Νέα

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

 • Αρχική
 • Νέα
 • Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

Διαδικτυακή ημερίδα για την ηλεκτρονική απάτη

 • May 07, 2021

Το Επιμελητήριο Μαγνησίας και η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπόρων Ν. Μαγνησίας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πραγματοποιούν διαδικτυακή ημερίδα με θέμα «Ηλεκτρονικό Έγκλημα-Ηλεκτρονική Απάτη» την Τετάρτη 12 Μαΐου στις 6 το απόγευμα.

Κεντρικός ομιλητής Αξιωματικός της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Η ενημερωτική τηλεδιάσκεψη διατίθενται δωρεάν και μπορείτε να την παρακολουθήσετε μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας WEEBEX ακολουθώντας τον παρακάτω Σύνδεσμο:

https://e-meeting.webex.com/e meeting/j.php?MTID=m13e70683521460c5af3a787e3de91409 .

Περισσότερα


«Πασχαλινά» δώρα ΕΚΑΒ στο Επιμελητήριο Μαγνησίας

 • Apr 29, 2021

Με ένα καλάθι πασχαλινά εδέσματα επισκέφθηκε το πρωί της Μ. Πέμπτης 29 Απριλίου αντιπροσωπεία της Διοίκησης του Συλλόγου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Ν. Μαγνησίας το Επιμελητήριο Μαγνησίας.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Παναγιώτης Δαρειώτης και ο αντιπρόεδρος Απόστολος Σαμαράς είχαν ολιγόωρη συνάντηση με τον Γεν. Γραμματέα του Επιμελητηρίου Βασίλη Ζαχείλα, τον Οικονομικό Επόπτη Νίκο Αγγελέτο και το μέλος της Δ.Ε. Θέκλα Καμμένου, όπου και τους ευχαρίστησαν για την προσφορά και στήριξη που παρείχαν όλο το δύσκολο γι’ αυτούς διάστημα της πανδημίας.

Υπενθυμίζεται ότι το Επιμελητήριο Μαγνησίας συνέδραμε για πρώτη φορά την δύναμη του ΕΚΑΒ Μαγνησίας τον Απρίλιο του 2020 όπου μετά από απόφαση της Δ.Ε. χορήγησε στα μέλη των πληρωμάτων του ΕΚΑΒ προστατευτικές μάσκες και φόρμες για τον covid-19.

Ακολούθησε πρωτοβουλία για την παροχή θερμομέτρων και άλλου εξοπλισμού που αιτήθηκε ο Σύλλογος στην προσπάθεια διαχείρισης της υγειονομικής κρίσης.

Όπως άλλωστε σημείωσε ο Πρόεδρος του Συλλόγου, κ. Δαρειώτης «το Επιμελητήριο Μαγνησίας ήταν αυτό που άνοιξε πρώτο τον κύκλο της αλληλεγγύης και ανταποκρίθηκε άμεσα στα αιτήματά μας όλο αυτό το χρονικό διάστημα, ώστε να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε και εμείς με την σειρά μας στις πολύ δύσκολες εργασιακές για εμάς συνθήκες. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι αμέσως μετά, το καλό παράδειγμα ακολούθησαν και άλλοι φορείς τους οποίους και ευχαριστούμε».

Από την πλευρά τους τα μέλη της Δ.Ε. υπογράμμισαν ότι το Επιμελητήριο Μαγνησίας, ως κοινωνός των θεμάτων που απασχολούν την τοπική κοινωνία, θα είναι πάντα αρωγός σε όποιο κάλεσμα του Συλλόγου.

Περισσότερα


Με Ν. Ιωνία Βόλου και Σκιάθο ολοκληρώθηκε ο κύκλος της δράσης για το Πάσχα από ΟΕΒΕΜ-Επιμελητήριο Μαγνησίας και ΕΣΒ

 • Apr 29, 2021

Με την αγορά της Ν. Ιωνίας Βόλου και της Σκιάθου ολοκληρώθηκε ο κύκλος της δράσης που ανέλαβαν από κοινού η ΟΕΒΕΜ, το Επιμελητήριο Μαγνησίας και ο ΕΣΒ για την προσφορά καλαθιών με πασχαλινά εδέσματα σε καταναλωτές και καταστηματάρχες, ως ελάχιστη ένδειξη ευχαριστίας για την στήριξη της τοπικής αγοράς.

Με το σύνθημα άλλωστε «Βγαίνουμε αγορά, ψωνίζουμε τοπικά» από κοινού οι φορείς προσπαθούν να συμβάλλουν στην ανάπτυξη της καλής ψυχολογίας που τόσο έχει ανάγκη η αγορά.

Η Πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ Δωροθέα Καναβιτσά, ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Νίκος Πλουμιστός, ο Γεν. Γραμματέας του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Βασίλης Ζαχείλας και το μέλος της Διοίκησης της Θεσσαλικής Ομοσπονδίας Εμπόρων Κωνσταντίνος Τσέλιος επισκέφθηκαν το απόγευμα της Μ. Πέμπτης την αγορά της Ν. Ιωνίας, στην λεωφόρο Ειρήνης, όπου και αντήλλαξαν  ευχές για καλό Πάσχα, τόσο με καταναλωτές, όσο και με καταστηματάρχες.

Προηγήθηκε το πρωί ανάλογη εκδήλωση στην Σκιάθο, παρουσία του κ. Δημητριάδη, Προέδρου της Ένωσης καταστηματαρχών, του κ. Αθανάσιου Ζλατούδη, μέλους του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Μαγνησίας και της Ελσας Ζεμπέκη, εκπροσώπου της ΟΕΒΕΜ και μέλους του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Μαγνησίας.

Περισσότερα


Επιμελητήριο, ΟΕΒΕΜ και ΕΣΒ μοίρασαν δώρα και ευχές για το Πάσχα, σε καταναλωτές και επαγγελματίες

 • Apr 27, 2021

Ευχές για καλό Πάσχα και γρήγορη έξοδο από την πανδημία αντήλλαξαν στον πεζόδρομο της Ερμού το πρωί της Μ. Τρίτης 27 Απριλίου εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, της ΟΕΒΕΜ και του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου με καταναλωτές, αλλά και καταστηματάρχες.

Σε μία προσπάθεια τόνωσης της ψυχολογίας, αλλά και προώθησης της τοπικής αγοράς στην πιο δύσκολη περίοδο της πανδημίας που εδώ και ενάμισι χρόνο έχει «γονατίσει» την τοπική οικονομία εκπρόσωποι των φορέων μοίρασαν καλάθι με πασχαλινά εδέσματα ως ελάχιστη ένδειξη ικανοποίησης προς το καταναλωτικό κοινό για την στήριξή του.

Η συγκεκριμένη δράση όπως τόνισε η Πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ κ. Δωροθέα Καναβιτσά αποτελεί μία πρωτοβουλία της ΟΕΒΕΜ που χρηματοδότησε το Επιμελητήριο Μαγνησίας και συμμετείχε και ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου. «Με αυτή μας την ενέργεια θέλουμε να στηρίξουμε τόσο τους καταναλωτές, όσο και τους επαγγελματίες σε αυτή την δύσκολη περίοδο και να υπενθυμίσουμε και με αυτό τον τρόπο ότι πρέπει να στηρίζουμε την τοπική μας αγορά».

Από την πλευρά της το μέλος της Δ.Ε. κ. Θέκλα Καμμένου σημείωσε ότι «με αυτή την δράση θέλουμε να εκφράσουμε ένα ελάχιστο ευχαριστώ στους καταναλωτές για την στήριξή τους και να φυσικά να εμψυχώσουμε τους επαγγελματίες που παλεύουν κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες».

Κάλεσμα για στήριξη της τοπικής αγοράς έκανε και ο Πρόεδρος του ΕΣΒ κ. Απόστολος Οντόπουλος, που αναφέρθηκε στον αγώνα που δίνουν οι επαγγελματίες της τοπικής αγοράς να σταθούν όρθιοι σε αυτή την δύσκολη περίοδο.

Στην δράση συμμετείχαν ακόμη ο κ. Βασίλης Ζαχείλας, Γενικός Γραμματέας του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, ο κ. Αριστείδης Σαββάκης, Β’ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας,  ο Β’ αντιπρόεδρος της ΟΕΒΕΜ κ. Γιάννης Φόβος, ο Γενικός Γραμματέας της ΟΕΒΕΜ κ. Θανάσης Μόσχος και η Αναπληρωτής Γεν. Γραμματέας της ΟΕΒΕΜ κ. Εύη Διανελλάκη.

Υπενθυμίζεται ότι ανάλογη πρωτοβουλία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο του Λαζάρου στην αγορά του Βελεστίνου, την Μεγάλη Δευτέρα στην αγορά του Αλμυρού και θα συνεχιστεί στην αγορά της Ν. Ιωνίας Βόλου, αλλά και των τριών νησιών των Β. Σποράδων, Σκιάθου, Σκοπέλου και Αλοννήσου.

 

 

 

Περισσότερα


«Ψηφιακά» η έκθεση FOOD EXPO DIGITAL 2021

 • Apr 23, 2021

Παρά τις αρχικές ανακοινώσεις, λόγω των αρνητικών συνθηκών που δημιουργεί η πανδημία, η διοργανώτρια εταιρεία FORUM AE αποφάσισε τη λειτουργία της έκθεσης μόνο μέσω ψηφιακής πλατφόρμας κατά το χρονικό διάστημα 14 – 18 Ιουνίου 2021, εγκαινιάζοντας τη νέα εποχή και δίνοντας το έναυσμα για την επανεκκίνηση της οικονομίας και την ομαλοποίηση της αγοράς των τροφίμων και ποτών.

Η FOOD EXPO DIGITAL αποτελεί μοναδική ευκαιρία για κάθε επιχείρηση να επικοινωνήσει, να παρουσιάσει και να αναδείξει την ποιότητα των προϊόντων της και να πραγματοποιήσει επικερδείς συνεργασίες με χιλιάδες σημαντικούς Διεθνείς και Έλληνες αγοραστές, μέσω μιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας με χαμηλό κόστος και υψηλές αποδόσεις.

Το Επιμελητήριο Μαγνησίας, αποφάσισε να επιδοτήσει με ποσοστό 50% επί του κόστους, τη συμμετοχή μέχρι 10 επιχειρήσεων-μελών του. Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

Απαραίτητη προϋπόθεση οι ενδιαφερόμενοι να είναι ταμειακά ενήμεροι προς το Επιμελητήριο, έχοντας εξοφλήσει τη συνδρομή τους. Λεπτομέρειες σχετικά με την « DIGITAL FOOD EXPO 2021» μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.foodexpo.gr και στο site του Επιμελητηρίου Μαγνησίας www.cci-magnesia.gr, όπου βρίσκεται και η Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να την αποστείλουν συμπληρωμένη μέχρι την Παρασκευή 23 Απριλίου 2021 στο email: info@cci-magnesia.gr.

 

 

 

Περισσότερα


Κλήρωση 60 δωροεπιταγών για το Πάσχα από τον Εμπορικό Σύλλογο Βόλου και το Επιμελητήριο Μαγνησίας

 • Apr 20, 2021

Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Μαγνησίας συνδιοργανώνει «Κλήρωση Δωροεπιταγών» για την εορταστική περίοδο του Πάσχα, με σκοπό τη στήριξη των τοπικών καταστημάτων και την ανταποδοτικότητα προς τους φίλους καταναλωτές, που στις δύσκολες ημέρες της πανδημίας δεν έχουν σταματήσει να στηρίζουν τη βολιώτικη αγορά. Οι τοπικές επιχειρήσεις θα μοιράσουν μέσω κλήρωσης 60 δωροεπιταγές αξίας 30€.

Μέχρι την 1η Μαϊου σε όποιο από τα καταστήματα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου με το σήμα «Εσύ μπήκες στην κλήρωση;» κάνει τις αγορές του, κρατώντας την απόδειξη του καταστήματος μπορεί με μικρά βήματα να μπει στην κλήρωση για δωροεπιταγή 30€.

Με την απόδειξη των αγορών

1ο βήμα : Επισκέπτεσαι την ιστοσελίδα του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου www.esv.gr

2o βήμα: Πατάς πάνω στο κόκκινο σήμα «Εσύ μπήκες στην κλήρωση;»

3ο βήμα: Καταχωρείς τα στοιχεία σου και μπαίνεις στην κλήρωση.

Α. ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ

Β. ΑΡΙΘΜΟ ΑΠΟΔΕΙΞΗΣ

Γ. ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ

Δ. ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

 

 

Η κλήρωση θα γίνει Τρίτη 11 Μαΐου 2021 και οι  νικητές θα ενημερωθούν τηλεφωνικώς, γι’  αυτό είναι απαραίτητο να δηλωθεί το τηλέφωνο επικοινωνίας.

 

Όσο πιο πολύ ψωνίζεις τόσο πιο πολύ κερδίζεις συμμετοχές.

Ψωνίζοντας από τα καταστήματα της λίστας μπορείς να δηλώνεις κάθε φορά συμμετοχή βάζοντας τον αριθμό απόδειξης και την ημερομηνία αγοράς από 19/04/2021 έως 01/05/2021

Οι 60 νικητές των δωροεπιταγών οφείλουν να προσκομίσουν στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου την απόδειξη συμμετοχής τους για να παραλάβουν τη δωροεπιταγή.

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Για την παραλαβή είναι απαραίτητο να μην πετάξεις τις αποδείξεις των αγορών σου έως την ημέρα παραλαβής της δωροεπιταγής. Οι νικητές μπορούν να εξαργυρώσουν εφάπαξ τη δωροεπιταγή μόνο στα συμμετέχοντα καταστήματα με χρονικό περιθώριο εξαργύρωσης ενός (1) μήνα.

Για να μην ψάχνεις κοίτα εδώ για να βρεις ό,τι θες να αγοράσεις και να κερδίσεις :

Αθλητικά Είδη :

 Cougar -  Δημητριάδος 225

Ενδύματα

Benetton- Sisley Ερμού 68 & Ροζού

Block by Oggi – Ερμού 202-205

Oggi – Δημητριάδος 201-205

Αφοι Μαγαλιού – Π. μελά 47

Ανδρικά Ενδύματα:

Αρσενίου-  Κουμουνδούρου 39

Γκιλομανάκης - Κ. Καρτάλη 96Α

Diagonal - Γκλαβάνη 68

Cotton – Ερμού 125

Γυναικεία Ενδύματα :

Allo – Ερμού 130

Αβδελάς _ Ερμού 171

Δεδούσης – Αντωνοπούλου 50

dp Diana Pan – Δημητριάδος 193

Deesse – Αντωνοπούλου 67

Dress Code Boutique – Δημητριάδος 96

Azzuro- Σπ. Σπυρίδη 66Α

Moss – Σωκράτους 29Α

Wardrobe – Αγ. Νικολάου 28

Diverse- Τοπάλη 42-44

Queen Boutique – Σπ. Σπυρίδη 64

Chic Point – Κουμουνδούρου 21β

EMYLOU – Ερμού 156

FMS – Αντωνοπούλου 15

Elisavet Samara Boutique – Αντωνοπούλου 62Α

Τσέλιος – Κ. Καρτάλη 81

 

Παιδικά ενδύματα:

Oggi kids – Δημητριάδος 150 & Αγ. Νικολάου

Μαγαλιού – Αντωνοπούλου 45

Baby Home – Λώρη 15

Storage kids – Γκλαβάνη 29

Παιδικά Ρούλα Οικονόμου – 28ης Οκτωβρίου 155

 

Άνθη – Φυτά:

Floral Ζάντζος – Αν. Γαζή 141

 

Αξεσουάρ/ Τσάντες/ Καπέλα:

Just…Accessories – Αντωνοπούλου 50Α

Just Accessories – Σπ. Σπυρίδη 64β

Caricia exclusive Boutique – Ερμού 116

Μορφές – Κουμουνδούρου 21

Χάντρες – Αντωνοπούλου 51

Τσάντες Korina – Π.Μελά 37

Thiros – Ερμού 226

 

Είδη Δώρων / Είδη Σπιτιού

Αλέγρο – Γκλαβάνη 64

Τέχνης Οίκος Νεμπής 1950 – Δημητριάδος 129

Μοντέρνο Σπίτι – Ιωλκού 7

Αβαριτσιώτης – Κουταρέλια 47

 

Είδη Κομμωτηρίου / Καλλυντικά

Καλλυντικά Οντόπουλος – Κ.Καρτάλη 73

Pantazis Hair Shop – K Καρτάλη 117

Nature 4U – Κουμουνδούρου 12

Φρού Φρού – Αντωνοπούλου 46

Miss Daisy Beauty & Home – Σπ. Σπυρίδη 53

 

 

Εσώρουχα

Bella da – Ερμού 88

Εσώρουχα Βάσω – Αντωνοπούλου 39

Εσώρουχα Σάκης– Ερμού 192

Εσώρουχα Ελένη – Σωκράτους 21

Αφή - Σωκράτους 32

 

Παντοπωλείο:

Quickin Market – Ρ. Φεραίου 67

 

Λευκά Είδη/ Υφάσματα:

House – Αντωνοπούλου 57

Σαμπετάι – Σκενδεράνη 33

Φιλοσώφ – Ερμού 134

Ευτυχίδης – Αντωνοπούλου 34

Χαλιά Βελέντζας – Κωνσταντά 147

Υποδήματα:

Dali Boutique – Αντωνοπούλου 44

Figaro – Δημητριάδος 155-157

Χάρχαρης – Ερμού 149 – Αντωνοπούλου

Φιόνα – Σωκράτους 29

Λαρυγγάκης – Ερμού 95 & Κοραή

So Shoe – Γκλαβάνη 40

 

Χρυσοχοείο :

Νιζάμης – Αντωνοπούλου 61

Χρυσό & Ασήμι – Ερμού 170

Μαρκόπουλος – Αγ. Νικολάου 15γ

Arodou Jewelry – Tοπάλη 40β

 

Κηροπωλείο :

Γεωργακοπούλου Αικ. – Ερμού 117

Κινητή Τηλεφωνία:

Γάτος Κρίτων – Ερμού 2

Askshop – Δημητριάδος 229

Σφραγίδες – Εκτυπώσεις:

Σφραγίδες Αγιώτης – Κοραή & Πλάτωνος

 

 

Περισσότερα


Στο “βαθύ κόκκινο” από αύριο ο Δήμος Βόλου

 • Apr 16, 2021

Στο “βαθύ κόκκινο” μπαίνει ο Δήμος Βόλου από αύριο το πρωί λόγω της επιδημιολογική εικόνας των τελευταίων ημερών. Όπως ανακοινώθηκε από τον  υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας  Νίκο Χαρδαλιά ο Δήμος Βόλου εντάσσεται στις περιοχές του πολύ αυξημένου κινδύνου καθώς τα ενεργά κρούσματα αυξήθηκαν από 215 στις 5 Απριλίου σε 338, καταγράφοντας αύξηση 57,21%.
Σύμφωνα με την ΚΥΑ Δ1α/Γ.Π.οικ. 22865/12.04.2021 που είναι σε ισχύ, δεν αλλάζει κάτι ως προς τη λειτουργία των καταστημάτων λιανικού εμπορίου. Αυτά συνεχίζουν να λειτουργούν με τη διαδικασία του Click Inside και Click Away.

Σημειώνεται ότι η ισχύ της ΚΥΑ είναι μέχρι τις 19 Μαΐου και ενδέχεται από τη Δευτέρα να εκδοθεί νέα.

 

Περισσότερα


Αίτημα για παράταση υλοποίησης ενταγμένων έργων ΕΠΑνΕΚ από το Επιμελητήριο Μαγνησίας

 • Apr 13, 2021

Αίτημα για παράταση υλοποίησης ενταγμένων έργων ΕΠΑνΕΚ κατέθεσε με επιστολή του προς τον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Ιωάννη Τσακίρη ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης.

Όπως σημειώνεται στην επιστολή «Με μεγάλη ικανοποίηση πληροφορηθήκαμε, μέσω του Δελτίου Τύπου στις 23/2/2021, για την απόφαση παράτασης κατά 6 μήνες των καταληκτικών ημερομηνιών υλοποίησης ενταγμένων έργων στις 3 Δράσεις ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας, που χρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ), λόγω των δυσμενών συνθηκών που προκαλεί η κρίση της πανδημίας στην οικονομία. Η παράταση αφορά τις δράσεις «Νεοφυής Επιχειρηματικότητα», «Ενίσχυση της Αυτοαπασχόλησης Πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης», και «Ενίσχυση της Αυτοαπασχόλησης Πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Β’ Κύκλος)».

Ειδικότερα, στη δράση «Νεοφυής Επιχειρηματικότητα», σύμφωνα με την τροποποίηση της πρόσκλησης, η υλοποίηση των επιχειρηματικών σχεδίων ξεκινά από την ημερομηνία έκδοσης της απόφασης ένταξής τους και μπορεί να διαρκέσει έως τριάντα έξι (36) μήνες και εκατόν τριάντα δύο (132) ημέρες.

Κατ’ εξαίρεση:

 • Για όσα επιχειρηματικά σχέδια εντάχθηκαν από 08-09-2017 έως και 13-02-2018, η περίοδος υλοποίησής τους ορίζεται στους τριάντα (30) μήνες και εκατόν τριάντα δύο (132) ημέρες από την ημερομηνία έκδοσης της Απόφασης Ένταξής τους, καθώς είχε παρέλθει η ισχύουσα καταληκτική ημερομηνία υλοποίησής τους, κατά τη δημοσίευση του από 23-02-2021 Δελτίου Τύπου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για παράταση υλοποίησης κατά έξι (6) μήνες των Δράσεων ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου

Από τα παραπάνω προκύπτει ότι, δυστυχώς, στην παράταση δεν εμπίπτουν οι επιχειρήσεις για τις οποίες είχε λήξει η καταληκτική ημερομηνία υλοποίησης στο τέλος Δεκεμβρίου 2020, και οι οποίες σύμφωνα με την πρόσκληση δεν θα μπορέσουν να κάνουν χρήση του εξαμήνου ώστε να αποφύγουν την απένταξη.

Αξιότιμε κ. Υφυπουργέ,

Καθότι και οι εξαιρούμενες επιχειρήσεις καλούνταν να υλοποιήσουν ένα έργο, στην περίοδο της πανδημίας, αλλά και γιατί κρίνουμε ιδιαίτερα άδικο το να υπάρχουν στο ίδιο πρόγραμμα έργα δύο διαφορετικών ταχυτήτων (αυτά που έπρεπε να υλοποιηθούν σε 30 μήνες και 132 ημέρες και σε αυτά που έπρεπε να υλοποιηθούν σε 36 μήνες και 132 ημέρες), παρακαλούμε όπως, άμεσα και οπωσδήποτε πριν την έκδοση απόφασης ανάκλησης των έργων, μεριμνήσετε για την τροποποίηση της πρόσκλησης, ώστε να μπορέσουν όλες οι επιχειρήσεις να ευεργετηθούν από την διάταξη και να ολοκληρώσουν τα έργα τους επιτυχώς.

Στις δύσκολες αυτές στιγμές της επανεκκίνησης της επιχειρηματικότητας, δεν θα πρέπει να χαθούν κοινοτικά κονδύλια που σίγουρα μπορούν να τονώσουν την αγορά και να διασφαλίσουν σημαντικές θέσεις απασχόλησης».

 

Περισσότερα


Προτάσεις βελτίωσης του προγράμματος επιδότησης παγίων δαπανών από το Επιμελητήριο Μαγνησίας σε Σταϊκούρα-Γεωργιάδη

 • Apr 09, 2021

Την χρηματοδότηση όσο το δυνατό περισσότερων επιχειρήσεων, αλλά και να μην υπάρχει αθέμιτος αποκλεισμός αυτών ζητά με επιστολή του προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης & Επενδύσεων, το Επιμελητήριο Μαγνησίας αναφορικά στο πρόγραμμα επιδότησης επί των παγίων δαπανών.

Πιο συγκεκριμένα στις προτάσεις που κατέθεσε η Δ.Ε. του Επιμελητηρίου με την επιστολή της συγκαταλέγονται η αύξηση του προϋπολογισμού του προγράμματος ώστε να συμπεριληφθούν όσο το δυνατόν περισσότερες επιχειρήσεις σε αυτό, η δυνατότητα συμμετοχής όλων των επιχειρήσεων ανεξαρτήτως αν απασχολούν εργαζόμενο ή όχι, αλλά και η αφαίρεση τυχόν ενισχύσεων σε ποσοστό 50% και όχι πλήρως.

Παράλληλα, τονίζεται ότι το πρόγραμμα επιδότησης παγίων δαπανών κινείται σαφώς προς τη σωστή κατεύθυνση και θα αποτελέσει ένα σημαντικό εργαλείο στην ανακούφιση των επιχειρήσεων που πλήγηκαν από την πανδημία του COVID-19 ωστόσο θα πρέπει να ληφθούν υπόψιν οι προτάσεις τροποποιήσεων από την πλευρά του Επιμελητηρίου, ώστε να καταστεί εφικτή η χρηματοδότηση όσο το δυνατό περισσότερων επιχειρήσεων και να μην υπάρχει αθέμιτος αποκλεισμός αυτών.  

«Για το συγκεκριμένο πρόγραμμα, ως ο άμεσος και κύριος φορέας εκπροσώπησης των επιχειρήσεων, θα θέλαμε να σας συστήσουμε την προσοχή σε ορισμένα σημεία του, τα οποία θεωρούμε ότι χρήζουν βελτίωσης προκειμένου να επωφεληθούν ακόμα περισσότερες επιχειρήσεις ιδίως οι ατομικές μικρές και όχι μόνο οι μεγάλες ή λίγες στον αριθμό επιχειρήσεις.

Πιο συγκεκριμένα οι προτάσεις της Δ.Ε. του Επιμελητηρίου Μαγνησίας είναι οι κάτωθι :

Θεωρούμε βασικό στοιχείο για την επιτυχία του εν λόγω προγράμματος να αυξηθεί σημαντικά ο αρχικός προϋπολογισμός ο οποίος κυμαίνεται μόλις στα 500 εκ. ευρώ διότι το ποσό αυτό εν τοις πράγμασι δε θα καταφέρει να καλύψει όλες τις πληγείσες επιχειρήσεις, με συνέπεια πολλές εξ αυτών να μην συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα.

Ένα ακόμα καίριο σημείο που χρήζει βελτίωσης οπωσδήποτε είναι ο όρος ότι για την ένταξη στο πρόγραμμα απαραίτητη προϋπόθεση είναι η επιχείρηση να απασχολεί έστω εργαζόμενο (τουλάχιστον έναν εργαζόμενο με εξαρτημένη σχέση εργασίας πλήρους απασχόλησης). Δεδομένου ότι ο σκοπός του νέου καθεστώτος είναι η επιδότηση επιχειρήσεων με εργαζομένους μέσω πιστωτικού που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αποπληρωμή μελλοντικών φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων. Αυτό σημαίνει ότι αυτόματα αποκλείονται από το πρόγραμμα όλες οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες που δεν απασχολούν εργαζόμενους, δημιουργώντας αφενός ανισορροπία στην αγορά, αφετέρου δυσμενή και μη νόμιμο διαχωρισμό επιχειρήσεων και επαγγελματιών. Σημειώνουμε δε, ότι οι επιχειρήσεις αυτές είναι που έχουν λάβει τη λιγότερη ενίσχυση και υποστήριξη από τις υπόλοιπες. Επομένως στο πρόγραμμα αυτό πρέπει να δύναται να μετέχουν όλες οι πληττόμενες επιχειρήσεις και επαγγελματίες ανεξαρτήτως αν απασχολούν εργαζόμενο ή όχι.

Περαιτέρω, ένας ακόμα δυσμενής για τις επιχειρήσεις όρος είναι ότι εφόσον μια επιχείρηση πληροί όλες τις προϋποθέσεις ένταξης της στο πρόγραμμα, από αυτό θα αφαιρούνται και όλες οι ενισχύσεις που έλαβε εντός του έτους 2020, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης των συνεπειών της πανδημίας. Δίνοντας ένα παράδειγμα, μια μικρή πληττόμενη επιχείρηση ή ένας επαγγελματίας που ενδεχομένως εντάχθηκε και στους 4 κύκλους επιστρεπτέας προκαταβολής που αφορούσαν το έτος 2020 και έλαβε π.χ. 8.000€, αυτό το χρηματικό ποσό θα αφαιρεθεί από την ενίσχυση που τυχόν θα λάβει από το εν λόγω πρόγραμμα. Ωστόσο παραγνωρίζεται το γεγονός ότι το 50% και πλέον αυτών των ενισχύσεων είναι επιστρεπτέο [και εντόκως], άρα στην πράξη η ενίσχυση που έλαβε μια επιχείρηση είναι της τάξεως του 50%, επομένως πρέπει να αφαιρεθούν τυχόν ενισχύσεις σε ποσοστό 50% και όχι πλήρως. Σημειώνουμε δε, ότι το ποσό αυτό δεν χρησιμοποιήθηκε αποκλειστικά για την κάλυψη των πάγιων δαπανών της επιχείρησης, αλλά και για την επιβίωση του επιχειρηματία – επαγγελματία και της οικογένειάς του καθώς πολλές επιχειρήσεις δεν είχαν απολύτως κανένα έσοδο.

Το πρόγραμμα επιδότησης παγίων δαπανών κινείται σαφώς προς τη σωστή κατεύθυνση και θα αποτελέσει ένα σημαντικό εργαλείο στην ανακούφιση των επιχειρήσεων που πλήγηκαν από την πανδημία του COVID-19 ωστόσο θα πρέπει να λάβουν χώρα οι ανωτέρω προτεινόμενες τροποποιήσεις των όρων προκειμένου να καταστεί εφικτή η χρηματοδότηση όσο το δυνατό περισσότερων επιχειρήσεων και να μην υπάρχει αθέμιτος αποκλεισμός αυτών».  

Περισσότερα


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση για το «Φαινόμενο των Ψηφιακών Νομάδων»

 • Apr 09, 2021

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την  Πέμπτη 8 Απριλίου 2021 διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση αναφορικά στους ψηφιακούς νομάδες και τη σχέση τους με την ταξιδιωτική βιομηχανία από το Επιμελητήριο Μαγνησίας σε συνεργασία με το Digital Nomads Observatory (Παρατηρητήριο Ψηφιακών Νομάδων).

Το Digital Nomads Observatory είναι ένας μη κερδοσκοπικός ερευνητικός και συμβουλευτικός οργανισμός, στόχο του έχει τη μελέτη του ψηφιακού νομαδισμού (digital nomads), των μετακινήσεων ανθρώπων ως τρόπος ζωής (lifestyle mobilities) καθώς και την προώθηση προορισμών και επιχειρήσεων μέσω υιοθέτησης ανάλογων πολιτικών στο συγκεκριμένο κοινό.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία μιας ολοκληρωμένης ενημέρωσης από τους κεντρικούς ομιλητές της εκδήλωσης, κ. Ραφαήλ Κουδούνη Προέδρου του Παρατηρητηρίου Ψηφιακών Νομάδων και κ. Μάνο Τεχνίτη επικεφαλής έρευνας του φορέα για το:

 • Ποιοι είναι οι ψηφιακοί νομάδες και γιατί μας ενδιαφέρουν.
 • Ποιες είναι οι ανάγκες και συνήθειες των νομάδων.
 • Πώς επιλέγουν έναν προορισμό.
 • Προσαρμογή των επιχειρήσεων στους ψηφιακούς νομάδες.
 • Κοινωνικο-οικονομικό πλαίσιο ανάδυσης του ψηφιακού νομαδισμού.

 

Στην τοποθέτησή του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης υπογράμμισε: «Αναγνωρίζοντας ότι η περιοχή μας πληροί τις περισσότερες των προϋποθέσεων για την επιλογή της από τους ψηφιακούς νομάδες σε παγκόσμιο επίπεδο, ως τον επόμενο τόπο βραχυχρόνιας (μερικών μηνών) παραμονής τους, καθώς και το συνδεόμενο οικονομικό αποτύπωμα για την ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας και των Βορείων Σποράδων,  που δύναται να υπάρξει από την τοποθέτησή μας στην παγκόσμια αγορά ως περιοχή φιλική προς τους ψηφιακούς νομάδες, ακολουθούμε τις κατευθύνσεις του Υπουργείου Τουρισμού αναφορικά με τους ψηφιακούς νομάδες και προχωρούμε στην εφαρμογή τους στην Μαγνησία και στις Βόρειες Σποράδες πάντα σε συνεργασία με όλους τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και τοπικής αγοράς».

Tέλος, ευχαρίστησε τον κ. Αθανάσιο Ζλατούδη, μέλος των ΔΣ του Επιμελητηρίου Μαγνησίας και του ΕΟΕΑΝ, μέλος της δεξαμενής σκέψης του Παρατηρητηρίου Ψηφιακών Νομάδων, καθώς και Εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου Βορείων Σποράδων, για την οργάνωση και τον συντονισμό της εκδήλωσης.

Μετά την ολοκλήρωση της  εκδήλωσης, ο κ. Ζλατούδης ανέφερε ότι:

«Οι περιοχές με εμπειρία χρόνων στην παροχή υπηρεσιών φιλοξενίας, όπως οι Βόρειες Σποράδες και η Μαγνησία, έχουν την δυνατότητα μέσω της προσέλκυσης των ψηφιακών νομάδων, να ενισχύσουν συμπληρωματικά το οικονομικό αποτύπωμα που τους αποφέρει το υπάρχον μοντέλο τουριστικής ανάπτυξης. 

Εφόσον οι διαφορετικές ομάδες των τοπικών ενδιαφερομένων φορέων (δημόσιων αρχών, οργανώσεων πολιτών, επιχειρηματικών ενώσεων, εκπαιδευτικών ιδρυμάτων) ενημερωθούν για το φαινόμενο των ψηφιακών νομάδων, αντικείμενο της αποψινής εκδήλωσης και συμφωνήσουν ότι επιθυμούν να καταστήσουν την περιοχή μας ένα φιλικό προς τους ψηφιακούς νομάδες προορισμό, επόμενο βήμα αποτελεί η κατάρτιση ολοκληρωμένης πρότασης για την προσέλκυση αυτών, μέσω συμμετοχικού σχεδιασμού όλων των φορέων, με πρωτεργάτες τους ανθρώπους της αγοράς».

 

 

 

 

Περισσότερα


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

Πώς σας φαίνεται η νέα μας ιστοσελίδα;

  Δεν μου αρέσει

  Μέτρια, τίποτα το ιδιαίτερο

  Πολύ καλή

LATEST TWEETS
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
 • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
  ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
  Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
 • info@cci-magnesia.gr
 • Τηλ.: + 30 2421094700
  Φαξ: +30 2421031211
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
 • Δευτέρα και Τετάρτη:
  07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
  Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
  07:00 – 15:00
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR