Νέα

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

 • Αρχική
 • Νέα
 • Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

Το Επιμελητήριο Μαγνησίας στο Οικονομικό Φόρουμ των Ευρωεπιμελητηρίων στην Ιταλία

 • Oct 11, 2019

Ο ρόλος της ψηφιοποίησης στο εμπόριο, αλλά και γενικότερα η προσαρμογή σε ένα νέο, βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης ήταν τα βασικά θέματα που απασχόλησαν το 3ο Οικονομικό Φόρουμ και την Γενική Συνέλευση των Ευρωεπιμελητηρίων, που πραγματοποιήθηκε από 7 έως 9 Οκτωβρίου στη Ρώμη. Το Επιμελητήριο Μαγνησίας εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης, αλλά και ο Οικονομικός Επόπτης κ. Νίκος Αγγελέτος.

Όπως τονίστηκε κατά τις θεματικές ενότητες του Φόρουμ που αφορούσαν το συγκεκριμένο αντικείμενο, τώρα είναι η στιγμή για την ψηφιοποίηση στο εμπόριο, γι’ αυτό και τα Επιμελητήρια θα πρέπει να πείσουν τις επιχειρήσεις να ακολουθήσουν αυτή την κατεύθυνση.

Όπως υπογραμμίστηκε θα πρέπει να δημιουργηθεί μία βάση δεδομένων για δημιουργία πλατφόρμας για αναζήτηση πελατών, ανάπτυξη τεχνογνωσίας στην εργασία και διαρκή επιμόρφωση.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια των αρχαιρεσιών της Γενικής Συνέλευσης των Ευρωεπιμελητηρίων, ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος ορίστηκε ομοφώνως από τους συνέδρους, Μόνιμος Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος των Ευρωεπιμελητηρίων, προκειμένου να συνεχίσει απρόσκοπτα το άκρως επιτυχημένο έργο του στο δίκτυο των Ευρωεπιμελητηρίων που ξεκίνησε το 2013 από θέσεις ευθύνης και συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Στην κεντρική του ομιλία με θέμα στο Φόρουμ των Επιμελητηρίων με θέμα: «Τα Επιμελητήρια για την ΕΕ: Μαζί για τη βιώσιμη ανάπτυξη» ο κ. Μίχαλος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ο ρόλος των επιχειρήσεων στην επίτευξη αυτών των στόχων θα είναι καθοριστικός. Κι αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις, οι οποίες αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της ευρωπαϊκής οικονομίας.
Σήμερα, στην Ευρωπαϊκή Ένωση υπάρχουν περισσότερες από 22 εκατομμύρια Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις, οι οποίες παρέχουν πάνω από 133 εκατομμύρια θέσεις εργασίας και δημιουργούν πάνω από το μισό της ακαθάριστης προστιθέμενης αξίας.
Είναι προφανές ότι η βιώσιμη μετάβαση των ευρωπαϊκών ΜμΕ, θα συμβάλει καθοριστικά ώστε η ευρωπαϊκή οικονομία να γίνει όχι μόνο περισσότερο πράσινη και βιώσιμη, αλλά και περισσότερο ανταγωνιστική.
Τα Επιμελητήρια παρέχουν ήδη μια σειρά από υποστηρικτικές υπηρεσίες στις επιχειρήσεις, στο πλαίσιο της βιώσιμης μετάβασης. Υπηρεσίες που βοηθούν στον εντοπισμό ευκαιριών, στο σχεδιασμό και στην αναζήτηση κεφαλαίων, αλλά και στην εφαρμογή. Μεταξύ των καλών πρακτικών θα αναφέρω ενδεικτικά coaching and seminars, με σκοπό την προετοιμασία των ΜμΕ ώστε να γίνουν investment ready, matchmaking κ.ά.
Παράλληλα, όμως, λειτουργούν συχνά και ως συνδετικός κρίκος μεταξύ της επιχειρηματικής κοινότητας και των παρόχων χρηματοοικονομικών υπηρεσιών.
Αξιοποιώντας την εμπειρία, την γνώση αλλά και τα σημαντικά insights που προκύπτουν από έρευνες, για να καλύψουν τυχόν κενά στην κατανόηση των αναγκών και των προσδοκιών της κάθε πλευράς».

Περισσότερα


Παρουσία της Γ. Γ. Νησιωτικής Πολιτικής η 46η Γ.Σ. του ΕΟΑΕΝ

 • Oct 07, 2019

Στη Χαλκίδα με οικοδεσπότη την πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ευβοίας κα Βούλα Αγιοστρατίτη διεξήχθη στις 4, 5 & 6 Οκτωβρίου η 46η Γενική Συνέλευση του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νήσων.

Το Επιμελητήριο Μαγνησίας εκπροσώπησε ο κ. Αθανάσιος Ζλατούδης,  μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου και του ΕΟΑΕΝ.

Ο κ. Ζλατούδης είχε την δυνατότητα να μεταφέρει στην Γενική Γραμματέα Νησιωτικής Πολιτικής κα Χριστιάνα Καλογήρου τα προβλήματα που προκύπτουν από την εφαρμογή του μέτρου του Μεταφορικού Ισοδύναμου στα καύσιμα στις Βόρειες Σποράδες.

Οι βενζινοπώλες βρίσκονται επί τις ουσίας σε ισχνή οικονομική κατάσταση καθώς φτάνουν να επιδοτούν επί της ουσίας οι ίδιοι την εφαρμογή του μέτρου, όταν πληρώνουν μέσα σε μια εβδομάδα το τιμολόγιο των καυσίμων που αγοράζουν, το πωλούν με μειωμένη τιμή σύμφωνα με το μέτρο – για τις Βόρειες Σποράδες 18 λεπτά - ενώ η ολοκλήρωση της διαδικασίας για την πληρωμή τους από το Υπουργείο μπορεί να χρειαστεί και ενάμιση μήνα.

Η Γενική Γραμματέας κα Καλογήρου, μέλος της τοπικής αυτοδιοίκησης επί σειρά ετών και από διαφορετικά πόστα γνώριζε επακριβώς την παθογένεια του μέτρου του Μεταφορικού Ισοδύναμου σε ότι αφορά τα καύσιμα και δεσμεύτηκε να συναντηθεί στο προσεχές διάστημα με εκπροσώπους των πρατηριούχων καυσίμων της περιοχής στο Υπουργείο προκειμένου να βρεθεί μια λύση στο πρόβλημα.

Παράλληλα, στο τραπέζι της συζήτησης, παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Τουρισμού κ. Κωνσταντίνου Λούλη, του Προέδρου του ΕΟΑΕΝ και του Επιμελητηρίου Λευκάδας κ. Σωτήρη Σκιαδαρέση και του κ. Ζλατούδη τέθηκε και η πορεία της πρότασης για το πλαίσιο «Τοπικών Συνοδών».

 

Περισσότερα


Διεθνής Έκθεση Ζαχαρωδών & Συναφών Προϊόντων στην Κολωνία

 • Oct 03, 2019

Το Επιμελητήριο Μαγνησίας στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του που στόχο έχουν την στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων και την προβολή – προώθηση των προϊόντων και των υπηρεσιών τους, αποφάσισε να συμμετάσχει -εάν και εφόσον υπάρξει ενδιαφέρον από τις τοπικές επιχειρήσεις- στη Διεθνή Έκθεση Ζαχαρωδών & Συναφών Προϊόντων I.S.M. 2020 που διοργανώνεται στην Κολωνία, Γερμανία από 2 έως και 5 Φεβρουαρίου 2020.

Η διεθνής έκθεση ISM έχει καθιερωθεί στον κλάδο των ζαχαρωδών, μπισκότων και συναφών προϊόντων ως η μεγαλύτερη και πιο σημαντική του χώρου της σε διεθνές επίπεδο και πραγματοποιείται ετήσια για 50 συναπτά έτη στο εκθεσιακό κέντρο της Κολωνίας.

Μέρος της δαπάνης συμμετοχής θα καλυφθεί από το Επιμελητήριο Μαγνησίας.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν την Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για Συμμετοχή στην Έκθεση, η οποία βρίσκεται αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου www.cci-magnesia.gr , και να την αποστείλουν μέχρι την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019 στο email info@cci-magnesia.gr .

Για περισσότερες πληροφορίες, αρμόδια κα Ελένη Πασχάλη, τηλέφωνο 24210-94700, επιλογή 5.

Απαραίτητη προϋπόθεση οι ενδιαφερόμενοι να είναι ταμειακά ενήμεροι προς το Επιμελητήριο. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Λεπτομέρειες σχετικά με την I.S.M. 2020 μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα http://www.ism-cologne.com .

 

Περισσότερα


Πρόσκληση ενδιαφέροντος για την 1η Διεθνής Εκθεση Τουρισμού & Γαστρονομίας

 • Oct 01, 2019

Το Επιμελητήριο Μαγνησίας στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του που στόχο έχουν την στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων και την προβολή – προώθηση των προϊόντων και των υπηρεσιών τους, αποφάσισε να συμμετάσχει -εάν και εφόσον υπάρξει ενδιαφέρον από τις τοπικές επιχειρήσεις- στη 1η Διεθνή Έκθεση Θεματικού Τουρισμού – Γαστρονομίας και Οίνου που διοργανώνεται στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ) στην Αθήνα από 19 έως 21 Οκτωβρίου 2019.

Μέρος της δαπάνης συμμετοχής θα καλυφθεί από το Επιμελητήριο Μαγνησίας.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν την Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για Συμμετοχή στην Έκθεση, η οποία βρίσκεται αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου www.cci-magnesia.gr, και να την αποστείλουν μέχρι τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2019 στο email info@cci-magnesia.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες, αρμόδια κα Ελένη Πασχάλη, τηλέφωνο 24210-94700, επιλογή 5.

Λεπτομέρειες σχετικά με την έκθεση στην ιστοσελίδα https://ttgw.gr/

Περισσότερα


Αριστοτέλης Μπασδάνης: Συνάντηση με τον Γεν. Γραμματέα Εμπορίου για θέματα αγοράς

 • Sep 26, 2019

Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή Πάνο Σταμπουλίδη είχε το πρωί της Πέμπτης ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης στην Αθήνα.

Ο κ. Μπασδάνης κατά την επίσκεψή του στο Υπουργείο, συζήτησε με τον κ. Γενικό θέματα που αφορούν τη λειτουργία και στήριξη του επιμελητηριακού θεσμού, αλλά και της τοπικής αγοράς.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν σε πολύ καλό κλίμα θέματα που άπτονται της λειτουργίας εν γένει της αγοράς, καθώς ο κ. Σταμπουλίδης είναι ένας άνθρωπος της αγοράς ο οποίος γνωρίζει καλά το συνολικό δίκτυο της διακίνησης κι εμπορίας προϊόντων κι έχει παρουσιάσει σημαντικό έργο στη νευραλγική θέση του επικεφαλής των κεντρικών αγορών.

Παράλληλα, τη συζήτηση απασχόλησε και το θέμα της πληρωμής μεγάλων ποσών στις εταιρείες πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων που απασχολεί ένα μεγάλο μέρος των επαγγελματιών.

Ταυτόχρονα, ο κ. Μπασδάνης μετέφερε την ανησυχία του επαγγελματικού κόσμου που μετά την περίοδο της αποβιομηχάνισης η Μαγνησία βρίσκεται δυστυχώς στην κορυφή της ανεργίας σε πανθεσσαλικό επίπεδο και υπογράμμισε την ανάγκη δημιουργίας επενδύσεων που πρέπει να παίξουν πρωταρχικό λόγο στην περιοχή.

Συμπερασματικά, οι δύο άνδρες υπογράμμισαν ότι κατά την συνάντηση τέθηκε η βάση για περαιτέρω συνεργασία  των δύο πλευρών.

 

 

Περισσότερα


Στην Κέρκυρα για το "Πάμε Λιμάνι" το Επιμελητήριο Μαγνησίας

 • Sep 24, 2019

Ο Οργανισμός Ηλεκτρικών Σκαφών Ελλάδος και ο Επιμελητηριακός Όμιλος Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (ΕΟΑΕΝ) με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων και υπό την αιγίδα των Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, Υπουργείου Τουρισμού και Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας συνδιοργανώνουν τον 1ο Πανελλήνιο Νησιωτικό Σχολικό Διαγωνισμό με τίτλο «Πάμε Λιμάνι» και θέμα τα ηλεκτρικά σκάφη και πλοία. Οι αγωνιστικές φάσεις του διαγωνισμού διεξάγονται σε λιμάνια ανά την Ελλάδα και ο ακριβής χρόνος διεξαγωγής του, υπολογίζεται σε εννέα μήνες και πιο συγκεκριμένα από τις 23 Σεπτεμβρίου 2019 έως και τις 13 Ιουνίου 2020.

Στις εκδηλώσεις έναρξης του 1ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού συμμετείχε εκπροσωπώντας το Επιμελητήριο Μαγνησίας το μέλος του Δ.Σ., μέλος Δ.Σ. του ΕΟΕΑΝ και μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του Διαγωνισμού κ. Αθανάσιος Ζλατούδης.

Η ιδέα του διαγωνισμού στηρίζεται στην ανάπτυξη της τεχνολογίας των ηλεκτρικών σκαφών με σκοπό την προστασία του περιβάλλοντος μέσω της διάδοσης της τεχνολογίας αυτής και με ειδικότερους στόχους:

 • Την ανάδειξη νέων ταλέντων στο χώρο της Ναυπήγησης και της Μηχανικής των Σκαφών και πλοίων
 • Τη διασύνδεση της Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας μέσω της δημιουργίας εικονικών επιχειρήσεων τεχνολογιών αιχμής και
 • Την υποστήριξη της δραστηριοποίησης αυτών των επιχειρήσεων εντός της Ελληνικής Νησιωτικής Επικράτειας δίνοντας τη δυνατότητα στις τοπικές νησιωτικές οικονομίες να αναπτύξουν πέραν των παραδοσιακών προφίλ πλούτου (πχ παραδοσιακά προϊόντα, υπηρεσίες τουρισμού κ.α.), αυτό της κατασκευής και παραγωγικής τεχνολογίας, επιχειρώντας με τον τρόπο αυτό να συμβάλει στην επανεκκίνηση της βιοτεχνίας και βιομηχανίας στην χώρα μας, χρησιμοποιώντας ως άρμα τον ναυπηγικό τομέα στον οποίο η χώρα μας διατηρεί μακραίωνη παράδοση.

  Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από 13 έως 18 ετών που φοιτούν σε Περιφέρειες της Νησιωτικής Ελλάδας και νομούς της ηπειρωτικής χώρας στους οποίους ανήκουν νησιά. Στο προσεχές διάστημα θα πραγματοποιηθούν ενημερωτικές εκδηλώσεις για τον διαγωνισμό στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Μαγνησία.

  Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ηλεκτρονική διεύθυνση www.pamelimani.gr

   

Περισσότερα


Πάνω από 3.000 οι επισκέπτες του Επιμελητηρίου Μαγνησίας στην 84η ΔΕΘ

 • Sep 16, 2019

 

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε και φέτος η παρουσία του Επιμελητηρίου Μαγνησίας στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Το Επιμελητήριο Μαγνησίας συμμετείχε με 12 συνολικά επιχειρήσεις που κέντρισαν το ενδιαφέρον χιλιάδων επισκεπτών που βρέθηκαν στον εκθεσιακό χώρο.

Το περίπτερο άλλωστε του Επιμελητηρίου επισκέφθηκαν Υπουργοί της κυβέρνησης, κυβερνητικοί αξιωματούχοι, ο Πρόεδρος της ΚΕΕΕ Κωνσταντίνος Μίχαλος, τοπικοί βουλευτές και επιχειρηματικοί παράγοντες της Μαγνησίας.

Τιμώμενη χώρα ήταν η Ινδία, ενώ βασικά χαρακτηριστικά της φετινής Διεθνούς Έκθεσης και φέτος ήταν η εξωστρέφεια, η επιχειρηματικότητα και η καινοτομία, με την συμμετοχή Ελληνικών και ξένων επιχειρήσεων όπου η ανταλλαγή γνώσεων, απόψεων και τεχνογνωσίας τόσο στους τομείς της τεχνολογίας αλλά και των παραδοσιακών τομέων επιχειρηματικότητας βρίσκονται στην ημερήσια ατζέντα.

Στις επαφές που είχε άλλωστε με κυβερνητικούς αξιωματούχους, ο κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας που φέτος συμπληρώνει 100 χρόνια ζωής υπογράμμισε ότι βασικό έργο του συγκεκριμένου φορέα είναι να συγκεράζει την επιχειρηματικότητα, την εξωστρέφεια και τις νέες τεχνολογίες με απώτερο σκοπό τη στήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας.

Ο ίδιος υπογράμμισε στις δηλώσεις του ότι οι «όποιες εξαγγελίες του πρωθυπουργού από την ΔΕΘ θα πρέπει να επιταχυνθούν, ώστε να μη χαθεί άλλος, πολύτιμος χρόνος για τον ιδιωτικό τομέα, που τόσο έχει πληγεί κατά την τελευταία δεκαετία. Ένα πακέτο μείωσης φορολογίας των επιχειρήσεων, με ταυτόχρονη αύξηση των επενδύσεων θα δώσουν άλλο αέρα στην αγορά που αναμένει ως μάνα εξ ουρανού την επιστροφή στην κανονικότητα».

Από τον εκθεσιακό χώρο του Επιμελητηρίου Μαγνησίας που εκτείνοταν σε 92 τετραγωνικά μέτρα εκτιμάται ότι πέρασαν πάνω από 3.000 επισκέπτες που είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τα προϊόντα και να μάθουν για τις υπηρεσίες των εκθετών.

Πιο συγκεκριμένα, στην έκθεση έλαβαν μέρος οι επιχειρήσεις: Μetamedia Μονοπρόσωπη ΙΚΕ, Μοσχάλης ΑΒΕΤΕ, Θέου Ζωή Μονοπρόσωπη ΙΚΕ, Downvillage ΙΚΕ, Κτήμα Οικογένειας Κολοκοτρώνη, Σιούρας ΑΓΒΕ, Σταθοπούλου Ολγα/Lalou.gr, Υιοι Ευστ. Πλαστάρα ΟΕ, Τσιανάκας ΑΒΕΤΕ, Ευαγγέλου Ευάγγελος, Καραλής Ντιζοτεχνική-Γεωργικά, Legendary World Company Μον. ΙΚΕ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Περισσότερα


Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην «Επιχειρηματικότητα» από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

 • Sep 12, 2019

Από τη Γραμματεία του ΔΠΜΣ στην Επιχειρηματικότητα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ανακοινώνονται τα εξής: «Το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών και το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας διεξάγει το Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΠΜΣ) «Επιχειρηματικότητα» για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020.
Το ΔΠΜΣ στην «Επιχειρηματικότητα» προσφέρει εμβάθυνση στα εργαλεία και τις μεθόδους της νέας, καινοτόμου και εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας, σε ένα σύγχρονο πλαίσιο εκπαίδευσης, με έμφαση στην άμεση σύνδεση θεωρίας και πράξης.
Τα μαθήματα του ΔΠΜΣ διδάσκονται Παρασκευή και Σάββατο, κάθε δεύτερη εβδομάδα, στη Λάρισα (Γαιόπολις).
Τα συνολικά τέλη φοίτησης στο ΔΠΜΣ ανέρχονται σε €3.300 και καταβάλλονται τμηματικά, κατά τη διάρκεια των σπουδών.
Οι αιτήσεις γίνονται αρχικά ηλεκτρονικά, στην ιστοσελίδα του προγράμματος (msc-entrepreneurship.uth.gr).
Στη συνέχεια, οι φάκελοι υποψηφιότητας θα πρέπει να έχουν παραδοθεί στη Γραμματεία του ΔΠΜΣ μέχρι και τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019, ώρα 15:00 (με φυσική παράδοση ή με σφραγίδα/ απόδειξη ταχυδρομείου).
Όσοι/ες προ-επιλεγούν θα κληθούν σε προφορική συνέντευξη την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019».

Περισσότερα


Αριστοτέλης Μπασδάνης: «Ζητούμε την επιτάχυνση των προεκλογικών δεσμεύσεων»

 • Sep 03, 2019

Με 14 συνολικά επιχειρήσεις συμμετέχει και φέτος το Επιμελητήριο Μαγνησίας στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης που εγκαινιάζει στις 7 Σεπτεμβρίου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η 84η διοργάνωση της ΔΕΘ που θα διαρκέσει από τις 7 έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2019 συνεχίζει την παράδοση της σύνδεσής της με την επιχειρηματικότητα, την εξωστρέφεια και τις νέες τεχνολογίες και αποτελεί μία γιορτή καινοτομίας και πολιτισμού με διεθνή ακτινοβολία.

Τιμώμενη χώρα για φέτος είναι η Ινδία. Βασικά γνωρίσματα της φετινής Διεθνούς Έκθεσης είναι η εξωστρέφεια, η επιχειρηματικότητα και η καινοτομία, με την συμμετοχή Ελληνικών και ξένων επιχειρήσεων όπου η ανταλλαγή γνώσεων, απόψεων και τεχνογνωσίας τόσο στους τομείς της τεχνολογίας αλλά και των παραδοσιακών τομέων επιχειρηματικότητας, είναι στην ημερήσια ατζέντα.

Στα εγκαίνια της 84ης ΔΕΘ το Επιμελητήριο Μαγνησίας θα εκπροσωπήσει ο  Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης και ο Γεν. Γραμματέας του Επιμελητηρίου κ. Βασίλης Ζαχείλας. 

Αριστοτέλης Μπασδάνης: «Ζητούμε την επιτάχυνση των προεκλογικών δεσμεύσεων»

Με αφορμή τα εγκαίνια της 84ης ΔΕΘ και τις εξαγγελίες που αναμένονται από τον πρωθυπουργό, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η αλλαγή διακυβέρνησης της χώρας και οι πρώτες πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, άλλαξαν την ψυχολογία της αγοράς και ήδη έχουν αρχίσει να διαφαίνονται τα πρώτα δείγματα για στροφή στην εθνική οικονομία. Μέχρι την ανάκαμψη που είναι και το επιθυμητό, ο δρόμος είναι ακόμη μακρύς.

Γι’ αυτό και εμεί οι επαγγελματίες προσδοκούμε να γίνουν άμεσα πράξη οι προεκλογικές δεσμεύσεις του πρωθυπουργού που θα στηρίξουν τον ελευθεροεπαγγελματία που δίνει καθημερινό αγώνα επιβίωσης.

Ένα πακέτο μείωσης φορολογίας των επιχειρήσεων, με ταυτόχρονη αύξηση των επενδύσεων θα δώσουν άλλο αέρα στην αγορά που δοκιμάστηκε όσο κανείς άλλος την τελευταία δεκαετία.

Βέβαια, αυτό θα επιτευχθεί μέσα από την μείωση του συντελεστή φορολογίας για τις επιχειρήσεις από το 28% στο 24% για τα έσοδα του 2019 και από τα 24% στο 20% για τα έσοδα του 2020, όπως έχει ήδη δεσμευθεί ο πρωθυπουργός.

Ανάλογες μειώσεις πρέπει να συντελεστούν και στον χώρο του τουρισμού, αλλά και της εστίασης, ώστε να υπάρξει ένα γενικευμένο μήνυμα «επανεκκίνησης» της οικονομίας.

Εμείς οι επαγγελματίες ζητούμε την επιτάχυνση αυτών των μέτρων, αλλά και άλλων, πρόσθετων, που θα δώσουν κίνητρα  απασχόλησης και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας.

Ήδη, η έρευνα του ΙΜΕ της ΓΣΕΒΕΕ καταγράφει ιστορικό υψηλό δεκαετίας στις προσδοκίες σχετικά με την πορεία των επιχειρήσεων το επόμενο εξάμηνο.

Επίσης, ως προς τις επενδυτικές προβλέψεις για το επόμενο εξάμηνο η έρευνα καταγράφει το μεγαλύτερο ποσοστό πρόθεσης αύξησης των επενδύσεων, καθώς το 15,4% των επιχειρήσεων δηλώνει πως θα πραγματοποιήσει επενδύσεις το επόμενο διάστημα. Ήδη, έγινε ένα καλό ξεκίνημα που ελπίζουμε να συνεχιστεί».

Ο εκθεσιακός χώρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας στην 84η ΔΕΘ εκτείνεται σε 92 τετραγωνικά μέτρα και σε αυτόν θα εκθέτουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους δεκατέσσερις επιχειρήσεις από τη Μαγνησία και πιο συγκεκριμένα οι εξής:

 

ΕΠΩΝΥΜΙΑ

ΕΙΔΗ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΒΛΗΘΟΥΝ

 

METAMEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ

ΕΙΔΙΚΗ ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΔΟΣΗ "Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΣΤΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ"

 

ΜΟΣΧΑΛΗΣ ΑΒΕΤΕ

ΕΙΔΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ, ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ, ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΚΟΠΗΣ ΜΕΤΑΛΛΩΝ

 

ΘΕΟΥ ΖΩΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ

ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΕΝΔΥΜΑΤΑ

 

DOWNVILLAGE ΙΚΕ

ΜΑΥΡΟ ΣΚΟΡΔΟ ΚΛΠ

 

ΚΤΗΜΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ

ΧΥΜΟΣ ΡΟΔΙ

 

ΣΙΟΥΡΑΣ ΑΓΒΕ

ΕΛΙΕΣ

 

ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ ΟΛΓΑ / LALOU.GR

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΩΡΑ

 

ΥΙΟΙ ΕΥΣΤ.ΠΛΑΣΤΑΡΑ ΟΕ

ΥΛΙΚΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ-ΑΡΔΕΥΣΗΣ & ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ

 

ΒΙΑΛΚΟ ΣΚΟΥΡΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ

ΚΟΝΣΕΡΒΕΣ, ΑΛΙΠΑΣΤΑ, ΚΑΠΝΙΣΤΑ

 

ΤΣΙΑΝΑΚΑΣ ΑΒΕΤΕ

ΛΙΠΟΣΥΛΛΕΚΤΕΣ - ΦΡΕΑΤΙΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ

 

ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

 

HOTEL DES ROSES - PELION NATURAL SOAP

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ & ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΩΝ ΣΑΠΟΥΝΙΩΝ

 

ΚΑΡΑΛΗΣ ΝΤΙΖΟΤΕΧΝΙΚΗ-ΓΕΩΡΓΙΚΑ

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΝΤΙΖΑΣ

 

LEGENDARY WORLD COMPANY ΜΟΝ.ΙΚΕ

ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΚΑΝΝΑΒΗΣ

 
     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Περισσότερα


Η "Οδύσσεια" του Chamber Music Society of Lincoln Center διαφημίζει παγκόσμια την Θεσσαλία

 • Aug 29, 2019

Διαφημίζει τη Θεσσαλία το μουσικό ντοκιμαντέρ "ΟΔΥΣΣΕΙΑ" που κινηματογραφήθηκε πέρυσι τον Απρίλιο από το Chamber Music Society of Lincoln Center σε συμπαραγωγή με την ΕΡΤ και το Live from Lincoln Center και είναι έτοιμο για την πρώτη παγκόσμια προβολή του απο το PBS στις 6 Σεπτεμβρίου σε Αμερική και Καναδά και προσεχώς μέσω της ΕΡΤ, σε Ελλάδα και Κύπρο!

Στα λόγια που έγραψε ο Αμερικανός παραγωγός Doug Chang για όλη την Ελληνική ομάδα που εργάστηκε γι΄αυτό, εκθειάζει τόσο την υπέροχη συνεργασία που είχε το Αμερικάνικο συνεργείο με την ΕΡΤ, όσο και για τους δυο Έλληνες εμπνευστές αυτής της προσπάθειας, που σχέδιασαν και υποστήριξαν τη συνεργασία αυτή απο την πρώτη στιγμή.Ο Βάσος Παπαγαπητός, πρωτοπόρος στα θεματικά ταξίδια σε όλο τον κόσμο, αγάπησε τη Θεσσαλία και τα τελευταία χρόνια υπογράφει τα μεγάλα πολιτιστικά γεγονότα που συμβαίνουν σε όλη την Περιφέρεια μέσα απο διεθνή φεστιβάλ μουσικής, αλλά και γενικότερα με προγράμματα θεματικού τουρισμού στην Ελλάδα, προκαλώντας ταυτόχρονα τον πολυπόθητο ποιοτικό τουρισμό.Η Σύμβουλος Επικοινωνίας και ιδρύτρια της Noema Solutions Μαρία Χριστίνα Μπακλαβά, που έλκει την καταγωγή της απο τα Τρίκαλα, κατάφερε να πείσει την Αμερικάνικη πλευρά, ότι η Θεσσαλία δεν στερείται υποδομών και πολύ περισσότερο αρχαιολογικών μνημείων με τεράστιο ενδιαφέρον και άλλων χαρισμάτων.

Μαζί με το Επιμελητήριο Μαγνησίας,  σχεδίασαν το πρότζεκτ, ώστε να ενισχυθεί το όνομα της Μαγνησίας αλλά και ταυτόχρονα και των άλλων νομών, μέσα απο πρωτοβουλίες σαν κι αυτή."Από την πρώτη στιγμή το πιστέψαμε και το σχεδιάσαμε, σε συνεργασία με αγνούς Θεσσαλούς και φορείς απο τη Μαγνησία όπως το Επιμελητήριο Μαγνησίας, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας, το Δήμος Λαρισαίων , με αιγίδα του ΕΟΤ και του Υπουργείο Τουρισμού - Ministry of Tourism και Πολιτισμού, τον Αγροτουριστικος Συνεταιρισμος Γυναικων Βυζιτσας , την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας, την Ενωση Ξενοδόχων κ.α. και συμμετείχαν ακόμη και μαθητές απο τα μουσικά σχολεία Λάρισας και Βόλου, στα κονσέρτα που έγιναν για τις ανάγκες της κινηματογράφησης. Αυτό είναι μεγάλο όφελος και μάς κάνει να καμαρώνουμε και να χαιρόμαστε διπλά για το αποτέλεσμα". Δήλωσε η κ. Μαρία Χριστίνα Μπακλαβά.Η προβολή του ντοκιμαντέρ θα γίνει σε όλη την Αμερική σε λίγες μέρες, πράγμα που σημαίνει τεράστια διαφήμιση για την Ελλάδα και τη Θεσσαλία ιδιαίτερα. Η συμβολή του ΙΣΝ άλλη μια φορά υπερπολύτιμη, αφού υπήρξε ο αποκλειστικός υποστηρικτής του ντοκιμαντέρ ΟΔΥΣΣΕΙΑ.

Ξεχωρίζουν τα λόγια του παραγωγού Douglas Chang με προσωπική του επιστολή στο PBS και CMS, όπου δημόσια ευχαριστεί τους συντελεστές. Ελπίζουμε ότι τα λόγια αυτά θα αποτελέσουν για τους εμπνευστές αυτής της ιδέας, εφαλτήριο και για άλλα υπέροχα που μπορεί η περιοχή να υποστηρίξει. Οι «άγγελοι» του Chamber Music Society σε αυτή την προσπάθεια ήταν ο Βάσος Παπαγάπητος, ένας σθεναρός εραστής της μουσικής και της ελληνικής ιστορίας, ο οποίος με την ενεργητική και πάντα πολυμήχανη συνεργάτιδά του Μαρία Χριστίνα Μπακλάβα μάς έδωσαν  την ιδέα να γυριστεί το ντοκιμαντέρ εκεί.

Περισσότερα


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

Πώς σας φαίνεται η νέα μας ιστοσελίδα;

  Δεν μου αρέσει

  Μέτρια, τίποτα το ιδιαίτερο

  Πολύ καλή

LATEST TWEETS
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
 • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
  ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
  Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
 • info@cci-magnesia.gr
 • Τηλ.: + 30 2421094700
  Φαξ: +30 2421031211
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
 • Δευτέρα και Τετάρτη:
  07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
  Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
  07:00 – 15:00
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR