Νέα

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

 • Αρχική
 • Νέα
 • Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

"Τονωτική" ένεση η άφιξη του Lincoln Center στη Μαγνησία

 • Apr 20, 2018

Μια τονωτική ένεση στην οικονομική ανάπτυξη του τόπου, λίγο πριν την τουριστική σεζόν του καλοκαιριού, αποτέλεσε η παραμονή του μεγαλύτερου οργανισμού μουσικής δωματίου της Αμερικής Chamber Music Society στην Μαγνησία και στη Θεσσαλία τις προηγούμενες ημέρες.

Μια σειρά από κονσέρτα μουσικής δωματίου κινηματογραφήθηκαν από μια συμπαραγωγική ομάδα της διάσημης οργάνωσης παραγωγής Live From Lincoln Center της Νέας Υόρκης και της ΕΡΤ και θα μεταδοθούν από το PBS (Public Broadcasting System) σε Αμερική και Καναδά, αλλά και από την ΕΡΤ, στην Ελλάδα και την Κύπρο. 

Η σύμπραξη αυτή αποτελεί επίσης γεγονός ιστορικής σημασίας, αφού έγινε για πρώτη φορά. Για το σκοπό αυτό, συνεργάστηκαν  επιτελείο τεχνικών από την ΕΡΤ που έφτασε τα 26 άτομα, ενώ από την Αμερική ήρθαν 10 τεχνικοί, συμπεριλαμβανομένου του διάσημου σκηνοθέτη Χαμπίμπ Αζαρ, βραβευμένου με 6 Emmy.

Δείγμα της ζεστής φιλοξενίας του τόπου,  το Επιμελητήριο Μαγνησίας υποδέχτηκε με δώρα συμβολικής σημασίας, τους σπουδαίους μουσικούς του Chamber Music Society με τους 45 ευεργέτες συνοδούς τους και μέλη του Δ.Σ, καθώς και τον πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΡΤ, κ. Χρίστο Λεοντή και Βασίλη Κωστόπουλο, αντίστοιχα.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της συμβουλευτικής εταιρείας επικοινωνίας Noema Solutions που υλοποίησε το όλο εγχείρημα σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Μαγνησίας η υπεραξία της προβολής της Θεσσαλίας που θα προκύψει από τη μετάδοση αυτού του προγράμματος, είναι πρακτικά ανεκτίμητη και ιστορικής σημασίας για τον τόπο. Αυτή η επίσκεψη προσέφερε στην οικονομική ανάπτυξη του τόπου περίπου 130.000 ευρώ, αφού ωφελήθηκαν  ξενοδοχειακές μονάδες, εστιατόρια και άλλες υπηρεσίες, για την πραγματοποίηση των γυρισμάτων.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αριστοτέλης Μπασδάνης που από την πρώτη στιγμή πίστεψε στο εγχείρημα αυτό δήλωσε:  “To εγχείρημα πέτυχε 100%. Επενδύσαμε στον πολιτισμό και καταφέραμε να τραβήξουμε τα παγκόσμια φώτα της δημοσιότητας πάνω μας.

To Επιμελητήριο Μαγνησίας το 2017 σχεδίασε τη στρατηγική εξωστρέφειας προς την Αμερικάνικη Αγορά, πετυχαίνοντας να δημιουργήσει έτσι τις προϋποθέσεις για προσέλκυση ποιοτικού τουρισμού στη Θεσσαλία. 

Άνοιξε πλέον ο δρόμος για την καθιέρωση σε ετήσια βάση ενός Φεστιβάλ κλασικής μουσικής δωματίου που θα συμβάλλει σημαντικά στην τοπική οικονομία, συστήνοντας την περιοχή σε ένα παγκόσμιο ακροατήριο υψηλής στάθμης και θεματικού τουρισμού. Αναμφίβολα ως νέος «Δούρειος ίππος» στην κρίση,  ο πολιτισμός συμβάλλει στην οικονομική ευμάρεια της Μαγνησίας”. 

Συγκεκριμένα, σε αγαστή συνεργασία με τον πετυχημένο επιχειρηματία στον θεματικό τουρισμό, Ομογενή από τη Νέα Υόρκη κ. Βάσο Παπαγαπητό και την εταιρεία του “ Thalassa Journeys”, καθώς  και τη συνεργαζόμενη με αυτόν ελληνική συμβουλευτική εταιρεία επικοινωνίας Noema Solutions της κ.  Μαρίας Χριστίνας Μπακλαβά, εκπρόσωπό του στην Ελλάδα, ο ερχομός του Chamber Music Society του Lincoln Center στην Ελλάδα είναι πλέον γεγονόςμε απώτερο σκοπό την τουριστική ανάδειξη της περιοχής.

Εκτός το κονσέρτο που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Πολιτιστικού Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, τα υπόλοιπα πραγματοποιήθηκαν ύστερα από τη σχετική άδεια του ΚΑΣ μέσα σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, αλλά και σε εκκλησιές, από τους καλύτερους μουσικούς του CMS της Νέας Υόρκης, του πιο εξέχοντος κέντρου στον κόσμο των τεχνών του θεάματος.

Φρόντισαν δε κατά την παραμονή τους, να διαδράσουν με τοπικούς φορείς, ενώσεις, συλλόγους, την εκπαιδευτική κοινότητα και να αφουγκραστούν τόσο τις αγωνίες τους, αλλά και να εκτιμήσουν την πολύτιμη προσφορά τους στην τοπική κοινωνία.

Άνοιξε ο δρόμος για Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Δωματίου

Η μεγάλη παρακαταθήκη  που αφήνει πίσω του το σημαντικό αυτό γεγονός, είναι ότι ανοίγει ο δρόμος για τη  θεσμοθέτηση ενός Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Δωματίου στη Θεσσαλία από τον οργανισμό Chamber Music Hellas, πρόεδρος της οποίας είναι ο κ. Παπαγαπητός, που έχει ως βασικό της μέλημα να συστήνει ανεξερεύνητες περιοχές της Ελλάδας στην παγκόσμια ποιοτική τουριστική αγορά μέσω της κλασικής μουσικής. 

Για πρώτη φορά στην ιστορία της, η Θεσσαλία θα γίνει η στέγη για τους μουσικόφιλους, με διεθνή πρότυπα υπό την οργανωτική ευθύνη της Chamber Music Hellas, λειτουργώντας κατά το δεύτερο 15νθήμερο του Ιουνίου του 2018 και κάθε χρόνο στο ίδιο χρονικό διάστημα, συστήνοντας τη Θεσσαλία, ως προορισμό ενός διεθνούς φεστιβάλ μουσικής δωματίου. 

Απώτερος σκοπός να προσελκύσει ακροατήρια από όλο τον κόσμο, αλλά κυρίως από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τις χώρες της Δυτικής Ευρώπης, την Αυστραλία και την Ιαπωνία. Από την Ιαπωνία δε, ήδη εξέφρασαν την επιθυμία να παραβρεθούν 8 από τους  καλύτερους ταξιδιωτικούς συγγραφείς.

Το Φεστιβάλ θα έχει διάρκεια 12 ημερών και κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου 10 συναυλίες θα πραγματοποιηθούν σε διάφορες τοποθεσίες σε όλη τη Θεσσαλία. Οι μουσικοί που θα συμμετάσχουν στο Φεστιβάλ είναι διεθνούς φήμης και οι συναυλίες θα περιλαμβάνουν τη μουσική μεγάλων συνθετών του κλασικού ρεπερτορίου, καθώς και Ελλήνων συνθετών, συμπεριλαμβανομένων και έργων του Χρίστου Χατζή, γεννημένου στον Βόλο και που τώρα διδάσκει στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο.

Εκτιμάται ότι κατά το πρώτο έτος λειτουργίας του (2018), το Φεστιβάλ θα δημιουργήσει άμεση οικονομική συμβολή στην οικονομία της Θεσσαλίας ύψους € 200.000. Το ποσό αυτό αναμένεται να αυξηθεί μετά το 2018.  

 

 

Περισσότερα


Το Chamber Music Society στην Μαγνησία μετά από πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Μαγνησίας

 • Apr 04, 2018

O μεγαλύτερος οργανισμός μουσικής δωματίου των ΗΠΑ, Chamber Music Society of Lincoln Center θα φιλοξενηθεί στη Μαγνησία από 12 έως 16 Απριλίου μαζί με το βραβευμένο τηλεοπτικό πρόγραμμά του LiveFrom Lincoln Center, στην πρώτη του διεθνή παραγωγή, σε συνεργασία με την ΕΡΤ, προκειμένου να παραχθεί ταινία με τα κονσέρτα που θα πραγματοποιηθούν σε επιλεγμένους χώρους στη Θεσσαλία.
Οικοδεσπότης του κορυφαίου πολιτιστικού γεγονότος το Επιμελητήριο Μαγνησίας, που έχοντας στοχεύσει στην εξωστρέφεια ως μια προσπάθεια αντιμετώπισης της κρίσης συνδυάζοντας την επιχειρηματικότητα με τον πολιτισμό, πέτυχε να κεντρίσει το ενδιαφέρον του ξακουστού Chamber Music Society του Lincoln Center της Αμερικής ενεργοποιώντας σημαντικές επαφές.

Στόχος της πρωτοβουλίας που ανέλαβε το Επιμελητήριο Μαγνησίας είναι να διαδοθούν στα πέρατα του κόσμου το προικισμένο σε απαράμιλλες φυσικές ομορφιές τοπίο της Μαγνησίας, ο πολιτισμός και η σπουδαία ιστορίας της, προσκαλώντας τους υψηλής στάθμης Αμερικάνους ταξιδιώτες να γνωρίσουν την ανεξερεύνητη Ελλάδα, όπως είναι η Θεσσαλία.

Συγκεκριμένα, φθάνουν στην Ελλάδα για πρώτη φορά, στις 10 Απριλίου και έως τις 18 Απριλίου 2018 θα πραγματοποιήσουν ένα μουσικό ταξίδι με τους καλύτερους μουσικούς του Chamber Music Society στο πλαίσιο του οποίου θα πραγματοποιηθούν μια σειρά από κονσέρτα μουσικής δωματίου, στην Αθήνα και τη Θεσσαλία.

Στο πολύπλευρο αυτό μουσικό ταξίδι θα ηγηθούν οι διεθνούς φήμης Καλλιτεχνικοί Διευθυντές  του Chamber Music Society o τσελίστας David Finckel και η πιανίστα Wu Han.

Το Chamber Music Society θα εκπροσωπηθεί από ένα θαυμάσιο μουσικό σύνολο, όπως η mezzo-soprano Emily D'Angelo, η πιανίστα Wu Han, οι  βιολιστές Aaron Boyd, Sean Lee, Arnaud Sussmann και Danbi U, οι βιολιστές Matthew Lipman και Paul Neubauer, οι τσελίστες David Finckel και  Dmitri Atapine και η φλαουτίστρια Tara Helen O'Connor

Τα συναυλιακά προγράμματα θα περιλαμβάνουν κλασικά αριστουργήματα μουσικής δωματίου, όπως έργα του Debussy, του Brahms, του Ravel, του Beethoven, του Mendelssohn και του Schubert, καθώς και ενός έργου του σύγχρονου αμερικανικού συνθέτη ελληνικής καταγωγής George Tsontakis.

Στην Μαγνησία, το πρώτο κονσέρτο θα πραγματοποιηθεί την  Κυριακή15 Απριλίου στο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου, το δεύτερο την Δευτέρα 16 Απριλίου στον Ι. Ναό Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης, καθώς και ένα Masterclass στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου. Το γεγονός τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού.

Καταλυτικό ρόλο στο όλο εγχείρημα έπαιξε ο Έλληνας Ομογενής Βάσος Παπαγαπητός, ο οποίος δραστηριοποιείται επιχειρηματικά πενήντα και πλέον χρόνια στη Νέα Υόρκη, στο χώρο της θεματικής κρουαζιέρας (πολιτιστική-εκπαιδευτική) κι ως συνιδρυτής της Travel Dynamics International, (εταιρείας που ίδρυσε με τον αδελφό του Γιώργο) ήταν οι πρωτοπόροι στη φιλοσοφία αυτή.

Σήμερα ως ιδιοκτήτης μιας νέας εταιρείας με το όνομα “Thalassa Journeys”, αλλά και ως Πρόεδρος ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού στη Νέα Υόρκη “Chamber Music Hellas”, μέλημά του είναι να ρίχνει «φως» σε ανεξερεύνητες περιοχές της Ελλάδας, κυρίως για να τονώσει την προσέλκυση ποιοτικού τουρισμού στη χώρα μας, δημιουργώντας σημαντικά πολιτιστικά γεγονότα. Η περιοχή μας τον ενδιαφέρει ιδιαίτερα και έχει βάλει στοίχημα να την αναδείξει σε μεγάλες ταξιδιωτικές αγορές του κόσμου. Αξιοσημείωτο δε είναι, ότι μεγάλοι tour operators του εξωτερικού έχουν εντάξει πλέον στα προγράμματά τους τη Θεσσαλία, προσκαλώντας τους ταξιδιώτες να γνωρίσουν την ανεξερεύνητη Ελλάδα. Πρόσφατα μάλιστα, το CONDE NAST TRAVELLER έκανε εκτεταμένο ρεπορτάζ στο γεγονός της άφιξης του Lincoln Center στην Ελλάδα.

 

 

 

 

Περισσότερα


Σεμινάριο του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Απασχόλησης στο Επιμελητήριο Μαγνησίας

 • Mar 27, 2018

To «Θεσμικό πλαίσιο σύναψης δημοσίων συμβάσεων – Ν. 4412/2016, μετά και τις τελευταίες τροποποιήσεις» είναι το θέμα της ημερίδας που διοργανώνουν η Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης» και το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Απασχόλησης, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Μαγνησίας την Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018 από τις 9 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η κατανόηση και εφαρμογή του θεσμικού πλαισίου για τη σύναψη δημοσίων συμβάσεων μετά τις τελευταίες τροποποιήσεις.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε Μέλη της Διοίκησης και εργαζομένους, που ασχολούνται με την προετοιμασία, ανάθεση, παρακολούθηση και εκτέλεση δημοσίων συμβάσεων, Μέλη  της  διοίκησης  των  Δημοτικών  Κοινωφελών  Επιχειρήσεων  και  Δημοτικών Μονομετοχικών Επιχειρήσεων του άρ. 266 του Ν.3463/06, Προϊσταμένους Οικονομικών Υπηρεσιών, Υπαλλήλους    των    Δημοτικών    Κοινωφελών Επιχειρήσεων και Δημοτικών Μονομετοχικών Επιχειρήσεων του άρ. 266 του Ν.3463/06 και συντάκτες διακηρύξεων και συναφών διοικητικών πράξεων

που εκδίδονται κατά την σύναψη των συμβάσεων.

Προσκεκλημένοι εισηγητές είναι ο Δρ. Μιχάλης Χρηστάκης, Πολιτικός Επιστημών - Διεθνολόγος, Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης "Κλεισθένης" και ο κ. Αθανάσιος Παζαρλόγλου, Γενικός Γραμματέας Δήμου Κορδελιού- Ευόσμου, Οικονομολόγος.

Στο τέλος του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευχέρεια να λύσουν τυχόν απορίες που μπορεί να δημιουργηθούν κατά την παρακολούθηση.

Με την ολοκλήρωση παρέχεται βεβαίωση παρακολούθησης.

 

Περισσότερα


Ενημερωτική εκδήλωση για την ρύθμιση χρεών επιχειρήσεων

 • Mar 26, 2018

Τις απορίες, αλλά και τον προβληματισμό δεκάδων επαγγελματιών σχετικά με την ρύθμιση Χρεών Επιχειρήσεων & Ελευθέρων Επαγγελματιών στα πλαίσια του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών δέχθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 26 Μαρτίου ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, κ. Φώτης Κουρμούσης, που ήταν και ο κεντρικός ομιλητής στην σχετική εκδήλωση που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Μαγνησίας.

Σε δηλώσεις του προσερχόμενος στην αίθουσα εκδηλώσεων ο κ. Κορμούσης χαρακτήρισε καθόλα πετυχημένη την συγκεκριμένη ρύθμιση τονίζοντας: «Μέχρι στιγμής πάνω από 27.000 επιχειρήσεις έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία και βρίσκονται σε διάφορα στάδια, ενώ 23 έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς την ρύθμιση.

Για τους ελεύθερους επαγγελματίες η διαδικασία έχει ξεκινήσει εδώ και ενάμισι περίπου μήνα και πάνω από 7.000 ελεύθεροι επαγγελματίες συμμετέχουν και αναμένεται, οι πρώτοι να την ολοκληρώσουν μετά το Πάσχα.

Για μας, είναι επιτυχία ότι κάποιοι μπόρεσαν και πήραν «κούρεμα» και δόσεις για τις οφειλές τους που δεν υπήρχαν».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης ζήτησε την αλλαγή του Νόμου που «μπλοκάρει» όπως τόνισε πολλές φορές την επιχειρηματική διαδικασία, παρά τη βοηθά.

Όπως σημείωσε στον χαιρετισμό του «ο εμπορικός και Επιχειρηματικός κόσμος εκτός της τρομερής μείωσης του τζίρου, των δυσβάσταχτων φόρων και εισφορών, είχε και το βραχνά των οφειλών προς τράπεζες και Δημόσιο. Επί χρόνια ανέμενε ένα νομοθετικό πλαίσιο για την ολοκληρωτική επίλυση του ζητήματος με μια ενιαία ρύθμιση που θα έδινε ανάσα στις επιχειρήσεις και ελπίδες βιωσιμότητας και ανάπτυξης αυτών απαλλαγμένες από το φόβο κατασχέσεων.

Με χαρά και ελπίδα υποδεχτήκαμε το Νόμο 4469/2017 περί ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΟΦΕΙΛΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ.

Ωστόσο ο ενθουσιασμός μας αυτός γρήγορα εξανεμίστηκε όταν αντιληφθήκαμε το κυκεώνα της όλης διαδικασίας, με το πλήθος προϋποθέσεων, τον τεράστιο αριθμό δικαιολογητικών, αλλά και την ανετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού να εφαρμόσει και να υποστηρίξει στην πράξη την όλη διαδικασία.

 

Ενώ ο νόμος τέθηκε σε ισχύ στις 03.08.2017, στην πραγματικότητα αφορούσε μικρό αριθμό επιχειρήσεων καθώς δεν είχαν εκδοθεί οι Υπουργικές Αποφάσεις για τη ρύθμιση των οφειλών από 20.000-50.000 καθώς και η ρύθμιση για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Οι συνεχείς μεταβολές στο Νόμο, οι συνεχόμενες Υπουργικές Αποφάσεις με μεγάλη χρονική καθυστέρηση έχουν προκαλέσει σύγχυση στον εμπορικό και επιχειρηματικό κόσμο. Χαρακτηριστικό είναι η απροθυμία μεγάλου αριθμού λογιστών και δικηγόρων να ασχοληθούν με τον Εξωδικαστικό Μηχανισμό.

Χαρακτηριστικό είναι ότι η πλατφόρμα τέθηκε σε λειτουργία για τους Ελεύθερους Επαγγελματίες μόλις πριν λίγες ημέρες, ενώ για τους ασφαλισμένους στο πρώην ΕΤΑΑ  ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ θα τεθεί σε λειτουργία στις 16.04.2018 δηλαδή σχεδόν εννέα μήνες μετά την θέση σε ισχύ του Νόμου.

Ακόμα και σήμερα που μιλάμε δεν έχουν καταχωρηθεί στη βάση δεδομένων οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των πρώην ασφαλιστικών ταμείων.

Μετά από εννέα μήνες -σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία- αίτηση υπαγωγής έχουν ξεκινήσει να καταχωρούν 28.311 ενδιαφερόμενοι. Από αυτούς, οι 9.742 έχουν καλύψει τα πρώτα βήματα για την υποβολή της αίτησης, συμπληρώνοντας τα απαιτούμενα στοιχεία (ΚΑΔ, κύκλο εργασιών, λογιστικό σύστημα κ.λπ.). Ήδη έχει πιστοποιηθεί ότι 4.757 νομικά πρόσωπα πληρούν τα κριτήρια επιλεξιμότητας.

Έχουν υποβληθεί οριστικά 697 αιτήσεις, εκ των οποίων οι 209 αφορούν περιπτώσεις διμερούς διαπραγμάτευσης. Εξ αυτών, 36 διαπραγματεύσεις δεν κατέληξαν σε ρύθμιση, ενώ 20 έχουν ρυθμίσει επιτυχώς τα χρέη τους. Αφορούν κυρίως περιπτώσεις χρεών προς ΕΦΚΑ/ΚΕΑΟ, όπου προσφέρεται διαγραφή προστίμων και προσαυξήσεων και αποπληρωμή του υπολοίπου σε 120 δόσεις.

Τα νούμερα είναι άκρως απογοητευτικά. Εάν δεν μεταρρυθμιστεί ουσιαστικά  ο Νόμος θα καταλήξει σε παταγώδη αποτυχία.

Και το Δημόσιο θα στερηθεί έσοδα και οι έμποροι και ελεύθεροι επαγγελματίες θα βρεθούν εγκλωβισμένοι.

Πρέπει να μειωθούν άμεσα οι προϋποθέσεις ένταξης, να περιοριστεί ο αριθμός των δικαιολογητικών, να απλοποιηθεί η διαδικασία, να δοθεί η δυνατότητα ρύθμισης είτε μόνο προς ιδιώτες είτε μόνο προς ΔΟΥ-ΕΦΚΑ-ΚΕΑΟ, να ενταχθούν και πρώην έμποροι και ελεύθεροι επαγγελματίες που έχουν προβεί σε διακοπή εργασιών.

Τέλος ένα λόγος αποτυχίας είναι η προφανής απροθυμία των τραπεζών να συμμετάσχουν ουσιαστικά στην όλη διαδικασία.

Και όχι μόνο σαμποτάρουν τον Εξωδικαστικό Μηχανισμό, αλλά παρατηρήθηκε το φαινόμενο ότι μόλις κάποιος έμπορος ή εταιρεία υπέβαλε αίτηση αμέσως προέβαιναν σε καταγγελία δανειακών συμβάσεων, σε άρνηση χορήγησης μπλοκ επιταγών, σε μπλοκάρισμα εφαρμογών pos & e-banking θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τη βιωσιμότητα της επιχείρησης.      

 Ο Νόμος πρέπει να αλλάξει. Πρέπει να βελτιωθεί. Πρέπει να είναι πιο ευέλικτος. Μόνο έτσι θα μπορούμε να μιλούμε για μία ρύθμιση που διευκολύνει επί της ουσίας τους επαγγελματίες».

 

 

Περισσότερα


Ημερίδα για την Ρύθμιση Χρεών στο Επιμελητήριο Μαγνησίας

 • Mar 22, 2018

Ημερίδα με θέμα «Ρύθμιση Χρεών Επιχειρήσεων & Ελευθέρων Επαγγελματιών» στα πλαίσια του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 26 Μαρτίου στις 5 το απόγευμα στο Επιμελητήριο Μαγνησίας.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, κ. Φώτης Κουρμούσης.

Την εκδήλωση διοργανώνει το Επιμελητήριο Μαγνησίας και η ημερίδα εστιάζει σε υπερχρεωμένες επιχειρήσεις, μικρές, μεσαίες και μεγάλες, καθώς και σε ελεύθερους επαγγελματίες, εμπόρους και ιδιώτες παρουσιάζοντας τη νομοθεσία του εξωδικαστικού μηχανισμού, καθώς και το πλαίσιο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

Στόχος της εκδήλωσης είναι η παρουσίαση του θεσμικού πλαισίου για την αντιμετώπιση των ιδιωτικών χρεών (τόσο για «κόκκινα δάνεια», όσο και για οφειλές προς το δημόσιο (ΔΟΥ, ΕΦΚΑ).

Θα ακολουθήσει συζήτηση όπου θα απαντηθούν ερωτήσεις και τυχόν απορίες που θέτουν οι συμμετέχοντες.

 

 

Περισσότερα


Η ΠΡΕΣΒΗΣ ΤΗΣ ΣΛΟΒΑΚΙΑΣ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

 • Mar 21, 2018

Διαβεβαιώσεις για ανάπτυξη των σχέσεων με απώτερο στόχο ακόμη και την υλοποίηση επενδυτικών προτάσεων που θα δεχθούν από πλευράς της Ελλάδας έδωσε στη συνάντηση που είχε το μεσημέρι της Τετάρτης 21 Μαρτίου η Πρέσβης της Σλοβακίας Iveta Hricova με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Αριστοτέλη Μπασδάνη.

Όπως σημείωσε η Πρέσβης, στις 6 Μαρτίου Έλληνες και Σλοβάκοι επιχειρηματίες υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας με την Ένωση Επιμελητηρίων Σλοβακίας, ως μία έναρξη επιχειρηματικής συνεργασίας των δύο πλευρών.

Ο κ. Μπασδάνης από την πλευρά του θέλησε να εξετάσει το ενδιαφέρον της άλλης πλευράς, για τον τουρισμό, όπου έγινε ειδική αναφορά για τα αεροδρόμια της Ν. Αγχιάλου και της Σκιάθου, αλλά και την εξαγωγή καινοτόμων τοπικών προϊόντων στον χώρο των τροφίμων.

Η Πρέσβης ζήτησε περαιτέρω πληροφόρηση για τα δύο αεροδρόμια, το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου, ενώ ζήτησε να μάθει και για πιθανά σχέδια ιδιωτικοποίησης σε επίπεδο Μαγνησίας.

Σε μία προφορική «περιήγηση» στο Νομό ο κ. Μπασδάνης εξήγησε στην κ. Hricova  ότι επενδυτικές προοπτικές μπορούν να υπάρξουν και για το λιμάνι του Βόλου –κάτι που ήδη έχει εξεταστεί σε κυβερνητικό επίπεδο- , αλλά και για την περίπτωση των Β. Σποράδων.

Παράλληλα, οι δύο πλευρές, μετά από πρόταση του κ. Μπασδάνη εξέτασαν το ενδεχόμενο ευρείας συνάντησης σε επίπεδο Περιφέρειας Θεσσαλίας με την συμμετοχή και των τεσσάρων Επιμελητηρίων.

Η εγκάρδια συνάντηση ολοκληρώθηκε με την πρόσκληση του κ. Μπασδάνη στην Πρέσβη για 14 και 15 Απριλίου που θα πραγματοποιηθεί το Κονσέρτο του Lincoln Center σε Μαγνησία και Μετέωρα.

 

 

Περισσότερα


ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΤΗ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΗ ΣΥΝΔΕΡΙΑΔΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

 • Mar 19, 2018

Με την παρουσία της προϊσταμένης της Περιφερειακής Διεύθυνσης του ΟΑΕΔ Θεσσαλίας κ. Ολγας Τσιούρβα πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 19 Μαρτίου η διευρυμένη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θεσσαλίας, με το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και με τους Προέδρους των Εμπορικών Συλλόγων Θεσσαλίας, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Μαγνησίας.

Όπως τονίστηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, η κατάρρευση του ιδιωτικού τομέα είναι επιλογή, γι’ αυτό είναι αδήριτη ανάγκη ο ΟΑΕΔ να αποκτήσει ουσιαστικό ρόλο και όχι να ασκεί την επιδοματική πολιτική.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης σημείωσε μεταξύ άλλων στον χαιρετισμό του ότι «τα δύο τελευταία χρόνια το τοπίο που έχει διαμορφωθεί τον ιδιωτικό τομέα είναι τραγικό και γι’ αυτό και το Επιμελητήριο Μαγνησίας οφείλει και είναι πάντα ανοικτό σε δράσεις  που βοηθούν την τοπική αγορά.

Από την πλευρά της η Τσιούρβα, τόνισε σε δηλώσεις της την καλή συνεργασία που έχει αναπτύξει το τελευταίο διάστημα η Υπηρεσία του ΟΑΕΔ με τα Επιμελητήρια και τους συνδικαλιστικούς φορείς.

«Νομίζω ότι μόνο έτσι μπορούμε να έχουμε κάποια αποτελέσματα στην δύσκολη οικονομική κατάσταση που αντιμετωπίζουμε αυτή την στιγμή, υπογράμμισε.

Περιμένουμε μία πρόταση από το Επιμελητήριο μήπως μπορεί να αλλάξει κάτι και να γίνουν πιο ευνοϊκοί οι όροι για να μπορούν οι επιχειρήσεις που κλείνουν να πάρουν αυτό το βοήθημα, όπως επίσης να δούμε αν και κατά πόσο τα προγράμματα απασχόλησης του ΟΑΕΔ, ικανοποιούν τις ανάγκες του επιχειρηματικού κόσμου.

Είμαστε εδώ για να ακούσουμε προτάσεις, να κάνουμε ομάδες εργασίας και να καταθέσουμε προτάσεις στην Κεντρική Διοίκηση στην Αθήνα.

Ο ρόλος των κοινωνικών εταίρων στην Διοίκηση του Οργανισμού είναι πολύ σημαντικός, ώστε όλοι μαζί να μπορέσουμε να κάνουμε κάποια προγράμματα δελεαστικά που να ικανοποιούν τις ανάγκες των επιχειρήσεων στην περιοχή μας».

Η ανεργία σε αριθμούς

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του ΟΑΕΔ τον Δεκέμβριο του 2017 οι εγγεγραμμένοι άνεργοι είναι 879.881, εκ των οποίων 332.502 άνδρες,

547.379 γυναίκες και 194.714 επιδοτούμενοι άνεργοι.

Αναφορικά στο εκπαιδευτικό τους επίπεδο, οι 416.827 (σε ποσοστό   49,30%) είναι απόφοιτοι Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι 266.549 (32,65%) απόφοιτοι Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης και 149.944 (14,20%), απόφοιτοι Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία ανεργίας, που καταγράφει αυτή την ώρα ο ΟΑΕΔ, στην Περ/κή Ενότητα Λάρισας       καταγράφονται 25.930 άνεργοι, στην Περ/κή Ενότητα Μαγνησίας 21.784 άνεργοι, στην

Περ/κή Ενότητα Καρδίτσας 11.804 άνεργοι και στην Περ/κή Ενότητα Τρικάλων          12.973 άνεργοι.

Ειδικότερα, για το Νομό Μαγνησίας η καταγραφή της ανεργίας σε αριθμούς έχει ως εξής:

ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ                                                  17368

ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΥΡΟΥ                                               1225

ΔΗΜΟΣ ΖΑΓΟΡΑΣ - ΜΟΥΡΕΣΙΟΥ                        242

ΔΗΜΟΣ ΝΟΤΙΟΥ ΠΗΛΙΟΥ                                      429

ΔΗΜΟΣ ΡΗΓΑ ΦΕΡΡΑΙΟΥ                                     721
Σύνολα αναφοράς:                                            19985

 

ΔΗΜΟΣ ΑΛΟΝΝΗΣΟΥ                                              216

ΔΗΜΟΣ ΣΚΙΑΘΟΥ                                                   1094

ΔΗΜΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ                                                489
Σύνολα αναφοράς:                                                1799

Ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης

Η κ. Τσιούρβα αναφέρθηκε και στις ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης του ΟΑΕΔ που αφορούν προγράμματα απασχόλησης, κατάρτισης και συμβουλευτικής.

Σε ότι αφορά τα προγράμματα απασχόλησης αυτή την ώρα τρέχουν:

 • Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων και εργοδοτών για την απασχόληση 2.000 ανέργων Ατόμων με Αναπηρίες (ΑμεΑ), Απεξαρτημένων από εξαρτησιογόνες ουσίες, Αποφυλακισμένων, Νεαρών Παραβατικών Ατόμων ή Νεαρών Ατόμων που βρίσκονται σε κοινωνικό κίνδυνο και Πρόγραμμα Εργονομικής Διευθέτησης του χώρου εργασίας για 50 Άτομα με Αναπηρίες.

 

 • Πρόγραμμα επιχορήγησης της πρώτης πρόσληψης μισθωτών από αυτοαπασχολούμενους νέους και επιχειρήσεις νέων, ηλικίες ως 35 ετών
 • Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 15.000 ανέργων ηλικίας 30-49 ετών
 • Πρόγραμμα ενίσχυσης της απασχόλησης 40.000 αμειβόμενων με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών, με μετατροπή της σύμβασης
 • Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων , φορέων και οργανισμών του Δημοσίου Τομέα και επιχειρήσεων Δήμων και Περιφερειών , για την απασχόληση 10.000 μακροχρόνια ανέργων , ηλικίας 55-67 ετών.
 • Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων και γενικά εργοδοτών για την Απασχόλησης 10.000 δικαιούχων «Επιταγής Επανένταξης στην Αγορά Εργασίας».

 

Περισσότερα


5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Καρδιολόγων στο Βόλο

 • Mar 16, 2018

 «Ο Ιατρικός Τουρισμός ως μοχλός ανάπτυξης της Ελληνικής Οικονομίας», είναι το θέμα που θα αναπτύξει ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γεώργιος Πατούλης κατά την τελετή έναρξης του 5ου Πανελληνίου Συνεδρίου της Ενώσεως Ελευθεροεπαγγελματιών Καρδιολόγων Ελλάδος, την Παρασκευή 30 Μαρτίου στις 19.45 μ.μ. στο ξενοδοχείο Valis στην Αγριά του Βόλου.

Οι εργασίες του Συνεδρίου που διοργανώνει η Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Καρδιολόγων Ελλάδος, υπό την αιγίδα του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας θα συνεχιστούν στον ίδιο χώρο και την Κυριακή 1 Απριλίου. Η είσοδος είναι δωρεάν για το κοινό.

Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα των εργασιών και η σχετική ανακοίνωση.

Περισσότερα


Δωρεάν σεμινάρια για την ασφάλεια στο διαδίκτυο με τον Μανώλη Σφακιανάκη

 • Mar 14, 2018

Η iDialogue, αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, μετά τη διεξαγωγή πέντε πολύ επιτυχημένων σεμιναρίων στο νομό Αττικής, την Πάτρα και την Τρίπολη, σας προσκαλεί στο έκτο κατά σειρά σεμινάριο της Πανελλαδικής δράσης επιμορφωτικών σεμιναρίων «Προστάτεψε το Παιδί σου από το Ηλεκτρονικό Έγκλημα» που πραγματοποιείται στο Βόλο τη Δευτέρα 19/03 και ώρα 18:30 στο Κτήριο Μεταξουργείου (Καραμπατζάκη και Αναπαύσεως).

Τόσο η εγγραφή όσο και η συμμετοχή στο σεμινάρια είναι δωρεάν.

Κεντρικός ομιλητής στο σύνολο των επιμορφωτικών σεμιναρίων της δράσης είναι ο Αντιστράτηγος ε.α. της Ελληνικής Αστυνομίας, ειδικός ερευνητής και αναλυτής ηλεκτρονικών εγκλημάτων και Πρόεδρος του Cyber Security International Institute (CSI) κ. Μανώλης Σφακιανάκης. Στο σεμινάριο στο Βόλο, εκτος από τον κ. Σφακιανάκη ως ομιλήτριες συμμετέχουν επίσης η Ψυχολόγος – Εγκληματολόγος  κ. Μαρίσα Βουλγαράκη και η Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια και υποψήφια Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Βέρα Αθανασίου.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου γονείς, παιδιά κάθε ηλικίας, εκπαιδευτικοί, ψυχολόγοι και όποιοι άλλοι επιθυμούν να τα παρακολουθήσουν θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τους κινδύνους που ελλοχεύει η χρήση του Διαδικτύου και για τους ασφαλείς τρόπους περιήγησης των μικρών μας φίλων σε αυτό. 

Μέγας Πανελλαδικός Χορηγός της δράσης είναι η εταιρεία MYTILINEOS και Πανελλαδικός Χορηγός της δράσης είναι η εταιρεία WIND Ελλάς.

Η Δράση πραγματοποιείται με την Υποστήριξη του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.

Ημερομηνίες και πόλεις διεξαγωγής της Δράσης: 

12/02 Πειραιάς, 21/02 Μαρούσι, 26/02 Αθήνα-Κέντρο, 07/03 Πάτρα, 12/03 Τρίπολη, 19/03 Βόλος, 28/03 Ηράκλειο Κρήτης, 30/04 Θεσσαλονίκη, 7/05 Ιωάννινα, 23/05 Μυτιλήνη 

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφή (απαραίτητη προϋπόθεση για την συμμετοχή στα σεμινάρια): https://prostatepse.gr/ ή τηλεφωνικά 210 77 09 777.

 

Χορηγοί Επικοινωνίας στο σύνολο της Δράσης «Προστάτεψε το παιδί σου από το ηλεκτρονικό έγκλημα» είναι η Καθημερινή, το The Toc  και το Jenny.gr ενώ για τα σεμινάρια που θα πραγματοποιηθούν στο Βόλο χορηγοί επικοινωνίας είναι η ιστοσελίδα magnesianews.gr και το Radio ΕΝΑ 102,5FM.

Περισσότερα


Με μεγάλη επιτυχία η συμμετοχή του Επιμελητηρίου Μαγνησίας στην 5η «FOOD EXPO»

 • Mar 12, 2018

Πολλοί και σημαντικοί εκπρόσωποι της πολιτικής και επιχειρηματικής ζωής του τόπου έδωσαν το “παρών” στην 5η Διεθνή Έκθεση Τροφίμων – Ποτών «FOOD EXPO», από 10 έως 12 Μαρτίου 2018 στο Metropolitan Expo στην Αθήνα, αποδεικνύοντας αντίστοιχα τη σημασία που έχει η έκθεση για ολόκληρο τον κλάδο Τροφίμων και Ποτών.
Το Επιμελητήριο Μαγνησίας έχοντας μίας από τις καλύτερες εκπροσωπήσεις με 10 εκθέτες-επαγγελματίες της περιοχής κατάφερε να αποσπάσει τις θετικές κριτικές των συμμετεχόντων.

Σημαντική στιγμή και η διάκριση στον 3ο Διεθνή Διαγωνισμό «KOTINOS» της εταιρείας «ΑΙΩΝΕΣ» του κ. Στέφανου Παπαστεργίου που κατάφερε να αποστάσει την δεύτερη θέση για την ποιότητα του βιολογικού εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου που παράγει στο Πτελεό Μαγνησίας.

Πιο αναλυτικά, οι επιχειρήσεις που πήραν μέρος ήταν οι εξής:

 • «ΑΙΩΝΕΣ – AEONES» - ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΣ – Συσκευασία Αγροτικών Προϊόντων – Ελαιόλαδο – Ελιές
 • VRINO ΕΠΕ – Αρωματικά Φαρμακευτικά Φυτά – Μπαχαρικά
 • ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΖΩΗ ΜΟΝ. ΕΠΕ – Αιθέρια Έλαια, Βότανα
 • ΛΑΪΤΣΟΣ ΝΙΚ. & ΣΙΑ Ε.Ε. – Τυροκομείο – Γαλακτοκομικά
 • ΜΩΛΥ - ΒΗΛΑΡΑΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ – Βότανα
 • THETIDA - ΚΑΤΣΙΒΕΛΟΥ ΕΛΕΝΗ – Βιολογικά Αρωματικά Φυτά
 • PELION NATURAL SOAP - ΔΟΒΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ – Βιολογικά Χειροποίητα Σαπούνια
 • ΦΩΤΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ – Εμπορία – Επεξεργασία Ξηρών Καρπών
 • ΔΥΑΣ Α.Ε. – Γλυκά – Μαρμελάδες – Ζυμαρικά – Αρωματικά Φυτά – Βότανα – Παστέλι – Παξιμάδια
 • Α.ΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε. – Απορρυπαντικά.

Τα περίπτερα του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, που για ακόμη μία χρονιά χαρακτηρίστηκαν για τα νέα και καινοτόμα προϊόντα των επιχειρήσεων, προσέλκυσαν το ενδιαφέρον ακόμη και επαγγελματιών του εξωτερικού, ενώ γνώρισαν την επιβράβευση  και  από επαγγελματίες της εγχώριας αγοράς.

Η επισκεψιμότητα ήταν χαρακτηριστικά μεγάλη, γεγονός που χαροποίησε ιδιαίτερα  τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Αριστοτέλη Μπασδάνη που έδωσε το παρών τόσο στα εγκαίνια, όσο και κατά τη διάρκεια της εκθέσεως. 
Την τελετή των εγκαινίων άνοιξε ο διοργανωτής της έκθεσης, κ. Νίκος Χουδαλάκης, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων ότι: «Η μεγάλη αναγνωρισιμότητα που έχει αποκτήσει η FOOD EXPO διεθνώς και η καθολική αποδοχή που απολαμβάνει από το σύνολο της εγχώριας αγοράς, αντικατοπτρίζει τη δυναμική των παραγωγικών επιχειρήσεων του κλάδου και τις τεράστιες προοπτικές αύξησης των εξαγωγών των ελληνικών Τροφίμων & Ποτών παγκοσμίως».
Την κορδέλα των εγκαινίων έκοψε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου, ο οποίος αφού αναφέρθηκε στο κυβερνητικό έργο των τελευταίων ετών, σημείωσε ότι «οφείλουμε να ενισχύσουμε τον αγροδιατροφικό τομέα, καθώς προσφέρει συγκριτικά πλεονεκτήματα έναντι του ανταγωνισμού στη διεθνή σκηνή και φυσικά να περιφρουρήσουμε το αγροδιατροφικό μας προϊόν, ειδικά σε μία περίοδο τόσο δύσκολη».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Περισσότερα


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

Πώς σας φαίνεται η νέα μας ιστοσελίδα;

  Δεν μου αρέσει

  Μέτρια, τίποτα το ιδιαίτερο

  Πολύ καλή

LATEST TWEETS
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
 • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
  ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
  Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
 • info@cci-magnesia.gr
 • Τηλ.: + 30 2421094700
  Φαξ: +30 2421031211
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
 • Δευτέρα και Τετάρτη:
  07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
  Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
  07:00 – 15:00
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR