Νέα

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

 • Αρχική
 • Νέα
 • Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

Μεγάλο το ενδιαφέρον των επιχειρηματιών στον τουρισμό για τα υγειονομικά πρωτόκολλα

 • May 31, 2021

Με απόλυτη επιτυχία και τη συμμετοχή εκατοντάδων επιχειρηματιών του τουρισμού της περιοχής πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 28 Μαΐου από το Επιμελητήριο Μαγνησίας η ενημερωτική εκδήλωση για τα νέα υγειονομικά πρωτόκολλα σύμφωνα με την ΝΕΑ ΚΥΑ "Αντικατάσταση της υπ’ αρ. 1881/29.05.2020 κοινής υπουργικής απόφασης «Ειδικά πρωτόκολλα υγειονομικού περιεχομένου βάσει των οποίων λειτουργούν οι τουριστικές επιχειρήσεις στο πλαίσιο της λήψης μέτρων έναντι του κορωνοϊού COVID-19» (Β’ 2084), όπως τροποποιήθηκε με τις υπ’ αρ. 8958/15.06.2020 (Β’ 2370), 9418/23.06.2020 (Β’ 2498) και 16192/2020 (Β’ 4687) όμοιες αποφάσεις." (ΦΕΚ 1632/Β’/21.04.2021 - επισυνάπτεται).
 Υπενθυμίζεται ότι η εκδήλωση απευθύνονταν σε επιχειρήσεις τουριστικών καταλυμάτων / ενοικιαζομένων δωματίων / διαμερισμάτων / τουριστικών κατοικιών της Μαγνησίας που επέδειξαν έντονο ενδιαφέρον, λόγω και της έναρξης της τουριστικής σεζόν.

Εισηγητής στην εκδήλωση ήταν ο Καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας στο Ιατρικό Τμήμα Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Χρήστος Χατζηχριστοδούλου.

Στόχος της παρουσίασης ήταν η ενημέρωση για τις αλλαγές στα ειδικά πρωτόκολλα υγειονομικού περιεχομένου βάσει των οποίων λειτουργούν οι τουριστικές επιχειρήσεις ΦΕΚ 1632/Β’/21.04.2021, αλλά και η παρουσίαση των επιπλέον μέτρων  που επηρεάζουν τη λειτουργία των ξενοδοχείων όπως αυτά αποτυπώνονται στο ΦΕΚ για τα Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού SARS-COV-2 στο σύνολο της Επικράτειας.

Ταυτόχρονα, υπήρξε ενημέρωση για την υποχρέωση εκ νέου εκπαίδευσης των συντονιστών τουριστικών καταλυμάτων, τη διαχείριση κρούσματος στο κατάλυμα, τις υποχρεώσεις του επιχειρηματία τουρισμού για την λειτουργία του καταλύματος , τη λειτουργία των εστιατορίων / μπαρ του καταλύματος , τους κοινοχρήστους χώρους, τις υπηρεσίες μεταφοράς επισκεπτών, τις παραλίες κλπ.

Παράλληλα, πληροφορίες για το επόμενο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που διοργανώνουν από κοινού η Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας αναφορικά στα ειδικά πρωτόκολλα υγειονομικού περιεχομένου βάσει των οποίων λειτουργούν οι τουριστικές επιχειρήσεις στο πλαίσιο της λήψης μέτρων έναντι του κορωνοϊού covid-19., μπορείτε να λάβετε εδώ: https://learning.uth.gr/helath-protocol-thessaly/

 

Περισσότερα


Αρ. Μπασδάνης: Εκκληση για τήρηση των μετρων ώστε να αποφευχθεί τοπικό lock down

 • May 28, 2021

Με αφορμή την ενημέρωση του Δημάρχου Βόλου για το ενδεχόμενο επιβολής τοπικού lock down ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Αριστοτέλης Μπασδάνης, έκανε την ακόλουθη δήλωση: “Μόνο θόρυβο προκαλεί στον επιχειρηματικό κόσμο της Μαγνησίας το «καμπανάκι» του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά για το ενδεχόμενο τοπικού lock down στην περίπτωση που δεν βελτιωθεί η επιδημιολογική εικόνα της περιοχής. 

Το διπλό αρνητικό ρεκόρ αριθμού κρουσμάτων και ιικού φορτίου στα λύματα που εκτοξεύτηκε στο 201% κατατάσσοντας την πόλη στην αρνητική πρώτη θέση μεταξύ των τριών επιβαρυμένων περιοχών στην Ελλάδα, μόνο να μας καθησυχάσει δεν μπορεί.

Ο κ. Χαρδαλιάς ήταν ξεκάθαρος. «Ο Βόλος δεν θα αποφύγει το τοπικό lock down εάν δεν βελτιωθεί η κατάσταση».

Την ώρα που ειδικοί ετοιμάζονται με τις αποφάσεις τους να κάνουν το επόμενο βήμα στην κανονικότητα (εστίαση σε κανονικές συνθήκες-επιστροφή μουσικής κλπ.) θα ήταν άδικο τώρα, εμείς να κάνουμε βήματα πίσω.

Η πιθανότητα παύσης επιχειρηματικών δραστηριοτήτων στην έναρξη της θερινής σεζόν, αλλά και η επανεμφάνιση των «λουκέτων» στην εμπορική αγορά, το μόνο που θα σήμαινε για την περιοχή μας και την τοπική μας οικονομία θα ήταν η απόλυτη καταστροφή.

Γι’ αυτό καλούμε όλους τους πολίτες, αλλά κυρίως τα μέλη του Επιμελητηρίου Μαγνησίας σε εγρήγορση, έτσι ώστε να αποφύγουμε αυτή την οδυνηρή απόφαση για τον τόπο μας τη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία που όλοι περιμένουμε την επανεκκίνηση της εθνικής οικονομίας.

Η αυστηρή τήρηση των μέτρων που έχει θεσπίσει η Πολιτεία για την αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά και η αθρόα προσέλευση στα εμβολιαστικά κέντρα είναι τα μόνα όπλα που πρέπει αυτή την κρίσιμη ώρα να χρησιμοποιήσουμε από την φαρέτρα μας».  

 

 

Περισσότερα


Δωρεάν διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση για τα νέα Υγειονομικά Πρωτόκολλα 2021

 • May 25, 2021

Το Επιμελητήριο Μαγνησίας ενημερώνει τα μέλη του ότι, σε συνέχεια του πιστοποιημένου σεμιναρίου που υλοποιήθηκε πέρυσι, διοργανώνει ΔΩΡΕΑΝ διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση για τα νέα υγειονομικά πρωτόκολλα σύμφωνα με την ΝΕΑ ΚΥΑ "Αντικατάσταση της υπ’ αρ. 1881/29.05.2020 κοινής υπουργικής απόφασης «Ειδικά πρωτόκολλα υγειονομικού περιεχομένου βάσει των οποίων λειτουργούν οι τουριστικές επιχειρήσεις στο πλαίσιο της λήψης μέτρων έναντι του κορωνοϊού COVID-19» (Β’ 2084), όπως τροποποιήθηκε με τις υπ’ αρ. 8958/15.06.2020 (Β’ 2370), 9418/23.06.2020 (Β’ 2498) και 16192/2020 (Β’ 4687) όμοιες αποφάσεις." (ΦΕΚ 1632/Β’/21.04.2021 - επισυνάπτεται).
 
Η εκδήλωση απευθύνεται σε επιχειρήσεις τουριστικών καταλυμάτων / ενοικιαζομένων δωματίων / διαμερισμάτων / τουριστικών κατοικιών της Μαγνησίας.

Η ενημέρωση θα διεξαχθεί την Παρασκευή 28 Μαΐου 2021 και ώρα 16:00 - 17:00 μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας webex:

https://e-meeting.webex.com/e-meeting/j.php?MTID=md160c6ec36bbc077f71f7f9010a1cdd8

Password: 888999

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΕΓΓΡΑΦΗ (REGISTRATION) ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ.
 
Όπως διευκρινίζεται με το άρθρο 3 της εγκυκλίου του Υπουργείου Τουρισμού (Νο 7227/27.04.2021, ΑΔΑ: ΨΟ3Α465ΧΘΟ-6ΕΗ), η εκ νέου εκπαίδευση των συντονιστών τουριστικών καταλυμάτων είναι υποχρεωτική και συνδέεται με την ασφαλή και νόμιμη λειτουργία κάθε επιχείρησης διαμονής.

Σημειώνεται ότι η πιστοποίηση της εκπαίδευσης από δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα παραμένει προαιρετική.

Η προθεσμία ολοκλήρωσης εκπαίδευσης του ιδιοκτήτη/συντονιστή για την τουριστική περίοδο 2021 πρέπει να γίνει έως 15.06.2021.

Το σήμα πιστοποίησης Health First παραμένει σε ισχύ. Για όσους δεν έχουν εκδώσει το σήμα, αυτό εκδίδεται από το Υπουργείο Τουρισμού https://www.healthfirsttourism.gr 

Η επανέκδοση του σήματος πιστοποίησης Health First απαιτείται μόνο σε περίπτωση αλλαγής του υπευθύνου για την εφαρμογή του σχεδίου διαχείρισης.

 

 

Περισσότερα


Επιμελητήριο Μαγνησίας: «Να ανακληθεί η απόφαση για λειτουργία καταστημάτων την Κυριακή 23 Μαΐου»

 • May 20, 2021

Την ανάκληση της λειτουργίας των καταστημάτων την Κυριακή 23 Μαΐου 2021 δεδομένου ότι δεν αποφέρει κανένα όφελος στην οικονομία και ιδιαίτερα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ζητά με επιστολή του προς τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Άδωνι-Γεωργιάδη ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης.

Ο κ. Μπασδάνης με την επιστολή του εστιάζει ταυτόχρονα και στα θέματα αθέμιτου ανταγωνισμού που τίθενται μεταξύ των πολυκαταστημάτων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που σαφώς βγαίνουν οι «μεγάλοι χαμένοι» του μέτρου.

Ειδικότερα, στην επιστολή αναφέρονται τα εξής: «Μετά την άρση των περισσότερων εκ των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας, η εμπορική αγορά εισέρχεται αργά αλλά σταδιακά σε μία ομαλότητα.

Στο πλαίσιο αυτό, προφανώς, εντάσσεται και η κυβερνητική απόφαση για λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων και ορισμένες Κυριακές κατ’ εξαίρεση.

Ωστόσο, από τα δεδομένα της λειτουργίας της αγοράς την προηγούμενη Κυριακή, 16.05.2021, την κίνηση των καταναλωτών ως αυτή αποτυπώθηκε στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδος, ιδίως της επαρχίας, τον τζίρο που πραγματοποιήθηκε, προκύπτει το συμπέρασμα ότι τα εμπορικά καταστήματα, και ιδίως τα μικρομεσαία, πλην των μεγάλων πολυκαταστημάτων, είχαν ελάχιστο τζίρο, ενώ πολλές επιχειρήσεις δεν λειτούργησαν καθόλου καθώς από τον όποιο τζίρο θα πραγματοποιούσαν δεν θα καλυπτόταν ούτε το κόστος λειτουργίας τους.

Είναι πασιφανές ότι το μέτρο αυτό δεν είχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα παρά τις αγαθές προθέσεις σας.

Για τον λόγο αυτό καθίσταται πλέον αναγκαίο να ανακληθεί η λειτουργία των καταστημάτων την αμέσως επόμενη Κυριακή 23 Μαΐου 2021, δεδομένου ότι δεν αποφέρει κανένα όφελος στην οικονομία και ιδιαίτερα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ενώ σαφώς τίθενται και θέματα αθέμιτου ανταγωνισμού μεταξύ των πολυκαταστημάτων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων».

 

 

Περισσότερα


Η διαχείριση των επιπτώσεων της πανδημίας στο τραπέζι της συζήτησης στην Γ.Σ. της ΚΕΕΕ

 • May 18, 2021

Η διαχείριση των επιπτώσεων της πανδημίας και της επακόλουθης ύφεσης ήταν το κύριο θέμα που απασχόλησε την Γενική Συνέλευση της ΚΕΕ που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης την Τετάρτη 12 Μαΐου.

Τόσο ο Πρόεδρος της ΚΕΕΕ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, όσο και οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων που συμμετείχαν σημείωσαν τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν το επόμενο διάστημα προς αυτή την κατεύθυνση, ενώ όπως τονίστηκε η διεκδίκηση των μέτρων στήριξης είναι μονόδρομος.

Κατά την ομιλία του, παρουσία του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη, ο κ. Μίχαλος εστίασε στο χρέος που συσσωρεύθηκε στη διάρκεια της πανδημίας, αλλά και στην ανάγκη επιτάχυνσης γενναίων μεταρρυθμίσεων.

Όπως σημείωσε «Γνωρίζετε ότι ως Επιμελητηριακή Κοινότητα διεκδικούμε την περικοπή μέρους αυτού του χρέους, ώστε να μην εξελιχθεί σε «βαρίδι» στην προσπάθεια ανάκαμψης. Για να γίνει κάτι τέτοιο, θα απαιτηθεί σχετική απόφαση σε επίπεδο Ε.Ε. και γι’ αυτό έχουμε απευθυνθεί ήδη, τόσο στα αρμόδια όργανα, όσο και στα Ευρωεπιμελητήρια. Οι κρίσεις αντιμετωπίζονται με γενναία μέτρα. Κι ελπίζουμε ότι και στην Ευρώπη έχουν πλέον αρχίσει να καταλαβαίνουν αυτή την ανάγκη.

Μόνιμο πρόβλημα είναι, επίσης, η συνεχιζόμενη δυσκολία των επιχειρήσεων να χρηματοδοτήσουν τις ανάγκες τους με φθηνό, έστω ανταγωνιστικό, κόστος. Όπως γνωρίζετε, σήμερα ένα ελάχιστο ποσοστό των ελληνικών επιχειρήσεων – της τάξης του 10% και στη συντριπτική τους πλειονότητα μεγάλες επιχειρήσεις – έχουν πρόσβαση στον τραπεζικό δανεισμό. Οι υπόλοιπες και κυρίως οι μικρές επιχειρήσεις παραμένουν εδώ και χρόνια αποκλεισμένες από το σύστημα.

Η απάντηση από την πλευρά των τραπεζών είναι ότι ο όγκος των κόκκινων δανείων είναι υψηλός, με αποτέλεσμα να αποφεύγουν νέους κινδύνους με την παροχή νέων χορηγήσεων. Επικαλούνται, επίσης, το γεγονός ότι οι επιχειρήσεις της χώρας είναι μικρές και όχι αρκετά αξιόχρεες. Πώς θα μπορέσουν όμως να μεγαλώσουν και να δυναμώσουν οι επιχειρήσεις, χωρίς πρόσβαση σε χρηματοδότηση;

Αυτός ο φαύλος κύκλος, λοιπόν, δεν μπορεί να συνεχιστεί. Αν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν μπορούν να δανειστούν, για να επενδύσουν και να υλοποιήσουν τα σχέδιά τους, δεν μπορούμε να ελπίζουμε σε ανάκαμψη. Και οι τράπεζες βεβαίως χαμένες θα βγουν μακροπρόθεσμα. Γιατί χωρίς την κύρια δραστηριότητά τους, που είναι η χρηματοδότηση της ανάπτυξης, δεν μπορούν να έχουν βιώσιμη κερδοφορία. Ας το καταλάβουν, λοιπόν, ότι είμαστε κρίκοι της ίδιας αλυσίδας.

Και βέβαια, πρόβλημα είναι το υψηλό κόστος που δημιουργούν στην επιχειρηματικότητα μια σειρά από θεσμικά εμπόδια, που παραμένουν: γραφειοκρατία, πολυνομία, καθυστέρηση στην απονομή της δικαιοσύνης κ.ά. Όλα αυτά τα θέματα, λύνονται με έναν μόνο τρόπο: με την επιτάχυνση γενναίων μεταρρυθμίσεων.

Και στο θέμα αυτό σκοπεύουμε να επιμείνουμε. Γιατί αν κάνουμε πίσω – και αυτή τη φορά – στο θέμα των μεταρρυθμίσεων, σοβαρές επενδύσεις στη χώρα δεν θα δούμε, όσα κονδύλια και να μας έρθουν.

Ο ιδιωτικός τομέας είναι αλήθεια ότι σήκωσε το μεγαλύτερο βάρος από την ύφεση που προκάλεσε η πανδημία. Αξίζει, λοιπόν, κάθε στήριξη για να καταφέρει να σταθεί ξανά στα πόδια του και να πρωταγωνιστήσει στην επόμενη μεγάλη προσπάθεια: αυτή για την ταχύρρυθμη και διατηρήσιμη ανάπτυξη της επόμενης μέρας».

Το Επιμελητήριο Μαγνησίας εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας κ. Βασίλης Ζαχείλας, ο οποίος και ανέπτυξε πλήρως τις θέσεις του Επιμελητηρίου.

     Υπογραμμίστηκε δε ότι το μεγάλο πανευρωπαϊκό στοίχημα στο άμεσο μέλλον θα             πρέπει να είναι το κούρεμα ιδιωτικού χρέους, γι’ αυτό και θα πρέπει να ξεκινήσει μία πανευρωπαϊκή συζήτηση, ώστε να συμφωνηθούν μέτρα που θα πρέπει να παρθούν για το ιδιωτικό χρέος.

Παράλληλα, σημειώθηκε ότι «επειδή οι Τράπεζες δεν χορηγούν σχεδόν ποτέ δάνεια στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα πρέπει να γίνει από το αρμόδιο Υπουργείο, Νομοθετική παρέμβαση, ώστε να δοθεί η δυνατότητα εφαρμογής αφορολόγητου αποθεματικού το οποίο θα βοηθήσει στην έμμεση χρηματοδότηση της κάθε επιχείρησης».

Τέλος, ζητήθηκε παράταση τουλάχιστον έως το τέλος του έτους για την εφαρμογή του my DATA-Ηλεκτρονικά Βιβλία (τώρα είναι έως 30/6/21), αλλά και η σταδιακή μείωση φόρου εισοδήματος στο 15%.

 

Περισσότερα


Διαδικτυακή εκδήλωση από το Επιμελητήριο Μαγνησίας για το myDATA - Ηλεκτρονικά Βιβλία ΑΑΔΕ

 • May 12, 2021

Το Επιμελητήριο Μαγνησίας πραγματοποιεί τη Δευτέρα 17 Μαΐου στις 6 το απόγευμα ενημερωτική διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «myDATA - Ηλεκτρονικά Βιβλία ΑΑΔΕ και οι υποχρεώσεις των μικρομεσαίων επιχειρήσεων-Καταληκτικές Ημερομηνίες, τρόποι έκδοσης και διαβίβασης παραστατικών και εναλλακτικές ΛΥΣΕΙΣ για τις επιχειρήσεις!».

Εισηγητές στην εκδήλωση θα είναι ο κ. Αθανάσιος Επιτρόπου - Σύμβουλος Πληροφορικής – Υπεύθυνος Τμήματος Επιχειρησιακού Λογισμικού / Application Software της Kantartzis 1971 ΕΕ και ο κ. Ιωάννης Λασκαράκης - Development IT Department της Panasoft SA.

   Το myDATA, δηλαδή my Digital Accounting and Tax Application. Είναι το όνομα    της νέας ηλεκτρονικής πλατφόρμας, με την οποία η ΑΑΔΕ εισάγει τα ηλεκτρονικά βιβλία στην καθημερινότητα των επιχειρήσεων.

Τα Ηλεκτρονικά Βιβλία ΑΑΔΕ αποτελούν ένα πολύ σημαντικό βήμα ψηφιακού μετασχηματισμού της Φορολογικής Διοίκησης και της σχέσης της με τις επιχειρήσεις. Στόχος μας είναι πρωτίστως να εξυπηρετήσουμε τις επιχειρήσεις, παρέχοντας μια πρωτοποριακή ψηφιακή πλατφόρμα για την εκπλήρωση των φορολογικών τους υποχρεώσεων, που θα οδηγήσει σε αυτοματοποίηση της συμπλήρωσης των φορολογικών δηλώσεων και θα τις απαλλάξει από υποχρεώσεις που έχουν σήμερα, όπως η υποβολή Καταστάσεων Πελατών – Προμηθευτών (ΜΥΦ).

Μαζί με τη μείωση του διοικητικού κόστους των επιχειρήσεων, τα ηλεκτρονικά βιβλία ΑΑΔΕ ενισχύουν τη διαφάνεια των συναλλαγών, προσφέροντας ένα ψηφιακό περιβάλλον συνεργασίας των επιχειρήσεων για την τιμολόγηση των αγαθών και των υπηρεσιών. Επίσης, εδραιώνουν την αξιοπιστία στη σχέση της Φορολογικής Διοίκησης με τις επιχειρήσεις και λειτουργούν ως μηχανισμός οικειοθελούς συμμόρφωσης και πρόληψης της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου, αλλά και διευκόλυνσης των συνεπών επιχειρήσεων στην επιστροφή των φόρων που δικαιούνται.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας Webex, ακολουθώντας τον σύνδεσμο (link):

https://e-meeting.webex.com/e-meeting/j.php?MTID=m906fb2b2c7e4e4d8aff153e12ec1efe7

Η είσοδος στην πλατφόρμα θα ξεκινήσει 15 λεπτά πριν την έναρξη της εκδήλωσης.

 

 

 

Περισσότερα


Διαδικτυακή ημερίδα για την ηλεκτρονική απάτη

 • May 07, 2021

Το Επιμελητήριο Μαγνησίας και η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπόρων Ν. Μαγνησίας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πραγματοποιούν διαδικτυακή ημερίδα με θέμα «Ηλεκτρονικό Έγκλημα-Ηλεκτρονική Απάτη» την Τετάρτη 12 Μαΐου στις 6 το απόγευμα.

Κεντρικός ομιλητής Αξιωματικός της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Η ενημερωτική τηλεδιάσκεψη διατίθενται δωρεάν και μπορείτε να την παρακολουθήσετε μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας WEEBEX ακολουθώντας τον παρακάτω Σύνδεσμο:

https://e-meeting.webex.com/e meeting/j.php?MTID=m13e70683521460c5af3a787e3de91409 .

Περισσότερα


«Πασχαλινά» δώρα ΕΚΑΒ στο Επιμελητήριο Μαγνησίας

 • Apr 29, 2021

Με ένα καλάθι πασχαλινά εδέσματα επισκέφθηκε το πρωί της Μ. Πέμπτης 29 Απριλίου αντιπροσωπεία της Διοίκησης του Συλλόγου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Ν. Μαγνησίας το Επιμελητήριο Μαγνησίας.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Παναγιώτης Δαρειώτης και ο αντιπρόεδρος Απόστολος Σαμαράς είχαν ολιγόωρη συνάντηση με τον Γεν. Γραμματέα του Επιμελητηρίου Βασίλη Ζαχείλα, τον Οικονομικό Επόπτη Νίκο Αγγελέτο και το μέλος της Δ.Ε. Θέκλα Καμμένου, όπου και τους ευχαρίστησαν για την προσφορά και στήριξη που παρείχαν όλο το δύσκολο γι’ αυτούς διάστημα της πανδημίας.

Υπενθυμίζεται ότι το Επιμελητήριο Μαγνησίας συνέδραμε για πρώτη φορά την δύναμη του ΕΚΑΒ Μαγνησίας τον Απρίλιο του 2020 όπου μετά από απόφαση της Δ.Ε. χορήγησε στα μέλη των πληρωμάτων του ΕΚΑΒ προστατευτικές μάσκες και φόρμες για τον covid-19.

Ακολούθησε πρωτοβουλία για την παροχή θερμομέτρων και άλλου εξοπλισμού που αιτήθηκε ο Σύλλογος στην προσπάθεια διαχείρισης της υγειονομικής κρίσης.

Όπως άλλωστε σημείωσε ο Πρόεδρος του Συλλόγου, κ. Δαρειώτης «το Επιμελητήριο Μαγνησίας ήταν αυτό που άνοιξε πρώτο τον κύκλο της αλληλεγγύης και ανταποκρίθηκε άμεσα στα αιτήματά μας όλο αυτό το χρονικό διάστημα, ώστε να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε και εμείς με την σειρά μας στις πολύ δύσκολες εργασιακές για εμάς συνθήκες. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι αμέσως μετά, το καλό παράδειγμα ακολούθησαν και άλλοι φορείς τους οποίους και ευχαριστούμε».

Από την πλευρά τους τα μέλη της Δ.Ε. υπογράμμισαν ότι το Επιμελητήριο Μαγνησίας, ως κοινωνός των θεμάτων που απασχολούν την τοπική κοινωνία, θα είναι πάντα αρωγός σε όποιο κάλεσμα του Συλλόγου.

Περισσότερα


Με Ν. Ιωνία Βόλου και Σκιάθο ολοκληρώθηκε ο κύκλος της δράσης για το Πάσχα από ΟΕΒΕΜ-Επιμελητήριο Μαγνησίας και ΕΣΒ

 • Apr 29, 2021

Με την αγορά της Ν. Ιωνίας Βόλου και της Σκιάθου ολοκληρώθηκε ο κύκλος της δράσης που ανέλαβαν από κοινού η ΟΕΒΕΜ, το Επιμελητήριο Μαγνησίας και ο ΕΣΒ για την προσφορά καλαθιών με πασχαλινά εδέσματα σε καταναλωτές και καταστηματάρχες, ως ελάχιστη ένδειξη ευχαριστίας για την στήριξη της τοπικής αγοράς.

Με το σύνθημα άλλωστε «Βγαίνουμε αγορά, ψωνίζουμε τοπικά» από κοινού οι φορείς προσπαθούν να συμβάλλουν στην ανάπτυξη της καλής ψυχολογίας που τόσο έχει ανάγκη η αγορά.

Η Πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ Δωροθέα Καναβιτσά, ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Νίκος Πλουμιστός, ο Γεν. Γραμματέας του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Βασίλης Ζαχείλας και το μέλος της Διοίκησης της Θεσσαλικής Ομοσπονδίας Εμπόρων Κωνσταντίνος Τσέλιος επισκέφθηκαν το απόγευμα της Μ. Πέμπτης την αγορά της Ν. Ιωνίας, στην λεωφόρο Ειρήνης, όπου και αντήλλαξαν  ευχές για καλό Πάσχα, τόσο με καταναλωτές, όσο και με καταστηματάρχες.

Προηγήθηκε το πρωί ανάλογη εκδήλωση στην Σκιάθο, παρουσία του κ. Δημητριάδη, Προέδρου της Ένωσης καταστηματαρχών, του κ. Αθανάσιου Ζλατούδη, μέλους του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Μαγνησίας και της Ελσας Ζεμπέκη, εκπροσώπου της ΟΕΒΕΜ και μέλους του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Μαγνησίας.

Περισσότερα


Επιμελητήριο, ΟΕΒΕΜ και ΕΣΒ μοίρασαν δώρα και ευχές για το Πάσχα, σε καταναλωτές και επαγγελματίες

 • Apr 27, 2021

Ευχές για καλό Πάσχα και γρήγορη έξοδο από την πανδημία αντήλλαξαν στον πεζόδρομο της Ερμού το πρωί της Μ. Τρίτης 27 Απριλίου εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, της ΟΕΒΕΜ και του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου με καταναλωτές, αλλά και καταστηματάρχες.

Σε μία προσπάθεια τόνωσης της ψυχολογίας, αλλά και προώθησης της τοπικής αγοράς στην πιο δύσκολη περίοδο της πανδημίας που εδώ και ενάμισι χρόνο έχει «γονατίσει» την τοπική οικονομία εκπρόσωποι των φορέων μοίρασαν καλάθι με πασχαλινά εδέσματα ως ελάχιστη ένδειξη ικανοποίησης προς το καταναλωτικό κοινό για την στήριξή του.

Η συγκεκριμένη δράση όπως τόνισε η Πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ κ. Δωροθέα Καναβιτσά αποτελεί μία πρωτοβουλία της ΟΕΒΕΜ που χρηματοδότησε το Επιμελητήριο Μαγνησίας και συμμετείχε και ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου. «Με αυτή μας την ενέργεια θέλουμε να στηρίξουμε τόσο τους καταναλωτές, όσο και τους επαγγελματίες σε αυτή την δύσκολη περίοδο και να υπενθυμίσουμε και με αυτό τον τρόπο ότι πρέπει να στηρίζουμε την τοπική μας αγορά».

Από την πλευρά της το μέλος της Δ.Ε. κ. Θέκλα Καμμένου σημείωσε ότι «με αυτή την δράση θέλουμε να εκφράσουμε ένα ελάχιστο ευχαριστώ στους καταναλωτές για την στήριξή τους και να φυσικά να εμψυχώσουμε τους επαγγελματίες που παλεύουν κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες».

Κάλεσμα για στήριξη της τοπικής αγοράς έκανε και ο Πρόεδρος του ΕΣΒ κ. Απόστολος Οντόπουλος, που αναφέρθηκε στον αγώνα που δίνουν οι επαγγελματίες της τοπικής αγοράς να σταθούν όρθιοι σε αυτή την δύσκολη περίοδο.

Στην δράση συμμετείχαν ακόμη ο κ. Βασίλης Ζαχείλας, Γενικός Γραμματέας του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, ο κ. Αριστείδης Σαββάκης, Β’ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας,  ο Β’ αντιπρόεδρος της ΟΕΒΕΜ κ. Γιάννης Φόβος, ο Γενικός Γραμματέας της ΟΕΒΕΜ κ. Θανάσης Μόσχος και η Αναπληρωτής Γεν. Γραμματέας της ΟΕΒΕΜ κ. Εύη Διανελλάκη.

Υπενθυμίζεται ότι ανάλογη πρωτοβουλία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο του Λαζάρου στην αγορά του Βελεστίνου, την Μεγάλη Δευτέρα στην αγορά του Αλμυρού και θα συνεχιστεί στην αγορά της Ν. Ιωνίας Βόλου, αλλά και των τριών νησιών των Β. Σποράδων, Σκιάθου, Σκοπέλου και Αλοννήσου.

 

 

 

Περισσότερα


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

Πώς σας φαίνεται η νέα μας ιστοσελίδα;

  Δεν μου αρέσει

  Μέτρια, τίποτα το ιδιαίτερο

  Πολύ καλή

LATEST TWEETS
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
 • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
  ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
  Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
 • info@cci-magnesia.gr
 • Τηλ.: + 30 2421094700
  Φαξ: +30 2421031211
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
 • Δευτέρα και Τετάρτη:
  07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
  Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
  07:00 – 15:00
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR