Home Logo

Νέα

Επιμελητηριακά Νέα

Τηλε-ημερίδα για την ΓΕΦΥΡΑ την Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου από το Επιμελητήριο Μαγνησίας

  • Sep 24, 2020

Το Επιμελητήριο Μαγνησίας πραγματοποιεί ενημερωτική τηλε-ημερίδα αναφορικά στο νέο πρόγραμμα ΓΕΦΥΡΑ.

Αντικείμενο της τηλε-ημερίδας είναι ποιοι είναι οι δικαιούχοι και πώς μπορούν να αιτηθούν κρατική επιδότηση διάρκειας 9 μηνών.

Η τηλε-ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 15:00-16:00, με κεντρικό ομιλητή τον κ. Φώτη Κουρμούση, Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους του Υπουργείου Οικονομικών.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης.

Δεδομένης της υφιστάμενης δυσχερούς οικονομικής συγκυρίας, που έχει προκαλέσει η παγκόσμια πανδημία του Covid-19, κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική η συμμετοχή της επιχειρηματικής κοινότητας στην παρουσίαση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για το πρόγραμμα από στην ιστοσελίδα: http://www.keyd.gov.gr/covid19-gefyra-yliko/

Οι ενδιαφερόμενοι προκειμένου να συμμετάσχουν στην τηλε-ημερίδα, παρακαλείται να ολοκληρώσουν την εγγραφή τους μέσω του ακόλουθου link στην ηλεκτρονική πλατφόρμα ZOOM: https://zoom.us/meeting/register/tJIsduChrDMqG9dGc874KcXxZYMuFZENs5E9 έως τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου και ώρα 12:00. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι πρώτοι ενενήντα (90) ενδιαφερόμενοι σύμφωνα με τον χρόνο υποβολής της αίτησης εγγραφής τους.

Στην περίπτωση, που επιθυμείτε, εκ των προτέρων,  να υποβάλετε το ερώτημά σας προς τον κ. Κουρμούση, μπορείτε να το στείλετε στο e-mail του Επιμελητηρίου στη διεύθυνση info@cci-magnesia.gr .

Μετά το πέρας της ομιλίας θα ακολουθήσει συζήτηση με τους συμμετέχοντες. 

 

 

 

 

 

Περισσότερα


Πρώτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Νησιωτικής Πολιτικής με τη συμμετοχή του Αθανάσιου Ζλατούδη

  • Sep 24, 2020

Ο Επιμελητηριακός Όμιλος Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών, συμμετείχε δια του Προέδρου του κ. Σωτήρη Σκιαδαρέση με φυσική παρουσία στην πρώτη συνεδρίαση του θεσμού που θα συμβάλει στην ορθή σχεδίαση της νησιωτικής πολιτικής της χώρας μας. Διαδικτυακά συμμετείχε και το μέλος του Δ.Σ του ΕΟΑΕΝ και μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Αθανάσιος Ζλατούδης, ο οποίος είναι αναπληρωματικό μέλος στην Επιτροπή.

Ακολουθεί η σχετική ενημέρωση της Γ.Γ Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κας Χριστιάνας Καλογήρου για το θέμα:

«Εναρκτήρια συνεδρίαση σήμερα του Συμβουλίου Νησιωτικής Πολιτικής (ΣΥ.ΝΗ.ΠΟ.), υπό την προεδρία του Υπουργού κ. Γιάννη Πλακιωτάκη.
Στο ΣΥ.ΝΗ.ΠΟ. συμμετέχουν ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος ως εκπρόσωπος της ΕΝΠΕ, ο Δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς ως εκπρόσωπος της ΚΕΔΕ, η Πρυτάνισσα του Πανεπιστημίου Αιγαίου Χρυσή Βιτσιλάκη, ο πρόεδρος του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών Σωτήρης Σκιαδαρέσης, ο Γενικός Διευθυντής της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Παύλος Μιχαλακέλης, ο Νικόλαος Ατταλιώτης ως εκπρόσωπος του Γραφείου Πρωθυπουργού, ο Ειδικός Σύμβουλος του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Μανώλης Κουτουλάκης, ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής Ευάγγελος Κυριαζόπουλος και η Γενική Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Χριστιάνα Καλογήρου.
Με στόχο της βελτίωση του συντονισμού και την αναβάθμιση της συνεργασίας όλων εμπλεκόμενων φορέων, το νέο όργανο συμβάλλει στον σχεδιασμό και στην υλοποίηση αναπτυξιακών πολιτικών για τον νησιωτικό μας χώρο.
Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης έγινε συζήτηση επί του προσχεδίου Νόμου του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για την Ολοκληρωμένη Θαλάσσια Πολιτική στον Νησιωτικό Χώρο».

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το Άρθρο 50 του Ν 4676/19-3-2020 (ΦΕΚ 67/Α΄) το Συμβούλιο Νησιωτικής Πολιτικής λειτουργεί στο πλαίσιο της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και υπό την εποπτεία του Πρωθυπουργού.

Το Συμβούλιο Νησιωτικής Πολιτικής γνωμοδοτεί κυρίως:

α) για τις βασικές αρχές χάραξης πολιτικών στους διάφορους τομείς της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης των νησιών και

β) για τη σχεδίαση και υλοποίηση των νησιωτικών πολιτικών.

 

 

 

 

Περισσότερα


Κανόνες λειτουργίας επιχειρήσεων

  • Jun 10, 2020

Η ΚΥΑ υπό τον τίτλο «Κανόνες τήρησης αποστάσεων σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, δημόσιες υπηρεσίες και άλλους χώρους συνάθροισης κοινού στο σύνολο της Επικράτειας, προς περιορισμό της διασποράς του κοροναϊού COVID-19» που αναρτήθηκε την Παρασκευή στον ιστότοπο του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων προσδιορίζει τους κανόνες λειτουργίας των επιχειρήσεων.
 
Δείτε αναλυτικά το ΦΕΚ

Περισσότερα


Σύλλογος Εστίασης Μαγνησίας: "Συλλογική διαπραγμάτευση για τα πνευματικά δικαιώματα"

  • Oct 15, 2019

Την συλλογική διαπραγμάτευση με την GEA για τα παρελθόντα έτη, αλλά και για τα επόμενα χρόνια αναφορικά στα συγγενικά πνευματικά δικαιώματα που καλούνται να πληρώσουν οι καταστηματάρχες αποφασίστηκε στη συνεδρίαση του Συλλόγου Εστίασης Μαγνησίας που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 14 Οκτωβρίου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Μαγνησίας υπό τη νέα Διοίκηση του Συλλόγου.

Την προτροπή άλλωστε αυτή έδωσε και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ξάνθης Στέλιος Μωραΐτης, υπεύθυνος για τις εταιρείες πνευματικών δικαιωμάτων στην ΚΕΕΕ και ο οποίος έδωσε το παρών στη συνεδρίαση.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μωραΐτης, μέσω της Επιτροπής που είχε συστήσει η ΚΕΕΕ είχε ξεκινήσει αγώνα το 2013 για το «ξήλωμα» της ΑΕΠΙ με την γνωστή συνέχεια της κατάρρευσης της εταιρείας υπό το βάρος των οικονομικών σκανδάλων το 2017.

Από τότε λειτουργούν στην Ελλάδα τρεις εταιρείες συγγενικών πνευματικών δικαιωμάτων η «Αυτοδιαχείριση», η ΕΥΕΔ και η GEA.

Ο κ. Μωραΐτης χρησιμοποιώντας το παράδειγμα της Ξάνθης, προέτρεψε τους καταστηματάρχες να έρθουν, με την συνδρομή των νομικών τους συμβούλων, σε συμφωνία με την GEA, ώστε να καταβάλουν ετησίως συγκεκριμένο τίμημα και η εταιρεία αυτή να τηρείται ευλαβικά, έτσι ώστε να «γλυτώσουν» δικαστικές και άλλες διαμάχες με την εταιρεία.

«Να πληρώνουμε, αλλά όχι όσα θέλουν και όπως θέλουν», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μωραΐτης βρίσκοντας σύμφωνους τους 50 επαγγελματίες και εκπροσώπους πρωτοβάθμιων σωματείων που συμμετείχαν στη συνεδρίαση.

Παράλληλα, υπογραμμίστηκε για ακόμη μία φορά το πάγιο αίτημα των επαγγελματιών του κλάδου να γίνει ένας φορέας -και όχι τρεις, όπου λειτουργούν τώρα- ώστε τα σωματεία να έρθουν σε συμφωνία μαζί του και να σταματήσουν οι καταστηματάρχες να βρίσκονται σε έναν ατέρμονο δικαστικό αγώνα γ τα ποσά που διεκδικούν κάθε φορά οι εταιρείες.

Για συντονισμό των ενεργειών και δυναμική αντίδραση σε ένα πολύπλοκο ζήτημα προέτρεψε τους επαγγελματίες και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης που συμμετείχε στην σύσκεψη. Ταυτόχρονα, ο κ. Μπασδάνης υπενθύμισε τις ενέργειες που έχει ξεκινήσει εδώ και δύο χρόνια το Επιμελητήριο Μαγνησίας σε συνεργασία με την εταιρεία της «Αυτοδιαχείρισης» ώστε να βρεθεί η «χρυσή τομή» μεταξύ των δύο πλευρών.

Οι επαγγελματίες εξουσιοδότησαν τους νομικούς συμβούλους του Συλλόγου Χρήστο Γούσιο και Σάκη Κοκκίνη να διαπραγματευτούν με την GEA το τίμημα της συμφωνίας, προσπάθεια που εξέφρασε την βούληση να είναι αρωγός και ο κ. Μωραϊτης.

 

Περισσότερα


Στην Anuga της Κολωνίας το Επιμελητήριο Μαγνησίας

  • Oct 10, 2019

Τα 100χρόνια λειτουργίας της γιόρτασε φέτος η Anuga, η παγκοσμίως μεγαλύτερη διεθνής έκθεση τροφίμων και ποτών, που αποτελεί την σημαντικότερη επιχειρηματική και επικοινωνιακή πλατφόρμα για τον κλάδο.

Η μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων και ποτών παγκοσμίως, διοργανώνεται κάθε 2 χρόνια στο εκθεσιακό κέντρο της Κολωνίας.

Αποτελεί τo πιο σημαντικό γεγονός για όλους εκείνους που επιθυμούν να κάνουν ένα δυνατό  «ξεκίνημα» σε νέες αγορές και να συνάψουν κερδοφόρες συμφωνίες για τις επιχειρήσεις τους. Το 2017, συμμετείχαν περισσότεροι από 7.500 εκθέτες εκπροσωπώντας 108 χώρες, το event επισκέφθηκαν περίπου 200.000 εμπορικοί επισκέπτες, αριθμός που σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ξεπεράστηκε κατά πολύ φέτος, που συμπληρώθηκε ένας αιώνας από τη λειτουργία της.

Υπολογίζεται ότι από την Ελλάδα συμμετείχαν πάνω από 300 εκθέτες σε μία έκταση 6.604 τ.μ., όπου βρέθηκαν οι καλύτεροι εκπρόσωποι του κλάδου παγκοσμίως.

Φυσικά, το παρόν έδωσε για ακόμη μία χρονιά και το Επιμελητήριο Μαγνησίας, με στόχο πάντα την στήριξη, αλλά και την εξωστρέφεια των τοπικών επιχειρήσεων. Ειδικότερα, από την Μαγνησία συμμετείχαν στο κοινό εκθεσιακό περίπτερο του Επιμελητηρίου Μαγνησίας οι επιχειρήσεις:

  • ΠΑΠΑΡΙΖΟΥ ΕΥΣΤΑΘΙΑ (φιστίκι)
  • ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ Γ. & Α. - ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ Α. ΙΚΕ (τόνος Αλοννήσου)
  • ΝΙΚΟΛ. ΛΑΪΤΣΟΣ & ΣΙΑ ΕΕ (τυροκομικά)
  • VRINO ΕΠΕ (βότανα, αρωματικά φυτά).

Μάλιστα, την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου το περίπτερο των τοπικών επιχειρήσεων επισκέφθηκε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει μαζί τους για την πορεία των ελληνικών προϊόντων και να συζητήσει μαζί τους τα ζητήματα του κλάδου με έμφαση στην προώθηση της εξωστρέφειας του αγροτοδιατροφικού τομέα.

Περισσότερα


To Envolve Entrepreneurship επισκέπτεται το Βόλο

  • Sep 10, 2019

Το Envolve Entrepreneurship, (http://www.EnvolveGlobal.org) διοργανώνει και φέτος το ταξίδι με τίτλο «Επόμενος Σταθμός: Επιχειρηματικότητα», που αποτελεί μία σειρά συναντήσεων σε πολλές ελληνικές πόλεις στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού πυλώνα του οργανισμού. Σκοπός του ταξιδιού είναι η αναζήτηση και στήριξη δραστηριοτήτων στις τοπικές κοινότητες που αφορούν την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία. Φέτος, το σημείο αφετηρίας είναι η Θεσσαλονίκη, αφού ο οργανισμός θα συμμετέχει ενεργά στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ενώ ταυτόχρονα θα επισκέπτεται και πολλές άλλες πόλεις της Ελλάδας, μεταξύ αυτών και το Βόλο.

 

Στις συναντήσεις αυτές, πέρα από νέους και υφιστάμενους επιχειρηματίες,  θα συμμετέχουν φορείς και θεσμικοί εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, της ακαδημαϊκής κοινότητας, των εμπορικών επιμελητηρίων, καθώς και άλλων επαγγελματικών οργανώσεων. Επίκεντρο των συναντήσεων αυτών είναι η μεταφορά γνώσεων, εργαλείων και καλών πρακτικών από τη σκηνή της νεοφυούς επιχειρηματικότητας. Παράλληλα, σκοπός είναι η προώθηση της επικοινωνίας και των συνεργειών μεταξύ των διαφορετικών τοπικών φορέων και επιχειρηματιών.

 

Η ελληνική ομάδα του Envolve θα επισκεφθεί την πόλη του Βόλου την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου, ενώ η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα του Επιμελητηρίου Μαγνησίας (Δημητριάδος 176, 2ος όροφος).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν δωρεάν συμμετοχή ακολουθώντας αυτόν τον σύνδεσμο: www.facebook.com/pg/EnvolveGR/events/

Καθώς πλησιάζει η 1η Οκτωβρίου, η οποία είναι καταληκτική ημερομηνία αιτήσεων για το διαγωνισμό Envolve Award Greece 2019  το Envolve αναζητά νέους ή υφιστάμενους επιχειρηματίες που χρειάζονται υποστήριξη στη δημιουργία ή την ανάπτυξη των εγχειρημάτων τους. Οι συμμετέχοντες  των συναντήσεων «Επόμενος Σταθμός: Επιχειρηματικότητα» θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν αναλυτικά για τους τρόπους που μπορούν να επωφεληθούν από το Envolve, καθώς και για τη διαδικασία της αίτησης στο πρόγραμμα βράβευσης.

 

Πέρυσι, το ταξίδι του οργανισμού παρακολούθησαν εκατοντάδες συμμετέχοντες σε 17 πόλεις της Ελλάδας, όπου συζήτησαν για την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία στη χώρα μας, ανέδειξαν τις τοπικές επιχειρηματικές δραστηριότητες και εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους.

Σε αυτό συνέβαλαν έμπρακτα και οι περισσότεροι από 50 ομιλητές, οι οποίοι μοιράστηκαν τις γνώσεις και την εμπειρία τους, τόσο σε θέματα επιχειρηματικότητας, όσο και καινοτομίας.

Από τους συνολικά 8 νικητές του Envolve Award Greece 2018, αναδείχθηκαν 5 νικητές που εδρεύουν στην περιφέρεια.

 

Ο Αλέξανδρος Νούσιας, Διευθυντής του Envolve Entrepreneurship στην Ελλάδα, δήλωσε: «Βιώνοντας την ενθαρρυντική συμμετοχή των τοπικών κοινοτήτων στο περσινό μας ταξίδι ανά την Ελλάδα, ήταν σαφές από την πρώτη στιγμή πως θα το επαναλαμβάναμε. Μέσα από το ταξίδι αυτό γνωρίσαμε πολλούς επιχειρηματίες με εξαιρετικό έργο σε διαφορετικούς κλάδους της οικονομίας, αλλά και συνεισφέραμε στην ανάπτυξη της συζήτησης γύρω από την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία στην περιφέρεια. Απόδειξη του έντονου επιχειρηματικού πνεύματος που υπάρχει διάχυτο σε όλη την Ελλάδα αποτελεί το 48,3% των αιτήσεων που λάβαμε για το Envolve Award Greece 2018, το οποίο προέρχεται από πόλεις εκτός της Αθήνας.»

Η αποστολή του Envolve βασίζεται σε τρεις πυλώνες: την εκπαίδευση, τους πόρους και τα βραβεία. Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός, που ιδρύθηκε το 2012 από το Libra Group, παρέχει εκπαίδευση για νεοφυείς επιχειρήσεις και επιχειρήσεις που βρίσκονται σε αρχικά στάδια, αξιοποιώντας παράλληλα συνεργασίες με άλλους οργανισμούς και επιχειρήσεις, που αυξάνουν τη διαθεσιμότητα επιχειρηματικών πόρων. Το πρόγραμμα βραβείων στην Ελλάδα διεξάγεται για λογαριασμό της Ελληνικής Πρωτοβουλίας και υποστηρίζεται από πολλούς οργανισμούς, όπως η Antidote, η Atradius, το epixeiro.gr, το IADR, η Intracom Telecom, το δικηγορικό γραφείο Ιωάννης Βασαρδάνης & Συνεργάτες, το δικηγορικό γραφείο Λυκουρέζου, η Microsoft, η Moore Stephens, η People for Business, η Reed Smith, η SAP Hellas, η V+O Communication και η White Room.

 

 

Σχετικά με το Envolve Entrepreneurship:

Το Envolve Entrepreneurship είναι ένας οργανισμός στήριξης της επιχειρηματικότητας, που ιδρύθηκε από το Libra Group και παρέχει πόρους, εκπαίδευση και προγράμματα βράβευσης για τη νεοφυή επιχειρηματικότητα παγκοσμίως. Ο οργανισμός ενσωματώνει το πρώην Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας (ΗΕΑ) και το Αμερικανικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας (ΑΕΑ) – προγράμματα τα οποία έχουν αναδείξει 43 νικητές από το 2012, υποστηρίζοντας τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας και των Η.Π.Α. To Envolve στοχεύει στη δημιουργία μιας παγκόσμιας κοινότητας όπου όλοι οι επιχειρηματίες μπορούν να ευημερήσουν και να αναπτυχθούν, και στοχεύει στην ανάπτυξη και καλλιέργεια επιχειρηματικών οικοσυστημάτων, διασφαλίζοντας την άμεση διαθεσιμότητα υπηρεσιών επιχειρηματικής στήριξης σε όλους τους επιχειρηματίες.

Για να μάθετε περισσότερα για το Envolve, επισκεφθείτε το http://EnvolveGlobal.org

Σχετικά με το Libra Group:

Ο Όμιλος Libra είναι ένας ιδιόκτητος διεθνής όμιλος επιχειρήσεων, που λειτουργεί 30 θυγατρικές εταιρείες, οι οποίες δραστηριοποιούνται σε 35 χώρες σε έξι ηπείρους. Επικεντρώνεται σε έξι βασικούς τομείς: την αεροπλοΐα, την ενέργεια, τη χρηματοδότηση και τις διαφοροποιημένες επενδύσεις, τη φιλοξενία, τα ακίνητα και τη ναυτιλία. Ο Όμιλος ανήκει εξολοκλήρου στην οικογένεια Λογοθέτη.

  Για να μάθετε περισσότερα για το Libra Group, επισκεφθείτε το www.libra.com

Περισσότερα


Συνέδριο για την Κρουαζιέρα

  • Dec 17, 2018

Στις εργασίες του συνεδρίου "ΕΛΛΗΝΙΚΟ CLUSTER ΚΡΟΥΑΖΙEΡΑΣ-Η Επόμενη Μέρα", που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου συμμετείχε ως μέλος του ΔΣ του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών και του Δήμου Σκιάθου ο κ. Αθανάσιος Ζλατούδης. 

Στόχος η ανάδειξη των ωφελειών που μπορούν να προκύψουν από την ένταξη στο Cluster όλων των λιμένων που φιλοξενούν ή θέλουν να φιλοξενήσουν κρουαζιερόπλοια, προκειμένου να αναπτυχθεί ο τομέας της κρουαζιέρας, να εξυπηρετηθούν καλύτερα οι ανάγκες των λιμένων και να προωθήσει η καινοτομία.

Στην τοποθέτησή του ο κ. Ζλατούδης ανέδειξε το μέγεθος της χαμένης οικονομικής υπεραξίας τόσο για τους τουριστικούς προορισμούς και τις εταιρείες όσο και για όλη την εθνική οικονομία, ως αποτέλεσμα της έως τώρα μη συνεργασίας μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων στην κρουαζιέρα.

Τόνισε δε την αναγκαιότητα δημιουργίας νομοθετικού πλαισίου που θα επιτρέπει την ανάπτυξη συνεργιών ιδιαίτερα σε θέματα διασύνδεσης τουριστικής προβολής προορισμών, φορέων διαχείρισης προορισμών και φορέων διαχείρισης λιμένων, αλλά και την αναγκαιότητα ύπαρξης ενιαίου συντονιστικού φορέα για την προώθηση της κρουαζιέρας σε επίπεδο χώρας.

Διοργανωτής του συνεδρίου ήταν η ψηφιακή εφημερίδα theSeaNation.gr, ενώ η όλη εκδήλωση τέλεσε υπό την αιγίδα του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (Ο.Λ.Π)-COSCO και της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος (Ε.ΛΙΜ.Ε.)

Οι εργασίες έλαβαν χώρα στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ευγενίδου στην Αθήνα.

Σε επίπεδο χερσαίας Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων, μέλος  της Ε.ΛΙΜ.Ε. είναι μόνο ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου (Ο.Λ.Β.). Η Σκιάθος δέχεται μόλις το 2% και η Σκόπελος το 1% των αφίξεων της κρουαζιέρας σε επίπεδο χώρας.

 

Περισσότερα


Το Επιμελητήριο Μαγνησίας στην Γ.Σ. της ΚΕΕΕ στη Χίο 9 & 10 Νοεμβρίου

  • Nov 15, 2018

Πραγματοποιήθηκε, την Παρασκευή 9 και το Σάββατο 10 Νοεμβρίου στη Χίο, η Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, μετά από σχετικό αίτημα του προέδρου του Επιμελητηρίου Χίου, κ. Παντελή Λεγάτου, και με αφορμή τον εορτασμό των 100 χρόνων του Επιμελητηρίου.

Με παρέμβασή του στη Γενική Συνέλευση της ΚΕΕ έκανε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης έθεσε το θέμα του προσφυγικού επισημαίνοντας την μεγάλης διάρκειας παραμονή των μεταναστών στην περιοχή. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την αλλοίωση της φυσιογνωμίας του τοπικού πληθυσμού, αλλά τίθενται και εθνικοί λόγοι που επισύρουν τον κίνδυνο.

Ο κ. Μπασδάνης έκανε την πρόταση σε ένα μήνα από την παραμονή τους στα ακριτικά νησιά οι μετανάστες να προωθούνται στην ηπειρωτική Ελλάδα, ώστε να μην αυξάνονται πληθυσμιακά τα κέντρα υποδοχής μεταναστών.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας υπογράμμισε για ακόμη μία φορά το ειδικό θέμα της αδυναμίας συνταξιοδότησης εμπόρων & επιχειρηματιών λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών άνω των 20.000€ προς τον ΕΦΚΑ (ΟΑΕΕ).

Εξάλλου, το Επιμελητήριο Μαγνησίας με επιστολή-παρέμβασή του προς το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, την Υφυπουργό Οικονομικών κ. Παπανάτσιου, την Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Χρυσοβελώνη, τους βουλευτές του Νομού και το ΚΕΕΕ ζητά την ανάλογη νομοθετική παρέμβαση, ώστε αφενός να επανέλθει το όριο από τις 20.000€ στις 50.000€ καθώς και να δοθεί η δυνατότητα τμηματικής καταβολής με 12 ή 24 δόσεις του υπερβάλλον των 50.000€ ποσού.

Τέλος, όπως υπογράμμισε ο κ. Μπασδάνης, θα μπορούσε να υπάρξει μια μερική διαγραφή τόκων και προσαυξήσεων στην περίπτωση εφάπαξ εξόφλησης του υπερβάλλοντος ποσού. 

Στην ομιλία του, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος Κωνσταντίνος Μίχαλος αναφέρθηκε στην προοπτική των επιχειρήσεων μετά την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια καθώς και στη μεταναστευτική πολιτική. Ειδικότερα, ο κ. Μίχαλος τόνισε:

«Γνωρίζουμε ότι η μετανάστευση και το προσφυγικό δεν είναι εθνικά προβλήματα. Είναι ευρωπαϊκά και διεθνή προβλήματα.

Απαιτούν λύσεις σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. Απαιτούν μια νέα αντιμετώπιση, η οποία θα απαντά στις προκλήσεις της σημερινής πραγματικότητας.

Το πλέον απαραίτητο, ωστόσο, είναι η υιοθέτηση μιας συγκροτημένης, κοινής προσέγγισης εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μιας προσέγγισης που θα πηγαίνει ένα βήμα πιο πέρα από μεμονωμένες στρατηγικές και σκοπιμότητες, οι οποίες υπονομεύουν τα θεμέλια του ευρωπαϊκού οικοδομήματος.

Η Ευρώπη οφείλει να κάνει αυτό που δεν κατάφερε σε σχέση με την κρίση χρέους. Να λειτουργήσει με κοινό όραμα, με συνοχή, με αποφασιστικότητα. Εάν δεν το κάνει, το φάσμα της αμφισβήτησης, του απομονωτισμού, ακόμα και του εθνικισμού, θα γίνει ακόμη πιο ορατό.

Η αποτελεσματική αντιμετώπιση του προσφυγικού και μεταναστευτικού ζητήματος αναδεικνύεται σε ζήτημα επιβίωσης. Για τις τοπικές κοινωνίες, για τις επιχειρήσεις και τους πολίτες του Ανατολικού Αιγαίου. Για την Ελλάδα. Για τους ανθρώπους που αναζητούν μια δεύτερη πατρίδα. Αλλά και για την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Καταναλωτή, κ. Δημήτρης Αυλωνίτης, αναφέρθηκε στη συνεργασία του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης με τον επιμελητηριακό κόσμο και τόνισε ότι τα επιμελητήρια αναδιαρθρώνονται με την ενίσχυση της στελέχωσής τους σε προσωπικό για την καλύτερη και πιο αποτελεσματική απόδοσή τους στην αναβάθμιση της αγοράς και του επιχειρηματικού κόσμου, με έμφαση στη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Ο Δήμαρχος Χίου, κ. Μανώλης Βουρνούς, αναφέρθηκε στο μεταναστευτικό και την αναγκαιότητα να επανέλθει το νησί της Χίου στην κανονικότητα, ενώ τόνισε ότι για να επιτευχθεί η ανάπτυξη είναι αναγκαίες οι κρατικές επενδύσεις, όπως για παράδειγμα η επέκταση του αεροδιαδρόμου του αεροδρομίου της Χίου.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χίου, κ. Παντελής Λεγάτος, αναφέρθηκε στις δυσκολίες και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τοπικές επιχειρήσεις, λέγοντας ότι αφενός το μεταναστευτικό πρόβλημα που δυσκολεύει την προσέλκυση τουριστών, αφετέρου το βάρος που δίνεται από τη χώρα σε αυτό το πρόβλημα, δυσκολεύουν κατά πολύ την επιχειρηματική άνοδο του νησιού. Ακόμη ο κ. Λεγάτος αναφέρθηκε στην ανάγκη επέκτασης του αεροδρομίου της Χίου, ενός έργου το οποίο θα συμβάλλει σημαντικά στην τοπική ανάπτυξη τόσο κατά τη διάρκεια της κατασκευής του όσο και με τη λειτουργία του.

Η κεντρική εορταστική εκδήλωση για τα 100χρονα πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 10/11/18, στο αμφιθέατρο «Γιάννης Καράλης» του Πανεπιστήμιου Αιγαίου, όπου βραβεύτηκε ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ, κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, και πρώην πρόεδροι του Επιμελητήριου Χίου.

 

Περισσότερα


H ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

  • Jun 14, 2018

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 12-6-2018 και ώρα 18.00 η πρώτη Τακτική Συνεδρίαση του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Θεσσαλίας , η οποία διεξήχθη στη Λάρισα, στα γραφεία του Επιμελητηρίου με θέμα ημερήσιας διάταξης «την εκλογή Προέδρου και Αντιπροέδρων» . Συμμετείχαν οι εκπρόσωποι των Επιμελητηρίων Λάρισας, Τρικάλων, Μαγνησίας και Καρδίτσης της Περιφέρειας Θεσσαλίας, όπως αυτοί ορίστηκαν με την υπ΄αριθ. 38269/4-4-2018 απόφαση του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης και σύμφωνα με το άρθρο 89 του Ν. 4497/2017,  ως μέλη του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Θεσσαλίας.

Επιγραμματικά το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο συντονίζει τη δράση των Επιμελητηρίων της Περιφέρειας και ασκεί τις εξής αρμοδιότητες

  • Υποβάλλει προτάσεις προς τον Περιφερειάρχη σχετικά με την κατάρτιση αναπτυξιακών προγραμμάτων, προγραμμάτων δράσης κλπ
  • Συμμετέχει στην εκπόνηση του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος
  • Εκπροσωπεί τα Επιμελητήρια της Περιφέρειας στο Περιφερειακό Συμβούλιο , σε επιτροπές , σε όργανα διαβούλευσης που συγκροτούνται από την Περιφέρειακ.α.
  • Υποβάλλει προτάσεις για σχεδιασμό και υλοποίηση δράσεων ή έργων στο πλαίσιο συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων
  • Αναλαμβάνει το συντονισμό δράσεων των Επιμελητηρίων
  • Σχεδιάζει δράσεις υποστήριξης εξωστρέφειας των επιχειρήσεων

 

Με ομόφωνη απόφασή του Συμβουλίου εγκρίθηκε η εκ περιτροπής Προεδρία των Προέδρων των Θεσσαλικών Επιμελητηρίων με διάρκεια ενός έτους για τον καθέναν. Επίσης, ομόφωνα αποφασίστηκε η μεταφορά της εδρας του Περιφεριακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου κάθε φορά που θα αλλάζει ο Πρόεδρος στην έδρα του εκάστοτε Προέδρου. Με ομόφωνη πάλι απόφαση η σειρα Προεδρίας καθορίστηκε με κλήρωση και ως εκ τούτου προέκυψαν τα κάτωθι:

Προεδρία για τον 1ο χρόνο: Πρόεδρος Επιμελητηρίου Λάρισας

Προεδρία για το 2ο χρόνο: Πρόεδρος Επιμελητηρίου Τρικάλων

Προεδρία για τον 3ο χρόνο: Πρόεδρος Επιμελητηρίου Καρδίτσας

Προεδρία για τον 4ο χρόνο Πρόεδρος Επιμελητηρίου Μαγνησίας

Θέσεις Αντιπροέδρων για τη Προεδρία του πρώτου έτους κατέλαβαν με βάση τον αριθμό των μελών τους οι Πρόεδροι των  κάτωθι Επιμελητηρίων

Α’ Αντιπρόεδρος : Πρόεδρος Επιμελητηρίου Μαγνησίας (Αριστοτέλης Μπασδάνης)

B’ Αντιπρόεδρος : Πρόεδρος Επιμελητηρίου  Τρικάλων

Γ’ Αντιπρόεδρος : Πρόεδρος επιμελτηηρίου Καρδίτσας

 

Ακολούθησε η συγκρότηση σε σώμα του 11μελούς νέου οργάνου με τους υπόλοιπους εκπροσώπους των θεσσαλικών Επιμελητηρίων στο Περιφεριακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο να κατέχουν τη θέση του μέλους.

 

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λάρισας κ. Γιαννακόπουλος Σωτήριος, ως Πρόεδρος για τον πρώτο χρόνο,  τόνισε τέλος ότι το νεοσύστατο ΠΕΣ αποτελεί ουσιαστικά μία συνέχεια των άτυπων συναντήσεων που πραγματοποιούνταν στο παρελθόν μεταξύ των 4 Επιμελητηρίων αλλά πλέον με τη νομοθέτησή του και ανάθεση από την πολιτεία συγκεκριμένων αρμοδιοτήτων μπορεί να αποτελέσει,  ως θεσμικός φορέας, ένα εξαιρετικά χρήσιμο συντονιστικό όργανο στην κατεύθυνση της χάραξης κοινών στόχων και στρατηγικών, που σε στενότερη πλέον συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας αλλά και τους άλλους φορείς της Περιφέρειας να οδηγήσει στην επίτευξη των πλέον θετικών αποτελεσμάτων για την θεσσαλική επιχειρηματική κοινότητα.

 

Περισσότερα


Λεύκωμα - Οδηγός Εξαγωγικών Επιχειρήσεων ΕΟΑΕΝ 2017

  • Feb 06, 2017

Η έκδοση Λευκώματος - Οδηγού Εξαγωγικών Επιχειρήσεων είναι μία ακόμα πρωτοβουλία του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών. Σκοπός είναι καταρχάς, για πρώτη φορά, να γνωρίσουν φορείς και επιχειρήσεις του εξωτερικού για το ιστορικό, σκοπούς και δραστηριότητες του Ομίλου στην Ελλάδα και δεύτερον να  παρέχει έναν πλήρη, εύχρηστο και εμπεριστατωμένο οδηγό εξαγωγικών παραγωγικών και εμπορικών επιχειρήσεων των μελών του Ομίλου.

Περισσότερα


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

banner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner image
banner imagebanner imagebanner imagebanner image
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
    Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
  • info@cci-magnesia.gr
  • Τηλ.: + 30 2421094700
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα και Τετάρτη:
    07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
    07:00 – 15:00
© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR