Νέα

Επιμελητηριακά Νέα

To Envolve Entrepreneurship επισκέπτεται το Βόλο

 • Sep 10, 2019

Το Envolve Entrepreneurship, (http://www.EnvolveGlobal.org) διοργανώνει και φέτος το ταξίδι με τίτλο «Επόμενος Σταθμός: Επιχειρηματικότητα», που αποτελεί μία σειρά συναντήσεων σε πολλές ελληνικές πόλεις στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού πυλώνα του οργανισμού. Σκοπός του ταξιδιού είναι η αναζήτηση και στήριξη δραστηριοτήτων στις τοπικές κοινότητες που αφορούν την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία. Φέτος, το σημείο αφετηρίας είναι η Θεσσαλονίκη, αφού ο οργανισμός θα συμμετέχει ενεργά στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ενώ ταυτόχρονα θα επισκέπτεται και πολλές άλλες πόλεις της Ελλάδας, μεταξύ αυτών και το Βόλο.

 

Στις συναντήσεις αυτές, πέρα από νέους και υφιστάμενους επιχειρηματίες,  θα συμμετέχουν φορείς και θεσμικοί εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, της ακαδημαϊκής κοινότητας, των εμπορικών επιμελητηρίων, καθώς και άλλων επαγγελματικών οργανώσεων. Επίκεντρο των συναντήσεων αυτών είναι η μεταφορά γνώσεων, εργαλείων και καλών πρακτικών από τη σκηνή της νεοφυούς επιχειρηματικότητας. Παράλληλα, σκοπός είναι η προώθηση της επικοινωνίας και των συνεργειών μεταξύ των διαφορετικών τοπικών φορέων και επιχειρηματιών.

 

Η ελληνική ομάδα του Envolve θα επισκεφθεί την πόλη του Βόλου την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου, ενώ η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα του Επιμελητηρίου Μαγνησίας (Δημητριάδος 176, 2ος όροφος).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν δωρεάν συμμετοχή ακολουθώντας αυτόν τον σύνδεσμο: www.facebook.com/pg/EnvolveGR/events/

Καθώς πλησιάζει η 1η Οκτωβρίου, η οποία είναι καταληκτική ημερομηνία αιτήσεων για το διαγωνισμό Envolve Award Greece 2019  το Envolve αναζητά νέους ή υφιστάμενους επιχειρηματίες που χρειάζονται υποστήριξη στη δημιουργία ή την ανάπτυξη των εγχειρημάτων τους. Οι συμμετέχοντες  των συναντήσεων «Επόμενος Σταθμός: Επιχειρηματικότητα» θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν αναλυτικά για τους τρόπους που μπορούν να επωφεληθούν από το Envolve, καθώς και για τη διαδικασία της αίτησης στο πρόγραμμα βράβευσης.

 

Πέρυσι, το ταξίδι του οργανισμού παρακολούθησαν εκατοντάδες συμμετέχοντες σε 17 πόλεις της Ελλάδας, όπου συζήτησαν για την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία στη χώρα μας, ανέδειξαν τις τοπικές επιχειρηματικές δραστηριότητες και εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους.

Σε αυτό συνέβαλαν έμπρακτα και οι περισσότεροι από 50 ομιλητές, οι οποίοι μοιράστηκαν τις γνώσεις και την εμπειρία τους, τόσο σε θέματα επιχειρηματικότητας, όσο και καινοτομίας.

Από τους συνολικά 8 νικητές του Envolve Award Greece 2018, αναδείχθηκαν 5 νικητές που εδρεύουν στην περιφέρεια.

 

Ο Αλέξανδρος Νούσιας, Διευθυντής του Envolve Entrepreneurship στην Ελλάδα, δήλωσε: «Βιώνοντας την ενθαρρυντική συμμετοχή των τοπικών κοινοτήτων στο περσινό μας ταξίδι ανά την Ελλάδα, ήταν σαφές από την πρώτη στιγμή πως θα το επαναλαμβάναμε. Μέσα από το ταξίδι αυτό γνωρίσαμε πολλούς επιχειρηματίες με εξαιρετικό έργο σε διαφορετικούς κλάδους της οικονομίας, αλλά και συνεισφέραμε στην ανάπτυξη της συζήτησης γύρω από την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία στην περιφέρεια. Απόδειξη του έντονου επιχειρηματικού πνεύματος που υπάρχει διάχυτο σε όλη την Ελλάδα αποτελεί το 48,3% των αιτήσεων που λάβαμε για το Envolve Award Greece 2018, το οποίο προέρχεται από πόλεις εκτός της Αθήνας.»

Η αποστολή του Envolve βασίζεται σε τρεις πυλώνες: την εκπαίδευση, τους πόρους και τα βραβεία. Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός, που ιδρύθηκε το 2012 από το Libra Group, παρέχει εκπαίδευση για νεοφυείς επιχειρήσεις και επιχειρήσεις που βρίσκονται σε αρχικά στάδια, αξιοποιώντας παράλληλα συνεργασίες με άλλους οργανισμούς και επιχειρήσεις, που αυξάνουν τη διαθεσιμότητα επιχειρηματικών πόρων. Το πρόγραμμα βραβείων στην Ελλάδα διεξάγεται για λογαριασμό της Ελληνικής Πρωτοβουλίας και υποστηρίζεται από πολλούς οργανισμούς, όπως η Antidote, η Atradius, το epixeiro.gr, το IADR, η Intracom Telecom, το δικηγορικό γραφείο Ιωάννης Βασαρδάνης & Συνεργάτες, το δικηγορικό γραφείο Λυκουρέζου, η Microsoft, η Moore Stephens, η People for Business, η Reed Smith, η SAP Hellas, η V+O Communication και η White Room.

 

 

Σχετικά με το Envolve Entrepreneurship:

Το Envolve Entrepreneurship είναι ένας οργανισμός στήριξης της επιχειρηματικότητας, που ιδρύθηκε από το Libra Group και παρέχει πόρους, εκπαίδευση και προγράμματα βράβευσης για τη νεοφυή επιχειρηματικότητα παγκοσμίως. Ο οργανισμός ενσωματώνει το πρώην Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας (ΗΕΑ) και το Αμερικανικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας (ΑΕΑ) – προγράμματα τα οποία έχουν αναδείξει 43 νικητές από το 2012, υποστηρίζοντας τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας και των Η.Π.Α. To Envolve στοχεύει στη δημιουργία μιας παγκόσμιας κοινότητας όπου όλοι οι επιχειρηματίες μπορούν να ευημερήσουν και να αναπτυχθούν, και στοχεύει στην ανάπτυξη και καλλιέργεια επιχειρηματικών οικοσυστημάτων, διασφαλίζοντας την άμεση διαθεσιμότητα υπηρεσιών επιχειρηματικής στήριξης σε όλους τους επιχειρηματίες.

Για να μάθετε περισσότερα για το Envolve, επισκεφθείτε το http://EnvolveGlobal.org

Σχετικά με το Libra Group:

Ο Όμιλος Libra είναι ένας ιδιόκτητος διεθνής όμιλος επιχειρήσεων, που λειτουργεί 30 θυγατρικές εταιρείες, οι οποίες δραστηριοποιούνται σε 35 χώρες σε έξι ηπείρους. Επικεντρώνεται σε έξι βασικούς τομείς: την αεροπλοΐα, την ενέργεια, τη χρηματοδότηση και τις διαφοροποιημένες επενδύσεις, τη φιλοξενία, τα ακίνητα και τη ναυτιλία. Ο Όμιλος ανήκει εξολοκλήρου στην οικογένεια Λογοθέτη.

  Για να μάθετε περισσότερα για το Libra Group, επισκεφθείτε το www.libra.com

Περισσότερα


Συνέδριο για την Κρουαζιέρα

 • Dec 17, 2018

Στις εργασίες του συνεδρίου "ΕΛΛΗΝΙΚΟ CLUSTER ΚΡΟΥΑΖΙEΡΑΣ-Η Επόμενη Μέρα", που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου συμμετείχε ως μέλος του ΔΣ του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών και του Δήμου Σκιάθου ο κ. Αθανάσιος Ζλατούδης. 

Στόχος η ανάδειξη των ωφελειών που μπορούν να προκύψουν από την ένταξη στο Cluster όλων των λιμένων που φιλοξενούν ή θέλουν να φιλοξενήσουν κρουαζιερόπλοια, προκειμένου να αναπτυχθεί ο τομέας της κρουαζιέρας, να εξυπηρετηθούν καλύτερα οι ανάγκες των λιμένων και να προωθήσει η καινοτομία.

Στην τοποθέτησή του ο κ. Ζλατούδης ανέδειξε το μέγεθος της χαμένης οικονομικής υπεραξίας τόσο για τους τουριστικούς προορισμούς και τις εταιρείες όσο και για όλη την εθνική οικονομία, ως αποτέλεσμα της έως τώρα μη συνεργασίας μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων στην κρουαζιέρα.

Τόνισε δε την αναγκαιότητα δημιουργίας νομοθετικού πλαισίου που θα επιτρέπει την ανάπτυξη συνεργιών ιδιαίτερα σε θέματα διασύνδεσης τουριστικής προβολής προορισμών, φορέων διαχείρισης προορισμών και φορέων διαχείρισης λιμένων, αλλά και την αναγκαιότητα ύπαρξης ενιαίου συντονιστικού φορέα για την προώθηση της κρουαζιέρας σε επίπεδο χώρας.

Διοργανωτής του συνεδρίου ήταν η ψηφιακή εφημερίδα theSeaNation.gr, ενώ η όλη εκδήλωση τέλεσε υπό την αιγίδα του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (Ο.Λ.Π)-COSCO και της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος (Ε.ΛΙΜ.Ε.)

Οι εργασίες έλαβαν χώρα στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ευγενίδου στην Αθήνα.

Σε επίπεδο χερσαίας Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων, μέλος  της Ε.ΛΙΜ.Ε. είναι μόνο ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου (Ο.Λ.Β.). Η Σκιάθος δέχεται μόλις το 2% και η Σκόπελος το 1% των αφίξεων της κρουαζιέρας σε επίπεδο χώρας.

 

Περισσότερα


Το Επιμελητήριο Μαγνησίας στην Γ.Σ. της ΚΕΕΕ στη Χίο 9 & 10 Νοεμβρίου

 • Nov 15, 2018

Πραγματοποιήθηκε, την Παρασκευή 9 και το Σάββατο 10 Νοεμβρίου στη Χίο, η Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, μετά από σχετικό αίτημα του προέδρου του Επιμελητηρίου Χίου, κ. Παντελή Λεγάτου, και με αφορμή τον εορτασμό των 100 χρόνων του Επιμελητηρίου.

Με παρέμβασή του στη Γενική Συνέλευση της ΚΕΕ έκανε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης έθεσε το θέμα του προσφυγικού επισημαίνοντας την μεγάλης διάρκειας παραμονή των μεταναστών στην περιοχή. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την αλλοίωση της φυσιογνωμίας του τοπικού πληθυσμού, αλλά τίθενται και εθνικοί λόγοι που επισύρουν τον κίνδυνο.

Ο κ. Μπασδάνης έκανε την πρόταση σε ένα μήνα από την παραμονή τους στα ακριτικά νησιά οι μετανάστες να προωθούνται στην ηπειρωτική Ελλάδα, ώστε να μην αυξάνονται πληθυσμιακά τα κέντρα υποδοχής μεταναστών.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας υπογράμμισε για ακόμη μία φορά το ειδικό θέμα της αδυναμίας συνταξιοδότησης εμπόρων & επιχειρηματιών λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών άνω των 20.000€ προς τον ΕΦΚΑ (ΟΑΕΕ).

Εξάλλου, το Επιμελητήριο Μαγνησίας με επιστολή-παρέμβασή του προς το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, την Υφυπουργό Οικονομικών κ. Παπανάτσιου, την Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Χρυσοβελώνη, τους βουλευτές του Νομού και το ΚΕΕΕ ζητά την ανάλογη νομοθετική παρέμβαση, ώστε αφενός να επανέλθει το όριο από τις 20.000€ στις 50.000€ καθώς και να δοθεί η δυνατότητα τμηματικής καταβολής με 12 ή 24 δόσεις του υπερβάλλον των 50.000€ ποσού.

Τέλος, όπως υπογράμμισε ο κ. Μπασδάνης, θα μπορούσε να υπάρξει μια μερική διαγραφή τόκων και προσαυξήσεων στην περίπτωση εφάπαξ εξόφλησης του υπερβάλλοντος ποσού. 

Στην ομιλία του, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος Κωνσταντίνος Μίχαλος αναφέρθηκε στην προοπτική των επιχειρήσεων μετά την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια καθώς και στη μεταναστευτική πολιτική. Ειδικότερα, ο κ. Μίχαλος τόνισε:

«Γνωρίζουμε ότι η μετανάστευση και το προσφυγικό δεν είναι εθνικά προβλήματα. Είναι ευρωπαϊκά και διεθνή προβλήματα.

Απαιτούν λύσεις σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. Απαιτούν μια νέα αντιμετώπιση, η οποία θα απαντά στις προκλήσεις της σημερινής πραγματικότητας.

Το πλέον απαραίτητο, ωστόσο, είναι η υιοθέτηση μιας συγκροτημένης, κοινής προσέγγισης εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μιας προσέγγισης που θα πηγαίνει ένα βήμα πιο πέρα από μεμονωμένες στρατηγικές και σκοπιμότητες, οι οποίες υπονομεύουν τα θεμέλια του ευρωπαϊκού οικοδομήματος.

Η Ευρώπη οφείλει να κάνει αυτό που δεν κατάφερε σε σχέση με την κρίση χρέους. Να λειτουργήσει με κοινό όραμα, με συνοχή, με αποφασιστικότητα. Εάν δεν το κάνει, το φάσμα της αμφισβήτησης, του απομονωτισμού, ακόμα και του εθνικισμού, θα γίνει ακόμη πιο ορατό.

Η αποτελεσματική αντιμετώπιση του προσφυγικού και μεταναστευτικού ζητήματος αναδεικνύεται σε ζήτημα επιβίωσης. Για τις τοπικές κοινωνίες, για τις επιχειρήσεις και τους πολίτες του Ανατολικού Αιγαίου. Για την Ελλάδα. Για τους ανθρώπους που αναζητούν μια δεύτερη πατρίδα. Αλλά και για την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Καταναλωτή, κ. Δημήτρης Αυλωνίτης, αναφέρθηκε στη συνεργασία του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης με τον επιμελητηριακό κόσμο και τόνισε ότι τα επιμελητήρια αναδιαρθρώνονται με την ενίσχυση της στελέχωσής τους σε προσωπικό για την καλύτερη και πιο αποτελεσματική απόδοσή τους στην αναβάθμιση της αγοράς και του επιχειρηματικού κόσμου, με έμφαση στη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Ο Δήμαρχος Χίου, κ. Μανώλης Βουρνούς, αναφέρθηκε στο μεταναστευτικό και την αναγκαιότητα να επανέλθει το νησί της Χίου στην κανονικότητα, ενώ τόνισε ότι για να επιτευχθεί η ανάπτυξη είναι αναγκαίες οι κρατικές επενδύσεις, όπως για παράδειγμα η επέκταση του αεροδιαδρόμου του αεροδρομίου της Χίου.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χίου, κ. Παντελής Λεγάτος, αναφέρθηκε στις δυσκολίες και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τοπικές επιχειρήσεις, λέγοντας ότι αφενός το μεταναστευτικό πρόβλημα που δυσκολεύει την προσέλκυση τουριστών, αφετέρου το βάρος που δίνεται από τη χώρα σε αυτό το πρόβλημα, δυσκολεύουν κατά πολύ την επιχειρηματική άνοδο του νησιού. Ακόμη ο κ. Λεγάτος αναφέρθηκε στην ανάγκη επέκτασης του αεροδρομίου της Χίου, ενός έργου το οποίο θα συμβάλλει σημαντικά στην τοπική ανάπτυξη τόσο κατά τη διάρκεια της κατασκευής του όσο και με τη λειτουργία του.

Η κεντρική εορταστική εκδήλωση για τα 100χρονα πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 10/11/18, στο αμφιθέατρο «Γιάννης Καράλης» του Πανεπιστήμιου Αιγαίου, όπου βραβεύτηκε ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ, κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, και πρώην πρόεδροι του Επιμελητήριου Χίου.

 

Περισσότερα


H ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

 • Jun 14, 2018

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 12-6-2018 και ώρα 18.00 η πρώτη Τακτική Συνεδρίαση του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Θεσσαλίας , η οποία διεξήχθη στη Λάρισα, στα γραφεία του Επιμελητηρίου με θέμα ημερήσιας διάταξης «την εκλογή Προέδρου και Αντιπροέδρων» . Συμμετείχαν οι εκπρόσωποι των Επιμελητηρίων Λάρισας, Τρικάλων, Μαγνησίας και Καρδίτσης της Περιφέρειας Θεσσαλίας, όπως αυτοί ορίστηκαν με την υπ΄αριθ. 38269/4-4-2018 απόφαση του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης και σύμφωνα με το άρθρο 89 του Ν. 4497/2017,  ως μέλη του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Θεσσαλίας.

Επιγραμματικά το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο συντονίζει τη δράση των Επιμελητηρίων της Περιφέρειας και ασκεί τις εξής αρμοδιότητες

 • Υποβάλλει προτάσεις προς τον Περιφερειάρχη σχετικά με την κατάρτιση αναπτυξιακών προγραμμάτων, προγραμμάτων δράσης κλπ
 • Συμμετέχει στην εκπόνηση του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος
 • Εκπροσωπεί τα Επιμελητήρια της Περιφέρειας στο Περιφερειακό Συμβούλιο , σε επιτροπές , σε όργανα διαβούλευσης που συγκροτούνται από την Περιφέρειακ.α.
 • Υποβάλλει προτάσεις για σχεδιασμό και υλοποίηση δράσεων ή έργων στο πλαίσιο συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων
 • Αναλαμβάνει το συντονισμό δράσεων των Επιμελητηρίων
 • Σχεδιάζει δράσεις υποστήριξης εξωστρέφειας των επιχειρήσεων

 

Με ομόφωνη απόφασή του Συμβουλίου εγκρίθηκε η εκ περιτροπής Προεδρία των Προέδρων των Θεσσαλικών Επιμελητηρίων με διάρκεια ενός έτους για τον καθέναν. Επίσης, ομόφωνα αποφασίστηκε η μεταφορά της εδρας του Περιφεριακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου κάθε φορά που θα αλλάζει ο Πρόεδρος στην έδρα του εκάστοτε Προέδρου. Με ομόφωνη πάλι απόφαση η σειρα Προεδρίας καθορίστηκε με κλήρωση και ως εκ τούτου προέκυψαν τα κάτωθι:

Προεδρία για τον 1ο χρόνο: Πρόεδρος Επιμελητηρίου Λάρισας

Προεδρία για το 2ο χρόνο: Πρόεδρος Επιμελητηρίου Τρικάλων

Προεδρία για τον 3ο χρόνο: Πρόεδρος Επιμελητηρίου Καρδίτσας

Προεδρία για τον 4ο χρόνο Πρόεδρος Επιμελητηρίου Μαγνησίας

Θέσεις Αντιπροέδρων για τη Προεδρία του πρώτου έτους κατέλαβαν με βάση τον αριθμό των μελών τους οι Πρόεδροι των  κάτωθι Επιμελητηρίων

Α’ Αντιπρόεδρος : Πρόεδρος Επιμελητηρίου Μαγνησίας (Αριστοτέλης Μπασδάνης)

B’ Αντιπρόεδρος : Πρόεδρος Επιμελητηρίου  Τρικάλων

Γ’ Αντιπρόεδρος : Πρόεδρος επιμελτηηρίου Καρδίτσας

 

Ακολούθησε η συγκρότηση σε σώμα του 11μελούς νέου οργάνου με τους υπόλοιπους εκπροσώπους των θεσσαλικών Επιμελητηρίων στο Περιφεριακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο να κατέχουν τη θέση του μέλους.

 

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λάρισας κ. Γιαννακόπουλος Σωτήριος, ως Πρόεδρος για τον πρώτο χρόνο,  τόνισε τέλος ότι το νεοσύστατο ΠΕΣ αποτελεί ουσιαστικά μία συνέχεια των άτυπων συναντήσεων που πραγματοποιούνταν στο παρελθόν μεταξύ των 4 Επιμελητηρίων αλλά πλέον με τη νομοθέτησή του και ανάθεση από την πολιτεία συγκεκριμένων αρμοδιοτήτων μπορεί να αποτελέσει,  ως θεσμικός φορέας, ένα εξαιρετικά χρήσιμο συντονιστικό όργανο στην κατεύθυνση της χάραξης κοινών στόχων και στρατηγικών, που σε στενότερη πλέον συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας αλλά και τους άλλους φορείς της Περιφέρειας να οδηγήσει στην επίτευξη των πλέον θετικών αποτελεσμάτων για την θεσσαλική επιχειρηματική κοινότητα.

 

Περισσότερα


Λεύκωμα - Οδηγός Εξαγωγικών Επιχειρήσεων ΕΟΑΕΝ 2017

 • Feb 06, 2017

Η έκδοση Λευκώματος - Οδηγού Εξαγωγικών Επιχειρήσεων είναι μία ακόμα πρωτοβουλία του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών. Σκοπός είναι καταρχάς, για πρώτη φορά, να γνωρίσουν φορείς και επιχειρήσεις του εξωτερικού για το ιστορικό, σκοπούς και δραστηριότητες του Ομίλου στην Ελλάδα και δεύτερον να  παρέχει έναν πλήρη, εύχρηστο και εμπεριστατωμένο οδηγό εξαγωγικών παραγωγικών και εμπορικών επιχειρήσεων των μελών του Ομίλου.

Περισσότερα


Ενημερωτική εκδήλωση για το νέο Αναπτυξιακό Νόμο

 • Sep 02, 2016

Ενημερωτική εκδήλωση για τον νέο Αναπτυξιακό Νόμο διοργανώνει το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας – Θράκης) την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 19:00 στο συνεδριακό περίπτερο «Νικόλαος Γερμανός» στο περίπτερο 8 της ΔΕΘ – HELEXPO. (2ος όροφος, αίθουσα C).

Περισσότερα


ΣΥΣΤΑΣΗ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΚΑΦΕ ΕΥΡΩΠΗΣ

 • Jun 23, 2016

Η Ελληνο-Αμερικανική Επιχειρηματική (ΑΗΕΙ), με την υποστήριξη του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, είναι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσει το νέο δικτυακό τόπο.

Περισσότερα


Η Μαγνησία ανοίγει τα… φτερά της για την Ολλανδία!

 • Apr 15, 2016

Μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα εκδήλωση που φιλοδοξεί να «ανοίξει τα φτερά» της Μαγνησίας στην αγορά της Ολλανδίας, φιλοξενεί το Σάββατο 16 Απριλίου 2016 και ώρα 18:30’ το Επιμελητήριο Μαγνησίας στις εγκαταστάσεις του (Δημητριάδος 176, 2ος όροφος). Πρόκειται για την ημερίδα που διοργανώνει η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «Ελλάδα Παντού» που προτίθεται να διοργανώσει Φεστιβάλ στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας, με ειδικό αφιέρωμα στη Μαγνησία!

 

 

 

Περισσότερα


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

Πώς σας φαίνεται η νέα μας ιστοσελίδα;

  Δεν μου αρέσει

  Μέτρια, τίποτα το ιδιαίτερο

  Πολύ καλή

LATEST TWEETS
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
 • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
  ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
  Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
 • info@cci-magnesia.gr
 • Τηλ.: + 30 2421094700
  Φαξ: +30 2421031211
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
 • Δευτέρα και Τετάρτη:
  07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
  Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
  07:00 – 15:00
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR