Νέα

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

 • Αρχική
 • Νέα
 • Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

Συνέχιση λειτουργίας πρατηρίων υγρών καυσίμων που στεγάζονται σε ισόγεια κτιρίων και μετά την 10η Δεκεμβρίου 2017 υπό προϋποθέσεις

 • Dec 04, 2017

Το Επιμελητήριο Μαγνησίας ενημερώνει τα μέλη του ότι τα υφιστάμενα πρατήρια υγρών καυσίμων ή οι σταθμοί αυτοκινήτων δημόσιας χρήσης εξοπλισμένοι με αντλίες υγρών καυσίμων που λειτουργούν στα ισόγεια κτιρίων με ορόφους, στους οποίους στεγάζονται όσες χρήσεις αναφέρονται στο άρθρο 4 παρ. 1 του Ν. 2801/ 2000 (Α΄ 46), στα οποία συμπεριλαμβάνονται και αυτά που λειτουργούν σε ισόγεια κτιρίων όπου άνωθεν αυτών στεγάζονται χρήσεις γραφείων και ξενοδοχείων, δύνανται να συνεχίσουν τη λειτουργία τους επ’ αόριστον μετά τη 10η Δεκεμβρίου 2017, εφόσον, μετά από σχετική αίτηση στην αρμόδια Περιφερειακή Υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών, υλοποιήσουν μέχρι και τη 10η Δεκεμβρίου 2017, την εφαρμογή και εγκατάσταση ειδικών μέτρων και συσκευών, για την ενίσχυση της ασφαλούς λειτουργίας τους και την ελαχιστοποίηση των κινδύνων που απορρέουν από τη λειτουργία τους

 

Περισσότερα


ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΟΦΕΙΛΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ -Οφειλές από 20.000€ - 50.000€

 • Dec 04, 2017

Δημοσιεύτηκε η κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Οικονομίας, Εργασίας και Οικονομικών ανοίγει τον δρόμο για μειώσεις προστίμων με ρύθμιση 120 δόσεων και για χρέη μέχρι 50.000 ευρώ {ΦΕΚ Β’ , 4158/29.11.2017}.

Ξεκίνησε η διαδικασία για τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμών οφειλών σε τράπεζες και δημόσιο μέχρι και 50.000 ευρώ μέσω της πλατφόρμας του εξωδικαστικού μηχανισμού.

 

Περισσότερα


Σχολή Επιχειρηματικότητας Think Young στο Βόλο

 • Nov 20, 2017

Τα τελευταία τρία χρόνια, οι Σχολές Επιχειρηματικότητας ταξιδεύουν στην Ελλάδα με την χρηματοδότηση του Ιδρύματος της Coca-Cola (The Coca-Cola Foundation) και της Coca-Cola στην Ελλάδα, που έχει δεσμευτεί να επενδύσει σε προγράμματα που δημιουργούν επαγγελματικές ευκαιρίες για τους νέους της χώρας μας.

Σε μία εποχή που τα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα πλήττουν ένα μεγάλο μέρος των νέων σε όλο τον κόσμο, η Σχολή Επιχειρηματικότητας έχει ως στόχο να τους εμπνεύσει, υπογραμμίζοντας ότι η ενίσχυση του νεανικού επιχειρείν αποτελεί μία διέξοδο, ώστε οι νέοι να συνεχίσουν να πιστεύουν σε ένα καλύτερο μέλλον. Το ταξίδι της Σχολής Επιχειρηματικότητας κάνει δεύτερη στάση στο Βόλο 04 έως 08 Δεκεμβρίου.

Μέσα στο 2018, η Σχολή θα επισκεφτεί επίσης την Θεσσαλονίκη και την Πάτρα. Κατά την διάρκεια της κάθε Σχολής, οι επίδοξοι επιχειρηματίες θα χωριστούν σε ομάδες, ώστε να εμπνευστούν και να οργανώσουν το δικό τους business plan. Με την ολοκλήρωση της εκπαιδευτικής εβδομάδας, οι συμμετέχοντες θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους στην κριτική επιτροπή, η οποία θα αναδείξει τη νικήτρια ομάδα.

Οι συμμετέχοντες, καθ' όλη τη διάρκεια του προγράμματος της Σχολής, θα συνεργαστούν με επιτυχημένους επιχειρηματίες που θα τους καθοδηγήσουν αλλά και θα μοιραστούν τα μυστικά επιτυχίας τους μαζί τους. Τον σημαντικό ρόλο του μέντορα θα αναλάβουν, μεταξύ άλλων, ο κος Θάνος Γεραμάνης, Partner & Country Manager της blueground, η οποία μέσα σε 4 χρόνια έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη περισσότερων από 600 ιδιοκτητών ακινήτων, ενώ έχει υποδεχθεί χιλιάδες εταιρικούς επισκέπτες, η κα. Μελίνα Ταπραντζή, Πρόεδρος της WiseGreece, της μη

κερδοσκοπικής κίνησης που έχει ως στόχο την προώθηση των ελληνικών προϊόντων μικρών παραγωγών, για δεύτερη χρονιά η κα Μάγγυ Κόντου, συνιδρύτρια & Head of Operations της SimpleApps, εταιρεία που αναπτύσσει υψηλής ποιότητας εφαρμογές, και ο κος Χρήστος Αλεφάντης, Διευθυντής Σύνταξης του πρώτου ελληνικού περιοδικού δρόμου «Σχεδία», που στόχο έχει την ένταξη των ανέργων και κοινωνικά αποκλεισμένων ανθρώπων στην κοινωνία. Τέλος, το παρόν θα δώσουν η Διάνα Βουτυράκου και ο Στέφανος Πουλίδης, ιδρυτές της Unique Minds αλλά και συμμετέχοντες της Σχολής της Αθήνας το 2016, που επιστρέφουν , ως ομιλητές αυτή τη φορά, για να περιγράψουν τη δική τους εμπειρία ως μαθητές της Σχολής αλλά και τα πρώτα τους βήματα στο στήσιμο της δικής τους εταιρείας.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στη Σχολή Επιχειρηματικότητας σε Αθήνα ή Βόλο, μπορούν να επισκεφθούν το www.entrepreneurshipschool.com και να συμπληρώσουν τη σχετική φόρμα.

Δήλωσε συμμετοχή τώρα!

www.entrepreneurshipschool.com

www.facebook.com/thinkvounaentrepreneurshipschool

https://twitter.com/entreprnschool

https://www.linkedin.com/companv/thinkyouna

 

Σχετικά με το Entrepreneurship School

To Entrepreneurship School διοργανώνεται από το 2011 σε ετήσια βάση στις Βρυξέλλες και το Χονγκ Κονγκ, ενώ προσφάτως έχει επεκταθεί στη Μαδρίτη, το Ναϊρόμπι, το Μιλάνο, τη Γενεύη και την Αθήνα. Κάθε χρόνο, περισσότεροι από 500 νέοι από όλο τον κόσμο έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν με επιτυχημένους επιχειρηματίες και να αναπτύξουν τις δεξιότητες που χρειάζονται για να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση. «Καθηγητές» έχουν υπάρξει, μεταξύ άλλων, ο ιδρυτής του Wall Street Institute International, και η συνιδρυτής της TOMTOM, ενώ το Entrepreneurship School συνεργάζεται επίσης με τις εταιρείες Google, Huawei, Amway, The Coca-Cola Company, καθώς και με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Σχετικά με τη ThinkYoung:

Η ThinkYoung είναι το πρώτο think tank που εστιάζει στους νέους. Ιδρύθηκε στις Βρυξέλλες το 2007, και διατηρεί γραφεία στη Γενεύη και το Χονγκ Κονγκ. Είναι μια μη κερδοσκοπική οργάνωση, με στόχο να κάνει τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος για τους νέους, μέσω της διεξαγωγής υψηλής ποιότητας έρευνας για τις απόψεις των νέων ανθρώπων, και της συμμετοχής τους στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων. Με βάση την έρευνα, διοργανώνει εκπαιδευτικά σεμινάρια και εργαστήρια για την κατάρτιση των νέων, ώστε να τους παράσχει τα εργαλεία που θα τους επιτρέψουν να έχουν θετικό αντίκτυπο στους χώρους και τις κοινωνίες όπου δραστηριοποιούνται.

Περισσότερα


Παράδοση επιταγών του κληροδοτήματος Π. Ζούλια στα Ιδρύματα

 • Nov 15, 2017

Το ποσό του κληροδοτήματος Δήμου Π. Ζούλια σε τέσσερα  φιλανθρωπικά ιδρύματα της περιοχής διένειμε το μεσημέρι της Τετάρτης 15 Νοεμβρίου η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Μαγνησίας.

Πιο συγκεκριμένα το ποσό των 12.844,41 ευρώ διανεμήθηκε ισόποσα στην Ελληνική Εταιρεία Προστασίας και Αποκατάστασης αναπήρων παιδιών (ΕΛΕΠΑΠ)-Παράρτημα Βόλου, στον Σύλλογο Γονιών με νεοπλασματική ασθένεια-«Φλόγα»-Παράρτημα Βόλου, στις «Άσπρες Πεταλούδες», Φιλανθρωπικό Σωματείο ειδικώς αναγνωρισμένο «Βοήθεια Ζωής προς το Ειδικό παιδί-Άτομο» και στο Ορφανοτροφείο του Βόλου.

Περισσότερα


ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΕΦΕΤ ΣΤΗΝ ΣΚΙΑΘΟ

 • Nov 08, 2017

 

 

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ

ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ ΕΦΕΤ

 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: ΣΑΒΒΑΤΟ 25/11/2017

ΩΡΕΣ:   10:00 – 12:00 (εκπαιδευθέντες Ε.Α.Ε.Μ.)

και 12:00 – 14:00 (εκπαιδευθέντες ΕΝΩΣΗΣ ΚΑΤ/ΧΩΝ)

ΤΟΠΟΣ: ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΚΙΑΘΟΥ

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΞΕΤΑΣΗΣ: 30 λεπτά

(Ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής απαντήσεων)

 

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ:

Εκπαιδευθέντες στα σεμινάρια ΕΦΕΤ που υλοποίησε η Εταιρεία Ανάπτυξης Επιμελητηρίου Μαγνησίας και η Ένωση Κατ/ρχων Ιδιοκτητών Ταβερνών και Συναφών Επαγγελμάτων Σκιάθου

 

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ:

 • ταυτότητα ή διαβατήριο
 • μπλε ή μαύρο στυλό
 • να γνωρίζετε τον προσωπικό ΑΦΜ

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Εταιρεία Ανάπτυξης Επιμελητηρίου Μαγνησίας,

τηλ. 2421094700 (επιλογή 8)

Ένωση Κατ/ρχων Ιδιοκτητών Ταβερνών και Συναφών Επαγγελμάτων Σκιάθου

τηλ. 6947943798 (Ζλατούδης Αθανάσιος)

ή στους λογιστές του νησιού

Περισσότερα


Κ. ΜΙΧΑΛΟΣ: ΧΩΡΙΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

 • Nov 06, 2017

«Εάν δε βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας και το περιβάλλον άσκησης της επιχειρηματικής δραστηριότητας, δεν μπορούμε να μιλάμε για ανάκαμψη και ανάπτυξη», δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ μιλώντας στη Γ.Σ. της ΚΕΕ στον Βόλο. Ο κ. Μίχαλος ανέφερε ότι από το 2010 η χώρα έχει δεσμευθεί να υλοποιήσει διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, για να αντιμετωπίσει βασικά δομικά προβλήματα της οικονομίας, όπως τη χαμηλή ανταγωνιστικότητα, τον αναποτελεσματικό και δαπανηρό δημόσιο τομέα, τη γραφειοκρατία, τη διαφθορά, την αδυναμία παραγωγής καινοτομίας, τους περιορισμούς στην άσκηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας. «Σήμερα, σε όλους αυτούς τους τομείς η Ελλάδα συνεχίζει να βρίσκεται ουραγός στις διεθνείς κατατάξεις. Όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών φοβήθηκαν τις δύσκολες μεταρρυθμίσεις. Κάποιες ξεκίνησαν και στην πορεία σταμάτησαν, κάποιες εφαρμόστηκαν μισές και κάποιες ακόμη σέρνονται, από αξιολόγηση σε αξιολόγηση», συμπλήρωσε.

Περισσότερα


Κ. ΠΑΠΑΝΑΤΣΙΟΥ: ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΡΕΦΕΤΑΙ

 • Nov 06, 2017

Η υφυπουργός Οικονομικών,από τη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων στο Βόλο, έκανε λόγο για αντιστροφή του κλίματος στην αγορά. «Πιστεύουμε ότι το κλίμα στις επιχειρήσεις έχει αρχίσει και αντιστρέφεται. Αυτή την στιγμή υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό που έχει αυξήσει τον τζίρο και τα κέρδη του» είπε η κ. Παπανάτσιου και συμπλήρωσε: «Φιλοδοξούμε το επόμενο διάστημα να γίνει αυτό ακόμη μεγαλύτερο. Εκείνο που μπορούμε να πούμε εμείς είναι ότι θα έχουμε και φέτος υπερπλεονάσματα», τα οποία, σύμφωνα με την υφυπουργό θα δοθούν υπό την μορφή κοινωνικού μερίσματος στους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη ή ανήκουν στις ευάλωτες οικονομικά ομάδες, με αποτέλεσμα σε ένα ποσοστό «τα χρήματα να γυρίσουν στην αγορά κι έτσι να υπάρξει η δυνατότητα ανάκαμψης της αγοράς ενόψει των εορτών».

 

 

Περισσότερα


Στο Βόλο η Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος

 • Oct 31, 2017

Στο επίκεντρο του επιχειρηματικού ενδιαφέροντος αναμένεται να βρεθεί το διήμερο 3 και 4 Νοεμβρίου η Μαγνησία, όπου το Επιμελητήριο Μαγνησίας θα φιλοξενήσει τις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος.

Οι εργασίες, στις οποίες θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι και από τα 59 Επιμελητήρια όλης της χώρας, θα πραγματοποιηθούν  στην αίθουσα συνεδριάσεων του ξενοδοχείου “Valis Resort” στην Αγριά Βόλου.

Περισσότερα


Χιλιάδες επισκεπτών στην Γιορτή Ψωμιού

 • Oct 20, 2017

Πάνω από 17.000 βολιώτες, αλλά και επισκέπτες της περιοχής είχαν την ευκαιρία να μάθουν για την θρεπτική αξία του ψωμιού, αλλά και για την παρασκευή του, στην «Γιορτή Ψωμιού» που διοργάνωσε το Σωματείο Αρτοποιών Βόλου με συνδιοργανωτές το Επιμελητήριο Μαγνησίας, τους Μύλους Λούλη και την “Clivanexport  Στεφάνου ΕΠΕ”.

Με σύνθημα «στηρίζουμε το φούρνο της γειτονιάς μας», η  γιορτή Ψωμιού αναβίωσε μετά από 12 ολόκληρα χρόνια μετά από πρωτοβουλία του Σωματείου.

Περισσότερα


Επιχειρηματικότητα & Αγροτική Ανάπτυξη

 • Oct 11, 2017

Ενημερωτική ημερίδα με θέμα: «Επιχειρηματικότητα & Αγροτική Ανάπτυξη»

Περισσότερα


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

Πώς σας φαίνεται η νέα μας ιστοσελίδα;

  Δεν μου αρέσει

  Μέτρια, τίποτα το ιδιαίτερο

  Πολύ καλή

LATEST TWEETS
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
 • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
  ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
  Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
 • info@cci-magnesia.gr
 • Τηλ.: + 30 2421094700
  Φαξ: +30 2421031211
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
 • Δευτέρα και Τετάρτη:
  07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
  Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
  07:00 – 15:00
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR