Νέα

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

 • Αρχική
 • Νέα
 • Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

Ενημερωτικά σεμινάρια καθοδήγησης των επιχειρήσεων-μελών των Επιμελητηρίων για τη συμμόρφωση της λειτουργίας τους σε συνθήκες COVID-19

 • Jun 30, 2021

 

Η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) υλοποιεί το έργο "Καθοδήγηση των επιχειρήσεων-μελών των Επιμελητηρίων για τη συμμόρφωση της λειτουργίας τους σε συνθήκες COVID-19", το οποίο περιλαμβάνει τη διεξαγωγή των παρακάτω τριών σεμιναρίων ανάλυσης κινδύνων και μέτρων συμμόρφωσης των επιχειρήσεων αναφορικά με το καθεστώς λειτουργίας τους σε περιβάλλον covid-19.

 • Μεταποίηση Τροφίμων: 9/7/2021 ώρα 17:00 έως 20:00.

   Για την εκδήλωση σχετικού ενδιαφέροντος παρακολούθησης του σεμιναρίου πατήστε εδώ (θα σας αποσταλούν από την ΚΕΕΕ όνομα χρήστη και κωδικός πρόσβασης).

 

 • Λιανικό Εμπόριο και Υπηρεσίες: 12/7/2021 ώρα 17:00 έως 20:00.

   Για την εκδήλωση σχετικού ενδιαφέροντος παρακολούθησης του σεμιναρίου πατήστε εδώ (θα σας αποσταλούν από την ΚΕΕΕ όνομα χρήστη και κωδικός πρόσβασης).

 ·  Τουριστικά καταλύματα και Εστίαση: 14/7/2021 ώρα 17:00 έως 20:00.
    Για την εκδήλωση σχετικού ενδιαφέροντος παρακολούθησης του σεμιναρίου πατήστε εδώ (θα σας αποσταλούν από την ΚΕΕΕ όνομα χρήστη και κωδικός πρόσβασης).

Τα σεμινάρια στοχεύουν στην ενημέρωση των επιχειρήσεων όλων των κλάδων προκειμένου να μπορέσουν να διαχειριστούν τις συνθήκες λειτουργίας τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αλλά και μετά από αυτή, δίνοντας παράλληλα ιδιαίτερη έμφαση στο στάδιο της προετοιμασίας λειτουργίας τους μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων.

 

Αναλυτικότερα οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για:

 • τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσουν κατά το στάδιο προετοιμασίας κι επαναλειτουργίας μετά το γενικό απαγορευτικό (lockdown)
 • τις συνθήκες λειτουργίας σε περιβάλλον προετοιμασίας από covid-19 με στόχο την ασφαλή δραστηριοποίηση τους και
 • τα βασικά μέτρα πρόληψης και προστασίας από τον covid-19.

 

Περισσότερα


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ για Σύνταξη επιχειρηματικής μελέτης (business plan)

 • Jun 28, 2021

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ

«Σύνταξη επιχειρηματικής μελέτης (business plan) για τις προοπτικές σύστασης κεφαλαιουχικής εταιρείας παροχής μικροπιστώσεων στα πλαίσια του Ν. 4701/2020 καθώς και τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία σύστασης».

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται όπως καταθέσουν την οικονομική τους προσφορά σε σφραγισμένο φάκελο μέχρι και την Παρασκευή 09 Ιουλίου 2021 και ώρα 14:00΄ στα γραφεία του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Δημητριάδος 176, 1ος όροφος, τ.κ. 38221, Βόλος.

Για πληροφορίες και διευκρινήσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλ. 2421094700 (εσωτ. 4 – αρμόδια κα Μαρία Καραγιάννη).

 

Δείτε το αναλυτικό κείμενο της Πρόσκλησης εδώ.

Περισσότερα


Γεώργιος Καραμάνος: «Χρυσή ευκαιρία ΤΩΡΑ για την ανάπτυξη του αεροδρομίου Κεντρικής Ελλάδος»

 • Jun 25, 2021

«Αεροπορική εταιρεία-αεροδρόμιο-αναπτυξιακοί φορείς» πρέπει να είναι το τρίπτυχο –το «χρυσό τρίγωνο», όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο κ. Καραμάνος- των παραγόντων που μπορούν να συμβάλουν σε μία πετυχημένη στρατηγική ανάπτυξης δρομολογίων. Αυτό τονίστηκε στο διαδικτυακό σεμινάριο που πραγματοποίησε το απόγευμα της Πέμπτης 24 Ιουνίου το Επιμελητήριο Μαγνησίας και η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Μαγνησίας.

Την παρουσίαση επιτυχημένων Στρατηγικών Προσέλκυσης Αεροπορικών Εταιρειών έκανε ο Δ/νων Σύμβουλος KPI Aviation Marketing Solutions κ. Γεώργιος Καραμάνος, ο οποίος και προχώρησε σε καίριες επισημάνσεις για την ανάπτυξη του αεροδρομίου Κεντρικής Ελλάδος στη Ν. Αγχίαλο, καθώς όπως υπογραμμίστηκε και κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου τώρα είναι η «χρυσή ευκαιρία» για την αλλαγή προορισμών και τουριστικής στρατηγικής.

Εξάλλου, όπως τονίστηκε και κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, «ειδικότερα για τη Μαγνησία και τη Θεσσαλία γενικότερα, ως ανταγωνιστικού προορισμού απέναντι σε όλους τους άλλους τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας, Ευρώπης και της Μεσογείου, υπάρχει και ο παράγων της σημαντικής δραστηριότητας μάρκετινγκ και παρουσίας στα συνέδρια των αεροδρομίων της Fraport και της Καλαμάτας στην Ελλάδα του Μπόντρουμ, της Αττάλειας και του Ντάλαμαν στην Τουρκία, της Πάφου και της Λάρνακας στη Κύπρο, τα οποία - ως γνωστόν - αποτελούν άμεσους ανταγωνιστές των αεροδρομίων της Περιφέρειας για τις αγορές της Δυτικής και Ανατολικής Ευρώπης.

Οι κοινές προωθητικές ενέργειες marketing εξάλλου αποτελεί βασικό παράγοντα για την προσέλκυση νέων αεροπορικών εταιρειών, άρα και δρομολογίων. Ο κ. Καραμάνος επεσήμανε άλλωστε ότι το αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου αποτελεί ένα σύγχρονο αεροδρόμιο με προοπτικές, παρουσιάζοντας συγκεκριμένα στοιχεία που καταδεικνύουν ότι το μόνο που λείπει ουσιαστικά από το συγκεκριμένο αεροδρόμιο είναι η στρατηγική ανάπτυξης, αφού και κλίνες υπάρχουν, και υπερτερεί σε υποδομές συγκριτικά με άλλα, ανάλογης γεωγραφικής θέσης.

Ο Δ/νων Σύμβουλος KPI Aviation Marketing Solutions προχώρησε σε αναλυτική παρουσίαση για το «πώς χτίζεται» ένας ελκυστικός προορισμός και μεταξύ των παραγόντων που συμβάλουν καθοριστικά είναι οι υποδομές, το marketing και η στρατηγική προσέλκυσης αεροδρομίων.

Με το συγκεκριμένο σεμινάριο όπως επισημάνθηκε έγινε ένα πρώτο βήμα για την συγκρότηση ενός ολοκληρωμένου πακέτου υποστήριξης από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Το σεμινάριο, από την πλευρά του Επιμελητηρίου Μαγνησίας παρακολούθησαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης, ο Γεν. Γραμματέας κ. Βασίλης Ζαχείλας, η Πρόεδρος του Τουριστικού Τμήματος του Επιμελητηρίου κ. Θέκλα Καμμένου, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, κ. Γιώργος Ζαφείρης, ο βουλευτής ΝΔ Μαγνησίας κ. Χρήστος Μπουκώρος, ο αερολιμενάρχης κ. Ευσταθίου, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καρδίτσας, κ. Ζυγογιάννης, εκπρόσωπος Επιμελητηρίου Τρικάλων, ο κ. Μάριος Καμμένος εκ μέρους της FedHatta, η Πρόεδρος Ξενοδόχων Καρπενησίου, κ. Φλέγκα, ο κ. Ανδρέας Βούτσινος, τουριστικός πράκτορας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Σκιάθου κ. Δημητριάδης και πολλοί άλλοι εκπρόσωποι αναπτυξιακών φορέων.

 

Περισσότερα


ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ Θέσης Επιστημονικού Συνεργάτη – Δικηγόρου

 • Jun 24, 2021

To Επιμελητήριο Μαγνησίας ανακοινώνει την προκήρυξη μιας (1) θέσης Επιστημονικού Συνεργάτη-Δικηγόρου και καλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν αίτηση υποψηφιότητας.

            Απαραίτητα προσόντα :

 1. Να είναι Έλληνες πολίτες,
 2. Να μην έχουν συμπληρώσει το 67ο έτος της ηλικίας τους, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 45 του Κώδικα Δικηγόρων (Νόμος 4194/2013).
 3. Να είναι Δικηγόροι Παρ’ Αρείω Πάγω, μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου.
 4. Να είναι κάτοχοι μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών Νομικής σχολής της χώρας ή ισότιμου τίτλου Νομικού Τμήματος Πανεπιστημιακής Σχολής ΑΕΙ της αλλοδαπής, νόμιμα αναγνωρισμένου ως και αντίστοιχη εμπειρία (κατά προτίμηση στο εμπορικό δίκαιο) δύο τουλάχιστον ετών μετά την απόκτηση του μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών.
 5. Αν δεν πληρούν τις απαιτήσεις της προηγούμενης παραγράφου 4, να έχουν αντίστοιχη εμπειρία (κατά προτίμηση στο εμπορικό δίκαιο) τουλάχιστον τεσσάρων ετών μετά την απόκτηση του βασικού τίτλου σπουδών τους και μια τουλάχιστον δημοσίευση ή επιστημονική ανακοίνωση με θέμα σχετικό με το ανωτέρω αντικείμενο της απασχόλησής τους, κατά το άρθρο 2 του ΠΔ 50/2001.
 6. Τυχόν επιμελητηριακή εμπειρία με οποιαδήποτε μορφή θα συνεκτιμηθεί από την επιτροπή αξιολόγησης.
 7. Να έχουν άριστη γνώση της αγγλικής γλώσσας, αποδεικνυόμενη κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 28 του ΠΔ 50/2001 (ΦΕΚ Α ́39), όπως ισχύει.

8     Ειδικότερα οι άρρενες υποψήφιοι, να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή να έχουν απαλλαγεί νόμιμα από αυτές και να μην είναι ανυπότακτοι ή να μην έχουν καταδικαστεί για λιποταξία με τελεσίδικη απόφαση.

 1. Να μην υπάρχει κώλυμα από ποινική καταδίκη ή υποδικία ή να μην τελούν υπό επικουρική ή στερητική δικαστική συμπαράσταση, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 8 του Νόμου 3528/2007, ούτε κατά το χρόνο λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων, ούτε κατά το χρόνο διορισμού.
 2. Να έχουν υγεία και φυσική καταλληλότητα για την άσκηση των καθηκόντων τους, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο. 7 του Νόμου 3528/2007.
 3. Να μην έχουν κώλυμα κατά τις διατάξεις του Α.Ν. 1256/82 και του Κώδικα Δικηγόρων.
 4. Να είναι κάτοχοι πιστοποιητικού γνώσεων ηλεκτρονικών υπολογιστών από φορέα αναγνωρισμένο από το Ελληνικό Δημόσιο, κυρίως στη σύνταξη και επεξεργασία κειμένων, χρήση διαδικτύου και στην ηλεκτρονική αλληλογραφία.
 5. Να έχουν αποδεδειγμένη εργασιακή ή επαγγελματική εμπειρία σε Επιμελητήρια, Υ.ΓΕΜΗ άλλως στον τομέα του Εμπορικού Δικαίου.

 

Οι υποψήφιοι πρέπει να υποβάλουν αυτοπροσώπως ή να αποστείλουν με συστημένη επιστολή, σε κλειστό φάκελο, στο κεντρικό κατάστημα του Επιμελητηρίου, Τμήμα Διοικητικό (οδός Δημητριάδος, αρ. 176 τκ 38221, Βόλος) κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες σε αποκλειστική προθεσμία τριάντα (30) ημερών από την επομένη της δημοσίευσης της προκήρυξης στον ημερήσιο τύπο, αίτηση υποψηφιότητας συνοδευόμενη από τα απαραίτητα, επί ποινή αποκλεισμού από τη διαδικασία, δικαιολογητικά.

 

Το τεύχος προκήρυξης και το Παράτημα θα επικολληθούν στον πίνακα ανακοινώσεων του Επιμελητηρίου ( Δημητριάδος 176-Βόλος ), θα αναρτηθούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Επιμελητηρίου www.cci-magnesia.gr και στον κόμβο http://diavgeia.gov.gr, καθώς και στο διαδικτυακό τόπο και θα παραμείνουν για όλο το διάστημα μέχρι την καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων των ενδιαφερόμενων.

 

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να απευθύνονται στο Επιμελητήριο Μαγνησίας (Δημητριάδος 176 - Βόλος) και στο Τηλεφ. Κέντρο 24210-94700 (εσωτ. 5 Διοικητικό Τμήμα) και ώρες 09:00 – 14:00 (αρμόδια κα Αθανασία Ντρέγκα).

 

Ο Πρόεδρος

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΜΠΑΣΔΑΝΗΣ

Περισσότερα


Διαδικτυακό σεμινάριο για τις στρατηγικές προσέλκυσης Αεροπορικών Εταιρειών

 • Jun 18, 2021

Το Επιμελητήριο Μαγνησίας και η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Μαγνησίας

διοργανώνουν διαδικτυακό σεμινάριο για την παρουσίαση επιτυχημένων Στρατηγικών Προσέλκυσης Αεροπορικών Εταιρειών και των οφελών από την υλοποίηση Στρατηγικής Ανάπτυξης Δρομολογίων την Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021 και ώρα 19:00 το απόγευμα.

Το σεμινάριο θα συντονίσει ο Δ/νων Σύμβουλος KPI Aviation Marketing Solutions κ. Γεώργιος Καραμάνος.

Το πρόγραμμα του σεμιναρίου είναι το παρακάτω:
1. Η σημερινή κατάσταση των Αερομεταφορών
2. Βασικές Αρχές Ανάπτυξης Δρομολογίων
3. Υποστηρικτικά προγράμματα προς Αεροπορικές Εταιρείες
4. Επιτυχημένα Case Studies
5. Το αεροδρόμιο της N. Αγχιάλου – Χαρακτηριστικά και Προοπτικές
6. Τα οφέλη από την εφαρμογή ενός στρατηγικού σχεδίου ανάπτυξης
δρομολογίων

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στη διεύθυνση:

https://zoom.us/j/97903394766?pwd=RU5DUk5TYnV0dnhHN1RYMXE0SUZFUT09

Meeting ID: 979 0339 4766
Passcode: 54175

Όπως  σημειώνει ο κ. Καραμάνος «η ανάπτυξη αερογραμμών (route development) στα αεροδρόμια παίζει καθοριστικό ρόλο στην τουριστική ανάπτυξη κάθε περιοχής - ιδιαίτερα στην Ελλάδα όπου το 65% των τουριστών φθάνουν αεροπορικώς. Βασικό κριτήριο στην απόφαση των αεροπορικών εταιρειών για την επιλογή και επένδυση στο συγκεκριμένο προορισμό (αριθμό συνδέσεων, διάρκεια, κ.λπ.), αποτελεί η
ελκυστικότητά του. Ως εκ τούτου, η τουριστική προβολή κάθε περιοχής
συμβάλλει καθοριστικά στη προώθηση του προορισμού στις αγορές που
δραστηριοποιούνται οι αεροπορικές εταιρείες και υποστηρίζει τις
αεροπορικές εταιρείες στην αύξηση της κίνησης προς το συγκεκριμένο
προορισμό.
Στο πλαίσιο ανάπτυξης δρομολογίων, τα τελευταία χρόνια, ολοένα και
περισσότεροι εθνικοί (Αυστραλία, Ιαπωνία, Τουρκία, Κύπρος, Ισραήλ, Μάλτα,
Μαλαισία) και τοπικοί οργανισμοί Τουρισμού (Τενερίφη, Σεβίλλη, Βαλένσια,
Μπρίστολ, Αζόρες, Γιβραλτάρ, Αττάλεια, Μπόντρουμ) συμμετέχουν ενεργά
στην προσέλκυση των αεροπορικών εταιρειών, προβάλλοντας την
ελκυστικότητα των προορισμών τους. Μέχρι στιγμής, η Ελλάδα, ιδιαίτερα σε
επίπεδο Περιφερειών, δεν έχει αξιοποιήσει ιδιαίτερα τις ευκαιρίες αυτής της
στοχευμένης προώθησης τουριστικού προϊόντος προς τις αεροπορικές
εταιρίες με εξαίρεση συγκεκριμένων περιφερειών - , με αποτέλεσμα τα
αεροδρόμια της Ελληνικής Περιφέρειας να βρίσκονται σε σχετικά χαμηλές
θέσεις προτεραιότητας στα τμήματα ανάπτυξης δικτύου των αεροπορικών
εταιριών.
Ειδικότερα για τη Μαγνησία και τη Θεσσαλία γενικότερα, ως ανταγωνιστικού
προορισμού απέναντι σε όλους τους άλλους τουριστικούς προορισμούς της
Ελλάδας, Ευρώπης και της Μεσογείου, υπάρχει και ο παράγων της σημαντικής
δραστηριότητας μάρκετινγκ και παρουσίας στα συνέδρια των αεροδρομίων
της Fraport και της Καλαμάτας στην Ελλάδα του Μπόντρουμ, της Αττάλειας,
και του Ντάλαμαν στην Τουρκία, της Πάφου και της Λάρνακας στη Κύπρο, τα
οποία - ως γνωστόν - αποτελούν άμεσους ανταγωνιστές των αεροδρομίων
της Περιφέρειας για τις αγορές της Δυτικής και Ανατολικής Ευρώπης».

 

 

Περισσότερα


Επιμελητήριο Μαγνησίας-Ενωση Ξενοδόχων-Δήμος Βόλου "πετούν" για Κρήτη

 • Jun 15, 2021

Τον συντονισμό κοινών δράσεων αναφορικά στην στήριξη της νέας αεροπορικής γραμμής Βόλος-Ηράκλειο-Βόλου που ξεκινά σήμερα από τον Κρατικό Αερολιμένα Νέας Αγχιάλου δρομολόγησαν σε συνάντηση εργασίας που είχαν το πρωί της Τρίτης 15 Ιουνίου στο InfoCenter η Πρόεδρος του Τουριστικού Τμήματος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, κ. Θέκλα Καμμένου, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας κ. Γιώργος Ζαφείρης και ο κ. Γιώργος Παπαμακάριος και κ. Γεωργία Ταμπάκη, στελέχη Τμήματος Τουρισμού του Δήμου Βόλου.

Οι εκπρόσωποι των φορέων συζήτησαν την δρομολόγηση κοινών δράσεων για την διαφήμιση και προώθηση της πτήσης Sky Express Βόλος – Ηράκλειο – Βόλος τόσο στην Κρήτη, όσο και στην εσωτερική αγορά της Μαγνησίας.

Προγραμματίζονται σειρά δράσεων και εκδηλώσεων οι οποίες θα γνωστοποιηθούν σύντομα και αφορούν την τουριστική προώθηση της Μαγνησίας, αλλά και δράσεις που αφορούν την αγορά της Κρήτης.

Σημειώνεται ότι πτήση ξεκινάει επίσημα το βράδυ της Τρίτης 15 Ιουνίου και όπως σημείωσε η κ. Καμμένου «ευχόμαστε ολόψυχα να έχει καλές πληρότητες και να έχει την ενθουσιώδη ανταπόκριση και από το επιβατικό κοινό. Στηριζόμαστε σ’ αυτό, ώστε η Sky Express να συνεχίσει την δρομολόγηση της γραμμής και την χειμερινή σεζόν, αλλά να ανοίξουν οι δρόμοι και για νέους προορισμούς και πτήσεις».

Υπενθυμίζεται ότι στη νέα γραμμή θα εκτελούνται σε εβδομαδιαία βάση δύο δρομολόγια, ενώ το κόστος του εισιτηρίου θα ξεκινά από 39,30 ευρώ.

Συγκεκριμένα, τα δρομολόγια που θα εκτελούνται είναι: κάθε Τρίτη αναχώρηση από Βόλο 22:40 μ.μ. και άφιξη 00:10 π.μ. στο Ηράκλειο Κρήτης και κάθε Παρασκευή αναχώρηση από Βόλο 10:55 π.μ. και άφιξη 12:15 μ.μ. αντίστοιχα.

 

 

Περισσότερα


Μία πτήση – Αμέτρητες επιλογές στην Κρήτη και την Κεντρική Ελλάδα ! ! !

 • Jun 09, 2021

Με το σύνθημα «Μία πτήση – Αμέτρητες επιλογές στην Κρήτη και την Κεντρική Ελλάδα ! ! !» παρουσιάστηκε το απόγευμα της Τετάρτης 9 Ιουνίου στον Κρατικό Αερολιμένα Νέας Αγχιάλου από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μαγνησίας και τον Πρόεδρο της Sky Express κ. Θεόδωρο Κροκίδα η νέα γραμμή Βόλος-Ηράκλειο-Βόλος.

Η νέα γραμμή θα ξεκινήσει την Τρίτη 15 Ιουνίου, θα εκτελούνται σε εβδομαδιαία βάση δύο δρομολόγια, ενώ το κόστος του εισιτηρίου θα ξεκινά από 39,30 ευρώ. Συγκεκριμένα, τα δρομολόγια που θα εκτελούνται είναι: κάθε Τρίτη αναχώρηση από Βόλο 22:40 μ.μ. και άφιξη 00:10 π.μ. στο Ηράκλειο Κρήτης και κάθε Παρασκευή αναχώρηση από Βόλο 10:55 π.μ. και άφιξη 12:15 μ.μ. αντίστοιχα.

Κατά την παρουσίαση της νέας αεροπορικής γραμμής ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης, σημείωσε τα εξής:

«Κυρίες και κύριοι, θα ήθελα να σας καλωσορίσω στο Κρατικό Αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου, το αεροδρόμιο Βόλου στην συντομογραφία στην ΙΑΤΑ, το οποίο δεν είναι ΜΟΝΟ το αεροδρόμιο της Μαγνησίας, αλλά το Αεροδρόμιο της  Θεσσαλίας, το Αεροδρόμιο της Κεντρικής Ελλάδας !  

Με χαρά το Επιμελητήριο Μαγνησίας και η Sky Express σήμερα από τον φυσικό χώρο ενός αεροπλάνου και μιας αεροπορικής εταιρείας,  παρουσιάζουν τη νέα αεροπορική γραμμή Βόλος-Ηράκλειο-Βόλος. Μία σύνδεση η οποία μας χαροποιεί ιδιαίτερα και ανοίγει νέους ορίζοντες συνεργασιών αλλά και συνδέσεων.

Από τον περασμένο χειμώνα και παρά τις δυσκολίες στην επιχειρηματικότητα, αλλά και στον σχεδιασμό λόγω της πανδημίας του Covid-19,  σε τηλεδιάσκεψη που είχαμε για το θέμα οι αρμόδιοι φορείς με τον Γενικό Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής Χρήστο Τριαντόπουλο και τον τότε Γενικό Γραμματέα Μεταφορών Νίκο Σταθόπουλο, ξεκινήσαμε να συζητάμε και να σχεδιάζουμε την σύνδεση του αεροδρόμιου μας με άλλα αεροδρόμια της Ελλάδας. Κάποιοι τότε είχαν βρει το όλο εγχείρημα παρακινδυνευμένο.  

Κι όμως, όσοι πιστέψαμε στην ορθότητα του αιτήματός μας προς τα αρμόδια Υπουργεία γνωρίζαμε από την πρώτη ώρα ότι η νέα αυτή σύνδεση με την Κρήτη είναι απολύτως εφικτή για πολλούς και συγκεκριμένους λόγους. Πέραν του προφανές το οποίο αφορά την τουριστική κίνηση και ανταλλαγή τουριστικών ροών μεταξύ της Κεντρικής Ελλάδας και της πασίγνωστης Κρήτης, γνωρίζουμε ότι έχουν δημιουργηθεί επιχειρηματικοί δεσμοί μεταξύ επιχειρήσεων της Κεντρικής Ελλάδας και της Κρήτης.  Παράλληλα, τα Πανεπιστήμια Θεσσαλίας και Κρήτης φιλοξενούν φοιτητές από αμφότερες περιοχές, αλλά ανακαλύψαμε και πολλούς στρατιωτικούς δεσμούς.

Για εμάς στο Επιμελητήριο Μαγνησίας αποτελεί μονόδρομο να στηρίξουμε και να ανοίξουμε αυτόν τον εναέριο δίαυλο επικοινωνίας που σίγουρα θα δώσει νέες βάσεις συνεργασίας, τόσο με το Επιμελητήριο Ηρακλείου, αλλά και με όλα τα Επιμελητήρια Κρήτης, με τα οποία θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε κοινές δράσεις προς όφελος της τοπικής επιχειρηματικότητας και των επιχειρήσεων που αντιπροσωπεύουμε.

Αποτελεί ευτυχή συγκυρία για μας ότι η ανακοίνωση της νέας αυτής αεροπορικής γραμμής, μας βρίσκει στο τιμόνι τους Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Θεσσαλίας. Θα ήθελα, ως προεδρεύων του Οργάνου να απευθύνω κάλεσμα σε όλα τα Επιμελητήρια της Θεσσαλίας να αγκαλιάσουν αυτή τη νέα προσπάθεια, ώστε πολύ σύντομα να είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε και νέες γραμμές. Εξάλλου όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να δώσουμε τη δύναμη που χρειάζεται να «απογειώσουμε» το Αεροδρόμιο μας.

Θα ήθελα σ’ αυτό το σημείο να ευχαριστήσω για την άμεση ανταπόκρισή του στο αίτημά μας τόσο τον κ. Τριαντόπουλο, ο οποίος βρίσκεται κοντά στους επιχειρηματίες και την επιχειρηματικότητα όλη την δύσκολη περίοδο που βιώνουμε, αλλά φυσικά και τον κ. Κροκίδα, τον Πρόεδρο της Sky Express, οι οποίοι πίστεψαν στο αεροδρόμιο μας και στην περιοχή μας, με τους οποίους θα θέλαμε στο μέλλον να συνεργαστούμε για να καταφέρουμε να έχουμε ευχάριστα νέα, για νέες συνεργασίες και αεροπορικές συνδέσεις.

Φυσικά, θα ήταν παράλειψή μου να μην ευχαριστήσω από καρδιάς την Πρόεδρο του Τουριστικού Τμήματος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, κ. Θέκλα Καμμένου που βρίσκεται πάντα κοντά στις εξελίξεις και δουλεύει μεθοδικά και αθόρυβα για τις δράσεις εξωστρέφειας του Επιμελητηρίου μας και την τουριστική ανάπτυξη. 

Θα ήθελα να σας κάνω μία μικρή παρουσίαση του Αεροδρομίου μας για όσους το γνωρίζετε για πρώτη φορά και να σας παραθέσω κάποια βασικά στοιχεία για την δυναμική αυτού του Αεροδρομίου.

Τελειώνοντας θα ήθελα να απευθυνθώ σε όλους εσάς και θα  ήθελα να σας προτρέψω να στηρίξετε τη συγκεκριμένη γραμμή, να ενημερώσετε το επιβατικό κοινό ο καθένας από το δικό του μετερίζι,  ούτως ώστε το δρομολόγιο Βόλος-Ηράκλειο-Βόλος να συνεχίσει να υπάρχει και πέραν της θερινής περιόδου, να ανθήσει και γιατί όχι να δείξουμε ότι η Κεντρική Ελλάδα και το Αεροδρόμιο Βόλου έχουν δύναμη. Η δύναμη αυτή είμαστε όλοι εμείς».

Στην παρουσίαση παρευρέθηκαν ο Γενικός Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, ο Δήμαρχος Αλμυρού κ. Βαγγέλης Χατζηκυριάκος, ο αντιπεριφεριάρχης ευρωπαϊκών προγραμμάτων, Εμπορίου και Απασχόλησης κ. Αθανάσιος Μόρας, οι Πρόεδροι Επιμελητηρίων Λάρισας και Καρδίτσας, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν μέσω τηλεδιάσκεψης ο Πρόεδρος του ΠΕΣ Κρήτης κ. Γιώργος Γιακουμάκης, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Ρεθύμνου και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ευρυτανίας.

 

 

 

 

Περισσότερα


Το Επιμελητήριο Μαγνησίας στην «ANUGA 2021»

 • Jun 08, 2021

Το Επιμελητήριο Μαγνησίας στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του που στόχο έχουν την στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων και την προβολή – προώθηση των προϊόντων και των υπηρεσιών τους, αποφάσισε να συμμετάσχει -εάν και εφόσον υπάρξει ενδιαφέρον από τις τοπικές επιχειρήσεις- στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών «ANUGA 2021» που διοργανώνεται στην Κολωνία, Γερμανία από 9 έως και 13 Οκτωβρίου 2021.

H συγκεκριμένη έκθεση αποτελεί το μεγαλύτερο εμπορικό γεγονός παγκοσμίως για τον χώρο των Τροφίμων και των Ποτών, καθώς και σταθερό σημείο συνάντησης για εκατοντάδες εκθέτες και χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο.

Η φετινή διοργάνωση θα διεξαχθεί εφαρμόζοντας τα αναγκαία μέτρα, λόγω των περιορισμών που επιβάλλονται από την πανδημία του κορωνοϊού Covid-19, ώστε να διαφυλαχθεί η υγεία των εκθετών, των επισκεπτών και του προσωπικού της έκθεσης.

Την Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για συμμετοχή στην Έκθεση, την οποία –εφόσον υπάρξει ενδιαφέρον συμμετοχής- μπορείτε να την βρείτε στο site του Επιμελητηρίου Μαγνησίας cci-magnesia.gr. Η φόρμα πρέπει να αποσταλεί συμπληρωμένη μέχρι την Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021.

Λεπτομέρειες σχετικά με την «ANUGA 2021» μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της έκθεσης http://www.anuga.com .

                                                                                           

 

Περισσότερα


Στην Σκιάθο η "καρδιά" των Επιμελητηρίων Θεσσαλίας

 • Jun 07, 2021

Παρουσία τριών Γενικών Γραμματέων της κυβέρνησης πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 5 Ιουνίου στη Σκιάθο η συνεδρίαση του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Θεσσαλίας με την προεδρία του Επιμελητηρίου Μαγνησίας.

Τόσο, ο κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, Γενικός Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής Υπουργείου Οικονομικών, όσο και ο κ. Αθανάσιος Πετραλιάς, Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής Υπουργείου Οικονομικών και η κ. Άννα Στρατινάκη – Γενική Γραμματέας Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων είχαν την ευκαιρία να ακούσουν στο πέρας της συνεδρίασης εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου του νησιού, που τους εξέφρασαν την αγωνία τους για την στήριξη του νησιωτικού συμπλέγματος της Μαγνησίας από την πλευρά της Πολιτείας την θερινή σεζόν, μετά το τρίτο κύμα της πανδημίας.

Οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι κλήθηκαν να δώσουν απαντήσεις σε ζητήματα επιχειρηματικής στήριξης σε καιρό πανδημίας, στήριξης των νησιών, της στήριξης των πλημμυροπαθών της Καρδίτσας, αλλά και του προγράμματος στήριξης επιχειρήσεων Θεσσαλίας «ΑΝΑΣΑ».

Προηγήθηκε η συνεδρίαση, προεδρεύοντος του Προέδρου του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Αριστοτέλη Μπασδάνη, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου (Μπούρτζι), με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:

 1. Συζήτηση επί των επιπτώσεων της πανδημίας του Covid-19 στον τουριστικό κλάδο και τη γενικότερη επιχειρηματικότητα.
 2. Ενημέρωση για την ηλεκτρονική πλατφόρμα του νέου Εξωδικαστικού Μηχανισμού Ρύθμισης Οφειλών.
 3. Παρατηρήσεις και ερωτήματα επί του νέου εργασιακού νομοσχεδίου.
 4. Δημιουργία ειδικού προγράμματος για την Διασύνδεση των παραγόμενων προϊόντων των Επιμελητηρίων της Θεσσαλίας με την Ευρωπαϊκή Αγορά μέσω της ενσωμάτωσης τους στο προσφερόμενο τουριστικό προϊόν των Βορείων Σποράδων.
 5. Δημιουργία ειδικού περιφερειακού προγράμματος για τις μεταποιητικές επιχειρήσεις που είχαν πληγεί από φυσικές καταστροφές κατά τα έτη 2020 – 2021.
 6. Στήριξη του αιτήματος για την «Ενίσχυση της μητέρας επιχειρηματία κατά τις χρονικές περιόδους κύησης – λοχείας και ανατροφής τέκνων».
 7. Εισήγηση προς το ΔΣ του ΠΕΣΘ για την σύμφωνη γνώμη υποβολής πρότασης, με την συμμετοχή όλων των Επιμελητηρίων της Θεσσαλίας, με τίτλο "Δημιουργία Θεσσαλικού Δικτύου Γαστρονομίας και Προώθησης Τοπικών Προϊόντων με την επωνυμία "THESSALIA LOCAL PRODUCTS NET" στην Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί από το ΠΕΠ Θεσσαλίας.

Να σημειωθεί ότι το παρόν στη συνεδρίαση έδωσαν ο Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θεσσαλίας, κ. Χαράλαμπος Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καρδίτσας, κ. Κωνσταντίνος Ζυγογιάννης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λάρισας, κ. Σωτήρης Γιαννακόπουλος και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων κ. Βασίλης Γιαγιάκος (μέσω τηλεδιάσκεψης), ο Γενικός Γραμματέας του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, κ. Βασίλης Ζαχείλας, το μέλος της Δ.Ε. του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Θέκλα Καμμένου, η Γενική Γραμματέας του Επιμελητηρίου Λάρισας, κ. Καλλιόπη Τζίκα, ο κ. Κωνσταντίνος Βασιλείου, εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Καρδίτσας, o κ. Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος, μέλος Δ.Σ. Επιμελητηρίου Καρδίτσας, οι κ.κ. Αθανάσιος Ζλατούδης, Έλσα Ζεμπέκη και Δημήτρης Μίχας, επιμελητηριακοί σύμβουλοι Μαγνησίας, η Πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ κ. Δωροθέα Καναβιτσά και ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ και Βορείων Σποράδων κ. Κώστας Τσουράπας.

Τον επιχειρηματικό κόσμο του νησιού εκπροσώπησαν οι κ. Αλέξανδρος Ευσταθίου, Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Σκιάθου, ο κ. Μανώλης Κανταράκιας, Πρόεδρος Συλλόγου Ενοικιαζόμενων Δωματίων,  ο κ. Χρήστος Δημητριάδης, Πρόεδρος Εμπορικού και Επαγγελματικού Συλλόγου Σκιάθου, ο κ. Μπάμπης Πασχάλης, εκπρόσωπος ιδιοκτητών ιστιοπλοϊκών σκαφών και ο κ. Στέφανος Κουφίδης, εκπρόσωπος Σχολών θαλάσσιων σπορ αναψυχής.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την πρώτη τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Θεσσαλίας, η οποία είχε πραγματοποιηθεί στις 12/6/2018 στο Επιμελητήριο Λάρισας, είχε αποφασισθεί ομόφωνα η εκ περιτροπής Προεδρία των Προέδρων των Θεσσαλικών Επιμελητηρίων με διάρκεια ενός έτους για τον καθένα, καθώς και η μεταφορά της έδρας του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου στην έδρα του εκάστοτε Προέδρου. Το Επιμελητήριο Μαγνησίας κληρώθηκε για την Προεδρία τον 4ο χρόνο.

 

 

 

 

Περισσότερα


Από την Σκιάθο ξεκινά την προεδρία του στο ΠΕΣΘ το Επιμελητήριο Μαγνησίας

 • Jun 04, 2021

Από το νησί του Παπαδιαμάντη, την πανέμορφη Σκιάθο, ξεκινά το Σάββατο 5 Ιουνίου την θητεία του στη Διοίκηση του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Θεσσαλίας το Επιμελητήριο Μαγνησίας στον 4ο χρόνο θητείας του Οργάνου.

Στην «επίσημη πρώτη» για το Επιμελητήριο Μαγνησίας συνεδρίαση του ΠΕΣΘ έχουν κληθεί και θα συμμετάσχουν τρεις κυβερνητικοί αξιωματούχοι και συγκεκριμένα ο κ. Χρήστος Τριαντόπουλος – Γενικός Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής Υπουργείου Οικονομικών, ο κ. Αθανάσιος Πετραλιάς – Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής Υπουργείου Οικονομικών και η κ. Άννα Στρατινάκη – Γενική Γραμματέας Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Συγκεκριμένα, η συνεδρίαση του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Θεσσαλίας θα πραγματοποιηθεί στο νησί της Σκιάθου το Σάββατο 5 Ιουνίου 2021 και ώρα 17:00, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου (Μπούρτζι), με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:

 1. Συζήτηση επί των επιπτώσεων της πανδημίας του Covid-19 στον τουριστικό κλάδο και τη γενικότερη επιχειρηματικότητα.
 2. Ενημέρωση για την ηλεκτρονική πλατφόρμα του νέου Εξωδικαστικού Μηχανισμού Ρύθμισης Οφειλών.
 3. Παρατηρήσεις και ερωτήματα επί του νέου εργασιακού νομοσχεδίου.
 4. Δημιουργία ειδικού προγράμματος για την Διασύνδεση των παραγόμενων προϊόντων των Επιμελητηρίων της Θεσσαλίας με την Ευρωπαϊκή Αγορά μέσω της ενσωμάτωσης τους στο προσφερόμενο τουριστικό προϊόν των Βορείων Σποράδων.
 5. Δημιουργία ειδικού περιφερειακού προγράμματος για τις μεταποιητικές επιχειρήσεις που είχαν πληγεί από φυσικές καταστροφές κατά τα έτη 2020 – 2021.
 6. Στήριξη του αιτήματος για την «Ενίσχυση της μητέρας επιχειρηματία κατά τις χρονικές περιόδους κύησης – λοχείας και ανατροφής τέκνων».
 7. Εισήγηση προς το ΔΣ του ΠΕΣΘ για την σύμφωνη γνώμη υποβολής πρότασης, με την συμμετοχή όλων των Επιμελητηρίων της Θεσσαλίας, με τίτλο "Δημιουργία Θεσσαλικού Δικτύου Γαστρονομίας και Προώθησης Τοπικών Προϊόντων με την επωνυμία "THESSALIA LOCAL PRODUCTS NET" στην Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί από το ΠΕΠ Θεσσαλίας.

Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης θα ακολουθήσει συνάντηση των κυβερνητικών αξιωματούχων με τους τοπικούς φορείς με στόχο την ενημέρωσή τους επί των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις της περιοχής.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την πρώτη τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Θεσσαλίας, η οποία είχε πραγματοποιηθεί στις 12/6/2018 στο Επιμελητήριο Λάρισας, είχε αποφασισθεί ομόφωνα η εκ περιτροπής Προεδρία των Προέδρων των Θεσσαλικών Επιμελητηρίων με διάρκεια ενός έτους για τον καθένα, καθώς και η μεταφορά της έδρας του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου στην έδρα του εκάστοτε Προέδρου. Το Επιμελητήριο Μαγνησίας κληρώθηκε για την Προεδρία τον 4ο χρόνο.

 

 

Περισσότερα


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

Πώς σας φαίνεται η νέα μας ιστοσελίδα;

  Δεν μου αρέσει

  Μέτρια, τίποτα το ιδιαίτερο

  Πολύ καλή

LATEST TWEETS
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
 • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
  ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
  Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
 • info@cci-magnesia.gr
 • Τηλ.: + 30 2421094700
  Φαξ: +30 2421031211
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
 • Δευτέρα και Τετάρτη:
  07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
  Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
  07:00 – 15:00
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR