσεων για το τουριστικό προϊόν, αλλά και η σύμπραξη για τη διοργάνωση του 1ου Ελληνογερμανικού Αναπτυξιακού Φόρουμ Τουρισμού & Πολιτισμού με το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.   

Ταυτόχρονα τις εργασίες της συνεδρίασης απασχόλησε το θέμα της έλλειψης εργατών γης στον πρωτογενή τομέα και γενικότερα έλλειψη εργατικού δυναμικού στην επιχειρηματικότητα, γεγονός που επισημάνθηκε και από τα τέσσερα θεσσαλικά Επιμελητήρια.

Με αφορμή την κορύφωση της τουριστικής περιόδου που αναμένεται τονίστηκε και η έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού στον τουριστικό τομέα, ειδικότερα σε περιοχές «αιχμής», όπως είναι η νησιωτική Θεσσαλία.

Τέλος, συζητήθηκαν και τα θέματα της ψηφιακής Αναβάθμισης των Επιμελητηρίων, η αύξηση του ενεργειακού κόστους  και οι επιπτώσεις που επιφέρει στην παραγωγή και στην κατανάλωση, αλλά και οι κοινές δράσεις των τεσσάρων Επιμελητηρίων με την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

    Στο πλαίσιο του διημέρου τα μέλη του ΠΕΣΘ είχαν τη δυνατότητα να επισκεφθούν το ελαιοτριβείο της Οικογένειας Αντωνίου στη Γλώσσα. Το ελαιοτριβείο «Αντωνίου» είναι μία παραδοσιακή οικογενειακή επιχείρηση με ιστορία τριών γενεών. Από τη λειτουργία το πρώτου ελαιοτριβείου στο μικρό χωριό της Γλώσσας της νήσου Σκοπέλου συνεχίζεται η παράδοση ως σήμερα . Στο χώρο φιλοξενείται και το μουσείο του παλιού ελαιοτριβείου της οικογένειας με εκθέματα και εργαλεία παραδοσιακής συγκομιδής ελιάς.

Στο συγκεκριμένο ελαιοτριβείο παράγεται εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο το οποίο

προέρχεται από παραδοσιακούς ελαιώνες της Σκοπέλου, από ελιές ποικιλίας Αμφίσσης και Κορωνέικης.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο κτήμα και εργαστήριο επεξεργασίας και τυποποίησης βιολογικών δαμάσκηνων Σκοπέλου Γρυπιώτη στον Καλόγηρο, αλλά και στην επιχείρηση «SPORA Aegean Tastes» των κυρίων Γιάννη Ζέρβα και Νίκου Κοκόνη. Πρόκειται για μία νεοφυή επιχείρηση όπου κλείνει στις γεύσεις της όλα τα αρώματα του Αιγαίου, αφού χρησιμοποιεί στις παρασκευές της μαστίχα Χίου, τόνο Αλοννήσου, γραβιέρα Νάξου, κατσικίσιο τυρί Σκοπέλου, κ.α.

 

 

Περισσότερα


Επιμελητήριο Ιωαννίνων: Στον δρόμο που χάραξε το Επιμελητήριο Μαγνησίας για την προσέλκυση τουριστών

  • Mar 28, 2022

Τα γραφεία του Επιμελητηρίου Μαγνησίας επισκέφθηκε το πρωί της Δευτέρας 28 Μαρτίου ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων κ. Δημήτριος Δημητρίου, συνοδευόμενος από τον σύμβουλό του κ. Κωνσταντίνο Κυρίτση.

Η αντιπροσωπεία είχε συνάντηση εργασίας με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Αριστοτέλη Μπασδάνη, την Πρόεδρο του Τουριστικού Τμήματος κ. Θέκλα Καμμένου και τον οικονομικό επόπτη κ. Νίκο Αγγελέτο.

Ανοίγοντας δρόμους το Επιμελητήριο Μαγνησίας αναφορικά στην προσέλκυση πτήσεων στο αεροδρόμιο Νέας Αγχιάλου, η κ. Καμμένου παρουσίασε το σχετικό know how του Επιμελητηρίου Μαγνησίας στον κ. Δημητρίου, καθώς η αγορά των Ιωαννίνων παρουσιάζει αντίστοιχο ενδιαφέρον για προσέλκυση τουριστών 12 μήνες τον χρόνο.

Ειδική αναφορά έγινε στην παρουσίαση των αποτελεσμάτων της έρευνας αγοράς στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου για την καταγραφή του προφίλ των επιβατών και των εντυπώσεων τους σχετικά με τον προορισμό, το καλοκαίρι 2021 την οποία πραγματοποίησε για λογαριασμό του Επιμελητηρίου η ΚPI Marketing Aviation Solutions και η οποία -όπως αποδείχθηκε- είχε θετικά αποτελέσματα για την περιοχή.

Παράλληλα, παρουσιάστηκε στους καλεσμένους το video προώθησης τουριστικής προβολής της Μαγνησίας “Endless discovery”, παραγωγής Επιμελητηρίου Μαγνησίας, το οποίο ήδη έχει προβληθεί σε αντίστοιχες εκθέσεις του εξωτερικού, αλλά και της εγχώριας τουριστικής αγοράς.

Ταυτόχρονα, προβλήθηκε σχετικό video για το καινοτόμο πρόγραμμα “Επιχειρούμε Υγιείς” του Επιμελητηρίου Μαγνησίας αναφορικά με τις παροχές πρωτοβάθμιας περίθαλψης στους επιχειρηματίες- μέλη του.

Ο κ. Μπασδάνης υπογράμμισε την ικανοποίησή του για το ενδιαφέρον που ήδη έχει εκδηλωθεί από σημαντική μερίδα επαγγελματιών της Μαγνησίας να πάρουν μέρος στο πρόγραμμα, που όμοιό του, δεν έχει υπάρξει από αντίστοιχο επιμελητηριακό φορέα.

Από την πλευρά του ο κ. Δημητρίου ευχαρίστησε για την φιλοξενία τη διοίκηση του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, υπογραμμίζοντας τα πεδία εκείνα που μπορεί να αναπτυχθεί μία γόνιμη και εποικοδομητική συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών.

 

 

Περισσότερα


Νέα μέτρα στήριξης για τις επιχειρήσεις εστίασης ανακοίνωσε στην εκδήλωση της ΚΕΕΕ ο Θεοδώρος Σκυλακάκης

  • Jan 19, 2022

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 17 Ιανουαρίου, στις 5 το απόγευμα, η εκδήλωση μέσω τηλεδιάσκεψης με θέμα την «πανδημία και εστίαση», όπως αυτή αποτυπώθηκε από τους Προέδρους 40 και πλέον Επιμελητηρίων όλης της χώρας.

Ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου που ανέλαβε τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, μαζί με τον Πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων κ. Γιώργο Καββαθά, είχαν την ευκαιρία να ενημερώσουν για τα προβλήματα του κλάδου τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη που ήταν προσκεκλημένος της τηλεδιάσκεψης.

Τα νέα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε ο Υπουργός

Ο κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης από την πλευρά του, τόνισε ότι η οικονομική πολιτική της χώρας είναι συγκεκριμένη, ο περσινός προϋπολογισμός είπε ότι ήταν κλειστός,  ενώ εκτίμησε πως το 2022 θα είναι μια πολύ καλή χρονιά.

Σε ότι αφορά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος της εστίασης, ανακοίνωσε ότι σε συνεργασία με τον αρμόδιο υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κ. Σκρέκα εξετάζουν ένα νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ»  αποκλειστικά για μικρές και για μεσαίες επιχειρήσεις ύψους 450 εκ. ευρώ.

Επίσης, θα υπάρξει αντίστοιχο πρόγραμμα ύψους 450 εκ. ευρώ σε συνεργασία με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κ. Πιερρακάκη για ψηφιακές επενδύσεις στις ΜμΕ.

Όσον αφορά στις ανάγκες για την περιοχή της Β. Εύβοιας που έχει πληγεί από φυσικές καταστροφές, ανακοίνωσε εξάμηνη χρονική παράταση για τις επιταγές που πρέπει οι υπόχρεοι να πληρώσουν.

Ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Ε.Ε. χαιρέτισε τα μέτρα που ανακοίνωσε ο αναπληρωτής  υπουργός Οικονομικών, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Προς το συμφέρον της κυβέρνησης είναι να λαμβάνει λιγότερα κάθε μήνα από κάθε υπόχρεο, από το να μη λαμβάνει καθόλου γιατί αυτός θα έχει βάλει λουκέτο».

Όλοι οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων που μίλησαν, διατύπωσαν στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών με τα πιο μελανά χρώματα,  την οικονομική κατάσταση που επικρατεί στον κλάδο της εστίασης και των συνεπειών της λόγω της υγειονομικής κρίσης. Η έλλειψη προσωπικού, η ανάγκη μέτρων ενίσχυσης των επιχειρήσεων για να μην κλείσουν, οι επιδοτήσεις ενοικίων και ενεργειακού εξοπλισμού, αλλά και αναπτυξιακά προγράμματα μέσω ΕΣΠΑ και Ταμείου Ανάκαμψης είναι μονόδρομος.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΕΕ κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου επεσήμανε πως είναι απόλυτη ανάγκη να ενισχυθεί άμεσα η ρευστότητα  των επιχειρήσεων που πλήττονται και  κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις υποστήριξης των επιχειρήσεων αυτών όπως:

- Απαλλαγή ενοικίου των επιχειρήσεων όσο διαρκεί η πανδημία.

 - Η μη επιστροφή της επιστρεπτέας προκαταβολής που έλαβαν οι επιχειρήσεις.

 -Αύξηση του ποσοστού επιδότησης του ενεργειακού κόστους.

   -Μείωση του ΦΠΑ στις τιμές των προϊόντων .

    - Αύξηση των δόσεων, από τις 72 στις 120, για τις επιχειρήσεις που επλήγησαν.

    - Αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γιώργος Καββαθάς που επεσήμανε ότι συγκριτικά ο χώρος της εστίασης έχασε περίπου 1 δις ευρώ σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2020,  ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζα της Ελλάδος οι επιχειρήσεις αυτές θα χρειαστούν μεγάλη βοήθεια για να σταθούν  στα πόδια τους.  Ζήτησε και ο ίδιος την υποστήριξη του κράτους στις επιχειρήσεις εστίασης που αντιμετωπίζουν υψηλότατο ενεργειακό κόστος εξ αιτίας των ανατιμήσεων.

Την τηλεδιάσκεψη παρακολούθησαν περισσότεροι από 40 Πρόεδροι Επιμελητηρίων, ενώ το Επιμελητήριο Μαγνησίας εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας κ. Βασίλης Ζαχείλας.  

 

Περισσότερα


Το Επιμελητήριο Μαγνησίας στις συνεδριακές εκδηλώσεις του ΕΟΑΕΝ στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

  • Nov 17, 2021

Τριήμερες εκδηλώσεις του Επετειακού Επιστημονικού Συνεδρίου του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (ΕΟΑΕΝ) με θέμα: «Η συμβολή της νησιωτικής οικονομίας τα τελευταία 200 χρόνια. 1821-2021» πραγματοποιήθηκαν την περασμένη εβδομάδα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Το Επιμελητήριο Μαγνησίας εκπροσώπησαν το μέλος του Δ.Σ. του ΕΟΑΕΝ κ. Αθανάσιος Ζλατούδης, το μέλος του ΕΟΑΕΝ κ. Ελισσάβετ Ζεμπέκη και ο Γενικός Γραμματέας του Επιμελητηρίου κ. Βασίλης Ζαχείλας.

Την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου που αποτελούνταν από 11 θεματικές ενότητες κήρυξε ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης, ενώ την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου το βράδυ, παρετέθη το επίσημο δείπνο του συνεδρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη.

Ο κ. Πλακιωτάκης ανέπτυξε στη σύντομη ομιλία του, τους άξονες της κυβερνητικής πολιτικής για το νησιωτικό χώρο, επισημαίνοντας τη σπουδαιότητα της ενίσχυσης των επιχειρήσεων και της νησιωτικής οικονομίας, τόσο για την τοπική όσο και για την εθνική πρόοδο και ανάπτυξη.

Κλείνοντας τις εργασίες του επετειακού επιστημονικού συνεδρίου, τόσο ο πρόεδρος της επιστημονικής επιτροπής Άγγελος Κότιος, πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιά, όσο και ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής Μανώλης Κουτουλάκης, υπογράμμισαν πως η θεσμοθέτηση πλέον αυτού του συνεδρίου κάθε δύο χρόνια είναι αναγκαία μετά από την επιτυχία αυτού του πρώτου νησιωτικού συνεδρίου, το οποίο απέδειξε – ξεπερνώντας ακόμη και τις προβλέψεις των διοργανωτών – ότι μόνο με τη συμπόρευση, συνεργασία και με κοινό άξονα δράσης όλων των εμπλεκομένων φορέων, θα επιτευχθεί το καλύτερο αναπτυξιακό αποτέλεσμα για την οικονομία και το επιχειρείν των νησιών της χώρας, για όλους τους νησιώτες. Με σωστά μελετημένες και εξειδικευμένες κατά περίπτωση προτάσεις και δράσεις που θα έχουν στο επίκεντρό τους τον άνθρωπο, την κοινωνία, την οικονομία, την ανάπτυξη.

Ο πρόεδρος του ΕΟΑΕΝ αποχαιρετώντας τους συνέδρους, μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Ο ΕΟΑΕΝ στον οποίο έχω την τιμή να προεδρεύω, στόχο και αποστολή του έχει, την προώθηση των θεμάτων που γνωρίζαμε μεν, αλλά που με πανηγυρικό τρόπο, επιβεβαιώθηκαν από όλους τους εμπλεκόμενους. Αυτό που κάνουμε τόσα χρόνια, έχει πλέον και επιστημονικά, καταγραφεί στη συνείδηση και το μυαλό όλων μας. Η υποχρέωσή μας να φτάσουν τα αποτελέσματα του συνεδρίου μας σε όλους όσους παίρνουν αποφάσεις θεωρείστε την δεδομένη, μιας και ο ρόλος των Επιμελητηρίων ως επίσημου συνεργάτη και συμβούλου της πολιτείας, αυτός είναι. Να αναδεικνύει, να συζητά, να προτείνει λύσεις, να μετέχει – όπως πολύ σωστά ακούστηκε χθες από κάποιον εισηγητή – εξ αρχής στο σχεδιασμό των όποιων πολιτικών αφορούν τα νησιά μας. Η παρουσία των υπουργών της κυβέρνησης που μας τίμησαν με την παρουσία τους και τις πολύ ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις τους για την κυβερνητική πολιτική για τα νησιά μας, του γενικού γραμματέα λιμένων κου Κυριαζόπουλου αλλά και του γενικού γραμματέα Αιγαίου & νησιωτικής πολιτικής, του φίλου Μανώλη Κουτουλάκη, ο οποίος είναι παρόν και σήμερα, για τρίτη συνεχόμενη ημέρα στις εργασίες μας, αποδεικνύει ότι δεν είμαστε μόνοι σε αυτή την προσπάθεια ενίσχυσης, ανάκαμψης, επανασχεδιασμού.

Θεωρώ πως το μεγάλο στοίχημα αυτού του συνεδρίου, για συνύπαρξη όλων των εταίρων που μπορούν και πρέπει να συνδιαμορφώσουν από κοινού τον οδικό χάρτη ανάπτυξης των νησιών, επετεύχθη.

Ο διάλογος, ο εκτεταμένος διάλογος ξεκίνησε. Με καταγεγραμμένες πλέον τις τοποθετήσεις όλων, υπάρχει ένα κοινό σημείο αναφοράς ώστε 2 χρόνια μετά, στο 2ο επιστημονικό συνέδριο του ΕΟΑΕΝ, να κάνουμε απολογισμό του αν τελικά αυτό το διήμερο συνέδριο απέδωσε καρπούς. Ουσιαστικούς, εφαρμόσιμους.

Που θα έχουν γίνει αντιληπτοί από την νησιωτική κοινωνία, το νησιωτικό επιχειρείν, τη νησιωτική οικονομία.»

Ακολούθησε η βράβευση του πρύτανη του Πανεπιστημίου Πειραιά για την πολύτιμη συμβολή του τόσο ως προέδρου της επιστημονικής επιτροπής, όσο και για την πολυετή, συστηματική και αποτελεσματική συνεργασία μεταξύ του ΕΟΑΕΝ και του Πανεπιστημίου Πειραιά.

Οι εργασίες του συνεδρίου αναμεταδόθηκαν ζωντανά μέσω της ιστοσελίδας του ΕΟΑΕΝ www.eoaen.com

 

 

Περισσότερα


«Επιχειρούμε Υγιείς»: Πρόγραμμα δωρεάν πρωτοβάθμιας περίθαλψης στα μέλη του Επιμελητηρίου Μαγνησίας

  • Nov 16, 2021

Το Επιμελητήριο Μαγνησίας στο πλαίσιο των ανταποδοτικών υπηρεσιών προς τα ταμειακώς ενήμερα μέλη του και σε συνεργασία με την NHS (New Health System) αναλαμβάνει πρωτοβουλία υλοποίησης του προγράμματος πρωτοβάθμιας περίθαλψης δωδεκάμηνης διάρκειας.

Την παρουσίαση του συγκεκριμένου προγράμματος της δωρεάν κάρτας Υγείας «Επιχειρούμε υγιείς» έκανε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της συνεργαζόμενης με το Επιμελητήριο Μαγνησίας εταιρείας NHS (New Health System) κ. Χρήστος Ζαχαράτος, παρουσία του Προέδρου του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Αριστοτέλη Μπασδάνη και του Α’ Αντιπροέδρου κ. Φίλιππου Σαμαλέκου.

Ο κ. Ζαχαράτος παρουσίασε όλες τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας και τα οφέλη που θα έχει ο κάθε συμβεβλημένος με την εταιρεία επιχειρηματίας μέσω του Επιμελητηρίου Μαγνησίας.

Με το πρόγραμμα «Επιχειρούμε Υγιείς» δίνεται η δυνατότητα στα μέλη που είναι ταμειακώς ενήμερα να πραγματοποιήσουν απεριόριστες ιατρικές επισκέψεις, διαγνωστικές εξετάσεις, δωρεάν ετήσιο αιματολογικό έλεγχο (check up), δωρεάν ετήσιο οδοντιατρικό έλεγχο, δωρεάν οφθαλμολογικό έλεγχο, φυσιοθεραπευτική αγωγή, λογοθεραπευτική αγωγή.

Την ίδια ώρα, θα μπορεί να κάνει χρήση του Τηλεφωνικού Ιατρικού Συντονιστικού Κέντρου 24 ώρες την ημέρα, 365 ημέρες το χρόνο για ενημέρωση, παροχή χρήσιμων ιατρικών πληροφοριών και συντονισμό των ιατρικών υπηρεσιών που παρέχονται με την συνδρομητική σύμβαση.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης υπογράμμισε την σημασία που δίνει η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Μαγνησίας στις ανταποδοτικές υπηρεσίες προς τα μέλη του. «Αρκετοί είναι αυτοί που ρωτούν «και τί κάνει το Επιμελητήριο Μαγνησίας για μας;».

Εκτός από τη συνδρομή του Επιμελητηρίου μας στα μέλη του, ώστε να συμμετάσχουν σε προγράμματα ενίσχυσης της επιχειρηματικής τους δράσης (συμμετοχή σε διεθνείς και εγχώριες εκθέσεις, στήριξη τοπικών διοργανώσεων για την ανάδειξη της τοπικής επιχειρηματικότητας, κ.α.), υλοποιεί το ίδιο αρκετά προγράμματα, που αποσκοπούν στη συνεργασία και στην δικτύωση των επιχειρήσεων-μελών του, καθώς επίσης και στην ολόπλευρη ανάπτυξη της Μαγνησίας.

Μερικά από αυτά είναι το «FuturE.com», το «dTour», και τώρα έρχεται να προστεθεί το «Επιχειρούμε Υγιείς» που αφορά δωρεάν πρόγραμμα Υγείας για όλα τα μέλη του Επιμελητηρίου που είναι ταμειακώς ενήμερα.

Σε μία εποχή που η επιχειρηματική κοινότητα κλήθηκε να διαχειριστεί μία 10χρονη οικονομική κρίση άνευ προηγουμένου, αλλά και μία πρωτόγνωρη πανδημία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ίδια την επιβίωση των επιχειρήσεων, ακόμη και για την ιατροφαρμακευτική τους κάλυψη, ως ελάχιστο δείγμα στήριξης των μελών του, το Επιμελητήριο Μαγνησίας παρέχει αυτή τη δωρεάν Κάρτα Υγείας».

Το κάθε μέλος, μπορεί να έρθει να παραλάβει την Κάρτα Υγείας από το Επιμελητήριο Μαγνησίας, υπογράφοντας το πιστοποιητικό ένταξής του στο πρόγραμμα και παραλαμβάνοντας άμεσα τον αριθμό συμβολαίου του. Υπολογίζεται ότι οι ωφελούμενοι από το πρόγραμμα αριθμούν τους 3.100 επαγγελματίες.

Η διαδικασία ένταξης στο πρόγραμμα μπορεί να γίνει και ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του Επιμελητηρίου: www.cci-magnesia.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το πρόγραμμα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλεφωνικό κέντρο του Επιμελητηρίου Μαγνησίας 2421094700.

 

 

Περισσότερα


Επιστημονικό συνέδριο του ΕΟΑΕΝ για τα 200 χρόνια της Ελληνικής επανάστασης

  • Jun 28, 2021

«Η συμβολή της νησιωτικής οικονομίας από το 1821 μέχρι σήμερα» είναι το θέμα επιστημονικού συνεδρίου που πραγματοποιεί ο Επιμελητηριακός Όμιλος Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (ΕΟΑΕΝ) με αφορμή τη συμπλήρωση διακοσίων χρόνων από την ελληνική επανάσταση.

Στο συνημμένο που ακολουθεί θα βρείτε όλες τις πληροφορίες σχετικά με το Συνέδριο, το πρόγραμμα, αλλά και την αίτηση συμμετοχής στο επιστημονικό συνέδριο του ΕΟΑΕΝ.

Περισσότερα


Γ.Σ. ΚΕΕΕ: "Πυρά" κατά Γεωργιάδη για πανδημία-επιμελητηριακή θητεία

  • Mar 12, 2021

Με τον Υπουργό Ανάπτυξης Αδωνι Γεωργιάδη να δέχεται τα βέλη της πλειοψηφίας των Προέδρων των Επιμελητηρίων για την τροπολογία που αφορά τις θητείες των Επιμελητηριακών Διοικήσεων, αλλά και για τις επιπτώσεις της πανδημίας στην εθνική οικονομία ξεκίνησαν οι εργασίες της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της ΚΕΕΕ, μέσω τηλεδιάσκεψης, που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 12 Μαρτίου.

Πολλοί τάχθηκαν κατά της ψηφισθείσας τροπολογίας, τονίζοντας ότι θα πρέπει να δοθεί παράταση θητείας στις εκλεγμένες Διοικήσεις, ώστε να μπορέσουν να αναπτύξουν το έργο τους.

Όπως ήταν φυσικό, το θέμα που κυριάρχησε ήταν αυτό της πανδημίας, όπου όλοι οι παρόντες Πρόεδροι συνομολόγησαν στο ότι η επιχειρηματικότητα διανύει μία πρωτοφανή στα ιστορικά κρίση.

Στην τοποθέτησή του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης, σημείωσε ότι καθίσταται πλέον επιτακτική ανάγκη για κούρεμα του χρέους και θα πρέπει να υπάρξει μία συγκροτημένη πρόταση-παρέμβαση όλων των Επιμελητηρίων της χώρας, αφού η κατάσταση στο επιχειρείν τείνει να γίνει πιο δραματική από την περίοδο των μνημονίων.

Αναφορικά στο πρόγραμμα ενίσχυσης για τη δημιουργία e-shop, ο κ. Μπασδάνης επεσήμανε ότι αυτό θα πρέπει να επεκταθεί σε όλο το λιανεμπόριο και όχι μόνο στους πληττόμενους κλάδους, καθώς η πανδημία στάθηκε και η αφορμή ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την περαιτέρω ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Την ίδια ώρα, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας ζήτησε, ενόψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου, να υπάρξει πρόβλεψη και να δοθεί προτεραιότητα για τον εμβολιασμό όλων των επιχειρηματιών και εργαζομένων στον τουριστικό κλάδο.

Κύριος στόχος, να επικρατήσει το αίσθημα ασφάλειας που θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της καλής ψυχολογίας στον τουρισμό, που τόσο ανάγκη το έχει ειδικά αυτή την περίοδο.

Τέλος, ο κ. Μπασδάνης πήρε θέση και για τον κλάδο των σχολικών κυλικείων, αιτούμενος από το αρμόδιο Υπουργείο την αναστολή πλειστηριασμών και την παύση των διαγωνισμών, αλλά και την παράταση δύο ετών όλων των μισθώσεων των σχολικών κυλικείων ανεξαιρέτως, καθώς το 2020 ο κλάδος εργάστηκε συνολικά μόνο τρεις μήνες, ενώ το 2021 συνεχίζει να βρίσκεται σε τραγική κατάσταση και αβεβαιότητα.

 

 

 

 

 

 

 

Περισσότερα


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

banner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner image
banner imagebanner imagebanner imagebanner image
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
    Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
  • info@cci-magnesia.gr
  • Τηλ.: + 30 2421094700
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα και Τετάρτη:
    07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
    07:00 – 15:00
© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR