Νέα - Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

Τα υδατοδρόμια στο επίκεντρο της συνάντησης Κεφαλογιάννη-ΕΟΑΕΝ

Τα υδατοδρόμια στο επίκεντρο της συνάντησης Κεφαλογιάννη-ΕΟΑΕΝ

Εθιμοτυπική επίσκεψη των μελών του ΔΣ του ΕΟΑΕΝ πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020, με τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών κο Γιάννη Κεφαλογιάννη στο Υπουργείο.
Η πρόσφατη έκδοση του ΦΕΚ που διέπει τις απαραίτητες προϋποθέσεις ίδρυσης και λειτουργίας υδατοδρομιών στην Ελλάδα μονοπώλησε το μεγαλύτερο μέρος της συνάντησης, με τον Υφυπουργό να δίνει τις απαραίτητες διευκρινίσεις στις ερωτήσεις των Επιμελητηριακών Συμβούλων.
Ευτυχής έκπληξη αποτέλεσε η ενημέρωση ότι η πολυπόθητη διασύνδεση πληροφόρησης ανάμεσα στα διαφορετικά μέσα μαζικής μεταφοράς, σε πραγματικό χρόνο και η δυνατότητα έκδοσης συνδυαστικών ηλεκτρονικών εισητηρίων είναι σε τελική φάση παρουσίασης από ιδιώτες. Με τον τρόπο αυτό ο κάθε ημεδαπός και αλλοδαπός περιηγητής θα έχει την δυνατότητα να έχει πλήρης εικόνα όλης της διαδρομής του ταξιδιού του σε πραγματικό χρόνο σε όλη την επικράτεια.
 Η πορεία υλοποίησης του ΒΟΑΚ δεν θα μπορούσε να μην αποτελέσει θέμα ερώτησης.
Μεταξύ άλλων, συζητήθηκε το νομοθετικό πλαίσιο λειτουργίας των υπεραστικών και αστικών συγκοινωνιών στην νησιωτική Ελλάδα και οι ιδιαιτερότητες που αυτές παρουσιάζουν συγκρινόμενες με την χερσαία Ελλάδα, όταν π.χ. σε ένα νησί οι χρήστες των ΜΜΜ αυξάνονται υπέρμετρα για έξι μήνες δημιουργώντας κυκλοφοριακές δυσχέρειες που επιρρεαζουν την ικανοποίηση των επισκεπτών ενός τόπου.
Τέλος τέθηκε στο τραπέζι, η ένταξη στο υπάρχον Νομοθετικό πλαίσιο ΜΜΜ η αστική θαλάσσια συγκοινωνία, για την οποία αρμόδιο είναι το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και συναρμόδιο το Υπουργείο Μεταφορών και Συγκοινωνιών.
Στην συνάντηση συμμετείχαν οι κ.κ. Σωτήρης Σκιαδαρέσης Πρόεδρος ΕΟΑΕΝ και Επ. Λευκάδας, Νίκος Ρεϊζακης Αντιπρόεδρος ΕΟΑΕΝ μια μέλος ΔΣ Επ. Ρεθύμνου, Φώτης Κόττης ΓΓ ΕΟΑΕΝ και Πρόεδρος Επ. Ζακύνθου, Αθανάσιος Ζλατούδης μέλος ΔΣ ΕΟΑΕΝ και Επ. Μαγνησίας, Μανώλης Ζερβάκης μέλος ΔΣ ΕΟΑΕΝ και Επ. Ηρακλείου.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

Πώς σας φαίνεται η νέα μας ιστοσελίδα;

  Δεν μου αρέσει

  Μέτρια, τίποτα το ιδιαίτερο

  Πολύ καλή

LATEST TWEETS
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
 • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
  ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
  Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
 • info@cci-magnesia.gr
 • Τηλ.: + 30 2421094700
  Φαξ: +30 2421031211
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
 • Δευτέρα και Τετάρτη:
  07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
  Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
  07:00 – 15:00
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR