Νέα

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

 • Αρχική
 • Νέα
 • Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

Παρών το Επιμελητήριο Μαγνησίας στην Εκθεση ARTOZA 2019

 • Feb 21, 2019

Δυναμικά δηλώνει το παρών το Επιμελητήριο Μαγνησίας σε μία από τις ισχυρότερες και πλέον εξειδικευμένες εκθέσεις στην Ελλάδα, την ARTOZA 2019, για την αγορά της ελληνικής Αρτοποιίας και Ζαχαροπλαστικής.
Η έκθεση θα διαρκέσει από σήμερα 22 έως και την Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου, στο Metropolitan Expo, όπου θα συσπειρώσει και πάλι το σύνολο της προμηθευτικής αγοράς και δεκάδες χιλιάδες επαγγελματίες επισκέπτες από ολόκληρη τη χώρα!

Για ένα τετραήμερο το μεγαλύτερο εκθεσιακό κέντρο της χώρας θα μετατραπεί σε ένα απέραντο business forum, γεμάτο εποικοδομητικές επαφές, κερδοφόρες συμφωνίες και πολύπλευρη επιμόρφωση και ενημέρωση.

Περισσότεροι από 270 κορυφαίοι εκθέτες, από όλο το φάσμα της προμηθευτικής αγοράς, υποδέχονται δεκάδες χιλιάδες επαγγελματίες σε μια πραγματικά μεγάλη, ανανεωμένη και σύγχρονη έκθεση που καλύπτει πλήρως τις ανάγκες των επαγγελματιών και των επιχειρηματιών σε Α’ Ύλες, Εξοπλισμό, Μηχανήματα και Υπηρεσίες για τους κλάδους Αρτοποιίας, Ζαχαροπλαστικής, Παγωτού και Σοκολατοειδών Προϊόντων.

Τα μοντέρνα, πλούσια σε εκθέματα, υπηρεσίες και καινοτομίες περίπτερα των εκθετών -ανάμεσά τους οι κορυφαίες εταιρείες του κλάδου της Αρτοποιίας και της Ζαχαροπλαστικής- θα αναπτυχθούν σε μικτή εκθεσιακή επιφάνεια 27.000 τ.μ., προσφέροντας στους 40.000 και πλέον επαγγελματίες επισκέπτες από κάθε γωνιά της χώρας, αλλά και από την Κύπρο και τις όμορες χώρες των Βαλκανίων, ό,τι πιο σύγχρονο έχει να επιδείξει η αγορά του κλάδου.

Με αξιοζήλευτη ιστορία τριών δεκαετιών, με την τεχνογνωσία και την άριστη οργανωτική σφραγίδα της FORUM AE, καθώς και με την καθολική στήριξη των θεσμικών φορέων του κλάδου, η ARTOZA θα επιβεβαιώσει για ακόμα μία φορά τον τίτλο της ως ο απόλυτος εκθεσιακός θεσμός και η πιο λαμπρή γιορτή για την Αρτοποιία και τη Ζαχαροπλαστική στη χώρα μας.

Κάθε δύο χρόνια η ARTOZA γίνεται η πλατφόρμα για τις πλέον σημαντικές εμπορικές επαφές και συμφωνίες ανάμεσα στην προμηθευτική αγορά και τους επαγγελματίες της Αρτοποιίας και της Ζαχαροπλαστικής στη χώρα, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή. Με την τεράστια αναγνωρισιμότητα και την ελκτική της δύναμη, συγκεντρώνει στελέχη και ιδιοκτήτες από χιλιάδες επιχειρήσεις της Αρτοποιίας, της Ζαχαροπλαστικής, του παγωτού αλλά χιλιάδες και από τα ξενοδοχεία και τη μαζική εστίαση. Με άριστα οργανωμένους τομείς εκθεμάτων, με τη συμμετοχή των κορυφαίων εταιρειών της προμηθευτικής αγοράς και αθρόα προσέλευση επαγγελματιών επισκεπτών, η ARTOZA είναι ο χώρος όπου ζυμώνεται το μέλλον ολόκληρου του κλάδου!

Παρών στην μεγάλη αυτή, διεθνή έκθεση, το Επιμελητήριο Μαγνησίας, όπου στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του που στόχο έχουν την στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων και την προβολή – προώθηση των προϊόντων και των υπηρεσιών τους, αποφάσισε να συμμετάσχει με έξι τοπικές επιχειρήσεις του είδους.

Πιο συγκεκριμένα, οι επιχειρήσεις που θα συμμετάσχουν είναι οι εξής: Αφοί Α. Γεωργούλα ΑΕ, Αφοί Μωραΐτη ΑΕ, Clivanexport Στεφάνου ΕΠΕ, Μύλοι Λούλη ΑΕ, Στάμος Α.Ε. και Πεπονόπουλος ΑΕ

Περισσότερα


Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ: "Καταστροφική η κυβέρνηση για την οικονομία"

 • Feb 15, 2019

 

Εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησε σήμερα στο Επιμελητήριο Μαγνησίας ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και υποψήφιος Ευρωβουλευτής της ΝΔ κ. Κώστας Δέρβος, ο οποίος και έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Αριστοτέλη Μπασδάνη και τον Οικονομικό Επόπτη κ. Νίκο Αγγελέτο.

Για μία κυβέρνηση που έχει επιφέρει καίριο πλήγμα στην οικονομία μίλησε ο κ. Δέρβος αμέσως μετά την ενημέρωση που είχε για την τοπική οικονομία από τον κ. Μπασδάνη.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Δέρβος σημείωσε: «Με την σημερινή μου επίσκεψη στο Επιμελητήριο Μαγνησίας θέλω να συμβολίσω ότι είναι ένας από τους πιο παραγωγικούς φορείς του τόπου. Ερχόμενος εδώ, ενημερώθηκα για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης. Είναι ίσως το κύκνειο άσμα αυτή της κυβέρνησης. Μίας κυβέρνησης, που πέραν της εθνικής ζημιάς έχει δημιουργήσει κι ένα πάρα πολύ άσχημο κλίμα στην οικονομία. Όλοι βιώνουμε την ασφυξία που επικρατεί τα τελευταία χρόνια στην οικονομία μας, οι επιχειρήσεις έχουν πραγματικά στεγνώσει. Δεν υπάρχει ρευστότητα στην αγορά, κάτι το οποίο δυσκολεύει ακόμη περισσότερο την κατάσταση.

Πέραν αυτού, εμείς ως νέοι βιώνουμε ένα ακόμη άσχημο φαινόμενο, αυτής τη διαφυγής των νέων στο εξωτερικό. Για να αλλάξει όλο αυτό το κλίμα χρειάζεται μία ισχυρή πολιτική αλλαγή, να αλλάξει το πολιτικό μείγμα, χρειάζεται να υπάρξουν πολύ λιγότεροι φόροι και ασφαλιστικές εισφορές, έτσι ώστε να δημιουργηθούν πολλές νέες και κανονικές θέσεις εργασίας, με ασφαλιστική κάλυψη για τους εργαζόμενους, να σταματήσει η μαύρη εργασία και όλα τα ελληνόπουλα να παραμείνουν στην χώρα μας για να εργαστούν και να παράξουν.

Είναι θλιβερό γιατί σύμφωνα με μελέτες μέχρι το 2050 το ελληνικό κράτος θα απαριθμεί 8 εκατ. πολίτες. Μέχρι τότε θα έχουμε ένα γερασμένο έθνος. Αυτό θα πρέπει να είναι και το πρώτο μέλημα της επόμενης κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, να δημιουργήσει όλες αυτές τις συνθήκες ώστε οι νέοι σιγά σιγά να αρχίσουν να έρχονται πίσω, αλλά και όσοι έχουμε μείνει πίσω και πολεμάμε με αυτή τη νοσηρή κατάσταση που έχει επιφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, να δούμε μία ελπίδα και να ατενίσουμε το μέλλον με καλύτερους όρους».

Τον κ. Δέρβο συνόδευσαν στη συνάντηση ο κ. Χρήστος Χρόνης, πολιτευτής της ΝΔ, η κ. Μαρία Καραγιάννη, μέλος Κ.Ε. ΟΝΝΕΔ και αναπληρώτρια υπεύθυνη Γραμματείας Γυναικείων θεμάτων και ισότητας των φύλων της ΟΝΝΕΔ, ο Γραμματέας της Κ.Ε. ΟΝΝΕΔ κ. Αντρέας Καρασαρίνης, ο κ. Κων/νος Τσαγκλιώτης μέλος Κ.Ε. ΟΝΝΕΔ και ο κ. Γιώργος Τολιόπουλος, τομεάρχης Οικονομικών και Φορολογικής Πολιτικής ΟΝΝΕΔ Βόλου.

Περισσότερα


Πρωτόκολλο συνεργασίας ΕΟΑΕΝ-Πανεπιστημίου Πειραιώς

 • Feb 13, 2019

Ο κ. Αθανάσιος Ζλατούδης μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Μαγνησίας και του Δ.Σ. του Ε.Ο.Α.Ε.Ν.  συμμετείχε χθες Τρίτη 12 Φεβρουαρίου στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Πειραιώς με τον Πρύτανη κ. Άγγελο Κότιο,  τον Καθηγητή και Αναπληρωτή Πρόεδρο του Τμήματος  Οικονομικής Επιστήμης κ. Ευάγγελο Σαμπράκο και τον  Διδακτορικό Ερευνητή του Πανεπιστημίου κ. Μανώλη Κουτουλάκη. Σκοπός της συνάντησης ήταν η προεργασία της σύναψης ενός πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ του Ε.Ο.Α.Ε.Ν. και του Πανεπιστημίου Πειραιώς,  για την ανάληψη και υλοποίηση κοινών δράσεων,  βασιζόμενοι στην τεχνογνωσία και των δύο φορέων.

Στη συνάντηση αυτή αποφασίστηκε επίσης η συνδιοργάνωση συνεδρίου με θέμα τη νησιωτικότητα, τη γαλάζια οικονομία και το νέο αναπτυξιακό τοπίο, στις αρχές Απριλίου στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Περισσότερα


Το Επιμελητηριο Μαγνησίας έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

 • Feb 11, 2019

Σε μία ευχάριστη βραδιά, το Επιμελητήριο Μαγνησίας έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα το βράδυ του Σαββάτου 9 Φεβρουαρίου. Με αφορμή την συμπλήρωση των 100 ετών λειτουργίας του φορέα, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αριστοτέλης Μπασδάνης μίλησε για έναν αιώνα προσφοράς και δράσης, καλώντας τους παρευρισκόμενους να λάβουν μέρος επετειακές εκδηλώσεις.

Την πίτα έκοψε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, ευχόμενος καλή υπομονή στους ελεύθερους επαγγελματίες, ενώ στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη, ο βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ κ. Χρήστος Μπουκώρος, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής στη Μαγνησία κ. Παναγιώτης Ηλιόπουλος, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, η αντιπεριφεριάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, εκπρόσωποι των στρατιωτικών Αρχών, περιφερειακοί σύμβουλοι, δημοτικοί σύμβουλοι, αλλά και Πρόεδροι Συλλόγων και Επαγγελματικών Ενώσεων.

Το φλουρί που αντιστοιχούσε σε μία χρυσή λίρα κέρδισε ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ κ. Τρύφωνας Πλαστάρας, ενώ από την πλευρά των εργαομένων η υπάλληλος της Αναπτυξιακής Εταιρείας κ. Ελένη Πασχάλη.

Ο κ. Μπασδάνης από του βήματος, μίλησε για την συσσώρευση του ιδιωτικού χρέους που είναι αναγκαίο να σταματήσει, κάνοντας λόγο για την δύσκολη χρονιά της ύφεσης, το 2018.

Χαρακτηριστικά, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου σημείωσε: «Είναι γεγονός πως η χώρα μας επιχειρεί διακαώς να αφήσει οριστικά πίσω της μία πρωτοφανή, σε διάρκεια και ένταση, οικονομική κρίση. Η ελληνική οικονομία μπορεί να επέστρεψε ξανά σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης με την ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος, τον Αύγουστο του 2018, αλλά η θετική πορεία καταγράφεται χωρίς ιδιαίτερη δυναμική και ισχυρή προοπτική.

Η έναρξη μίας νέας, αλλά εξίσου δύσκολης, μεταμνημονιακής περιόδου για την Ελλάδα, χαρακτηρίζεται από μία ρηχή οικονομία, αδύναμες Τράπεζες και τον κίνδυνο ενός παρατεταμένου αποκλεισμού της χώρας μας από τις διεθνείς αγορές.

Στο εσωτερικό, οι τρεις βασικοί κίνδυνοι εντοπίζονται στην υπερφορολόγηση, την ελλιπή ρευστότητα νοικοκυριών και επιχειρήσεων, καθώς και το μικρό εύρος της κατανάλωσης, αφού από τα 73 δις ευρώ φορολογητέας ύλης το 2018, προϋπολογίζονται το 2019, άμεσοι και έμμεσοι φόροι 51 δις ευρώ, περίπου το 70%.

Η εκτίναξη του ιδιωτικού χρέους είναι ένα από τα μεγαλύτερα και δυσεπίλυτα προβλήματα που δημιούργησε η κρίση. Ένα πρόβλημα που είναι αποκλειστικά σχεδόν, δημιούργημα της ύφεσης και της γενικότερης οικονομικής κατάστασης στην χώρα. Τα χρέη συσσωρεύονται γιατί οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες, στην συντριπτική τους πλειονότητα, πολύ απλά δεν έχουν να πληρώσουν.

Η αύξηση των οφειλετών του δημοσίου ανήρθε σε 4,3 εκατομμύρια με τριπλασιασμό των οφειλών στο δημόσιο στα 103 δις ευρώ, τα ασφαλιστικά ταμεία στα 34 δις ευρώ και τις τράπεζες στα 89 δις ευρώ.

Ένα συνολικό εσωτερικό χρέος 226 δις ευρώ που συνεχώς αυξάνεται αφού οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του 2018, ήδη ξεπέρασαν τα 8 δις ευρώ, με 1,5 δις ευρώ απλήρωτους φόρους.

Και αγαπητοί συνάδερφοι, οι επιχειρήσεις δεν έχουν να πληρώσουν, όχι εξαιτίας κακών πρακτικών, αλλά γιατί παλεύουν να επιβιώσουν σε μία οικονομία που συρρικνώθηκε κατά 25% τα τελευταία χρόνια. Αγωνίζονται απέναντι σε μία πρωτοφανή ύφεση, απέναντι στην δραματική μείωση της ζήτησης, στην ασφυκτική έλλειψη ρευστότητας. Αλλά και στην εξοντωτική αύξηση της φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών.

Πλέον, ένας ελεύθερος επαγγελματίας, για να μην βρεθεί στην θέση του οφειλέτη, θα πρέπει να δουλεύει αποκλειστικά για το κράτος και τα ασφαλιστικά ταμεία!

Κάτω από αυτές τις συνθήκες, αποτέλεσε ζωτική ανάγκη η δημιουργία ενός πλαισίου ρύθμισης οφειλών, με τρόπο δίκαιο, ρεαλιστικό, βιώσιμο και αξιοπρεπή.

Ενός πλαισίου που θα δώσει στους ελεύθερους επαγγελματίες τη δυνατότητα να πάρουν ανάσα. Θα δώσει σε βιώσιμες κατά τα άλλα επιχειρήσεις, τη δυνατότητα να γλυτώσουν την πτώχευση.

Να διατηρήσουν την δραστηριότητά τους, να συνεχίσουν να παρέχουν θέσεις εργασίας, και να συνεχίσουν να προσφέρουν στην ελληνική οικονομία. Η δημιουργία του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών ήταν ένα σημαντικό θετικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση.

Τα Επιμελητήρια υποστήριξαν από την αρχή τη λειτουργία του μηχανισμού αναπτύσσοντας γόνιμο διάλογο με το Υπουργείο Οικονομικών και την αρμόδια Γενική Γραμματεία. Επισημάναμε αδυναμίες και προτείναμε συγκεκριμένες τροποποιήσεις με σκοπό την βελτίωση του νομοθετικού πλαισίου.

Με ικανοποίηση είδαμε αρκετές από αυτές τις προτάσεις να υλοποιούνται, συμβάλλοντας στη διεύρυνση του πεδίου εφαρμογής του Νόμου και στην αποτελεσματικότερη λειτουργία του μηχανισμού.

Εμείς ως Επιμελητήρια θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την προσπάθεια να λυθεί επιτέλους το πρόβλημα του συσσωρευμένου ιδιωτικού χρέους. Θα συνεχίσουμε, παράλληλα, να διεκδικούμε τις συνθήκες εκείνες, που θα επιτρέψουν στην παραγωγική Ελλάδα να σταθεί ξανά στα πόδια της.

Ζητούμε μία σειρά από στοχευμένες πολιτικές που θα επιτρέψουν στις επιχειρήσεις να ανακάμψουν και να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητά τους.

 • Ζητούμε τη βελτίωση του φορολογικού περιβάλλοντος: με δραστική απλοποίηση της φορολογικής νομοθεσίας, με καθιέρωση Flat tax για τις επιχειρήσεις στο 15%, με θέσπιση ενιαίας φορολογικής κλίμακας. Με μείωση των ασφαλιστικών εισφορών από το 20% στο 10%.
 • Ζητούμε την εφαρμογή συγκεκριμένων μέτρων για την ενίσχυση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας: με κίνητρα και ευέλικτα χρηματοδοτικά εργαλεία για να επενδύσει στην καινοτομία και εξωστρέφεια. Με ειδικά προγράμματα για τις νεοφυείς επιχειρήσεις.
 • Ζητούμε μία νέα εθνική πολιτική για την μεταποίηση: με ανάδειξη και ενίσχυση δυναμικών κλάδων, με πολιτικές για την μείωση του ενεργειακού κόστους, με νέα στρατηγική για την χρηματοδότηση των επενδύσεων.
 • Ζητούμε παρεμβάσεις για αποτελεσματικότερη δημόσια διοίκηση και μείωση της γραφειοκρατίας.
 • Ζητούμε να προχωρήσουν οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις: με επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων, προσαρμογή της εργατικής νομοθεσίας στα ευρωπαϊκά δεδομένα, επιτάχυνση της διαδικασίας απονομής της δικαιοσύνης, αναμόρφωση του Πτωχευτικού Κώδικα, ολοκλήρωση του εθνικού και χωροταξικού σχεδιασμού και κωδικοποίηση των χρήσεων γης.
 • Ζητούμε τη σύνδεση των Πανεπιστημίων με τον κόσμο της παραγωγής. Τη δυνατότητα να υπάρξουν συνεργασίες με τον ιδιωτικό τομέα για την χρηματοδότηση της έρευνας και την αξιοποίησης της γνώσης για την ανάπτυξη της καινοτομίας.

Όμως, αυτό που ζητούμε πάνω από όλα είναι σοβαρότητα και υπευθυνότητα, σ’ αυτή την κρίσιμη για την χώρα και την οικονομία περίοδο.

Το 2019 είναι έτος εκλογών. Θα είναι, όμως, ολέθριο λάθος να εμπλακεί η χώρα σε μία παρατεταμένη περίοδο οξύτητας, παροχολογίας και αβεβαιότητας.

Ιδιαίτερα, σε μία χρονική συγκυρία όπου το διεθνές περιβάλλον γίνεται λιγότερο ευνοϊκό. Όπου η Ελλάδα εξακολουθεί να βρίσκεται στο μικροσκόπιο των αγορών. Και θα κληθεί να πληρώσει ακριβά, κάθε ενδεχόμενο στραβοπάτημα. Αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό απ’ όλους. Οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου οφείλουν να δράσουν υπεύθυνα και σε κλίμα συναίνεσης.

Το 2019 θα πρέπει να είναι έτος δράσης και όχι παράλυσης. Διαφορετικά όλοι θα χάσουμε. Η Ελλάδα διαθέτει δυναμικές επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν ευελιξία, το πάθος και την επιμονή, για να κερδίσουν το στοίχημα. Αυτό που τους λείπει –και αυτό που θα συνεχίσουμε να ζητούμε- είναι ένα περιβάλλον βιώσιμο, ένα γόνιμο έδαφος, στο οποίο θα μπορέσουν να υλοποιήσουν τα σχέδιά τους και να οδηγήσουν την πορεία της οικονομίας προς ένα καλύτερο μέλλον.

Θα είμαστε λοιπόν, και φέτος εδώ. Να στηρίζουμε καθημερινά τις προσπάθειές τους, να μεταφέρουμε την φωνή τους στα κέντρα λήψης αποφάσεων. Να διεκδικούμε καλύτερες προοπτικές για την ανάπτυξή τους».

 

Περισσότερα


Ημερίδα για τις Τράπεζες και την επιχειρηματικότητα

 • Feb 11, 2019

Αυξημένο το ενδιαφέρον στην επίκαιρη ημερίδα που διοργάνωσε το απόγευμα της Δευτέρας 11 Φεβρουαρίου το Επιμελητήριο Μαγνησίας για τις Τράπεζες και την επιχειρηματικότητα στην αίθουσα συνεδριάσεων «Ι. Αμοιρόγλου» του Επιμελητηρίου.

Κεντρικός ομιλητής – εισηγητής θα είναι ο κ. Ευστάθιος Λιακόπουλος , ιδρυτής της εταιρείας συμβούλων BSS, όπου και ενημέρωσε όσους συμμετείχαν στην εκδήλωση για θέματα όπως, οι αναδιαρθρώσεις δανείων, ο εξωδικαστικός συμβιβασμός και ρυθμίσεις οφειλών έως 120 δόσεις, τα προγράμματα επιδοτήσεων (ΕΣΠΑ), ο Ευρωπαϊκός κανονισμός προστασίας προσωπικών δεδομένων - GDPR / DPO, αλλά και για το θέμα πιστοποιήσεων και συστημάτων ποιότητας (ISO) που πρέπει να είναι εφοδιασμένος στην σημερινή εποχή ο κάθε επαγγελματίας ώστε να είναι πιο ανταγωνιστικός.

Σε δηλώσεις του ο κ. Ευστάθιος Λιακόπουλος μίλησε για την επικαιρότητα των θεμάτων που συζητήθηκαν με επαγγελματίες της περιοχής.

«Πάνω που έχει φουντώσει η φημολογία για την ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών, για τα κόκκινα δάνεια, κάνουμε μία πολύ ωραία εκδήλωση για να μπορέσουμε να ενημερώσουμε τους πολίτες του Βόλου και τα μέλη του Επιμελητηρίου, σχετικά με τις δυνατότητες που υπάρχουν να μπορέσουν να ρυθμίσουν τα δάνειά τους και να μπορέσουν να αναζητήσουν λύσεις ανάπτυξης. Δεν είναι μόνο να μπορέσεις να ρυθμίσεις τα δάνειά σου -όταν έχεις κόκκινα δάνεια να τα ρυθμίσεις-, αλλά κι αν δεν έχεις πώς να αναπτυχθείς.

Προσωπικά πιστεύω ότι ο κάθε επιχειρηματίας θα πρέπει να βγει από το καβούκι του, να προσπαθήσει να λύσει το πρόβλημα, να κοιτάξει και λίγο πέρα από την στενοχώρια και την ταλαιπωρία που έχει υποστεί του τι θα κάνει την επόμενη ημέρα».

Στην ερώτηση αν υπάρχει ο φόβος για «κούρεμα» καταθέσεων ο κ. Λιακόπουλος, υπογράμμισε: «Δεν πιστεύω ότι θα γίνει κούρεμα καταθέσεων, απλώς όταν μπαίνουμε κάθε φορά στην κουβέντα για τα κόκκινα δάνεια, επειδή είναι τόσο μεγάλο το πρόβλημα, υπάρχει μία ανησυχία σχετικά με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Καλό θα είναι να αποφευχθεί ώστε να μην επιβαρυνθούν, για ακόμη μία φορά, οι φορολογούμενοι με το πρόβλημα αυτό».

Τον συντονισμό της εκδήλωσης έκανε ο Γενικός Γραμματέας του Επιμελητηρίου κ. Βασίλης Ζαχείλας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Περισσότερα


Εκδήλωση παρουσίασης προγραμμάτων του ΕΠΑνΕΚ

 • Feb 07, 2019

Στο πλαίσιο του σχεδιασμού σειράς ενημερωτικών εκδηλώσεων από την Ειδική Γραμματεία ΕΠ ΕΤΠΑ & ΤΣ/Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΠΑνΕΚ και τον ΕΦΕΠΑΕ, η Αναπτυξιακή Εταιρεία Διαχειρίσεως Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος (Α.Ε.Δ.Ε.Π.), Εταίρος του  Ε.Φ.Ε.Π.Α.Ε. και αρμόδια για την περιοχή της Θεσσαλίας, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδος, μέλος του Enterprise Europe Network - Hellas και το Επιμελητήριο Μαγνησίας, διοργανώνουν ανοικτή ενημερωτική εκδήλωση για την παρουσίαση των δράσεων του ΕΠΑνΕΚ «ΕΡΓΑΛΕΙΟΘΗΚΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ» και «ΕΡΓΑΛΕΙΟΘΗΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΕΜΠΟΡΙΟ-ΕΣΤΙΑΣΗ-ΕΚΠΑΔΕΥΣΗ».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 18.30 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, Δημητριάδος 166, Βόλος.  Η αίθουσα είναι προσβάσιμη σε άτομα με περιορισμένη κινητικότητα (πληροφορίες για συμμετοχή ΑμεΑ στο τηλ.: 24210 76894).

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της προκήρυξης των Δράσεων:

ΕΡΓΑΛΕΙΟΘΗΚΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ,  η οποία στοχεύει στην ενίσχυση υφιστάμενων μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, προκειμένου να αναβαθμίσουν και να βελτιώσουν την ανταγωνιστική τους θέση στην εσωτερική και εξωτερική αγορά, επενδύοντας στον εκσυγχρονισμό του παραγωγικού εξοπλισμού τους και στην πιστοποίηση των προϊόντων τους. Ο Προϋπολογισμός της Δράσης ανέρχεται σε 400 εκατ € για το σύνολο της χώρας Η Δράση συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από εθνικούς πόρους και στο πλαίσιο αυτής ενισχύονται επενδυτικά Σχέδια ύψους από 20.000 € έως 200.000 € με ποσοστό επιχορήγησης από  50% έως 65% Το ύψος της επιδότησης καθορίζεται με βάση τις εξαγωγικές επιδόσεις των επιχειρήσεων.

ΕΡΓΑΛΕΙΟΘΗΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΕΜΠΟΡΙΟ-ΕΣΤΙΑΣΗ-ΕΚΠΑΔΕΥΣΗ, η οποία στοχεύει στην ενίσχυση υφιστάμενων μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο λιανικό εμπόριο,  στην παροχή υπηρεσιών εστίασης και την παροχή υπηρεσιών ιδιωτικής εκπαίδευσης – κοινωνικής μέριμνας προκειμένου να αναβαθμίσουν το επίπεδο επιχειρησιακής οργάνωσης και λειτουργίας τους. Ο Προϋπολογισμός της Δράσης ανέρχεται σε 60 εκατ. € για το σύνολο της χώρας Η Δράση συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από εθνικούς πόρους. Ενισχύονται επενδυτικά Σχέδια ύψος από 10.000 € έως 150.000 € με ποσοστό ενίσχυσης 50%.

Στην εκδήλωση οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να πληροφορηθούν σε βάθος για τις δράσεις, να απευθύνουν ερωτήσεις και να αποκτήσουν μια ολοκληρωμένη εικόνα που θα τους βοηθήσει να υποβάλουν πλήρεις αιτήσεις.

 

Περισσότερα


Συμμετοχή για την Διεθνή Έκθεση "OLIOCAPITALE 2019"

 • Feb 05, 2019

Το Επιμελητήριο Μαγνησίας στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του που στόχο έχουν την στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων και την προβολή – προώθηση των προϊόντων τους, αποφάσισε τη συμμετοχή στη Διεθνή Έκθεση «OLIOCAPITALE 2019» που διοργανώνεται στον εκθεσιακό χώρο Stazione Marittima, στην Τεργέστη της Ιταλίας από 15 έως και 18 Μαρτίου 2019.

Η συγκεκριμένη έκθεση είναι η μεγαλύτερη και πιο σημαντική του είδους της, αφιερωμένη εξ’ ολοκλήρου στο κορυφαίας ποιότητας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.

Εκτός της παρουσίασης λαδιού, ελιάς και γενικά προϊόντων ελιάς, περιλαμβάνει διαγωνισμό λαδιού και συναντήσεις b2b μεταξύ των ενδιαφερομένων. Επιπλέον, στους συμμετέχοντες δίνεται η ευκαιρία απευθείας πώλησης καθώς επίσης και γευσιγνωσίας και παρακολούθησης τεχνικών σεμιναρίων και διαλέξεων.

Το Επιμελητήριο θα καλύψει το κόστος ενοικίασης ενιαίου εκθεσιακού περιπτέρου, εντός του οποίου θα παραχωρηθεί χώρος στην κάθε συμμετέχουσα επιχείρηση προκειμένου να εκθέσει τα προϊόντα της.

Συνημμένα θα βρείτε Φόρμα εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για Συμμετοχή στην Έκθεση, την οποία -εφόσον ενδιαφέρεστε να συμμετάσχετε- θα πρέπει να την αποστείλετε στο Επιμελητήριο Μαγνησίας συμπληρωμένη μέχρι την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019.

Λεπτομέρειες σχετικά με την «OLIOCAPITALE» μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.oliocapitale.it .

 

 

Περισσότερα


Ημερίδα για τις Τράπεζες και την επιχειρηματικότητα

 • Jan 30, 2019

Το Επιμελητήριο Μαγνησίας διοργανώνει ενημερωτική Ημερίδα με θέμα:

 

«ΤΡΑΠΕΖΕΣ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ»


Την Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 18.00 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου «Ιωάννης Αμοιρόγλου» με κεντρικό ομιλητή τον κ. Ευστάθιο Λιακόπουλο ιδρυτή της εταιρείας συμβούλων BSS, διοργανώνεται ημερίδα για την στήριξη των επιχειρήσεων της περιοχής μας.

Θα πραγματοποιηθούν παρουσιάσεις από στελέχη της επιχείρησης με τα παρακάτω θέματα :

 • Αναδιαθρώσεις δανείων και συμβουλευτική επιχειρήσεων
 • Εξωδικαστικός συμβιβασμός και ρυθμίσεις οφειλών έως 120 δόσεις 
 • Προγράμματα επιδοτήσεων (ΕΣΠΑ)
 • Ευρωπαϊκός κανονισμός προστασίας προσωπικών δεδομένων - GDPR / DPO   
 • Πιστοποιήσεις / Συστήματα ποιότητας (ISO)

 

Μετά το πέρας της ημερίδας θα υπάρξει χρόνος για ερωτήσεις, ενώ οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την δυνατότητα να κλείσουν συνάντηση για την επόμενη ημέρα (Τρίτη 12 Φεβρουαρίου),  για ''προσωπική συμβουλευτική'' από τον κ. Ευστάθιο Λιακόπουλο και στελέχη της εταιρείας, εντελώς δωρεάν.

 

Πρόγραμμα Ημερίδας

 

18:00-18:30 Προσέλευση

18:30-18:50 Χαιρετισμός Προέδρου του Επιμελητηρίου Μαγνησίας

18:50-19:20 Αναδιαθρώσεις δανείων/Εξωδικαστικός συμβιβασμός

19:20-19:40 Παρουσίαση των προγραμμάτων επιδοτήσεων (ΕΣΠΑ)

19:40-19:50 Πιστοποιήσεις/Συστήματα διαχείρισης ποιότητας (ISO:9001)

19:50-20:00 Παρουσίαση του Κανονισμού προστασίας προσωπικών δεδομένων (GDPR)

20:00-20:30 Ερωτήσεις-Συζήτηση

 

  

 

 

 

 

 

Περισσότερα


Έκθεση κρασιού στη Μεγάλη Βρετανία «LONDON WINE FAIR»

 • Jan 29, 2019

Το Επιμελητήριο Μαγνησίας αποφάσισε να συμμετάσχει στη μοναδική επαγγελματική έκθεση κρασιού στη Μεγάλη Βρετανία «LONDON WINE FAIR» που διοργανώνεται στο Λονδίνο από 22 έως και 25 Μαΐου 2019.

Περισσότερα


Ενημέρωση για τεχνικά επαγγέλματα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

 • Jan 29, 2019

Ενημέρωση αναφορικά στην απασχόληση σε εργασίες Τεχνικών Επαγγελμάτων παρέχει με εγκύκλιό της η Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Η ενημέρωση παρέχεται μετά το ενδιαφέρον πολιτών που καταγρέφεται αναφορικά στην χορήγηση αδειών τεχνικών επαγγελμάτων.

Ακολουθεί το σχετικό κείμενο.

Περισσότερα


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

Πώς σας φαίνεται η νέα μας ιστοσελίδα;

  Δεν μου αρέσει

  Μέτρια, τίποτα το ιδιαίτερο

  Πολύ καλή

LATEST TWEETS
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
 • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
  ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
  Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
 • info@cci-magnesia.gr
 • Τηλ.: + 30 2421094700
  Φαξ: +30 2421031211
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
 • Δευτέρα και Τετάρτη:
  07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
  Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
  07:00 – 15:00
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR