Home Logo

Νέα - Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

"Μαγνησία 2030", το Επετειακό Συνέδριο του Επιμελητηρίου Μαγνησίας

"Μαγνησία 2030", το Επετειακό Συνέδριο του Επιμελητηρίου Μαγνησίας

«Μαγνησία 2030» ονομάζεται το Αναπτυξιακό Συνέδριο που διοργανώνει το Επιμελητήριο Μαγνησίας με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη λειτουργία του στις 6-7 και 8 Δεκεμβρίου στο ξενοδοχείο “Vallis” στην Αγριά Βόλου.
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας για το θέμα, κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης σημείωσε: «Το 1919, όταν γεννήθηκε ο επιμελητηριακός θεσμός είχε έναν στόχο, την ανάπτυξη και στήριξη της επιχειρηματικότητας, που τότε άρχισε να αναπτύσσεται στη χώρα μας.

Έναν αιώνα μετά, και η ανάπτυξη είναι και πάλι ζητούμενο. Βέβαια, σε άλλα οικονομικά και κοινωνικά περιβάλλοντα, στην εποχή της τεχνολογίας και της καινοτομίας.

Μετά από 10 ολόκληρα χρόνια οικονομικής κρίσης που αφάνισε τους μικρομεσαίους και γονάτισε την εγχώρια επιχειρηματικότητα, το 2020 είναι η χρυσή ευκαιρία που πρέπει να αδράξει η ελληνική κυβέρνηση και να καρπωθεί ο ιδιωτικός τομέας που αποτελεί τον βασικό τροφοδότη –και τα χρόνια της κρίσης- της ελληνικής οικονομίας.

Βέβαια, όταν μιλούμε για ανάπτυξη θα πρέπει να έχουμε στη σκέψη μας ότι δεν πρόκειται για μία έννοια αόριστη, που παραμένει στη λίστα του ευχολογίου μας, αλλά για συνέργεια όλων των φορέων -τόσο σε τοπικό, όσο και σε εθνικό επίπεδο- που θα αναλάβουν πρωτοβουλίες να τρέξουν σε όλα τα επίπεδα και πεδία δράσης και έργα που θα «χτίζουν» και θα επενδύουν στο μέλλον των επόμενων γενεών.

Το Επιμελητήριο Μαγνησίας, στοχεύοντας ακριβώς στο αύριο της παραγωγικότητας, αλλά και των επόμενων γενεών, αναλαμβάνει δράσεις εξωστρέφειας με απώτερο σκοπό την ανάπτυξη στην πράξη. Η παρούσα κυβέρνηση είχε δεσμευτεί προεκλογικά γι’ αυτό, υποσχόμενη ανάπτυξη μέσα από επενδύσεις, και το Επιμελητήριο μας δηλώνει το «παρών» σε αυτή την προσπάθεια που ευελπιστούμε να πάρει σύντομα σάρκα και οστά.

Γι’ αυτό ακριβώς τον λόγο, το Επιμελητήριο Μαγνησίας ανοίγει τον κύκλο των επετειακών του εκδηλώσεων με το Συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί 6-7 και 8 Δεκεμβρίου στην Αγριά του Βόλου για τη Μαγνησία του 2030 και τις αναπτυξιακές προοπτικές του τόπου μας.

Το Συνέδριο, που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, χωρίζεται το τριήμερο αυτό σε τέσσερις θεματικές ενότητες:

  • Ανάπτυξη της Μαγνησίας
  • Πρωτογενής τομέας-Περιβάλλον
  • Τουρισμός και
  • Ευκαιρίες-Επιχειρηματικότητα

Στο πλαίσιο αυτό κρίνουμε απαραίτητο και εισηγούμαστε τη λειτουργία Γραφείου διασύνδεσης τοπικής επιχειρηματικότητας με το Υπουργείο Ανάπτυξης για να μη χάνονται ευκαιρίες και από κοινού να υπάρξει σχεδιασμός σε ευρωπαϊκή και παγκόσμια κλίμακα.

Η στόχευσή μας είναι συγκεκριμένη. Γι’ αυτό και όπως θα δείτε στο πρόγραμμα που σας έχει διανεμηθεί, επίσημος καλεσμένος του Συνεδρίου είναι ο Υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για την Οικονομική Διπλωματία και  Εξωστρέφεια, κ. Κωνσταντίνος Φραγκογιάννης, ενώ έχει κληθεί να τιμήσει με την παρουσία του τις εργασίες του Συνεδρίου και ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Νίκος Παπαθανάσης, αρμόδιος για την βιομηχανία, το εμπόριο και την προστασία του καταναλωτή.

Ταυτόχρονα, ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή κ. Παναγιώτης Σταμπουλίδης θα αναπτύξει το θέμα «Το παρεμπόριο ως απειλή για την ελληνική οικονομία και τα μέτρα αντιμετώπισής του». Αν σκεφτεί κανείς ότι σύμφωνα με την Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας κάθε χρόνο από το παρεμπόριο χάνεται τζίρος έως 20 δις, τότε όλοι κατανοούμε την κρισιμότητα του ζητήματος και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν από την Πολιτεία και τους εκπροσώπους της αγοράς γι’ αυτό. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι συντονιστής σε αυτή την στρογγυλή Τράπεζα που θα πραγματοποιηθεί το πρωί του Σαββάτου 7 Δεκεμβρίου είναι ο ίδιος ο Γενικός Γραμματέας οικονομικής πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών Χρήστος Τριαντόπουλος. 

Θέλω τέλος να επισημάνω τη συνέργεια του Επιμελητηρίου μας με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, καθώς όπως ίσως παρατηρήσατε η πλειοψηφία των ομιλητών που θα αναπτύξουν καίρια ζητήματα για την Μαγνησία της επόμενης δεκαετίας προέρχονται από την ακαδημαϊκή κοινότητα.

Θεωρούμε ότι στην εποχή της καινοτομίας πρέπει οι δύο φορείς όχι απλά να συνεργαστούν, αλλά να οικοδομήσουν μαζί τη Μαγνησία του αύριο.

Γι’ αυτό και έχουν ενημερωθεί και φοιτητές μας από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας για τις εργασίες του Συνεδρίου, όπου στο τέλος μάλιστα θα δοθούν και οι σχετικές βεβαιώσεις παρακολούθησης προς όλους τους συμμετέχοντες.

Μετά από 100 χρόνια ζωής και δράσης, το Επιμελητήριο Μαγνησίας συνεχίζει δυναμικά την πορεία που χάραξαν οι προκάτοχοί μας με σεβασμό στο χθες και δημιουργική ανυπομονησία για το αύριο».

 

 

 

 

 

 


DOWNLOADS:
Πρόγραμμα Συνεδρίου

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

banner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner image
banner imagebanner imagebanner imagebanner image
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
    Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
  • info@cci-magnesia.gr
  • Τηλ.: + 30 2421094700
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα και Τετάρτη:
    07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
    07:00 – 15:00
© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR