Home Logo

Νέα - Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

Παρουσία της Γ. Γ. Νησιωτικής Πολιτικής η 46η Γ.Σ. του ΕΟΑΕΝ

Παρουσία της Γ. Γ. Νησιωτικής Πολιτικής η 46η Γ.Σ. του ΕΟΑΕΝ

Στη Χαλκίδα με οικοδεσπότη την πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ευβοίας κα Βούλα Αγιοστρατίτη διεξήχθη στις 4, 5 & 6 Οκτωβρίου η 46η Γενική Συνέλευση του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νήσων.

Το Επιμελητήριο Μαγνησίας εκπροσώπησε ο κ. Αθανάσιος Ζλατούδης,  μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου και του ΕΟΑΕΝ.

Ο κ. Ζλατούδης είχε την δυνατότητα να μεταφέρει στην Γενική Γραμματέα Νησιωτικής Πολιτικής κα Χριστιάνα Καλογήρου τα προβλήματα που προκύπτουν από την εφαρμογή του μέτρου του Μεταφορικού Ισοδύναμου στα καύσιμα στις Βόρειες Σποράδες.

Οι βενζινοπώλες βρίσκονται επί τις ουσίας σε ισχνή οικονομική κατάσταση καθώς φτάνουν να επιδοτούν επί της ουσίας οι ίδιοι την εφαρμογή του μέτρου, όταν πληρώνουν μέσα σε μια εβδομάδα το τιμολόγιο των καυσίμων που αγοράζουν, το πωλούν με μειωμένη τιμή σύμφωνα με το μέτρο – για τις Βόρειες Σποράδες 18 λεπτά - ενώ η ολοκλήρωση της διαδικασίας για την πληρωμή τους από το Υπουργείο μπορεί να χρειαστεί και ενάμιση μήνα.

Η Γενική Γραμματέας κα Καλογήρου, μέλος της τοπικής αυτοδιοίκησης επί σειρά ετών και από διαφορετικά πόστα γνώριζε επακριβώς την παθογένεια του μέτρου του Μεταφορικού Ισοδύναμου σε ότι αφορά τα καύσιμα και δεσμεύτηκε να συναντηθεί στο προσεχές διάστημα με εκπροσώπους των πρατηριούχων καυσίμων της περιοχής στο Υπουργείο προκειμένου να βρεθεί μια λύση στο πρόβλημα.

Παράλληλα, στο τραπέζι της συζήτησης, παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Τουρισμού κ. Κωνσταντίνου Λούλη, του Προέδρου του ΕΟΑΕΝ και του Επιμελητηρίου Λευκάδας κ. Σωτήρη Σκιαδαρέση και του κ. Ζλατούδη τέθηκε και η πορεία της πρότασης για το πλαίσιο «Τοπικών Συνοδών».

 


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

banner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner image
banner imagebanner imagebanner imagebanner image
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
    Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
  • info@cci-magnesia.gr
  • Τηλ.: + 30 2421094700
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα και Τετάρτη:
    07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
    07:00 – 15:00
© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR