Νέα

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

 • Αρχική
 • Νέα
 • Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

Αγροτο-επιχειρηματικό τμήμα στο Επιμελητήριο Μαγνησίας

 • Jun 13, 2019

 

Οι δυνατότητες αγροτικής ανάπτυξης και επιχειρηματικότητας της Μαγνησίας μέσα από τον ρόλο του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, αναλύθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης 13 Ιουνίου σε ημερίδα που διοργάνωσε στο ξενοδοχείο ΞΕΝΙΑ το Επιμελητήριο Μαγνησίας.

Εξάλλου, στον χαιρετισμό που απηύθυνε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Αριστοτέλης Μπασδάνης αναφέρθηκε και στη δημιουργία του αγροτοεπιχειρηματικού τμήματος που επιχειρεί ο φορέας για στην στήριξη του αγροτικού κόσμου, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα, τοπικά προϊόντα με προστιθέμενη αξία.

Συγκεκριμένα, όπως επεσήμανε ο κ. Μπασδάνης «η οικονομία βρίσκεται καθηλωμένη στο τούνελ της ύφεσης, με τους παραγωγικούς ιστούς του αγροτικού και του βιομηχανικού τομέα, χρόνο με το χρόνο να αποσυντίθενται και η εγχώρια παραγωγή ολοένα και περισσότερο να συρρικνώνεται.

Βλέποντας τα στοιχεία της διάρθρωσης του ΑΕΠ σε σταθερές τιμές και της συνολικής απασχόλησης της ελληνικής οικονομίας κατά την περίοδο 1980-2015, συνεπάγονται δύο βασικά συμπεράσματα.

Το πρώτο συμπέρασμα είναι ότι την περίοδο 1980-2015, το ποσοστό συμμετοχής αμφότερων του αγροτικού και του βιομηχανικού τομέα στην παραγωγή του ΑΕΠ της χώρας από 47% ελαττώθηκε μόλις σε 19,2%. Αυτή η καίριας σημασίας στατιστική παρατήρηση, καταδεικνύει την καταβαράθρωση της ανταγωνιστικότητας της εθνικής μας οικονομίας, που με το πέρασμα των χρόνων τείνει να προσλάβει διαστάσεις χιονοστιβάδας.

Το δεύτερο σημαντικό συμπέρασμα είναι ότι την περίοδο 1980-2015, η συμβολή του πρωτογενούς και του δευτερογενούς τομέα στη συνολική απασχόληση της ελληνικής οικονομίας από 58% συρρικνώθηκε σε 27,8% το 2015.

Κάτω υπό αυτές τις συγκλονιστικές συνθήκες, το αναπτυξιακό μέλλον της χώρας είναι αβέβαιο και δυσοίωνο. Οι παθογένειες της ελληνικής οικονομίας είναι διαχρονικές και ενδογενείς.

Παθογένειες που προκαλούν την εντεινόμενη πτωτική πορεία της ανταγωνιστικότητας του οικονομικού μας συστήματος και την αποσάθρωση της εγχώριας παραγωγής».

Από την πλευρά του ο κ. Γεώργιος Βλόντζος, Αναπληρωτής Καθηγητής Π.Θ. στο τμήμα Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος μίλησε για τις δυνατότητες της αγροτικής ανάπτυξης και επιχειρηματικότητας της Μαγνησίας και τον ρόλο του Επιμελητηρίου σ’ αυτό, υπογραμμίζοντας ότι «είναι αναγκαία η ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ φορέων που συγκροτούν αλυσίδες αξίας (value chain). Είναι αναγκαία η συνεργασία αυτή να είναι θεσμοθετημένη. Τα οφέλη από τις σχέσεις αυτές διαχέονται σε όλα τα μέλη της αλυσίδας σχετικά με απαιτήσεις και ιδιαιτερότητες παραγωγής. Η δημιουργία καναλιών επικοινωνίας και η άρση στεγανών επικοινωνίας διευκολύνει την προσαρμογή των προϊόντων στις απαιτήσεις στων καταναλωτών και οι τελικοί χρήστες θα μπορούν να αντιληφθούν ιδιαιτερότητες παραγωγής που οδηγούν σε ιδιαίτερα προϊόντα μέσα από συνεργασία στο πλαίσιο κοινών αρχών και αξιών με τοπικό σύμφωνο ποιότητας και συμβολαιακή γεωργία».

Ο κ. Χρήστος Αθανασίου, καθηγητής στο τμήμα Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος του Π.Θ. μίλησε  για την προστασία των αγροτικών προϊόντων και την ασφάλεια των τροφίμων.

Συγκεκριμένα, μίλησε για τις βασικές αρχές στην προστασία των αποθηκευμένων γεωργικών προϊόντων και τροφίμων με χημικές και μη χημικές μεθόδους.

Χαιρετισμό στην ημερίδα απηύθυνε ο κ. Κώστας Λάμπρου, Πρόεδρος του Γεωπονικού Συλλόγου Μαγνησίας, ενώ παρόντες ήταν και οι υποψήφιοι βουλευτές Μαγνησίας της ΝΔ κ.κ. Χρήστος Μπουκώρος και Γιώργος Καλτσογιάννης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον συντονισμό για την διοργάνωση της ημερίδας είχε ο Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, κ. Βασίλης Καραλής.

 

 

 

 

 

Περισσότερα


Γενική Συνέλευση ΠΟΣΕΗ 2019 στο Βόλο

 • Jun 13, 2019

Ο Σύνδεσμος Εργοδηγών Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων και Συντηρητών Καυστήρων Νομού Μαγνησίας διοργάνωσε με πολύ μεγάλη επιτυχία την Ετήσια  Συνέλευση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων (ΠΟΣΕΗ), το Σάββατο 8 Ιουνίου 2019 στο Ξενοδοχείο Valis Resort στην Αγριά. Είναι η πρώτη φορά που η μεγάλη μέρα του κορυφαίου οργάνου του κλάδου των Ηλεκτρολόγων (ΠΟΣΕΗ) διεξήχθη στη Μαγνησία, στη Θεσσαλία. Το σύνθημα μας «Με το Ρεύμα και την Ισχύ των πολλών»! Τη Γενική Συνέλευση ευλόγησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ.κ. Ιγνάτιος, ο οποίος και απηύθυνε ένα σύντομο χαιρετισμό. 

Η προσέλευση των Συνέδρων αλλά και του κόσμου γενικότερα ξεπέρασε κάθε προσδοκία, φέροντας μια πληρότητα που άγγιξε το 120% . Στην Γενική Συνέλευση παρευρέθηκαν το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΣΕΗ, Σύνδεσμοι Ηλεκτρολόγων από όλη την Ελλάδα με τους Προέδρους, εκλεγμένους αντιπροσώπους και εκπροσώπηση των Διοικητικών τους Συμβουλίων. Πέραν του Διοικητικού και Οικονομικού Απολογισμού, έγιναν τοποθετήσεις αντιπροσώπων, συζητήθηκαν τα προβλήματα του Κλάδου και έγιναν προτάσεις. Σημαντική για τον Κλάδο των Ηλεκτρολόγων η απόφαση διερεύνησης δημιουργίας ινστιτούτου για την ασφάλεια των Εσωτερικών Ηλεκτρικών Εγκαταστάσεων.

Ο Πρόεδρος της ΠΟΣΕΗ Θεόδωρος Αγγουράκης τόνισε πως θα πρέπει να εργασθούν όλοι μαζί οι ηλεκτρολόγοι για να επαναφέρουν τον κλάδο στο κορυφαίο επίπεδο των επαγγελματοβιοτεχνών. Ο Πρόεδρος του ΣΕΗ Μαγνησίας Σεραφείμ Μαουσίδης εξέφρασε την χαρά και την τιμή του ΔΣ του ΣΕΗΜ για την διοργάνωση που ανέλαβε ο Σύνδεσμος, επισήμανε πως με γνώμονα το «εμείς» μπορεί να αντιμετωπιστεί κάθε πρόβλημα και πως πάνω απ’ όλα είναι η ασφάλεια στη χρήση του ηλεκτρικού ρεύματος.

Από την διοργάνωση δεν έλειπαν οι βραβεύσεις προσώπων που έχουν συνεισφέρει και συνεχίζουν να είναι δίπλα στο Σύνδεσμο, στον κλάδο γενικότερα αλλά και όχι μόνο. Ο Πρόεδρος Σεραφείμ Μαουσίδης απένειμε Τιμητικές Πλακέτες ξεκινώντας με τον Ευεργέτη της πόλης του Βόλου Χαράλαμπο Τσιμά, ο οποίος παρευρέθηκε συνοδευόμενος από την σύζυγό του Ελένη Στατηρά, εκφράζοντας και οι δύο τη συγκίνηση τους. Επίσης, Τιμητική πλακέτα απένειμε στον Δήμαρχο Βόλου Αχιλλέα Μπέο, την οποία και παρέλαβε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών και Αξιοποίησης Δημοτικής Περιουσίας Άρης Ζέρβας. Ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γεώργιος Καββαθάς παρέλαβε Τιμητική πλακέτα από τον Πρόεδρο του ΣΕΗΜ Σεραφείμ Μαουσίδη, για την πολυετή στήριξη του στην ΠΟΣΕΗ και στο ΣΕΗ Μαγνησίας, ενώ και ο ίδιος προσωπικά απέδωσε τιμή στον Πρόεδρο της ΠΟΣΕΗ Θεόδωρο Αγγουράκη. Ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ επισήμανε την ανάγκη συναίνεσης του πολιτικού κλίματος προκειμένου να βγει η χώρα από το αδιέξοδο. Εμβληματική προσωπικότητα ο Πρώην Πρόεδρος της ΠΟΣΕΗ, πρώην Αντιπρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ και Πρώην Πρόεδρος ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ, Μέλος ΔΣ ΟΑΕΔ Εκπρόσωπος ΓΣΕΒΕΕ Νικόλαος Ατζινάς, στον οποίο επίσης απένειμε Τιμητική Πλακέτα ο Πρόεδρος του ΣΕΗΜ. Από τις βραβεύσεις δεν θα μπορούσε να λείπει ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ Τρύφωνας Πλαστάρας, ο οποίος βρίσκεται πάντα κοντά στο Σύνδεσμο Ηλεκτρολόγων Μαγνησίας και στηρίζει κάθε δράση. Όπως είπε ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ, ο Σύνδεσμος Ηλεκτρολόγων Μαγνησίας είναι από τους πιο δυναμικούς συλλόγους της Μαγνησίας και εκπροσωπείται από ένα ΔΣ νέων ανθρώπων με διάθεση για εργασία και εξέλιξη, κάτι που φαίνεται από αυτή τη μεγάλη διοργάνωση.  Σημαντικό πρόσωπο για το ΣΕΗΜ αλλά και τον κλάδο γενικότερα ο Θεμιστοκλής Αρχοντάκης, στον οποίο και αποδόθηκε ο τίτλος του Επίτιμου Προέδρου του ΣΕΗ Μαγνησίας. Τιμητική διάκριση έλαβαν και δύο νέα παιδιά ο Νίκος Κατσαρός και ο Νίκος Πατσιατζής, απόφοιτοι του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, που κέρδισαν το πρώτο βραβείο, στο διεθνή διαγωνισμό Xilinx Open Hardware Design Contest 2018.

Σύντομο χαιρετισμό, πέρα από τα τιμώμενα πρόσωπα, απηύθυναν, η Πρώην Υφυπουργός Υγείας Ζέττα Μακρή, ο Αντιπρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών Κωνσταντίνος Δαμίγος, ο Πρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας Αναστάσιος Λάππας, ο Διευθυντής της ΔΕΔΔΗΕ Περιφέρειας Κεντρικής Ελλάδος Βασίλειος Αβαρκιώτης και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Παραγωγών Ηλεκτρολογικού Υλικού Αντώνης Αλιμπέρτης. Το παρόν επίσης, έδωσαν ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας – Ανακύκλωσης και Πολιτικής Προστασίας Γιώργος Πράττος, ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Τόρης,  η  Γεν. Γραμματέας στο Δήμο Αλμυρού και Νεοεκλεγείσα Περιφερειακή Σύμβουλος Μαγνησίας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας Χρύσα Τσαγανού, ο Γεν. Γραμματέας του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Βασίλειος Ζαχείλας, ο Α’ Αντιπρόεδρος της ΟΕΒΕΜ Ευάγγελος Λαλίτσας, ο Αναπλ. Γεν. Γραμματέας της ΟΕΒΕΜ Νικόλαος Πλουμιστός, ο Αστυνομικός Διευθυντής Μαγνησίας Βασίλης Καραΐσκος, ο Δικηγόρος και Νομικός Σύμβουλος του Συνδέσμου Ηλεκτρολόγων Ν.Μαγνησίας Μιχάλης Βασιλικός, ο Δικηγόρος και Πρόεδρος του Άστρα Ραδιοτηλεοπτικές Επιχειρήσεις  Σάκης Κοκκίνης,

Στο χώρο διεξαγωγής της Γενικής Συνέλευσης, εντός και εκτός του ξενοδοχείου, στήθηκε μια έκθεση περιπτέρων ηλεκτρολογικών και συναφών εταιρειών του κλάδου.  Δόθηκε η ευκαιρία να αναδείξουν το υλικό και τις υπηρεσίες τους και το κοινό να γνωρίσει τις νέες προτάσεις των εταιρειών, να ενημερωθεί για τις νέες τάσεις και εξελίξεις στον κλάδο.

Το βράδυ του Σαββάτου δόθηκε γεύμα στο χώρο του ξενοδοχείου, με παρουσία ορχήστρας,  προς τιμήν όλων των συμμετεχόντων, Συνέδρων, Επισήμων και Χορηγών, όπου έγιναν και κληρώσεις δώρων.

Θεσμικοί υποστηρικτές της διοργάνωσης: Περιφέρεια Θεσσαλίας , Δήμος Βόλου, Επιμελητήριο Μαγνησίας, Επιμελητήριο Λάρισας, Επιμελητήριο Τρικάλων, Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας, ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε.

Χορηγοί της διοργάνωσης: Β. Καυκάς Α.Ε. , LEDVANCE Ανώνυμη Εταιρεία Φωτισμού, Olympia Electronics Ν. Λακασάς  - Π. Αρβανιτίδης , Π.Ε. Κασσινάκης Α.Ε. , Ελληνική Λεγκράν ΑΕΒΕ, ΑΒΒ Α.Ε. , Schneider Electric AEBE, Σκρέκης Α.Ε. , Μεϊδάνη Electroinvest A.E. , ΕΜΜ. Κουβίδης ΑΒΕΕ, ΕΛΕΜΚΟ ΑΕΒΕ, IGE+XAO Ελλάς, Home Automation and More, Ηλεκτρονική Χαραλαμπίδης Α.Ε. , Καργιώτης Γ. Κων/νος – Φώτκα, Αλιμπέρτη ABEE, Τεχνομάτ Ηλεκτροβιομηχανικός Εξοπλισμός, Hager Hellas AEBE, Ελληνικά Καλώδια Α.Ε. , ΣΙΜΑΚΟΜ ΕΠΕ CTE, ΒΙΟΚΑΛ Α.Ε. , Κανελλής Δ. και Σκεντζούρης Β. Ο.Ε. , SAMBO HELLAS ΑΦΟΙ Π.Γόγαλη , Τεχνική Ανάπτυξη Κ. Δημητρίου Μ. ΙΚΕ , CUBALUC Αγκιστριώτης Α.Ε. , Όμιλος Μυτιληναίος (ΜΕΤΚΑ & Πρωτέργια) , Τζώρτζη ΑΕΒΕ, Χαλαμπαλάκης Ν. & Ε. Ο.Ε. Halplast , Ηρακλής Όμιλος Εταιρειών (ΑΓΕΤ), Τόρης Χατζή ΕΠΕ Ανταλλακτικά και Αναλώσιμα για αυτοκίνητα.

Προϊόντα προσέφεραν: Αγροτικός Παραγωγικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς, ΕΨΑ Α.Ε., Τσίπουρο Αποστολάκη, Τυροκομικά Ρούσσας Α.Ε. , Τσίπουρο Τοκαλής.

Ο Σύνδεσμος Ηλεκτρολόγων Νομού Μαγνησίας ευχαριστεί θερμά όλους όσους συμμετείχαν  και στήριξαν  την Ετήσια Γενική Συνέλευση της ΠΟΣΕΗ και συνέβαλαν στη μεγάλη επιτυχία αυτής της διοργάνωσης.

Περισσότερα


Ημερίδα για τον πρωτογενή τομέα

 • Jun 06, 2019

Ημερίδα με θέμα «Η διαδικασία από το χωράφι στο ράφι-Ο ρόλος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας στους επιχειρηματίες του πρωτογενούς τομέα» διοργανώνει το Επιμελητήριο Μαγνησίας την Τετάρτη 12 Ιουνίου, στις 18:30 το απόγευμα στο ΞΕΝΙΑ Βόλου.

Ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι ο κ. Γεώργιος Βλόντζος, καθηγητής Π.Θ. στο τμήμα Γεωπονίας, ο κ. Χρήστος Αθανασίου, καθηγητής Π.Θ. στο τμήμα Γεωπονίας, αλλά και εκπρόσωπος του Γεωπονικού Συλλόγου Μαγνησίας.

Στην ημερίδα καλούνται να συμμετάσχουν όλοι όσοι επιχειρούν στον πρωτογενή τομέα, όπως επαγγελματίες στους τομείς των ξηρών καρπών, οπωροκηπευτικών, ελιάς, ελαιολάδου, γάλακτος, αρωματικών φυτών, κ.α.

 

Περισσότερα


Διαμαρτυρία στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τον Μουτζούρη

 • Jun 04, 2019

Επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Πρόεδρο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κ. Οράτσιο Ιάκονο, αλλά και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εταιρείας κ. Φίλλιππο Τσαλίδη απέστειλε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης, αναφορικά στην απροειδοποίητη ακύρωση των δρομολογίων του θρυλικού Μουτζούρη.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Μπασδάνης στην επιστολή του αναφέρει τα εξής: «Εδώ και λίγες ημέρες παραμένουν ανεκτέλεστα τα δρομολόγια στο παραδοσιακό τρενάκι του Πηλίου, ενώ ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί, αν θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια στις 8 και 9 Ιουνίου 2019.

Την ίδια ώρα, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν έχει προχωρήσει σε καμία επίσημη ενημέρωση για τους λόγους που προχώρησε στην απρόβλεπτη ακύρωση των δρομολογίων που ήδη έχει φέρει τα πρώτα αρνητικά αποτελέσματα στον τουρισμό.

Ο θρυλικός «Μουτζούρης» αποτελεί την κορυφαία ατραξιόν της περιοχής και τροφοδότη της τοπικής μας οικονομίας.

Ειδικά τώρα, που οι επαγγελματίες του τουρισμού προσπαθούν με κάθε μέσο και τρόπο να κρατηθούν, αλλά και να κρατήσουν όρθιο, αυτό το μεγάλο κεφάλαιο της Μαγνησίας που ονομάζεται τοπικός τουρισμός, αναρωτιόμαστε ως Διοίκηση του Επιμελητηρίου Μαγνησίας ποιους σκοπούς εξυπηρετεί αυτή η απόφαση.

Στην έναρξη ακριβώς της τουριστικής σεζόν, δημιουργείται περαιτέρω αναστάτωση στους επαγγελματίες του τουρισμού, οι οποίοι και δεν γνωρίζουν καν πώς να ενημερώσουν και οι ίδιοι τους πελάτες τους, που ήδη έχουν κάνει προκράτηση και έρχονται από την άλλη άκρη της γης μόνο και μόνο για να επισκεφθούν το Πήλιο και να γνωρίσουν την ιστορία του θρυλικού Μουτζούρη.

Η στοχευμένη απαξίωση του, που δεν θέλουμε να πιστεύουμε ότι επιχειρείται, δημιουργεί επιπρόσθετα προβλήματα στην ήδη κατακρεουργημένη τοπική οικονομία που ασθμαίνουσα επιχειρεί να επιβιώσει.

Μετά από όλα αυτά, ερωτούμε την Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

-Ποιος ο σχεδιασμός της εταιρείας για την συνέχιση των δρομολογίων του «Μουτζούρη»;

-Ποιος ο λόγος των ακυρώσεων στην έναρξη ακριβώς της τουριστικής σεζόν;

-Ποιος ο γενικότερος σχεδιασμός της εταιρείας για να κρατηθεί η πιο δημοφιλής γραμμή αναφορικά στον εναλλακτικό και παραδοσιακό τουρισμό;»

 

 

 

Περισσότερα


Απονομή βραβείου στο Οινοποιείο ΤΙΜΠΛΑΛΕΞΗ στην επαγγελματική έκθεση κρασιού «LONDON WINE FAIR»

 • May 31, 2019

Στη μοναδική επαγγελματική έκθεση κρασιού στη Μεγάλη Βρετανία «LONDON WINE FAIR» βρέθηκαν το τριήμερο 20-22 Μαΐου 2019, επιχειρήσεις-μέλη του Επιμελητηρίου Μαγνησίας με μια παρουσία που άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.

Συγκεκριμένα στην έκθεση συμμετείχαν οι:

 1. ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ «ΚΤΗΜΑ ΤΙΜΠΛΑΛΕΞΗ»
 2. ΕΜΦΙΑΛΩΤΗΣ «ROUSSAS WINE»

Οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις δήλωσαν την απόλυτη ικανοποίησή τους από το επίπεδο της διοργάνωσης, το πλήθος και την ποιότητα των επισκεπτών από όλο τον κόσμο και τις ευκαιρίες που τους δόθηκαν να έρθουν σε επαφή με εν δυνάμει συνεργάτες, ενώ ταυτόχρονα επισήμαναν ότι η ελληνική παρουσία εντυπωσίασε τους επισκέπτες, αποσπώντας ιδιαιτέρως θετικά σχόλια.

Οι επιχειρήσεις της Μαγνησίας συμμετείχαν με την υποστήριξη του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Enterprise Greece στην πρώτη εθνική αποστολή 36 συνολικά οινοποιών, υπό την αιγίδα της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου & Οίνου (ΕΔΟΑΟ) και τόνισαν τα πλεονεκτήματα μιας ομαδικής παρουσίας σε σχέση με τη μεμονωμένη συμμετοχή.

            Ιδιαίτερα τιμητικό γεγονός κατά τη διάρκεια της έκθεσης αποτελεί η απονομή Χάλκινου Βραβείου Decanter στο οινοποιείο «ΚΤΗΜΑ ΤΙΜΠΛΑΛΕΞΗ», μεταξύ 16.500 συμμετοχών, αυστηρής αξιολόγησης και έντονου ανταγωνισμού.

Τα παγκόσμια Βραβεία Οίνου Decanter είναι ο μεγαλύτερος και σπουδαιότερος διαγωνισμός, με κριτές μεταξύ των κορυφαίων οινογνωστών, Masters of Wine και Sommeliers από όλο τον κόσμο. Αποτελούν τον σπουδαιότερο ίσως θεσμό, ο οποίος συμβάλει τα μέγιστα στην αναβάθμιση του προφίλ των οινοποιών τόσο σε διεθνές επίπεδο όσο και προς το καταναλωτικό κοινό.

Το Επιμελητήριο Μαγνησίας για μια ακόμη φορά αποδεικνύει έμπρακτα τη στήριξη στα μέλη του και τις συντονισμένες ενέργειες του προς όφελός τους μέσα από την υποστήριξη της συμμετοχής τους σε σημαντικές και υψηλού κύρους και αποτελεσματικότητας διοργανώσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Περισσότερα


"Ημέρες καριέρας" από την ΕΠΑΣ/ΟΑΕΔ και το Επιμελητήριο Μαγνησίας

 • May 29, 2019

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 20 Μαΐου η εκδήλωση με θέμα: «Ημέρες καριέρας, προοπτικές επιχειρηματικότητας, απασχόλησης & μαθητείας», που πραγματοποίησε το Γραφείο Διασύνδεσης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΓΔΕΕ) της ΕΠΑΣ/ΟΑΕΔ/Βόλου σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Μαγνησίας.
Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, έγινε ενημέρωση για τα ενεργά χρηματοδοτικά εργαλεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης από στελέχη της Περιφέρειας Θεσσαλίας, της Αναπτυξιακής Εταιρίας Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδος (ΑΕΔΕΠ) και του Κέντρου Προώθησης της Απασχόλησης ΚΠΑ2/ΟΑΕΔ/Βόλου.

Σημαντικό εργαλείο για την ανάπτυξη της ανταγωνιστικότητας, την καταπολέμηση της νεανικής ανεργίας, αλλά και την αντιστοίχιση των δεξιοτήτων με τις πραγματικές ανάγκες της αγοράς εργασίας χαρακτήρισε μεταξύ άλλων στην ομιλία του την μαθητεία, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης, ο οποίος και υπογράμμισε την συνεργασία του Επιμελητηρίου με την ΕΠΑΣ/ΟΑΕΔ/ΒΟΛΟΥ που γίνεται ακόμη πιο αποτελεσματική καθώς  ο υπεύθυνος του γραφείου διασύνδεσης και  καθηγητής της Σχολής είναι ο πρώην πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας  κ. Γιώργος Σπηλιόπουλος.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Μπασδάνης, σημείωσε στην ομιλία του: «Η εστίαση στα οφέλη που μπορεί να έχει σε μια οικονομία, ένα αποτελεσματικό σύστημα μαθητείας δεν συνιστά απλά και μόνο ευρωπαϊκή διαπίστωση, αλλά αντίθετα κοινή παραδοχή η οποία επισημαίνεται από πολλούς διεθνείς και υπερεθνικούς οργανισμούς, όπως το ILO και ο ΟΟΣΑ1

Υπενθυμίζεται ότι ως μαθητεία σύμφωνα με το CEDEFOP, τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό για την ανάπτυξη της επαγγελματικής εκπαίδευσης, ορίζεται το εκπαιδευτικό εκείνο σύστημα «όπου το μαθησιακό περιβάλλον εναλλάσσεται μεταξύ χώρου εργασίας και φορέα εκπαίδευσης ή κατάρτισης» (CEDEFOP, 2014).

Σύμφωνα με τον ίδιο ορισμό βασικά της χαρακτηριστικά αποτελούν η ένταξή της στο τυπικό σύστημα εκπαίδευσης, η απόκτηση αναγνωρισμένου πιστοποιητικού μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, η ύπαρξη αμοιβής και η ασφαλιστική κάλυψη για τους μαθητευόμενους, καθώς και η ύπαρξη σύμβασης μεταξύ επιχείρησης και μαθητευόμενου ή και του φορέα εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με το νέο θεσμικό πλαίσιο η συμμετοχή των επιχειρήσεων στα προγράμματα μαθητείας συνεπάγεται μια σειρά από προϋποθέσεις και υποχρεώσεις από την πλευρά των επιχειρήσεων πχ σύμβαση μαθητείας, προσδοκώμενα μαθησιακά αποτελέσματα, ορισμός υπεύθυνου  εκπαιδευτή για τη μάθηση στο χώρο εργασίας κλπ.

Προβλέπει ακόμη μεταξύ άλλων και μια σειρά από δραστηριότητες των οποίων η υλοποίηση ανατίθεται στους κοινωνικούς εταίρους και τα επιμελητήρια, ενώ παράλληλα συστήνονται συγκεκριμένα όργανα διαχείρισης του συστήματος Μαθητείας στην Ελλάδα.

Επιπροσθέτως, στο νέο Πλαίσιο Ποιότητας για τη Μαθητεία προβλέπεται και μια σειρά αρμοδιοτήτων οι οποίες εκχωρούνται στους κοινωνικούς εταίρους και τα Επιμελητήρια.  

Αν διαβάσει κανείς  όμως αναλυτικά τα όσα προβλέπονται τότε θα συνειδητοποιήσει ότι εκείνο που είναι απαραίτητο  για να επιτευχθεί ο στόχος του νέου θεσμικού πλαισίου είναι ένας και λέγεται συνεργασία .

Συνεργασία κυρίως μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων και των στελεχών της εκπαίδευσης του ΟΑΕΔ .

Αυτό όμως εμάς εδώ στη Μαγνησία  δεν μας ανησυχεί .

Γιατί δεν είναι κάτι που  πρέπει να σχεδιάσουμε η αν θέλετε καλύτερα να το ανακαλύψουμε διότι  αυτό κάνουμε. Συνεργαζόμαστε για να έχουμε αποτέλεσμα. Αποτέλεσμα προς όφελος των επιχειρήσεων, των σπουδαστών, της οικονομίας, του νομού μας.

Άλλωστε η συμμετοχή του Επιμελητηρίου  στις ετήσιες διαβουλεύσεις  για νέες ειδικότητες, η συνδιοργάνωση εκδηλώσεων όπως η σημερινή».

Να σημειωθεί ότι στην εκδήλωση έδωσαν το παρών στελέχη από Αθήνα και την ΕΕ, η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας, Δωροθέα Κολυνδρίνη, ο Γενικός Διευθυντής της ΑΕΔΕΠ κ. Απόστολος Παπαδούλης, ο Πρόεδρος του ΕΣΒ κ. Απόστολος Οντόπουλος και άλλοι φορείς.

Περισσότερα


Σύμβουλος Β. Σποράδων ο Αθανάσιος Ζλατούδης του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου

 • May 27, 2019

Εντεταλμένος  περιφερειακός σύμβουλος Βορείων Σποράδων με τον συνδυασμό του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού εξελέγη κατά την εκλογική διαδικασία της 26ης Μαΐου το μέλος της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Μαγνησίας και μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (ΕΟΑΕΝ)  Αθανάσιος Ζλατούδης.

Το Επιμελητήριο Μαγνησίας εκφράζει την βεβαιότητά του ότι ο κ. Ζλατούδης θα συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο, και από την νέα του θέση, να υπηρετεί τα συμφέροντα του επιχειρηματικού κόσμου του νησιωτικού συμπλέγματος της Μαγνησίας, όπως άλλωστε έκανε και από τις θέσεις του στον επιμελητηριακό θεσμό.

Οι Β. Σποράδες αποτελούν μοχλό τουριστικής ανάπτυξης και προώθησης της Μαγνησίας, τόσο στην εγχώρια αγορά, όσο και στο εξωτερικό, γι’ αυτό και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, εκφράζει την πεποίθησή του ότι ο θεσμός του Επιμελητηρίου αποτελεί για τον κ. Ζλατούδη, στον οποίο και εύχεται καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα, ένα καλό εφαλτήριο για την προώθηση αυτών των θεμάτων στον χώρο της Αυτοδιοίκησης.

 

 

Περισσότερα


Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου στον Αλμυρό

 • May 20, 2019

Την έγκριση του προγράμματος της δράσης «Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου» για τον Δήμο Αλμυρού ανακοίνωσε σήμερα κατά τη διάρκεια Σ/Τ ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης.

Να σημειωθεί ότι από τις 68 προτάσεις που υποβλήθηκαν σε πανελλαδικό επίπεδο, εγκρίθηκαν οι 56 , με τον Αλμυρό να κατατάσσεται στην 18η θέση.

Χαρακτηριστικά έργου

Δίνοντας περισσότερες λεπτομέρειες του έργου ο κ. Μπασδάνης σημείωσε ότι ο προϋπολογισμός του έργου είναι 1.654.334  ευρώ, εκ των οποίων 1.486.334 ευρώ για τον Δήμο Αλμυρού και 168.000 ευρώ ο προϋπολογισμός για το Επιμελητήριο Μαγνησίας.

Ωφελούμενες επιχειρήσεις: 64 επιχειρήσεις

Διάρκεια Έργου: 22 μήνες (01/03/2019 - 31/12/2020)

Συνοπτική περιγραφή παρεμβάσεων:

 • Η ανάπλαση-αναβάθμιση του δημόσιου χώρου, ώστε να επιλυθούν τα αισθητικά και λειτουργικά προβλήματα και να δημιουργηθεί υπεραξία στην περιοχή. Επιλέγεται η επέκταση του Υφιστάμενου πράσινου και του δικτύου της πόλης στις οδούς Ερμού, Αθηνάς, Ανθέων, Όθρυος, Γρηγοριάδου και Αθηνών. Η αναβάθμιση θα επιτευχθεί μέσω των κατάλληλων δενδροφυτεύσεων, του σωστού σκιασμού του δημόσιου χώρου, της χρήσης ψυχρών υλικών και της εκμετάλλευσης των νέων τεχνολογιών.
 • εγκατάσταση συστήματος παροχής ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο που θα απευθύνεται στους επισκέπτες του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου και στους τοπικούς επιχειρηματίες.
 • η προμήθεια και εγκατάσταση ενός ηλεκτροκίνητου οχήματος για τη μεταφορά των επισκεπτών από κόμβους μεταφορών χωρίς αντίτιμο.
 • ανάδειξη της ταυτότητας του Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου Αλμυρού στοχεύει στην αισθητική ενοποίηση των ωφελούμενων επιχειρήσεων, διατηρώντας ταυτόχρονα και ενισχύοντας τη μοναδικότητα της κάθε επιχείρησης.
 • Δημιουργία πλατφόρμας ενίσχυσης της τοπικής επιχειρηματικότητας στοχεύει στην κάλυψη των αναγκών των πολιτών, παρέχοντας υπηρεσίες Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου και υπηρεσίες ενημέρωσης πολιτών μέσα από μια κοινή smart εφαρμογή, λειτουργώντας ως ένα οικοσύστημα αλληλεπίδρασης και συνέργειας όλων των ενδιαφερόμενων μερών.
 • προβολή και προώθηση της περιοχής και περιλαμβάνει ενδεικτικά: α) Το branding, β) Τη διοργάνωση εκδηλώσεων και γ) το ραδιοφωνικό spot.

Ο κ. Μπασδάνης δεν παρέλειψε να ευχαριστεί τόσο τον Δήμο Αλμυρου και προσωπικά τον Δήμαρχο Δημήτρη Εσερίδη, και την Διευθύντρια Προγραμματισμού και Οργάνωσης του Δήμου κα Ιωάννα Χρήστου.

«Θα ήθελα ακόμη να πω ένα μεγάλο μπράβο στον Πρόεδρο της Ένωσης Επαγγελματιών Αλμυρού και επιμελητηριακό σύμβουλο κ. Κώστα Πανταζώνα, που αποτέλεσε τη «γέφυρα» της αγοράς του Αλμυρού με το Επιμελητήριο και τον Δήμο, σημείωσε ο κ. Μπσδάνης.

Τέλος, ευχαριστώ το προσωπικό του Επιμελητηρίου και ειδικότερα τον ειδικό σύμβουλο Φανούριο Παναγόπουλο, αλλά και τους εξωτερικούς συνεργάτες μας, που χωρίς τη δική τους συνδρομή δεν θα μπορούσε να υποβληθεί η πρόταση».

Ο Δήμος Βόλου γύρισε την πλάτη στους εμπόρους

Ερωτηθείς για την περίπτωση του Βόλου, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου υπογράμμισε ότι χάθηκε μία μεγάλη ευκαιρία για την αγορά του Βόλου, καθώς η Δημοτική Αρχή γύρισε την πλάτη στους εμπόρους. Σημείωσε δε ότι αν ο φορέας υλοποίησης ήταν το Επιμελητήριο Μαγνησίας, η πρόταση για το συγκεκριμένο έργο θα είχε υποβληθεί.

«Δυστυχώς, δεν είχαμε καμία ενημέρωση από τον Δήμο, για ένα έργο που αν υλοποιούνταν στην περιοχή μας, θα άφηνε στην αγορά θετικό πρόσημο και έσοδα που θα ξεπερνούσαν τα 2 εκατομμύρια ευρώ, σημείωσε ο κ. Μπασδάνης. Δυστυχώς ο Δήμος δεν έδειξε κανένα απολύτως ενδιαφέρον, με ευθύνη τόσο του Δημάρχου, όσο και του αντιδημάρχου Προγραμματισμού».      

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματιών Αλμυρού κ. Κώστας Πανταζώνας μίλησε για μία πολύ καλή εξέλιξη που θα εξαλείψει την ανισότητα και ανομοιομορφία που παρουσίαζε μέχρι τώρα η εικόνα της αγοράς.

Ταυτόχρονα, κ. Πανταζώνας ενημέρωσε και για τις θετικές εξελίξεις αναφορικά στην επένδυση στις Νιες, αφού η απόφαση του Αρείου Πάγου, ουσιαστικά ανοίγει το δρόμο για την υλοποίηση αυτού του μεγάλου έργου.

 

 

Περισσότερα


"Ξεμπλοκάρει το έργο στις Νιες"

 • May 20, 2019

Ενημέρωση σχετικά με την απόφαση του Αρείου Πάγου που «ξεμπλοκάρει» ουσιαστικά την επένδυση στις Νηές Σούρπης είχε σήμερα σε συνάντησή του με τον Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιο, ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Αλμυρού Πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματιών της πόλης και επιμελητηριακός σύμβουλος Κώστας Πανταζώνας.

Όπως ειπώθηκε η απόφαση του Αρείου Πάγου, ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με το ιδιοκτησιακό καθεστώς, ουσιαστικά ανοίγει το δρόμο, ώστε πολύ σύντομα οι επενδυτές που είχαν παγώσει το ενδιαφέρον τους να επανέρθουν.

Ο κ. Πανταζώνας χαρακτήρισε αισιόδοξη την απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου και επισήμανε ότι η επένδυση, που προβλέπει τη δημιουργία ξενοδοχείου, βρίσκει πλέον τον βηματισμό της.

 

Περισσότερα


Ο Γιάννης Πάιδας στο Επιμελητήριο Μαγνησίας

 • May 09, 2019

Θέματα που άπτονται της τοπικής επιχειρηματικότητας, αλλά και των προοπτικών που διανοίγονται για άνοιγμα στις αγορές άλλων ευρωπαϊκών χωρών συζήτησαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης με τον Πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ και υποψήφιο ευρωβουλευτή της ΝΔ κ. Ιωάννη Πάιδα το απόγευμα της Τετάρτης 8 Μαΐου.

Ο κ. Πάιδας, που συνοδεύονταν από τον κ. Απόστολο Μούσιο, Γενικό Σύμβουλο της ΑΔΕΔΥ, είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί τόσο από τον Πρόεδρο, όσο και από τον Γενικό Γραμματέα του Επιμελητηρίου κ. Βασίλη Ζαχείλα για όλα τα έργα και τις υποδομές του Νομού Μαγνησίας που κρίνονται στρατηγικού χαρακτήρα για την τουριστική και οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.

Η λειτουργία του Λιμανιού, το Αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, αλλά και ο τουρισμός μπορούν να αποτελέσουν τους βασικούς μοχλούς της οικονομικής ανάτασης της περιοχής, αρκεί να βρεθούν εκείνα τα χρηματοεπενδυτικά εργαλεία από την ΕΕ που θα οδηγήσουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Η βιομηχανική περιοχή ακόμη, όπως τονίστηκε, θα μπορούσε με τον κατάλληλο προγραμματισμό να δεχθεί επενδυτική «επίθεση» προσελκύοντας το ξένο ενδιαφέρον για δημιουργία νέων μονάδων παραγωγής στην περιοχή, που θα δώσουν ανάσα στην τελματωμένη τοπική οικονομία.

Αλώστε, όπως τονίστηκε στη συζήτηση των δύο πλευρών, τόσο τα νέα μέτρα που αυτές τις ημέρες εξήγγειλε η κυβέρνηση, όσο και η ρύθμιση των 120 δόσεων που έχουν προαναγγελθεί εδώ και μήνες θα πρέπει να συνοδεύονται από ουσιαστικά μέτρα στήριξης της επιχειρηματικότητας, όπως η σταθερή μείωση του ΦΠΑ, τα βασικά κίνητρα που πρέπει να δοθούν για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, αλλά και η προσέλκυση επενδύσεων από το εξωτερικό που θα τονώσουν την πραγματική οικονομία.

Περισσότερα


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

Πώς σας φαίνεται η νέα μας ιστοσελίδα;

  Δεν μου αρέσει

  Μέτρια, τίποτα το ιδιαίτερο

  Πολύ καλή

LATEST TWEETS
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
 • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
  ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
  Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
 • info@cci-magnesia.gr
 • Τηλ.: + 30 2421094700
  Φαξ: +30 2421031211
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
 • Δευτέρα και Τετάρτη:
  07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
  Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
  07:00 – 15:00
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR