Νέα - Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

Τηλεδιάσκεψη του Γεν. Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής Χρ. Τριαντόπουλου με την Διοίκηση του Επιμελητηρίου

Τηλεδιάσκεψη του Γεν. Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής Χρ. Τριαντόπουλου με την Διοίκηση του Επιμελητηρίου

Τηλεδιάσκεψη μεταξύ του Γενικού Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών κ. Χρήστο Τριαντόπουλο και μελών της Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 17.05.2020.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης, μετέφερε τις ανησυχίες της τοπικής επιχειρηματικής κοινότητας για την επόμενη μέρα, αλλά παρουσίασε ενδεικτικά και τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με κυριότερο αυτό της έλλειψης ρευστότητας.

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης περιλαμβάνονταν, η αξιολόγηση των υφιστάμενων μέτρων ελάφρυνσης των πληττόμενων επιχειρήσεων, η ανάγκη θέσπισης ενός ακατάσχετου λογαριασμού ανάλογα με τις δυνατότητες και τις ανάγκες της κάθε επιχείρησης, η μείωση των φορολογικών συντελεστών, η οριστικοποίηση του θεσμικού πλαισίου για την ενεργοποίηση των μικροπιστώσεων, η ενίσχυση της απασχόλησης, η αναστολή των παραβόλων σε εμπορικές διαφορές και η παράταση του μέτρου μείωσης των ενοικίων.

Από την πλευρά του ο κ. Τριαντόπουλος ανέφερε ότι σχετικά με το θεσμικό πλαίσιο των μικροπιστώσεων, προχωρά η επεξεργασία σχετική νομοθετική πρωτοβουλία για τις μικροχρηματοδοτήσεις και θα υπάρχουν άμεσες σχετικές ανακοινώσεις. Παράλληλα, ανέφερε ότι θα υπάρξει δεύτερη φάση του μέτρου της εισπρακτέας προκαταβολής, με αποτέλεσμα το συνολικό ύψος να διαμορφωθεί στα 2 δισ. ευρώ, ενώ προωθούνται και άλλα προγράμματα και εργαλεία στήριξης της ρευστότητας των επιχειρήσεων, που αναμένεται να δώσουν στις επιχειρήσεις την αναγκαία ρευστότητα που απαιτείται ώστε να μπορέσουν να συνεχίσουν απρόσκοπτα τη λειτουργία τους. Τέλος, ανέφερε ότι θα υπάρξει στήριξη της απασχόλησης μέσω σχετικής οικονομικής ενίσχυσης στο πλαίσιο και του Ευρωπαϊκού Προγράμματος SURE.

 

 


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

Πώς σας φαίνεται η νέα μας ιστοσελίδα;

  Δεν μου αρέσει

  Μέτρια, τίποτα το ιδιαίτερο

  Πολύ καλή

LATEST TWEETS
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
 • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
  ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
  Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
 • info@cci-magnesia.gr
 • Τηλ.: + 30 2421094700
  Φαξ: +30 2421031211
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
 • Δευτέρα και Τετάρτη:
  07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
  Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
  07:00 – 15:00
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR