Νέα

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

 • Αρχική
 • Νέα
 • Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΕΦΕΤ ΣΤΟ ΒΟΛΟ

 • Nov 16, 2018

Ενημερώνουμε όσους έχουν παρακολουθήσει σεμινάριο επιμόρφωσης προσωπικού επιχειρήσεων τροφίμων (ΕΦΕΤ), που διοργάνωσε η Εταιρεία Ανάπτυξης Επιμελητηρίου Μαγνησίας (Ε.Α.Ε.Μ.), αλλά δεν έχουν μέχρι σήμερα συμμετάσχει σε εξετάσεις για την απόκτηση της οριστικής βεβαίωσης, ότι θα διενεργηθούν εξετάσεις χειριστών τροφίμων επιπέδου -1 του ΕΦΕΤ.

 

Η εξεταστική διαδικασία θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, Δημητριάδος 176 στο Βόλο σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

Πέμπτη 15/11/2018 ώρες 9:00 – 13:00

Παρασκευή 16/11/2016 ώρες 9:00 – 13:00

 

Η διάρκεια των εξετάσεων είναι 15 λεπτά και γίνεται με το σύστημα ερωτήσεων – απαντήσεων πολλαπλής επιλογής (multiple choice).

 

Οι εξεταζόμενοι κατά την προσέλευσή τους έχουν υποχρέωση να επιδείξουν αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή κάποιο άλλο έγγραφο που να αποδεικνύει την ταυτότητά τους, να έχουν μαζί τους στυλό και να γνωρίζουν τον προσωπικό τους ΑΦΜ.

 

Περισσότερες πληροφορίες και διευκρινήσεις παρέχονται στο τηλέφωνο της Ε.Α.Ε.Μ. 2421094700 επιλογή 8, κα Πασχάλη Ελένη.

Περισσότερα


Στο 5ο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Επιχειρήσεων το Επιμελητήριο Μαγνησίας

 • Oct 16, 2018

Στις εργασίες του 5ου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Επιχειρήσεων που πραγματοποιήθηκαν την περασμένη εβδομάδα στις Βρυξέλλες συμμετείχε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης.

Την έναρξη των εργασιών κήρυξαν ο Antonio Tajani, Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Andra Rupprechter, Σύμβουλος της Αυστριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης, Christoph Leitl, Πρόεδρος των Ευρωεπιμελητηρίων και Arnaldo Abruzzini, CEO των Ευρωεπιμελητηρίων.

Στην αξία της εργασίας αναφέρθηκε στην ομιλία του ο κ. Antonio Tajani, σημειώνοντας ότι «χωρίς εργασία δεν υπάρχει αξιοπρέπεια». Παράλληλα, τόνισε ότι μία από τις κύριες προτεραιότητες της ΕΕ θα πρέπει να είναι η προσπάθεια να καταστεί η Ευρώπη περισσότερο φιλική προς τις ΜΜΕ. Αποτελούν το 85% των νέων θέσεων εργασίας και τα δύο τρίτα της ιδιωτικής απασχόλησης στην ΕΕ. Γι 'αυτό πρέπει να εργαστούμε για μια Ένωση που είναι κατάλληλη για το σκοπό: είστε η πραγματική οικονομία και οι ανησυχίες σας πρέπει επίσης να είναι δικές μας.

"Προσπαθώντας να στηρίξουμε την ανταγωνιστικότητα των ΜΜΕ μας, εξασφαλίζουμε υγιή ανάπτυξη, θέσεις εργασίας για τους νέους και μειώνουμε τις οικονομικές και κοινωνικές ανισορροπίες μεταξύ των περιφερειών μας.

"Όλες οι πολιτικές μας, από την εσωτερική αγορά έως την ενέργεια, την ψηφιακή, τις επενδύσεις, την έρευνα, την πίστωση, την κατάρτιση ή το διεθνές εμπόριο, πρέπει να προσφέρουν στις επιχειρήσεις μας τις καλύτερες συνθήκες για να συναγωνιστούν σε παγκόσμια κλίμακα.

"Μόνο σε επίπεδο ΕΕ μπορούμε να ανταποκριθούμε στις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε: την τεχνολογική επανάσταση, τον ανταγωνισμό από οικονομικούς γίγαντες όπως οι ΗΠΑ, την Κίνα ή την Ινδία, την κλιματική αλλαγή, την προστασία των καταναλωτών ή τα δικαιώματα ιδιοκτησίας", κατέληξε ο κ. Tajani.

Το πρώτο θέμα που αναπτύχθηκε ήταν η έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού, που χαρακτηρίστηκε ως η 2η πιο σημαντική πρόκληση μεταξύ των 50.000 ερωτηθέντων στην έκδοση 2018 της οικονομικής έρευνας των Ευρωεπιμελητηρίων. Αυτό αντικατοπτρίζει τον επιταχυνόμενο ρυθμό της τεχνολογικής, δημογραφικής και κοινωνικοοικονομικής αλλαγής και την επιρροή που έχει στα προφίλ δεξιοτήτων.

Η δεύτερη θεματική αφορούσε στο διεθνές εμπόριο και τις συλλογικές εμπορικές και επενδυτικές συμφωνίες που διαπραγματεύεται η ΕΕ εκ μέρους των κρατών-μελών με τρίτες χώρες, όπως η Mercosur και η Αυστραλία, που αποτελούν αξιόλογα πρόσφατα παραδείγματα.

Το τρίτο μέρος αφορούσε στο μέλλον της Ευρώπης και τη σημασία της ψήφου στις προσεχείς Ευρωπαϊκές Εκλογές 2019.

Να σημειωθεί ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Επιχειρήσεων διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια από το δίκτυο των ευρωπαϊκών επιμελητηρίων Eurochambers και συγκεντρώνει πάνω από 800 εκπροσώπους της επιχειρηματικότητας που προέρχονται από 45 ευρωπαϊκές χώρες.

 

Περισσότερα


Ενημερωτική εκδήλωση για τα Open Mall στον Αλμυρό

 • Oct 16, 2018

Στην τελική ευθεία για την κατάθεση της πρότασης στα τέλη Οκτωβρίου στο πρόγραμμα Open Mall (ανοικτά Κέντρα Εμπορίου) εισέρχονται οι επαγγελματίες του Αλμυρού. 

Γι’ αυτό τον λόγο άλλωστε, ο Δήμος Αλμυρού, το Επιμελητήριο Μαγνησίας και η Ένωση Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Επαρχίας Αλμυρού πραγματοποίησαν το βράδυ της Παρασκευής 12 Οκτωβρίου 2018, στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλμυρού σχετική ενημερωτική εκδήλωση.

Στην εκδήλωση ανταποκρίθηκε μεγάλο μέρος των ελεύθερων επαγγελματιών των οποίων τα καταστήματα βρίσκονται στους προτεινόμενους δρόμους του προγράμματος.

Τα στελέχη του μελετητικού γραφείου που έχει αναλάβει το πρόγραμμα, παρουσίασαν και ανέλυσαν τα τεχνικά χαρακτηριστικά του και απάντησαν στις ερωτήσεις του κοινού.

Στο τέλος της εκδήλωσης δόθηκαν προς όλους τους επαγγελματίες οι υπεύθυνες δηλώσεις, που καλούνται να συμπληρώσουν οι εμπλεκόμενοι επαγγελματίες, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος που δεν είναι άλλος από την ένταξη του προγράμματος σε αυτό.

Σε τοποθέτησή του ο Πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Επαρχίας Αλμυρού κ. Πανταζώνας εξέφρασε την αισιοδοξία του για την συγκέντρωση του θεμιτού αριθμού επιχειρήσεων που χρειάζονται για την ένταξη στο πρόγραμμα, τονίζοντας ότι με τον τρόπο αυτό θα επιτευχθεί η ανάπλαση ολόκληρης της πόλης και όχι ενός μέρους της, αλλά και μία ενιαία, καλαίσθητη εικόνα της αγοράς που θα προϊδεάσει τον κάθε καταναλωτή ώστε να τονωθεί η κίνηση στην καρδιά της πόλης.

«Σε κάθε προσπάθεια τόνωσης της αγοράς θα είμαστε παρόντες», δήλωσε από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης, επισημαίνοντας ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα αποτελέσει βασικό εργαλείο αναστροφής του αρνητικού κλίματος που έχει παγιωθεί τα τελευταία χρόνια στην αγορά του Αλμυρού και όχι μόνο.

 

 

Περισσότερα


Καθολική η επιτυχία της 2ης Γιορτής Ψωμιού

 • Oct 15, 2018

Καθολική επιτυχία σημείωσε και φέτος η 2η Γιορτή Ψωμιού με την συμμετοχή των επισκεπτών να ξεπερνά κάθε προσδοκία, καθώς πάνω από 34.000 μικροί και μεγάλοι, μαθητές και πρόσκοποι επισκέφθηκαν το περίπτερο του Συλλόγου Αρτοποιών Βόλου και περιχώρων «Η Δήμητρα» που για πέντε ημέρες είχε στηθεί στην παραλία του Βόλου, μπροστά από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Εκεί, ο επισκέπτης είχε τη δυνατότητα να ενημερωθεί για την διατροφική αξία του ψωμιού, αλλά και να δει από κοντά την όλη διαδικασία για την παρασκευή του αγνού, ζυμωτού ψωμιού.

Το βράδυ του Σαββάτου 13 Οκτωβρίου, το περίπτερο του Συλλόγου επισκέφθηκε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος κ. Μιχάλης Μούσιος, ο οποίος και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την θερμή ανταπόκριση του κόσμου.

Ο κος Μούσιος, στον λόγο του επεσήμανε το πρόβλημα που καταγράφεται την τελευταία 20ετία και έχει να κάνει με τις εισαγωγές σιτηρών, που έχουν ως αποτέλεσμα αυτή την ώρα οι μυλωνάδες, αλλά και οι κατασκευαστές μηχανημάτων να είναι ελάχιστοι στην χώρα.

 

 «Εμείς ως Ομοσπονδία στηρίζουμε την εκδήλωση, καθώς έχει σαν στόχο να ενημερώσει τη νέα γενιά για το ψωμί του φούρνου της γειτονιάς. Υπάρχουν χιλιάδες φούρνοι, που φέρουν απλά την ονομασία «φούρνοι». Πρέπει όλοι μας όμως να καταλάβουμε την τεράστια διαφορά που υπάρχει στο ζυμωτό, φρέσκο και το κατεψυγμένο ψωμί. Είναι διαφορετικό στην ποιότητά του, αφού το ζυμάρι περιέχει άλλα συστατικά, αλλά και διπλάσια ποσότητα μαγιάς, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την δημόσια υγεία».

Ο κ. Μούσιος, προέτρεψε το κοινό να επιστρέψει στον φούρνο της γειτονιάς, δείχνοντας την εμπιστοσύνη του στους αρτοποιούς της περιοχής.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος Συλλόγου Αρτοποιών Βόλου και περιχώρων «Η Δήμητρα» κ. Κώστας Τσουράπας, υπογράμμισε σε δήλωσή του ότι το Σωματείο είναι το μοναδικό στην περιφέρεια που για 2η συνεχόμενη χρονιά διοργανώνει μία τέτοια γιορτή.

‘Η συμμετοχή ήταν πάρα πολύ καλή και γι’ αυτό σας ευχαριστούμε όλους σημείωσε. Λέμε όχι στο κατεψυγμένο ψωμί, ναι στον φούρνο της γειτονιάς, στηρίζουμε τον αρτοποιό που μοχθεί από το πρωί μέχρι το βράδυ, για να πάρουμε το αγνό, ζεστό, μυρωδάτο ψωμί.

Εύχομαι στην 3η γιορτή ψωμιού, τα πράγματα να είναι ακόμη καλύτερα και ποντάρουμε στο Επιμελητήριο Μαγνησίας, που πάντα βρίσκεται δίπλα μας, αρωγός σε κάθε προσπάθειά μας».

Την ικανοποίησή του για την μεγάλη ανταπόκριση του κοινού εξέφρασε και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης, ο οποίος και προϊδέασε το κοινό και για ένα μεγάλο event που προγραμματίζει από κοινού το Επιμελητήριο με το Σύλλογο στην 3η Γιορτή Ψωμιού.

Στον λόγο του, ο κ. Μπασδάνης μεταξύ άλλων σημείωσε: «Θα ήθελα να συγχαρώ την σημερινή διοίκηση του Σωματείου γιατί μετά από 20 χρόνια, αναβίωσε την Γιορτή Ψωμιού που διοργανώνεται για 2η συνεχόμενη χρονιά  και δίνει τη δυνατότητα σε όλο τον  κόσμο να γνωρίζει από κοντά πώς παρασκευάζεται το ψωμί. Θέλουμε παράλληλα να στείλουμε το μήνυμα ότι θα πρέπει όλοι μας να επιλέγουμε το φούρνο της γειτονιάς. Εμείς στηρίξαμε με κάθε τρόπο αυτή τη διοργάνωση, φέτος τα αποτελέσματα είναι πολύ καλύτερα και του χρόνου ετοιμάζουμε μία έκπληξη για τους βολιώτες στα πλαίσια της γιορτής».

Ξεχωριστή θέση στο περίπτερο αυτές τις ημέρες είχε και ο νερόμυλος από τους «Μύλους Λούλη», από τους βασικούς υποστηρικτές της εκδήλωσης. Όπως σημείωσε ο κ. Λούλης «βασικός μας σκοπός, μαζί με το Σωματείο Αρτοποιών είναι να  ενημερώσουμε τα παιδιά και το κοινό για την διατροφική αξία του ψωμιού, για το πόσο σημαντικό είναι το ψωμί στην ελληνική κοινωνία και θρησκεία.

Εκτός από τα αρτοποιήματα που μοιράζουμε στο κοινό, πολύ βασικό είναι και ο εκπαιδευτικός χαρακτήρας της εκδήλωσης.

Ο Μύλος Λούλη επιμένει ελληνικά, επενδύουμε πάρα πολύ σαν εταιρεία και προσπαθούμε να είμαστε παράδειγμα, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και παγκοσμίως. Στόχος μας είναι η ποιότητα, γιατί θεωρούμε ότι μόνο έτσι μπορεί να είσαι ανταγωνιστικός.

Προσπαθούμε να στηρίζουμε τον κλάδο της αρτοποιίας και θεωρούμε ότι αν δεν στηρίξουμε τον τόπο μας, δεν θα πάμε μπροστά».

 

 

Περισσότερα


Συνάντηση Δ.Ε. με τη νέα Διοίκηση του ΟΛΒ

 • Oct 10, 2018

Συνάντηση με τα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου Μαγνησίας είχαν το απόγευμα της Δευτέρας 8 Οκτωβρίου, ο νέος Πρόεδρος του ΟΛΒ κ. Παντολέων Σκάγιαννης και ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος κ. Γεώργιος Τοζίδης.

Πιο συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε μία εκτενής συζήτηση για τα προβλήματα, αλλά και τις προοπτικές ανάπτυξης του λιμανιού, καθώς πάγια θέση του Επιμελητηρίου είναι ότι το Λιμάνι του Βόλου, μαζί με τον Αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου αποτελούν τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας.

Τα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής μετέφεραν στη νέα Διοίκηση, την δέσμευση του Επιμελητηρίου Μαγνησίας να καταθέσει σύντομα μία ολοκληρωμένη πρόταση προς τον ΟΛΒ για την πλήρη ανάπτυξη του λιμανιού, ενώ εκφράστηκε η βούληση να υπάρξει εφεξής μία αγαστή συνεργασία με στόχο την εύρυθμη λειτουργία του λιμανιού, αλλά και την βιώσιμη ανάπτυξή του.

Τέλος, οι δύο πλευρές δεσμεύτηκαν να επαναληφθεί η εποικοδομητική αυτή συνάντηση, ώστε να διευκρινιστούν τα επόμενα βήματα της συνεργασίας.

 

 

 

 

Περισσότερα


Συνάντηση για το Open Mall στον Αλμυρό

 • Oct 09, 2018

Ενημερωτική εκδήλωση για την παρουσίαση του προγράμματος «Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου-Open Mall» πραγματοποιούν την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου στις 9 το βράδυ στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Αλμυρού, το Επιμελητήριο Μαγνησίας ο Δήμος Αλμυρού και της Ένωσης Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπόρων Επαρχίας Αλμυρού.

Η εκδήλωση έρχεται ως συνέχεια σειράς επαφών των αρμόδιων φορέων το προηγούμενο χρονικό διάστημα για τη δυνατότητα υποβολής πρότασης χρηματοδότησης για τη δημιουργία ανοικτού κέντρου εμπορίου που θα δώσει άλλον αέρα ανάπτυξης στην περιοχή.

Η πρόταση που αναμένεται να κατατεθεί για την υλοποίηση του προγράμματος, αφορά στην υλοποίηση ενός συνόλου συνεκτικών και αλληλένδετων παρεμβάσεων που θα αναβαθμίσουν τη λειτουργικότητα και την αισθητική της περιοχής παρέμβασης και θα οργανώσει την οικονομική δραστηριότητα που αναπτύσσεται εντός της περιοχής αυτής, με υιοθέτηση και χρήση έξυπνων εφαρμογών.

 

Περισσότερα


«Πρόγραμμα επιχορήγησης εργοδοτών για τη διατήρηση νέων θέσεων εργασίας»

 • Oct 02, 2018

Ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού ανακοινώνει πως ξεκινά την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 12η  μεσημβρινή και ολοκληρώνεται την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 23:59 η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων στο «Πρόγραμμα επιχορήγησης εργοδοτών για τη διατήρηση νέων θέσεων εργασίας με στόχο την ενίσχυση της ρευστότητας και της απασχόλησης  την περίοδο της οικονομικής κρίσης».

Μέσω του προγράμματος, πρόκειται να επιχορηγηθούν ιδιωτικές επιχειρήσεις και εργοδότες του ιδιωτικού τομέα για  νέες θέσεις εξαρτημένης εργασίας πλήρους ή και μερικής απασχόλησης που δημιούργησαν από 1-6-2017 έως 31-5-2018. Οι επιχειρήσεις που θα επιχορηγηθούν, υποχρεούνται να διατηρήσουν και τις επιχορηγούμενες και τις μη επιχορηγούμενες θέσεις εργασίας για χρονικό διάστημα ίσο με το εγκριθέν διάστημα επιχορήγησης.

Το μέγιστο διάστημα επιχορήγησης των επιχειρήσεων είναι 14 μήνες  (από 1-6-2017 έως 31-8-2018), ενώ το χρονικό διάστημα της δέσμευσης των επιχειρήσεων για διατήρηση της απασχόλησης ξεκινά την 01-9-2018, όποια και να είναι η ημερομηνία αίτησης και έγκρισης υπαγωγής στο πρόγραμμα.

Δυνητικοί δικαιούχοι είναι όλες οι ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά οι εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ασκούν οικονομική δραστηριότητα και πληρούν  σωρευτικά τις παρακάτω προϋποθέσεις:

 1. Έχουν προβεί στην δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, (σε σχέση με τον ανώτατο αριθμό των θέσεων εργασίας που είχαν τον Μάιο του 2017), με την πρόσληψη πρώην ανέργων, το διάστημα από 1-6-2017 έως 31-5-2018, με συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας αορίστου ή ορισμένου χρόνου πλήρους ή/και μερικής απασχόλησης.
 2. Διατηρούν τις νέες θέσεις εργασίας που δημιούργησαν από 1-6-2017 έως 31-5-2018, κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης.

 3.Σε περίπτωση που οι επιχειρήσεις επιθυμούν να επιχορηγηθούν για προσλήψεις ανέργων με συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας ορισμένου χρόνου ή/και μερικής απασχόλησης σε νέες θέσεις εργασίας που δημιούργησαν από 1-6-2017 έως 31-5-2018 και διατηρούν την στιγμή της αίτησης υπαγωγής, θα πρέπει να μετατρέψουν τις εν λόγω συμβάσεις σε συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου πλήρους απασχόλησης εντός πέντε (5) ημερολογιακών ημερών από την υποβολή της αίτησης  υπαγωγής στο πρόγραμμα.

Η επιχορήγηση για κάθε μήνα απασχόλησης των ωφελουμένων ανέργων ανέρχεται στο 50% του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους με ανώτατο ποσό: α) 400 ευρώ για την πλήρη απασχόληση,  β) 300 ευρώ για τη μερική απασχόληση τουλάχιστον  τεσσάρων ωρών και άνω  ημερησίως σε πενθήμερη βάση και γ) 200 ευρώ για τη μερική απασχόληση κάτω των τεσσάρων ωρών ημερησίως σε πενθήμερη βάση.

Στο μισθολογικό και μη μισθολογικό κόστος συμπεριλαμβάνονται οι συνολικές ακαθάριστες πραγματικές μηνιαίες αποδοχές και οι ασφαλιστικές εισφορές που βαρύνουν τον εργοδότη, καθώς και το Δώρο Χριστουγέννων, το Δώρο Πάσχα και το Επίδομα Αδείας.

 

Τα ωφελούμενα άτομα είναι πρώην άνεργοι ηλικίας 18-66 ετών που πληρούν σωρευτικά τις παρακάτω προϋποθέσεις:

 • Ήταν εγγεγραμμένοι άνεργοι (ανεξαρτήτως χρονικής διάρκειας) στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ κατά το δωδεκάμηνο που είχε προηγηθεί της πρόσληψής τους από την δικαιούχο επιχείρηση και δεν είχαν άλλη απασχόληση (εξαρτημένη ή μη) κατά την προηγούμενη ημέρα της ηλεκτρονικής αναγγελίας πρόσληψής τους.
 • Προσλήφθηκαν από τη δικαιούχο επιχείρηση την χρονική περίοδο από 01-06-2017 έως 31-05-2018.

Η υποβολή των αιτήσεων εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις, γίνεται αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο  στην ιστοσελίδα του Οργανισμού (www.oaed.gr).

Απαραίτητη προϋπόθεση για την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης είναι η ενδιαφερόμενη επιχείρηση να είναι Πιστοποιημένος χρήστης στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ (εφόσον έχει παραλάβει κλειδάριθμο από το ΚΠΑ2 της περιοχής της) και διαθέτει κωδικούς πρόσβασης (Ονομασία Χρήστη και Συνθηματικό).

Στην περίπτωση που οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις δεν είναι πιστοποιημένοι χρήστες στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, θα πρέπει να επισκεφτούν την Υπηρεσία του ΟΑΕΔ (ΚΠΑ2) στην αρμοδιότητα της οποίας ανήκει η έδρα  της επιχείρησης, προσκομίζοντας τα παρακάτω δικαιολογητικά:

 1. Οι ατομικές επιχειρήσεις την Βεβαίωση έναρξης επιτηδεύματος και αντίγραφο Δελτίου αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου.
 2. Τα νομικά πρόσωπα:
 • βεβαίωση έναρξης επιτηδεύματος της επιχείρησης
 •  ΦΕΚ σύστασης της εταιρίας
 • ΦΕΚ ορισμού του νόμιμου εκπροσώπου
 • αντίγραφο της αστυνομικής του ταυτότητας

Η ανωτέρω διαδικασία μπορεί να διενεργηθεί από νόμιμα εξουσιοδοτημένο πρόσωπο.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία προσλήψεων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν στην ιστοσελίδα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (www.oaed.gr).

Περισσότερα


ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

 • Sep 28, 2018

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΩΣ ΤΙΣ 28/9/2018

Η Εταιρεία Ανάπτυξης Επιμελητηρίου Μαγνησίας {ΕΑΕΜ} στα πλαίσια των Καταστατικών της σκοπών και με γνώμονα, μεταξύ άλλων, την παροχή ανταποδοτικών υπηρεσιών προς τα μέλη του Επιμελητηρίου Μαγνησίας προτίθεται να προβεί σε σύσταση δύο υπηρεσιών συμβουλευτικού χαρακτήρα.

Περισσότερα


Μιχάλης Χρυσοχοϊδης: "Απάνθρωπη και αντιοικονομική η υπερφορολόγηση"

 • Sep 14, 2018

Τα βασικά ζητήματα του αεροδρομίου της Ν. Αγχιάλου, του λιμανιού του Βόλου, αλλά και της ρευστότητας στην αγορά τέθηκαν στην εποικοδομητική συνάντηση που είχε το πρωί της Παρασκευής 14 Σεπτεμβρίου ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης με το πρώην Υπουργό και στέλεχος του ΚΙΝΑΛ κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη επικεφαλής κλιμακίου του Κινήματος που επισκέφθηκε την περιοχή στο πλαίσιο και της επίσκεψης της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Μπασδάνης, έθεσε ως δύο βασικά θέματα για την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας το περιφερειακό αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου, αλλά και το λιμάνι του Βόλου, όπου πρέπει να δοθεί έμφαση στη δημιουργία μαρίνας, αλλά και μικρής ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης.

Παράλληλα, ο κ. Μπασδάνης επέδωσε στον κ. Χρυσοχοϊδη την επιστολή που έχει αποστείλει στους αρμόδιους υπουργούς και σε όλους τους τοπικούς βουλευτές αναφορικά στο θέμα της αδυναμίας συνταξιοδότησης εμπόρων & επιχειρηματιών λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών άνω των 20.000€ προς τον ΕΦΚΑ {ΟΑΕΕ}, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα ότι θα πρέπει να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη των αγορών προς την χώρα μας.

Από την πλευρά του ο κ. Χρυσοχοϊδης, ενημέρωσε για το ζωηρό ενδιαφέρον που παρουσιάζουν μεγάλες τουριστικές εταιρείες για το αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου, επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να διευθετηθούν άμεσα βασικά θέματα, όπως αυτό της προσβασιμότητας, καθώς η σύνδεση με την ΠΑΘΕ είναι καθοριστικής σημασίας, της ένταξής του στο πακέτο ιδιωτικοποιήσεων, αλλά και βασικών υποδομών που θα υποστηρίξουν την εύρυθμη λειτουργία του αεροδρομίου.

Ταυτόχρονα, ο κ. Χρυσοχοϊδης, τόνισε ότι για την δεύτερη βασική υποδομή που είναι το λιμάνι θα πρέπει επιτέλους να γίνει μία σοβαρή κουβέντα με το ΤΑΙΠΕΔ, ώστε το λιμάνι του Βόλου να καταστεί ένα εμπορικό λιμάνι που θε εξυπηρετεί και την κρουαζιέρα, αλλά και ναυπηγοεπισκευαστικές εργασίες.

Τέλος, ο κ. Χρυσοχοϊδης σημείωσε ότι μπορεί πριν από 25 ημέρες η Ελλάδα να βγήκε και θεωρητικά από το γ’ πρόγραμμα, ωστόσο το θέμα της ρευστότητας και της αξιοπιστίας της Ελλάδος στις αγορές πρέπει να είναι η μεγάλη προτεραιότητα, καθώς όλα τα στοιχεία συγκλίνουν ότι οδηγούμαστε στην φτωχοποίηση.

Αυτό μπορεί να αναστραφεί, όπως δήλωσε, μόνο με ανοικτές τράπεζες, κοινωνική ευαισθησία και μία δίκαιη φορολόγηση, και όχι απάνθρωπη και αντιοικονομική υπερφορολόγηση που ισχύει τώρα, που έχει σαν συνέπεια να φεύγουν και οι τελευταίοι επενδυτές.

Υπόμνημα από την πλευρά της ΟΕΒΕΜ κατέθεσε το μέλος της Διοίκησης του Επιμελητηρίου ο κ. Τρύφωνας Πλαστάρας, ο οποίος και έθεσε μία σειρά ζητημάτων στον κ. Χρυσοχοϊδη, όπως το θέμα των πλειστηριασμών, του ακατάσχετου λογαριασμού για 5 έτη που πρέπει να ισχύσει, της μείωσης των φορολογικών συντελεστών, του εξορθολογισμού των προμηθειών των Τραπεζών, της επαναφοράς των 120 δόσεων, της δημιουργίας Αναπτυξιακής Τράπεζας για μικρομεσαίους επιχειρηματίες, ενώ κοινή παραδοχή στη συζήτηση ήταν ότι ο εξωδικαστικός μηχανισμός λειτούργησε με τρόπο που ουσιαστικά, κανείς δεν μπορεί να ενταχθεί.

Να σημειωθεί ότι στη συνάντηση τον κ. Χρυσοχοϊδη, υποδέχθηκε η κ. Φούλη Τσιώμου, Γραμματέας του ΚΙΝΑΛ στη Μαγνησία, μέλη του Κινήματος στην Μαγνησία, αλλά και ο πρώην Δήμαρχος Νέας Ιωνίας κ. Παύλος Μαβίδης, ο οποίος και καλωσορίζοντας τον κ. Χρυσοχοϊδη στην περιοχή έκανε ειδική αναφορά, ευχαριστώντας δημόσια τον πρώην Υπουργό για στο Αστυνομικό Μέγαρο στη Ν. Ιωνία, ένα μεγάλο έργο, όπου εγκρίθηκε επί ημερών του, την περίοδο 1999-2002, το οποίο και αποτελεί ένα στολίδι για τη Μαγνησία. 

 

 

 

 

 

 

 

Περισσότερα


Το Επιμελητήριο Μαγνησίας στην 83η ΔΕΘ

 • Sep 05, 2018

Με 14 συνολικά επιχειρήσεις συμμετέχει και φέτος το Επιμελητήριο Μαγνησίας στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης που εγκαινιάζει στις 8 Σεπτεμβρίου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Ο εκθεσιακός χώρος του Επιμελητηρίου εκτείνεται σε 100 τετραγωνικά μέτρα, εντός του περιπτέρου της ΚΕΕ (περίπτερο 3 stand 15) και σε αυτόν θα εκθέτουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους δεκατέσσερις επιχειρήσεις από τη Μαγνησία και πιο συγκεκριμένα οι εξής:

Α/Α

ΕΠΩΝΥΜΙΑ

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ

1

ΓΙΑΝΝΟΥΚΟΥ ΕΛΕΝΗ - DYNAMIC COACHING LAB

ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ

2

ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΡΕΚΛΙΔΗ

ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

3

ΒΗΛΑΡΑΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ –

MOLY THE MYTHIC ANTIDOTE

ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΑΦΕΨΗΜΑΤΩΝ ΒΟΤΑΝΩΝ

4

ΓΕΩΡΓΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗ - KASELAKI.gr

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΨΕΥΔΟΚΟΣΜΗΜΑΤΩΝ

ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΙΔΩΝ

5

ΚΡΑΒΑΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΦΥΤΑ

6

ΜΥΛΩΝΑ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ

ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΑΡΩΜΑΤΙΚΩΝ ΦΥΤΩΝ

7

ΣΠΑΝΟΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΑΦΕΨΗΜΑΤΩΝ ΒΟΤΑΝΩΝ (ΚΕΡΑΛΟΙΦΕΣ-ΣΑΜΠΟΥΑΝ-ΣΠΑΝΙΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ)

8

ΦΩΤΟΥ ΑΙΚΑΤΕΙΝΗ

ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑ ΞΗΡΩΝ ΚΑΡΠΩΝ, ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΒΟΥΤΥΡΟΥ ΞΗΡΩΝ ΚΑΡΠΩΝ

9

Α.ΠΑΣΙΟΥΔΗΣ-Π.ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ Ο.Ε.

ΒΙΟΤΕΧΝΙΑ-ΕΜΠΟΡΙΟ ΕΠΙΠΛΩΝ

10

ΚΑΡΑΛΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

ΝΤΙΖΟΤΕΧΝΙΚΗ

11

ΜΟΣΧΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

ΕΠΙΠΛΑ

12

ΣΑΛΙΑΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΞΥΛΙΝΑ ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΞΥΛΙΝΑ ΜΙΚΡΟΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ, ΚΟΣΜΗΜΑ

13

ΥΙΟΙ ΠΛΑΣΤΑΡΑ Ο.Ε.

ΧΥΤΗΡΙΑ

14

ΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε.

ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΑΠΟΡΡΥΠΑΝΤΙΚΩΝ

 

Στα εγκαίνια της 83ης ΔΕΘ το Επιμελητήριο Μαγνησίας θα εκπροσωπήσει ο  Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης, επικεφαλής μελών της Δ.Ε. και Δ.Σ. του Επιμελητηρίου και ο Διευθυντής αυτού.

Στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης των Επιμελητηρίων που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου στο χώρο της ΔΕΘ ο κ. Μπασδάνης υπογραμμίζει σε δηλώσεις του ότι κύριο ζητούμενο πρέπει να είναι η άμεση αλλαγή του φορολογικού καθεστώτος για να μπορέσουν να ανακουφιστούν οι επιχειρήσεις.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Μπασδάνης σημειώνει ότι «θα περιμένουμε να ακούσουμε ακόμη από τον πρωθυπουργό συγκεκριμένο και κοστολογημένο σχέδιο για τις ιδιωτικοποιήσεις που θα πρέπει να τρέξουν με πιο γρήγορους ρυθμούς και να έχουν στόχευση στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Τα κόκκινα δάνεια και η ρύθμιση οφειλών στους επαγγελματίες, αποτελούν τροχοπέδη για την βιωσιμότητα του επιχειρείν γι’ αυτό και ευελπιστούμε σε αλλαγή πολιτικής στα αρμόδια υπουργεία που μέχρι τώρα μόνο φιλικά δεν ήταν ως προς την επιχειρηματικότητα.

Τέλος, εμείς οι επαγγελματίες περιμένουμε τις μεταρρυθμίσεις που κατά καιρούς εξαγγέλλονται από τις εκάστοτε κυβερνήσεις, αλλά ουδέποτε τις είδαμε να γίνονται πράξεις».

 

 

Περισσότερα


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

Πώς σας φαίνεται η νέα μας ιστοσελίδα;

  Δεν μου αρέσει

  Μέτρια, τίποτα το ιδιαίτερο

  Πολύ καλή

LATEST TWEETS
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
 • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
  ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
  Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
 • info@cci-magnesia.gr
 • Τηλ.: + 30 2421094700
  Φαξ: +30 2421031211
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
 • Δευτέρα και Τετάρτη:
  07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
  Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
  07:00 – 15:00
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR