Νέα

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

 • Αρχική
 • Νέα
 • Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ-ΠΟΤΩΝ SIAL PARIS 2018

 • Aug 10, 2018

Μετά την επιτυχημένη παρουσία στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών SIAL PARIS 2016, το Επιμελητήριο Μαγνησίας συνεχίζοντας τις δράσεις του, με στόχο τη στήριξη των επιχειρήσεων – μελών του, την ενίσχυση της εξωστρέφειάς τους και την προβολή – προώθηση των προϊόντων τους αποφάσισε να συμμετάσχει στη SIAL 2018 που διοργανώνεται από 21 έως 25 Οκτωβρίου 2018, στo Παρίσι.

Περισσότερα


ΕΒΕΑ: ΕΩΣ ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ ΣΟΒΑΡΕΣ ΖΗΜΙΕΣ Ή ΟΛΟΣΧΕΡΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΕ 32 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

 • Jul 27, 2018

Συνεχίστηκε χθες για δεύτερη ημέρα από τα δεκατέσσερα συνεργεία του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών η καταγραφή των ζημιών που προκλήθηκαν από τη φονική φωτιά που ξέσπασε την περασμένη Δευτέρα στη Ραφήνα, το Μάτι και το Νέο Βουτζά. Χθες, μέχρι στις 12.00 το μεσημέρι, καταγράφηκαν ολοσχερής καταστροφή ή σοβαρές ζημιές σε 32 επιχειρήσεις των πυρόπληκτων περιοχών (ξενοδοχεία, επιχειρήσεις εστίασης, μπαρ, κινηματογράφοι, φυτώρια, οινοποιεία, σούπερ μάρκετ, οικοδομικά υλικά), ενώ η καταγραφή θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες, προκειμένου να υπάρξει πλήρης εκτίμηση του αριθμού των επιχειρήσεων που επλήγησαν.

*Ειδικός λογαριασμός στήριξης των πληγέντων: Εθνική Τράπεζα, Αριθμός Λογαριασμού: Νο 040/015702-35 με επωνυμία «ΕΒΕΑ-ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ» & με ΙΒΑΝ «GR2801100400000004001570235»

Περισσότερα


"ΑΝΥΠΟΤΟΣ Ο ΠΟΝΟΣ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ"

 • Jul 25, 2018

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης και σύσσωμα τα μέλη του Επιμελητηρίου εκφράζουν την βαθύτατη θλίψη τους για τα θύματα της εθνικής τραγωδίας που βύθισαν στο πένθος όλη την χώρα, αλλά και την συμπαράστασή τους στις εκατοντάδες οικογένειες και επαγγελματίες που είδαν τους κόπους μίας ζωής να γίνονται στάχτη στα αποκαΐδια της πύρινης λαίλαπας.

Εκατοντάδες άνθρωποι έχασαν τις περιουσίες τους και η Πολιτεία θα πρέπει άμεσα να μεριμνήσει για την αποκατάστασή τους και την επιστροφή στην κανονικότητα.

Οι ευχές και οι προσευχές μας δίπλα στις οικογένειες που έχασαν τους ανθρώπους τους, αλλά και σε όσους παλεύουν να σταθούν ξανά στα πόδια τους.

Το Επιμελητήριο Μαγνησίας δηλώνει παρών σε κάθε πρωτοβουλία που θα αναληφθεί από την ΚΕΕ ώστε όλοι μαζί, με αίσθημα αλληλεγγύης και ενότητας να συνεισφέρουμε –έστω και λίγο- στους ανθρώπους που δοκιμάζονται.

 

 

 

 

 

 

Περισσότερα


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΘΕΣΕΩΝ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΣΕ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ ΕΠΑΛ

 • Jul 11, 2018

Με βάση το Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο για την Αναβάθμιση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης και της Μαθητείας, από τα μέσα του 2016 το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων υλοποιεί μία σειρά από δράσεις ώστε η ΕΕΚ να επιτελέσει τόσο τον επαγγελματικό όσο και τον κοινωνικό της ρόλο. Ιδιαίτερη προτεραιότητα έχει δοθεί στη διεύρυνση του θεσμού της μαθητείας, η οποία από τις πρώτες φάσεις εφαρμογής έχει ήδη κινητοποιήσει σημαντικό αριθμό φορέων του δημόσιου τομέα, ικανοποιητικό αριθμό επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα και έχει θετική απήχηση στις αιτήσεις συμμετοχής των υποψηφίων σε όλους τους προσφερόμενους τύπους (ή δομές) μαθητείας.
Οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να προσφέρουν θέση μαθητείας σε αποφοίτους των Επαγγλεματικών Λυκείων θα πρέπει να προβούν σε αναγγελία των διαθέσιμων θέσεων μαθητείας στο σχετικό portal του ΟΑΕΔ μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου 2018 χρησιμοποιώντας τους κωδικούς TAXISNET για την είσοδο τους.
Για περισσότερα πατήστε εδώ.

 

 

Περισσότερα


Πρόσκληση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στην 83η ΔΕΘ

 • Jul 10, 2018

Το Επιμελητήριο Μαγνησίας ενημερώνει τις επιχειρήσεις - μέλη του ότι προτίθεται να λάβει μέρος στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης που θα πραγματοποιηθεί στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης από την HELEXPO στο διάστημα 8 έως 16 Σεπτεμβρίου 2018.

            Μετά τις, από κάθε άποψη, επιτυχημένες παρουσίες στην 81η και 82η Δ.Ε.Θ., το Επιμελητήριο σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος, θα παρέχει στις επιχειρήσεις – μέλη του, για ακόμη μια φορά, την ευκαιρία για την προώθηση των τοπικών προϊόντων και την τόνωση της εξωστρέφειάς τους.

            Οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην 83η Δ.Ε.Θ., θα πρέπει να υποβάλλουν συμπληρωμένη την φόρμα συμμετοχής που βρίσκεται αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Μαγνησίας http://www.cci-magnesia.gr το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018. Απαραίτητη προϋπόθεση οι ενδιαφερόμενοι να είναι ταμειακά ενήμεροι προς το Επιμελητήριο. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Τηλέφωνα Επικοινωνίας:

Επιμελητήριο Μαγνησίας:  24210 94700 (εσωτ. 5), Φαξ: 24210 31211, e-mail: info@cci-magnesia.gr

Καραλής Βασίλειος - Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων Επιμελητηρίου Μαγνησίας:  6972026177

Περισσότερα


Επιμελητήριο Μαγνησίας: Δίαυλοι επικοινωνίας με το εξωτερικό η συνάντηση με ομογενείς βουλευτές

 • Jul 09, 2018

Δίαυλοι επικοινωνίας και συνεργασίας με το εξωτερικό άνοιξε το πρωί του Σαββάτου 7 Ιουλίου η συνάντηση των ομογενών βουλευτών με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Αριστοτέλη Μπασδάνη και τους επιχειρηματίες εξαγωγικών εταιρειών της περιοχής.

Πιο συγκεκριμένα το παρών έδωσαν ο κ. Πέτρος Κατσαμπάνης από την Αυστραλία, ο κ. Γεράσιμος Σκλαβούνος από τον Καναδά, ο κ. Στέφανος Πάππας από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, ο κ. Γιώργος Μιχαλάκης από τη Νότιο Αφρική και ο κ. Σωτήρης Δελής από την Σουηδία.

Οι εκπρόσωποι των εξαγωγικών εταιρειών της περιοχής και πιο συγκεκριμένα ο κ. Άρης Θεοδώρου από την Sdeng, o κ. Σωτήρης Μπαντάς από την εταιρεία Centaur, o κ. Αποστόλης Βολιώτης, εκπρόσωπος εξαγωγικής εταιρείας βιολογικού ελαιολάδου, η κ. Βίλλυ Λυχναρά από την εταιρεία ΛΥΧΝΑΡΑΣ ΒΕΡΓΙΝΑ Α.Ε. με εξαγωγές ελαιών και ελαιόλαδου και ο κ. Νίκος Στάμος, από την εταιρεία ΣΤΑΜΟΣ Α.Ε. μίλησαν για την προσπάθεια που κάνουν τα τελευταία χρόνια ώστε να μπορέσει να σταθεί η επιχειρηματικότητα στο δύσκολο οικονομικό περιβάλλον.

Για χείρα βοηθείας σε συνεργασίες με το εξωτερικό μίλησε ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού κ. Πέτρος Κατσαμπάνης από την Αυστραλία, δίνοντας τα συγχαρητήρια της ομογένειας όπως είπε στους Έλληνες που πέρασαν τα δύσκολα και προωθούν τα προϊόντα τους στο εξωτερικό σε δυσμενείς οικονομικές συνθήκες.

Εξάλλου, η συνάντηση είχε ως επίκεντρο το θέμα της μετανάστευσης «λαμπρών» -όπως ειπώθηκε- μυαλών, που φεύγουν στο εξωτερικό για να εξασφαλίσουν την επιβίωσή τους, αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι εξαγωγικές εταιρείες να προωθήσουν τα προϊόντα τους στο εξωτερικό.

Ένα ακόμη ζήτημα που εξετάστηκε στη συνάντηση είναι η παρουσία των εταιρειών σε εκθέσεις του εξωτερικού.

Σε δηλώσεις του, μεταξύ άλλων ο κ. Κατσαμπάνης, σημείωσε: «Σαν  Παγκόσμια Ένωση Ελληνισμού έχουμε βάλει αρκετούς στόχους. Η οικονομία ανασταίνεται από τον μικρομεσαίο τομέα και οι θέσεις εργασίας που δημιουργούνται είναι συνήθως τοπικές.

Με τη συνάντησή μας θα ανοίξουμε τον δρόμο να σας βοηθήσουμε όπου μπορούμε να προωθείτε τα προϊόντα σας για να δούμε την επάνοδο στην τοπική περιοχή και στην εύρεση περισσότερων εργασιών, κυρίως για τους νέους, ώστε να μην φεύγουν από την Ελλάδα, όπως έχουν φύγει 600.000 τα τελευταία πέντε χρόνια».

Ο κ. Μπασδάνης μαζί με τον Α’ Αντιπρόεδρο κ. Φίλιππο Σαμαλέκο, αλλά και τον Πρόεδρο της Αναπτυξιακής Εταιρείας του Επιμελητηρίου κ. Γιώργο Σπαθή μίλησαν και για τις επενδυτικές ευκαιρίες που γεννά η Μαγνησία, με το ενδιαφέρον των ομογενών να στρέφεται στην ΒΙΠΕ, αλλά και στις νέες τεχνολογίες.

 

 

 

 

Περισσότερα


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

 • Jul 05, 2018

 Συνάντηση με ομάδα ομογενών βουλευτών θα έχει το πρωί του Σαββάτου 7 Ιουλίου στις 10 το πρωί στο Επιμελητήριο Μαγνησίας, ο Πρόεδρος κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης, όπου και θα συνομιλήσουν για θέματα που άπτονται της τοπικής οικονομίας και επιχειρηματικότητας.

Πιο συγκεκριμένα, στην περιοχή θα βρίσκονται οι Peter Katsambanis, MP (Perth) Australia, Gerry Sklavounos, MNA (Québec) Canad,  Stephan Pappas, Senator (Wyoming) USA, George Michalakis, MP (South Africa) και Sotiris Delis, MP (Sweden).

Να σημειωθεί ότι στη συνάντηση, έχουν κληθεί να παραστούν η πρόεδρος του Δ.Σ. του ΣΘΒΚΕ κ. Ελένη Κολιοπούλου, αλλά και επιχειρηματίες εξαγωγικών εταιρειών της περιοχής.

 

 

 

 

 

Περισσότερα


“OpenVillage / Ανοιχτό Χωριό”: Άγιος Λαυρέντιος Πηλίου, 6-8 Ιουλίου

 • Jul 05, 2018

Μία πολύ ενδιαφέρουσα διημερίδα με θέμα "Ολοκληρωμένη προστασία και ανάπτυξη ορεινών παραδοσιακών οικισμών", επισκέψεις σε 20 κτήρια, ιδιωτικά και δημόσια, που προσφέρουν ένα πανόραμα παραδοσιακής αρχιτεκτονικής, διαδρομές στη φύση και στο χωριό, εκθέσεις, ομιλίες, προβολές ταινιών και παραδοσιακά κεράσματα περιλαμβάνουν φέτος οι εκδηλώσεις του Open Village / Ανοιχτό χωριό, που πραγματοποιείται για δεύτερη χρονιά στον Άγ. Λαυρέντιο Πηλίου.

Το “OpenVillage / Ανοιχτό Χωριό” είναι μία πρωτοβουλία που ξεκίνησε το 2017 από κατοίκους, τοπικούς φορείς και φίλους του Αγίου Λαυρεντίου, με στόχο να προβάλλουν το χωριό με εκδηλώσεις που συνδέονται με την ιστορία, την αρχιτεκτονική και εν γένει το φυσικό περιβάλλον και την πολιτιστική κληρονομιά. Ζητούμενο των εκδηλώσεων είναι να βάλουν ένα μικρό λιθαράκι στην τοπική ανάπτυξη με δράσεις που, μεταξύ άλλων, προβάλλουν την περιοχή και τις τοπικές παραδόσεις, αλλά και ζητήματα για το παρόν και το μέλλον των ορεινών παραδοσιακών οικισμών.

Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει τη διημερίδα με θέμα "Ολοκληρωμένη προστασία και ανάπτυξη ορεινών παραδοσιακών οικισμών", που διοργανώνει το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής Κληρονομιάς της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, με την υποστήριξη των διοργανωτών του Open Village. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο διήμερο 6 και 7 Ιουλίου με στόχο να θίξει ζητήματα που συνδέονται με τις προϋποθέσεις για την ολοκληρωμένη και αειφόρο ανάπτυξη των οικισμών αυτών. (Το πρόγραμμα της διημερίδας στη διεύθυνση http://www.openvillage.gr/dihmerida2018.html)

Στις ξεναγήσεις, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν το βυζαντινό ομώνυμο μοναστήρι, τις εκκλησιές του Αγ. Δημητρίου και Αγ. Αθανασίου,  ένα παλιό λιοτρίβι, ξενώνα σήμερα, και 16 κατοικίες που χρονολογούνται από το 1700 μέχρι τις αρχές του 20ου αι. (Δείτε τα κτήρια που θα ανοίξουν http://www.openvillage.gr/tours2018.html) Οι ξεναγήσεις φέτος εμπλουτίζονται με οργανωμένους περιπάτους στο δημόσιο χώρο, αλλά και στη φύση, όπου όσοι συμμετέχουν θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν βότανα της περιοχής και να συζητήσουν για τις ευεργετικές τους, για τον ανθρώπινο οργανισμό, ιδιότητες με τον Ν. Κρίγκα, Δρ βιολογίας.

Στην πρόσφατη κυρίως ιστορία εστιάζει η ταινία του σκηνοθέτη Ν. Αναγνωστόπουλου, με τίτλο «Το χωριό μου ο Άγιος Λαυρέντιος», με αναμνήσεις από τη ζωή κατοίκων του που τις αφηγούνται μπροστά στο φακό, μια συγκινητική, τρυφερή ταινία που καταφέρνει με απλό τρόπο να δώσει το περίγραμμα της εποχής.

Την καταγραφή της προφορικής ιστορίας του χωριού επιχείρησε η Δ. Ευγενίδου, αρχαιολόγος, μέσα από συνεντεύξεις κατοίκων που βιντεοσκόπησε, οι οποίες θα προβάλλονται κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων.   

Έκθεση φωτογραφιών με θεματικές πινακίδες δίνει μια ολοκληρωμένη εικόνα της ίδρυσης και της ιστορίας του χωριού, της αρχιτεκτονικής και των τοπικών παραδόσεων. Αξίζει να αναφερθεί η προθυμία με την οποία πολλοί κάτοικοι άνοιξαν τα συρτάρια τους και έδωσαν παλιές φωτογραφίες για να συμβάλλουν στην όλη προσπάθεια. 

Θέματα που συνδέονται με το φυσικό περιβάλλον περιλαμβάνουν, εκτός από τον περίπατο στη φύση, Διαδραστική έκθεση ελληνικών υπερτροφών AROMATISTAS του Big Picnic (Horizon 2020) και διάλεξη με θέμα Ελληνικά αρωματικά – φαρμακευτικά φυτά ως «σύγχρονες υπερτροφές» στη μεσογειακή διατροφή, από τον Ν. Κρίγκα.

Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν την Κυριακή το μεσημέρι, με παραδοσιακές γεύσεις με κεράσματα, που θα προσφέρουν γυναίκες του χωριού.

Το λεπτομερές πρόγραμμα και πληροφορίες στη διεύθυνση www.openvillage.gr

Όλες οι εκδηλώσεις είναι ανοιχτές στο ευρύ κοινό, με ελεύθερη είσοδο.

Περισσότερα


Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 10.000 ανέργων

 • Jun 28, 2018

Ξεκίνησε στις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης 28 Ιουνίου 2018, η υποβολή αιτήσεων για τη συμμετοχή εργοδοτών στο νέο «Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 10.000 ανέργων νέων ηλικίας 18-29 ετών, με έμφαση στους πτυχιούχους ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα».  Οι 6.000 θέσεις εργασίας αφορούν αποκλειστικά εγγεγραμμένους ανέργους, πτυχιούχους ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα και οι υπόλοιπες 4.000 θέσεις αφορούν εγγεγραμμένους ανέργους λοιπών εκπαιδευτικών βαθμίδων.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, Φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (Κ.ΑΛ.Ο) και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ασκούν τακτική οικονομική δραστηριότητα σε όλη τη χώρα. Απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη μιας επιχείρησης στο πρόγραμμα είναι να μην έχει προβεί, κατά τη διάρκεια του τριμήνου πριν από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης υπαγωγής, σε μείωση του προσωπικού της.

Ωφελούμενοι -με έμφαση στους πτυχιούχους ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα ηλικίας 18-29 ετών-  του προγράμματος είναι:

 • Άνεργοι, εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ, για χρονικό διάστημα τουλάχιστον τριών μηνών πριν από την υπόδειξή τους από τα αρμόδια ΚΠΑ
 • Μακροχρόνια άνεργοι, εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ, για χρονικό διάστημα τουλάχιστον 12 μηνών μέχρι την υπόδειξή τους από τα αρμόδια ΚΠΑ
 • Άνεργοι, εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ, για χρονικό διάστημα τουλάχιστον μίας ημέρας πριν από την υπόδειξή τους από τα αρμόδια ΚΠΑ2, δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ)

 

Ο ΟΑΕΔ επιχορηγεί το 50% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους του ωφελούμενου, με ανώτατο όριο τα 500 ευρώ μηνιαίως. Η συνολική διάρκεια της επιχορήγησης του προγράμματος ορίζεται ως εξής:

 1. Δώδεκα (12) μήνες για πρόσληψη ανέργων ηλικίας 18-29 ετών, εγγεγραμμένων στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα τουλάχιστον τριών μηνών. Μετά τη λήξη της επιχορήγησης οι επιχειρήσεις δεσμεύονται να διατηρήσουν το προσωπικό τους (προϋπάρχον και επιχορηγούμενο) για τρεις ακόμα μήνες χωρίς επιχορήγηση.
 2. Δεκαπέντε (15) μήνες για πρόσληψη
 1. μακροχρονίων ανέργων
 2. δικαιούχων ΚΕΑ

Οι επιχειρήσεις που θα απασχολήσουν μακροχρόνια ανέργους ηλικίας 18-29 ετών και εγγεγραμμένους ανέργους δικαιούχους του ΚΕΑ ηλικίας 18-29 ετών, δεν δεσμεύονται για διατήρηση του προσωπικού τους (προϋπάρχοντος και επιχορηγούμενου) για επιπλέον τρεις μήνες χωρίς επιχορήγηση.

 

Οι επιχειρήσεις που διαθέτουν κωδικούς πρόσβασης στο πληροφοριακό σύστημα του ΟΑΕΔ και επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα, εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις, υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση υπαγωγής – εντολή κενής θέσης – υπεύθυνη δήλωση, η οποία είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Οργανισμού (www.oaed.gr). Απαραίτητη προϋπόθεση για την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης είναι η ενδιαφερόμενη επιχείρηση να είναι Πιστοποιημένος χρήστης στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ (εφόσον έχει παραλάβει κλειδάριθμο από το ΚΠΑ2 της περιοχής της) και διαθέτει κωδικούς πρόσβασης (Ονομασία Χρήστη και Συνθηματικό). Η επιχείρηση που ενδιαφέρεται να απασχολήσει επιδοτούμενο προσωπικό σε υποκατάστημά της θα υποβάλει την ηλεκτρονική αίτηση υπαγωγής στο ΚΠΑ αρμοδιότητας του υποκαταστήματος.

Υπενθυμίζουμε ότι πέραν της πάγιας διαδικασίας υπόδειξης υποψηφίων μέσω των εργασιακών συμβούλων του ΟΑΕΔ, ο Οργανισμός  δίνει τη δυνατότητα στους εργοδότες – επιχειρήσεις να αναζητούν οι ίδιοι τους υποψηφίους για πρόσληψη ανέργους  απευθείας μέσα από τις ηλεκτρονικές του υπηρεσίες. Οι υπηρεσίες αυτές δίνουν πρόσβαση στα στοιχεία βιογραφικού σημειώματος των εγγεγραμμένων στα μητρώα του ανέργων µε βάση την ειδικότητά τους, την περιοχή στην οποία διαμένουν, αλλά και σε πληροφορίες για την εργασιακή εμπειρία, το επίπεδο εκπαίδευσης και τις δεξιότητες του ανέργου.

Όλοι οι ενδιαφερόμενοι άνεργοι θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει το τυποποιημένο έντυπο εξατομικευμένης προσέγγισης του ΟΑΕ∆, να διαθέτουν συμπληρωμένο Ατομικό Σχέδιο Δράσης, να είναι Έλληνες πολίτες ή πολίτες άλλου κράτους µέλους της ΕΕ ή ομογενείς που έχουν δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στη χώρα µας ή πολίτες τρίτων χωρών που έχουν άδεια διαμονής για εξαρτημένη εργασία τουλάχιστον για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί το πρόγραμμα. Οι ενδιαφερόμενοι άνεργοι καλούνται να συμπληρώσουν ή να επικαιροποιήσουν το Βιογραφικό τους Σημείωμα, είτε ως πιστοποιημένοι χρήστες µε τη χρήση κλειδαρίθμου µέσω των Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών, είτε µε τη συνεργασία Εργασιακού Συμβούλου στα ΚΠΑ2 ΟΑΕ∆.

Η δαπάνη για την εφαρμογή του προγράμματος θα καλυφθεί από τον προϋπολογισμό του ΟΑΕΔ.

Οι όροι και οι προϋποθέσεις συμμετοχής στο ανωτέρω πρόγραμμα περιγράφονται αναλυτικότερα στη σχετική Δημόσια Πρόσκληση που είναι αναρτημένη στο διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr).

Περισσότερα


ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΕΠΑνΕΚ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

 • Jun 26, 2018

Στο πλαίσιο του σχεδιασμού του σχεδιασμού σειράς ενημερωτικών εκδηλώσεων από την Ειδική Γραμματεία ΕΠ ΕΤΠΑ & ΤΑ/Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΠΑνΕΚ και τον ΕΦΕΠΑΕ, η Αναπτυξιακή Εταιρεία Διαχειρίσεως Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος (Α.Ε.Δ.Ε.Π.), Εταίρος του Ε.Φ.Ε.Π.Α.Ε. και αρμόδια για την περιοχή της Θεσσαλίας, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδος, μέλος του Enterprise Europe Network-Hellas και το Επιμελητήριο Μαγνησίας, διοργανώνουν ανοικτή ενημερωτική εκδήλωση για την παρουσίαση των δράσεων του ΕΠΑνΕΚ «ΨΗΦΙΑΚΟ ΒΗΜΑ», «ΨΗΦΙΑΚΟ ΑΛΜΑ» ΚΑΙ «ΠΟΙΟΤΙΚΟΣ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 2 Ιουλίου και ώρα 18.30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, Δημητριάδος 176, Βόλος.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της προκήρυξης των Δράσεων:

 • Ψηφιακό Βήμα και Ψηφιακό Αλμα, στόχος των οποίων είναι η ενίσχυση της ψηφιακής αναβάθμισης της ελληνικής επιχειρηματικότητας με έμφαση στον ψηφιακό μετασχηματισμό των πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων. Επιλέξιμες είναι δαπάνες που αφορούν στην προμήθεια, μεταφορά, εγκατάσταση και λειτουργία, εξοπλισμού πληροφορικής, κάθε μορφής ενέργειες και δαπάνες που αφορούν στην προμήθεια λογισμικού και σε παραμετροποίηση αυτού, όπως επίσης και κάθε μορφής υπηρεσίες που παρέχονται από τρίτους (hosting, παρουσία στα Social Media κλπ). Ο επιχορηγούμενος προϋπολογισμός κάθε επενδυτικού σχεδίου κυμαίνεται από 5.000 ευρώ έως 50.000 ευρώ για το Ψηφιακό Βήμα και από 55.000 ευρώ έως 400.000 ευρώ για το Ψηφιακό Άλμα, ενώ το ποσοστό δημόσιας χρηματοδότησης είναι 50% και στις δύο Δράσεις.
 • Ποιοτικός Εκσυγχρονισμός που αφορά στην ενίσχυση των μεσαίων επιχειρήσεων των εννέα (9) τομέων προτεραιότητας του ΕΠΑνΕΚ (αγροδιατροφή/βιομηχανία τροφίμων, ενέργεια, εφοδιαστική αλυσίδα, πολιτιστικές και δημιουργικές βιομηχανίες, Τουρισμός, περιβάλλον, τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών (ΤΠΕ), υγεία, υλικά-κατασκευές), επενδύοντας στον τεχνολογικό εκσυγχρονισμό τους. Επιλέξιμες δαπάνες αποτελούν η απόκτηση νέων σύγχρονων μηχανημάτων και εν γένει εξοπλισμού, η εισαγωγή συστημάτων πιστοποίησης-διαχείρισης ποιότητας, ο σχεδιασμός, η τυποποίηση και πιστοποίηση προϊόντων. Ο επιχορηγούμενος προϋπολογισμός κάθε επενδυτικού σχεδίου κυμαίνεται από 50.000 ευρώ έως 400.000 ευρώ και το ποσοστό δημόσιας χρηματοδότησης είναι 50%.

Η Δημόσια Δαπάνη και των τριών Δράσεων συγχρηματοδοτείται από Εθνικούς Πόρους και την Ευρωπαϊκή Ένωση και ειδικότερα από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ)» του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Στην εκδήλωση οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να πληροφορηθούν σε βάθος για τις δράσεις, να απευθύνουν ερωτήσεις και να αποκτήσουν μια ολοκληρωμένη εικόνα που θα τους βοηθήσει να υποβάλουν πλήρεις αιτήσεις.

 

 

Περισσότερα


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

Πώς σας φαίνεται η νέα μας ιστοσελίδα;

  Δεν μου αρέσει

  Μέτρια, τίποτα το ιδιαίτερο

  Πολύ καλή

LATEST TWEETS
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
 • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
  ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
  Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
 • info@cci-magnesia.gr
 • Τηλ.: + 30 2421094700
  Φαξ: +30 2421031211
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
 • Δευτέρα και Τετάρτη:
  07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
  Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
  07:00 – 15:00
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR