Νέα

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

 • Αρχική
 • Νέα
 • Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

Συνάντηση Επιμελητηρίου με Αδωνι Γεωργιάδη για ανάπτυξη

 • Nov 14, 2019

Συνάντηση με κυβερνητικούς αξιωματούχους είχε σήμερα το πρωί αντιπροσωπεία του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, με επικεφαλής τον Πρόεδρο Αριστοτέλη Μπασδάνη και μέλη, τα μέλη της Δ.Ε. Νίκο Αγγελέτο, Βασίλη Καραλή, Θέκλα Καμμένου, ενώ το παρών έδωσε και ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας Γιώργος Ζαφείρης.

Τα μέλη της Δ.Ε. συναντήθηκαν αρχικά με τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Αδωνι Γεωργιάδη, στον οποίο και έθεσαν το θέμα των επενδύσεων που πρέπει να τρέξουν στη Μαγνησία, με απώτερο σκοπό την τόνωση της τοπικής επιχειρηματικότητας, κάτι που αποτέλεσε άλλωστε και προεκλογική δέσμευση της ΝΔ.

Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από το θέμα της μεγάλης επένδυσης στις Νιες Αλμυρού, έργο που χρονίζει επί δύο δεκαετίες στην περιοχή.

Από την πλευρά του, ο κ. Γεωργιάδης εμφανίστηκε θετικός ως προς την επένδυση, ωστόσο υπογράμμισε ότι για το θέμα θα πρέπει να συνεδριάσει η Γνωμοδοτική Επιτροπή, εκφράζοντας ταυτόχρονα την αγωνία του μην χαθεί πολύτιμος χρόνος μέχρι τότε, υπενθυμίζοντας ότι ο επενδυτής ήδη «τρέχει» άλλες δύο επενδύσεις ταυτόχρονα.

Παράλληλα, έγινε σύνδεση του θέματος με το Αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου που κρίνεται αναγκαία η αναβάθμισή του για την τροφοδότηση αναπτυξιακών έργων.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου έθεσε ταυτόχρονα στον κ. Γεωργιάδη το ζήτημα που ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Συνεργείων Αυτοκινήτων και Μοτοσυκλετών Ν. Μαγνησίας έθεσε πρόσφατα στην Δ.Ε. αναφορικά στις μη νόμιμα λειτουργούσες επιχειρήσεις που οδηγούν στην οικονομική αιμορραγία τον κλάδο και ταυτόχρονα χάνει έσοδα η Πολιτεία από την φορολογία. Ο Υπουργός Ανάπτυξης, μετά την ενημέρωση που του παρείχαν τα μέλη της Δ.Ε., δεσμεύτηκε ότι θα φέρει σχετικό Νόμο στην Βουλή για την προστασία των επαγγελματιών.

Παράλληλα, ο κ. Γεωργιάδης, μετά από το θέμα που έθεσαν τα μέλη της Δ.Ε. για τις ενεργειακές κοινότητες, ενημέρωσε ότι ήδη το Υπουργείο επεξεργάζεται σε συνεργασία με την ΕΕ το πρόγραμμα, ώστε να υπάρξει η σχετική επιδότηση μέσα στο 2020.

Συνάντηση με τον Κώστα Λούλη

Ακολούθησε συνάντηση της αντιπροσωπείας της Δ.Ε. με τον Γενικό Γραμματέα Τουρισμού στο Υπουργείο Πολιτισμού Κώστα Λούλη.

Τα μέλη της Δ.Ε., αλλά και ο κ. Ζαφείρης έθεσαν το ζήτημα της του αεροδρομίου της Ν. Αγχιάλου, που πρέπει να αναβαθμιστεί σε αεροδρόμιο της Κεντρικής Ελλάδος και όχι μόνο.

Από την πλευρά του ο κ. Λούλης τάχθηκε υπέρ της σύστασης Φορέα για την εύρυθμη λειτουργία του αεροδρομίου, καθώς όπως υπογράμμισε χαρακτηριστικά «μόνο αν μπουν μπροστά οι ιδιώτες, θα βρεθεί λύση στο ζήτημα, στο οποίο πρέπει άμεσα να δοθεί βαρύτητα».

Εξάλλου, όπως υπογραμμίστηκε και από τις δύο πλευρές, με δεδομένο την καταγραφή της νέας τάσης στον τουρισμό το ταξίδι να γίνεται βίωμα, θα πρέπει να αναπτυχθεί μία άλλη μέριμνα για την διαφορετική Ελλάδα.

 

Περισσότερα


Ημερίδα για τις εξαγωγικές επιχειρήσεις στη Θεσσαλία με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Τρικάλων

 • Nov 08, 2019

Τo Επιμελητήριο Τρικάλων και η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος (Κ.Ε.Ε.Ε) προσκαλούν τις εξαγωγικές επιχειρήσεις της Θεσσαλίας στην ενημερωτική ημερίδα που συνδιοργανώνουν με θέμα «Εξαγωγικός Προσανατολισμός Περιφέρειας Θεσσαλίας και Βελτίωση Ανταγωνιστικότητας των Εξαγωγικών επιχειρήσεων», την ερχόμενη Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 17:30 στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου Ananti City Resort στα Τρίκαλα.

Στην ημερίδα θα παρουσιαστεί η Μελέτη Μέτρησης Οικονομικών – Επιχειρηματικών Δεικτών και Εξαγωγικού Προσανατολισμού της Περιφέρειας Θεσσαλίας, η οποία εκπονήθηκε από την ADVICE Σύμβουλοι Επιχειρήσεων Α.Ε. για λογαριασμό της Κ.Ε.Ε.Ε.. Μια πανελλαδική δράση εξωστρέφειας της Κ.Ε.Ε.Ε. που ξεκινάει από τη Θεσσαλία, κατόπιν αιτήματος και έντονου ενδιαφέροντος του Προέδρου του Επιμελητηρίου Τρικάλων και Προέδρου του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Θεσσαλίας κ. Γιαγιάκου Βασίλη, το οποίο έτυχε θερμής υποδοχής από τον Πρόεδρο της Κ.Ε.Ε.Ε. κ. Μίχαλο Κωνσταντίνο και τον Υπεύθυνο Εξωστρέφειας και Διεθνών Σχέσεων της Κ.Ε.Ε.Ε. και Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Δράμας, κ. Γεωργιάδη Στέφανο.

Μέσα από την παρουσίαση της μελέτης, θα δούμε τη δυναμικότητα των εξαγωγών στην περιφέρεια Θεσσαλίας, τη στιγμή που η εξαγωγική επίδοση των επιχειρήσεων (εξαγωγές ως ποσοστό του ΑΕΠ) για το 2015 ανήλθε στο 12,2% και η μεταβολή των εξαγωγών από το 2016 στο 2017 ήταν σημαντική της τάξης του 7,8%, τη διάρθρωση των εξαγωγών της Θεσσαλίας ανά κλάδο και περιφερειακή ενότητα.

Επιπρόσθετα, εκτός από την έρευνα αποτύπωσης των τάσεων του εξαγωγικού προσανατολισμού, θα παρουσιαστούν από τον κ. Παπαδόπουλο Νικόλαο Πρόεδρο ΔΣ και Διευθύνων Σύμβουλο της ADVICE τα χρηματοδοτικά εργαλεία για την ενίσχυση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων και μια δέσμη άμεσων ενεργειών που προτείνεται για την ανάπτυξη των εξαγωγών στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Στο δεύτερο μέρος της ημερίδας, οι εξαγωγικές επιχειρήσεις θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τους τρόπους που υπάρχουν προκειμένου να βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητα τους στην παγκόσμια αγορά από τον κ. Φιλαδαρλή Μπάμπη, Διευθύνων Σύμβουλο της Global Greece Εταιρίας Συμβούλων.

Στην ενημερωτική ημερίδα θα συμμετάσχουν τόσο οι άμεσοι ενδιαφερόμενοι επιχειρηματίες και στελέχη των εξαγωγικών τμημάτων των επιχειρήσεων, όσο και εκπρόσωποι της πολιτείας και φορέων καθώς η τόνωση της εξαγωγικής δραστηριότητας και η βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος είναι ευθύνη όλων.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.  

Περισσότερα


Πρόταση για επαναλειτουργία γραμμής Βόλου-Συρίας

 • Nov 01, 2019

Με στόχο την ανάπτυξη των θαλάσσιων διαδρόμων στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης απέστειλε σχετική επιστολή προς τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουρισμού & Ναυτιλίας (ΠΟΕΤΝ) κ. Ιωάννη Μανδρινό στην οποία και προτείνει την επαναλειτουργίας της γραμμής Βόλος-Συρία.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μανδρινός αυτό το διάστημα βρίσκεται στην Δαμασκό όπου έχει συναντήσεις με τον πρόεδρο του επιμελητηρίου κ. Ghassan Qallaa και τα υπόλοιπα μέλη της Πανσυριακής Ομοσπονδίας Επιμελητηρίων.

Όπως επισημαίνεται στην επιστολή θα πρέπει να δοθεί το εναρκτήριο λάκτισμα για την συνέργεια επιχειρηματικών πρωτοβουλιών και εμπορικών συναλλαγών μεταξύ των δύο πλευρών, ενώ γίνεται μία ιστορική αναδρομή στο χρονικό της λειτουργίας της γραμμής από το 1979 έως και το 1985.

Πιο συγκεκριμένα, στην επιστολή αναφέρονται τα εξής: «Στο πλαίσιο της επισκέψεώς σας στην Δαμασκό και της πολύ σημαντικής σύσκεψης που επίκειται με τον πρόεδρο του επιμελητηρίου κ. Ghassan Qallaa και τα υπόλοιπα μέλη της Πανσυριακής Ομοσπονδίας Επιμελητηρίων, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε -ώστε εν συνεχεία να το μεταφέρετε- για το πάγιο αίτημά μας, ως Επιμελητήριο Μαγνησίας και ως θεσμοθετημένο μέλος του Δ.Σ. του Οργανισμού Λιμένος Βόλου, αναφορικά στην επαναλειτουργία της γραμμής Βόλος-Λατάκια Συρίας.

Ευελπιστούμε από την πλευρά σας να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να σημάνει η επανέναρξη του διαλόγου για το θέμα μεταξύ των δύο πλευρών.

Σας υπενθυμίζω σ’ αυτό το σημείο, σε μία σύντομη ιστορική αναδρομή, ότι η πορθμειακή σύνδεση Βόλου-Ταρτούς λειτούργησε τη χρονική περίοδο 1977-1985 (πρώτο δρομολόγιο 14.8.1977). Η λειτουργία της διεκόπη εξαιτίας κυρίως της ανάπτυξης των οδικών μεταφορών, αποτέλεσμα σε μεγάλο βαθμό της θεαματικής βελτίωσης του τουρκικού οδικού δικτύου τη δεκαετία του’80. Το ζήτημα παρέμεινε σε εκκρεμότητα την επόμενη δεκαπενταετία, ενώ ανακινείτο με την ευκαιρία επισήμων επισκέψεων στη μία ή στην άλλη χώρα. Σημαντικό βήμα για την επαναλειτουργία εμπορικού πορθμείου με τους λιμένες της Συρίας απετέλεσε η Συμφωνία Θαλασσίων Μεταφορών, που υπέγραψαν στη Δαμασκό ο τότε Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας της Ελλάδος, κ. Χ. Παπουτσής, με τον Σύρο Υπουργό Μεταφορών κ. Μακράμ Ομπέιντ στις 28.5.2001 (Νόμος 2994/2002).
Η επαναλειτουργία της πορθμειακής σύνδεσης του Βόλου με τον συριακό λιμένα της Ταρτούς είτε με αυτόν της Λαττάκειας επανήλθε κατά την επίσημη επίσκεψη στη Συρία (29.3-05.4 2001), Ελληνικής αντιπροσωπείας αποτελούμενης από τον Γενικό Γραμματέα Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής του ΥΕΝΑΝΠ κο Γ. Βλάχο, τον πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Βόλου κ. Πέτρο Σούρλα και τον Διευθυντή Λιμενικής Πολιτικής του ΥΕΝΑΝΠ. Η Ελληνική αντιπροσωπεία συνοδευόμενη από την Πρέσβυ της Ελλάδος στη Δαμασκό, κα Κ. Ζαγοριανού, και τον προξενικό Λιμενάρχη Λαττάκειας του ΥΕΝΑΝΠ, πραγματοποίησε συναντήσεις υψηλού επιπέδου με στελέχη της Συριακής κυβέρνησης.

Η ανάπτυξη των θαλάσσιων διαδρόμων στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου είναι πρωταρχικός μας στόχος ώστε να δοθεί το εναρκτήριο λάκτισμα για την συνέργεια επιχειρηματικών πρωτοβουλιών και εμπορικών συναλλαγών μεταξύ των δύο πλευρών.

Τέλος, στο πλαίσιο της δημιουργίας του διμερούς Ελληνοσυριακού Επιμελητηρίου θα θέλαμε να μεριμνήσετε και να μεταφέρετε στον κ. Ghassan Qallaa και τα υπόλοιπα μέλη της Πανσυριακής Ομοσπονδίας Επιμελητηρίων την πρόσκληση για την φιλοξενία στην πόλη μας, ώστε να συζητήσουμε όλα τα τρέχοντα ζητήματα που αφορούν τις δύο πλευρές».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Περισσότερα


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ-ΠΟΤΩΝ FOODEXPO 2020

 • Oct 31, 2019

Μετά την επιτυχημένη παρουσία στις προηγούμενες διοργανώσεις, το Επιμελητήριο Μαγνησίας, συνεχίζοντας τις δράσεις του με στόχο τη στήριξη των επιχειρήσεων – μελών του και την προβολή – προώθηση των προϊόντων τους, αποφάσισε να συμμετάσχει -εάν και εφόσον υπάρξει ενδιαφέρον από τις τοπικές επιχειρήσεις- στη «FOOD EXPO 2020 – ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ» που θα διεξαχθεί στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo, στην Αθήνα, από 7 έως και 9 Μαρτίου 2020.

Στα πρώτα έξι χρόνια της λειτουργίας της, η FOOD EXPO κατάφερε να ανέλθει στην κορυφή των εκθέσεων για τον κλάδο των Τροφίμων και των Ποτών στην Ελλάδα αλλά και να αποτελέσει μία από τις σημαντικότερες και πιο επιδραστικές στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα κατάφερε να αποκτήσει διεθνή εμβέλεια, συμβάλλοντας σημαντικά στην ενίσχυση των εξαγωγικών δραστηριοτήτων των ελληνικών επιχειρήσεων και κατ’ επέκταση στην τόνωση της ελληνικής οικονομίας.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αποστείλουν μέχρι τη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2019, στο email info@cci-magnesia.gr , συμπληρωμένη την Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για Συμμετοχή στην Έκθεση, που θα βρουν στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Μαγνησίας www.cci-magnesia.gr

Απαραίτητη προϋπόθεση οι ενδιαφερόμενοι να είναι ταμειακά ενήμεροι προς το Επιμελητήριο, έχοντας εξοφλήσει τη συνδρομή τους μέχρι και το τρέχον έτος. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Λεπτομέρειες σχετικά με την «FOOD EXPO 2020» μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.foodexpo.gr.

Για πληροφορίες ή διευκρινήσεις σχετικά με την έκθεση, υπεύθυνη κα Ελένη Πασχάλη, τηλ. 2421094700 επιλογή 5.

 

Περισσότερα


Ποιοι οι υπόχρεοι του Κεντρικού Μητρώου Πραγματικών Δικαιούχων

 • Oct 22, 2019

 

Το Κεντρικό Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων είναι ένα ηλεκτρονικό μητρώο το οποίο έχει δημιουργηθεί, μέσω διαδικτυακής ηλεκτρονικής εφαρμογής και τηρείται στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων. Σε αυτό, όλα τα νομικά πρόσωπα και όλες οι νομικές οντότητες που έχουν έδρα στην Ελλάδα ή ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα που φορολογείται στην Ελλάδα υποχρεούνται να καταχωρίζουν τα εκ του νόμου απαιτούμενα στοιχεία των πραγματικών δικαιούχων τους.

 Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Νόμο 4557/2018, υπ’ αρ. 67343 ΕΞ 2019/19.06.2019 απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών υποχρεούνται

δημόσιες υπηρεσίες, νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, δημοτικές επιχειρήσεις, συνεταιρισμοί, σωματεία, ιδρύματα, μη κερδοσκοπικοί φορείς και κλπ. να καταχωρίσουν τα στοιχεία τους έως 1/11/2019, ενώ όλες οι εμπορικές εταιρείες έως 29/11/2019.

Ειδικότερα, υπόχρεοι καταχώρισης στο Κεντρικό Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων είναι:

- Εμπορικές  επιχειρήσεις  που  δεν  είναι  εισηγμένες  σε  ρυθμισμένη  αγορά  ή  Πολυμερή Μηχανισμό Διαπραγμάτευσης:

α) Ομόρρυθμες Εταιρείες.

β) Ετερόρρυθμες εταιρείες.

γ) Ετερόρρυθμες εταιρείες κατά μετοχές.

δ) Εταιρείες Περιορισμένης Ευθύνης

ε) Εταιρείες Περιορισμένης Ευθύνης μονοπρόσωπες

στ) Ανώνυμες Εταιρείες

ζ) ΙΜΕ ΕΠΕ.

η) Ιδιωτικές Κεφαλαιουχικές Εταιρείες.

- Συνεταιρισμοί:

α) αστικοί συνεταιρισμοί

β) οικοδομικοί συνεταιρισμοί

γ) αγροτικοί συνεταιρισμοί

δ) πιστωτικοί συνεταιρισμοί,

ε) πιστωτικοί συνεταιρισμοί που λειτουργούν με τη μορφή πιστωτικού ιδρύματος.

Κάθε νομικό πρόσωπο ή νομική οντότητα, που συνιστάται κατά τη διάρκεια του χρόνου καταχώρισης, όπως αυτός ορίζεται στο άρθρο 6 ή μετά την ολοκλήρωσή του, οφείλει να καταχωρίζει τα προβλεπόμενα στοιχεία εντός 60 ημερών από την σύστασή του, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 20 του ν. 4557/2018.

Κυρώσεις

Η μη συμμόρφωση συνεπάγεται τη δέσμευση χορήγησης αποδεικτικού έκδοσης φορολογικής ενημερότητας των υπόχρεων νομικών προσώπων και οντοτήτων. Περαιτέρω, σε περίπτωση παράβασης της υποχρέωσης τήρησης ειδικού μητρώου και εγγραφής στο Κεντρικό Μητρώο, με απόφαση της Αρχής επιβάλλεται σε βάρος των υπόχρεων νομικών προσώπων και οντοτήτων πρόστιμο δέκα χιλιάδων (10.000) ευρώ και τίθεται προθεσμία για τη συμμόρφωσή τους. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης ή υποτροπής, το πρόστιμο διπλασιάζεται.

 

 

Περισσότερα


Μανώλης Μπαλτάς: "Η Μαγνησία χρειάζεται το άλμα για τη δημιουργία Πάρκων Βιομηχανίας"

 • Oct 21, 2019

«Η Μαγνησία είναι πολύ πιο μπροστά από άλλες περιοχές της χώρας όσον αφορά την οργάνωση των επιχειρήσεων, αλλά χρειάζεται να κάνει το άλμα».

Την παραδοχή αυτή έκανε μιλώντας το απόγευμα της Δευτέρας 21 Οκτωβρίου στο Επιμελητήριο Μαγνησίας, ο Ειδικός Επιστημονικός Συνεργάτης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και Διευθύνων Σύμβουλος της Re.De-Plan.A.E. Consulants κ. Μανώλης Μπαλτάς, ο οποίος και ανέπτυξε το θέμα «Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Ανάπτυξη Επιχειρηματικών Πάρκων Βιομηχανίας/Εφοδιαστικής 2018-2040, Νέο Θεσμικό Πλαίσιο/Προβλήματα και Ευκαιρίες στο Νομό Μαγνησίας».

Ο κ. Μπαλτάς κατά την ομιλία του επεσήμανε ότι το άλμα που χρειάζεται αυτή την ώρα η περιοχή της Μαγνησίας είναι να οργανώσει χωρικά αυτές τις υποδομές αναβαθμίζοντάς τες τεχνικά και τεχνολογικά, μέσα όμως τους αυτοδιαχειριζόμενους φορείς, που πρέπει να μετατραπούν σε αναπτυξιακές οντότητες.

Μάλιστα, υπογράμμισε ότι προς αυτή την κατεύθυνση, ήδη το Επιμελητήριο Μαγνησίας έκανε το πρώτο βήμα, προσπαθώντας να  μεταδώσει τη γνώση, ωστόσο πρέπει να γίνει και η ανάλογη προετοιμασία από τις επιχειρήσεις και βέβαια να ανοίξουν χρηματοδοτητικά προγράμματα.

«Μην περιμένουμε οι επιχειρήσεις να κάνουν στρατό για την ανάπτυξη, δήλωσε χαρακτηριστικά. Πρέπει να έρθουν οι κυβερνητικοί θεσμοί, τα χρηματοδοτικά πακέτα και να αρχίσει να γίνεται μία πιο ολοκληρωμένη συζήτηση. Η Μαγνησία πληροί όλες τις προϋποθέσεις. Έχει το λιμάνι, το αεροδρόμιο, το Πανεπιστήμιο, Ινστιτούτα, υπάρχουν πράγματα, απλά χρειάζεται ένας συντονισμός.  

Καταρχήν, μόλις βγαίνουμε από την κρίση, που αποτέλεσμά της ήταν να κατέβουν οι ΒΙΠΕ όσο πιο χαμηλά από το παραγόμενο αποτέλεσμα και μάλιστα σε σημαντικό βαθμό.

Τώρα πράγματι ανοίγει και νομοθετικά η δυνατότητα για τους φορείς διαχείρισης. Με τον τελευταίο Νόμο του 4605, οι αυτοδιαχειριστικοί φορείς μπορούν να πάρουν  πρωτοβουλίες και να τρέξουν.

Ταυτόχρονα σ’ αυτό, είμαστε και στην εποχή που συμβάλλει και η πολιτική. Και επί ΣΥΡΙΖΑ και με την ΝΔ γίνεται πια οργανωμένη συζήτηση για τα πάρκα, μιλάνε γι’ αυτά, άρα αρχίζει να υπάρχει ένα ευρύτερο κλίμα πολιτικής συνεννόησης.  Αυτό πρέπει να το αρπάξουν οι τοπικοί θεσμοί και οι επιχειρήσεις».

Τι είναι όμως επιχειρηματικό πάρκο βιομηχανίας; Ο κ. Μπαλτάς δίνει την απάντηση: «Πρόκειται για μία περιοχή, οργανωμένη σαν πόλη, με δρόμους, υδραυλικά δίκτυα, περιβαλλοντικές υποδομές, με κοινόχρηστα πράσινα και περιμετρικό πράσινο.

Μέσα σ’ αυτή την περιοχή που είναι πια εντός σχεδίου με κράσπεδα και πεζοδρόμια, εκεί, εγκαθίστανται οι βιομηχανίες. Άρα είναι μία βιομηχανική πόλη, με την έκτασή της, αλλού είναι 500 στρέμματα, εδώ στην περιοχή είναι 2.000.

Κατά συνέπεια το φαινόμενο με τις μεμονωμένες Βιομηχανικές περιοχές, που δεν έχεις τηλέφωνο, ευρυζωνικότητα, αποχετευτικό, πρέπει να τελειώσει».

Ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση καθώς παρούσα στην ενημερωτική εκδήλωση ήταν και η Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Α’ ΒΙΠΕ κ. Ιωάννα Κιντά.

 

 

Περισσότερα


Ομιλία Μπαλτά για την ανάπτυξη επιχειρηματικών πάρκων

 • Oct 17, 2019

Τον Βόλο θα επισκεφθεί ο Ειδικός Επιστημονικός Συνεργάτης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και Διευθύνων Σύμβουλος της Re.De-Plan.A.E. Consulants κ. Μανώλης Μπαλτάς με αφορμή την ομιλία του στο Επιμελητήριο Μαγνησίας.

Ο κ. Μπαλτάς θα αναπτύξει το θέμα «Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Ανάπτυξη Επιχειρηματικών Πάρκων Βιομηχανίας/Εφοδιαστικής 2018-2040, Νέο Θεσμικό Πλαίσιο/Προβλήματα και Ευκαιρίες στο Νομό Μαγνησίας».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Δευτέρα 21 Οκτωβρίου στις 5.30 το απόγευμα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Μαγνησίας «Ι. Αμοιρόγλου».

Περισσότερα


Ο Προεδρος του κόμματων των Ελλήνων της Σερβίας στο Επιμελητήριο Μαγνησίας

 • Oct 17, 2019

 

Την έναρξη μίας συνεργασίας σε επιχειρηματικό και όχι μόνο επίπεδο εγκαινίασαν σήμερα Πέμπτη 17 Οκτωβρίου κατά την πρώτη τους συνάντηση ο Πρόεδρος του πολιτικού κόμματος των Ελλήνων της Σερβίας κ. Βασίλειος Προβελέγγιος και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης.

Ο κ. Προβελέγγιος επισκέφθηκε τον κ. Μπασδάνη στο γραφείο του με σκοπό όπως τόνισε αργότερα να ξεκινήσει σε άμεσο χρόνο μία «ανταλλαγή» επιχειρηματικών δράσεων και από τις δύο πλευρές. Ο ίδιος σημείωσε πώς στόχος του είναι μικρές επιχειρήσεις να προωθήσουν τα προϊόντα τους από και προς το Βελιγράδι, όπου αυτή την ώρα κατοικούν 3.000 Ελληνες.

Ο κ. Μπασδάνης υπογράμμισε ότι η Μαγνησία έχει πρόσφορο έδαφος, τόσο για επιχειρηματικές αποστολές σε Νόβισαντ-Βελιγράδι, όσο και για εξαγωγές στους κλάδους της ελιάς, του ελαιολάδου, του κάστανου, της φέτας και άλλων τροφίμων, ακόμη και του μετάλλου και των κατασκευαστικών εταιρειών.

Μάλιστα, ο κ. Προβελέγγιος υπογράμμισε ότι πολύ σύντομα αναμένεται να ανοίξει άμεσα γραφείο εμπορικής διαμεσολάβησης στο Βελιγράδι, όπου θα δίνονται τόσο τεχνικές, όσο και νομικές συμβουλές και πληροφορίες για όσους επιχειρηματίες θελήσουν να μεταβούν την περιοχή.

Μετέφερε άλλωστε και την βούληση του τοπικού Υπουργού Εμπορίου της Αυτόνομης Επαρχίας της Βοϊβοντίνας να ξεκινήσει η προσπάθεια εξωστρέφειας της σέρβικης επιχειρηματικότητας από την περιοχή της Μαγνησίας.

Οι δύο πλευρές ανανέωσαν το ραντεβού τους, στο Βελιγράδι όπου αντιπροσωπεία της Μαγνησίας αναμένεται  να γίνει δεκτή από την επιχειρηματική και πολιτική ηγεσία της περιοχής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Έλληνες που διαμένουν μόνιμα στην Σερβία αριθμούν τους 15.000.

Περισσότερα


Επιμελητήριο Μαγνησίας: "Στην ΚΕΕΕ το θέμα των παράνομων συνεργείων αυτοκινήτων"

 • Oct 15, 2019

Το οξύ και χρόνιο πρόβλημα των παράνομων επιχειρήσεων του κλάδου που λειτουργούν στη Μαγνησία έθεσε το Προεδρείο του Συλλόγου Ιδιοκτητών Συνεργείων Αυτοκινήτων και Μοτοσυκλετών Νομού Μαγνησίας στα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κατά τη συνάντηση που είχαν το απόγευμα της Δευτέρας 15 Οκτωβρίου.

Όπως τονίστηκε, ο κλάδος εδώ και χρόνια λειτουργεί με δύο μέτρα και δύο σταθμά, καθώς από την μία πλευρά, οι νόμιμοι επαγγελματίες καλούνται να πληρώσουν ασφαλιστικά Ταμεία, Εφορεία, ΕΝΦΙΑ, δημοτικά τέλη και άλλα, την ίδια ώρα που «συνάδερφοί» τους λειτουργούν χωρίς άδεια την επιχείρησή τους, και με «μαύρη» στην κυριολεξία εργασία θησαυρίζουν εις βάρος των επαγγελματιών.

Πιο συγκεκριμένα, υπάρχουν στην περιοχή επαγγελματίες που εκμεταλλευόμενοι την έλλειψη προσωπικού των κρατικών υπηρεσιών και ελεγκτικών μηχανισμών ανοίγουν -ακόμη και μέσα σε «τυφλά» γκαράζ- συνεργεία αυτοκινήτων και εργάζονται εις βάρος των συναδέρφων τους που λειτουργούν την επιχείρησή τους με νόμιμη άδεια.

Το φαινόμενο είναι διαχρονικό και άλυτο, όπως επισημάνθηκε από τους εκπροσώπους του ΣΙΣΑΜ που ζήτησαν τη συνδρομή του Επιμελητηρίου, ώστε να μπει ένας φραγμός στους παρανομούντες.

Τα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής δεσμεύτηκαν στο Προεδρείο να φέρουν το ζήτημα προς συζήτηση στην Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος που θα πραγματοποιηθεί στα Χανιά της Κρήτης 1 και 2 Νοεμβρίου, ώστε να βρεθεί αυτή η νομική φόρμουλα, με σχετική τροπολογία, προκειμένου τα Επιμελητήρια να συμβάλλουν με κάθε νόμιμο τρόπο και πάντα στα πλαίσια του Νόμου στην πάταξη αυτού του φαινομένου.

Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται ο έλεγχος της αγοράς του συγκεκριμένου κλάδου και ο τερματισμός της οικονομικής αφαίμαξης των επαγγελματιών.

Το Προεδρείο του ΣΙΣΑΜ υιοθέτησε την πρόταση της Δ.Ε. η οποία θα μεταφέρει την εισήγηση του Συλλόγου για το θέμα σε κεντρικό επίπεδο.

 

 

Περισσότερα


Το Επιμελητήριο Μαγνησίας στο Οικονομικό Φόρουμ των Ευρωεπιμελητηρίων στην Ιταλία

 • Oct 11, 2019

Ο ρόλος της ψηφιοποίησης στο εμπόριο, αλλά και γενικότερα η προσαρμογή σε ένα νέο, βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης ήταν τα βασικά θέματα που απασχόλησαν το 3ο Οικονομικό Φόρουμ και την Γενική Συνέλευση των Ευρωεπιμελητηρίων, που πραγματοποιήθηκε από 7 έως 9 Οκτωβρίου στη Ρώμη. Το Επιμελητήριο Μαγνησίας εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης, αλλά και ο Οικονομικός Επόπτης κ. Νίκος Αγγελέτος.

Όπως τονίστηκε κατά τις θεματικές ενότητες του Φόρουμ που αφορούσαν το συγκεκριμένο αντικείμενο, τώρα είναι η στιγμή για την ψηφιοποίηση στο εμπόριο, γι’ αυτό και τα Επιμελητήρια θα πρέπει να πείσουν τις επιχειρήσεις να ακολουθήσουν αυτή την κατεύθυνση.

Όπως υπογραμμίστηκε θα πρέπει να δημιουργηθεί μία βάση δεδομένων για δημιουργία πλατφόρμας για αναζήτηση πελατών, ανάπτυξη τεχνογνωσίας στην εργασία και διαρκή επιμόρφωση.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια των αρχαιρεσιών της Γενικής Συνέλευσης των Ευρωεπιμελητηρίων, ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος ορίστηκε ομοφώνως από τους συνέδρους, Μόνιμος Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος των Ευρωεπιμελητηρίων, προκειμένου να συνεχίσει απρόσκοπτα το άκρως επιτυχημένο έργο του στο δίκτυο των Ευρωεπιμελητηρίων που ξεκίνησε το 2013 από θέσεις ευθύνης και συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Στην κεντρική του ομιλία με θέμα στο Φόρουμ των Επιμελητηρίων με θέμα: «Τα Επιμελητήρια για την ΕΕ: Μαζί για τη βιώσιμη ανάπτυξη» ο κ. Μίχαλος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ο ρόλος των επιχειρήσεων στην επίτευξη αυτών των στόχων θα είναι καθοριστικός. Κι αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις, οι οποίες αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της ευρωπαϊκής οικονομίας.
Σήμερα, στην Ευρωπαϊκή Ένωση υπάρχουν περισσότερες από 22 εκατομμύρια Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις, οι οποίες παρέχουν πάνω από 133 εκατομμύρια θέσεις εργασίας και δημιουργούν πάνω από το μισό της ακαθάριστης προστιθέμενης αξίας.
Είναι προφανές ότι η βιώσιμη μετάβαση των ευρωπαϊκών ΜμΕ, θα συμβάλει καθοριστικά ώστε η ευρωπαϊκή οικονομία να γίνει όχι μόνο περισσότερο πράσινη και βιώσιμη, αλλά και περισσότερο ανταγωνιστική.
Τα Επιμελητήρια παρέχουν ήδη μια σειρά από υποστηρικτικές υπηρεσίες στις επιχειρήσεις, στο πλαίσιο της βιώσιμης μετάβασης. Υπηρεσίες που βοηθούν στον εντοπισμό ευκαιριών, στο σχεδιασμό και στην αναζήτηση κεφαλαίων, αλλά και στην εφαρμογή. Μεταξύ των καλών πρακτικών θα αναφέρω ενδεικτικά coaching and seminars, με σκοπό την προετοιμασία των ΜμΕ ώστε να γίνουν investment ready, matchmaking κ.ά.
Παράλληλα, όμως, λειτουργούν συχνά και ως συνδετικός κρίκος μεταξύ της επιχειρηματικής κοινότητας και των παρόχων χρηματοοικονομικών υπηρεσιών.
Αξιοποιώντας την εμπειρία, την γνώση αλλά και τα σημαντικά insights που προκύπτουν από έρευνες, για να καλύψουν τυχόν κενά στην κατανόηση των αναγκών και των προσδοκιών της κάθε πλευράς».

Περισσότερα


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

Πώς σας φαίνεται η νέα μας ιστοσελίδα;

  Δεν μου αρέσει

  Μέτρια, τίποτα το ιδιαίτερο

  Πολύ καλή

LATEST TWEETS
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
 • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
  ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
  Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
 • info@cci-magnesia.gr
 • Τηλ.: + 30 2421094700
  Φαξ: +30 2421031211
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
 • Δευτέρα και Τετάρτη:
  07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
  Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
  07:00 – 15:00
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR