Νέα

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

 • Αρχική
 • Νέα
 • Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

Συμμετοχή για την Διεθνή Έκθεση "OLIOCAPITALE 2019"

 • Feb 05, 2019

Το Επιμελητήριο Μαγνησίας στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του που στόχο έχουν την στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων και την προβολή – προώθηση των προϊόντων τους, αποφάσισε τη συμμετοχή στη Διεθνή Έκθεση «OLIOCAPITALE 2019» που διοργανώνεται στον εκθεσιακό χώρο Stazione Marittima, στην Τεργέστη της Ιταλίας από 15 έως και 18 Μαρτίου 2019.

Η συγκεκριμένη έκθεση είναι η μεγαλύτερη και πιο σημαντική του είδους της, αφιερωμένη εξ’ ολοκλήρου στο κορυφαίας ποιότητας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.

Εκτός της παρουσίασης λαδιού, ελιάς και γενικά προϊόντων ελιάς, περιλαμβάνει διαγωνισμό λαδιού και συναντήσεις b2b μεταξύ των ενδιαφερομένων. Επιπλέον, στους συμμετέχοντες δίνεται η ευκαιρία απευθείας πώλησης καθώς επίσης και γευσιγνωσίας και παρακολούθησης τεχνικών σεμιναρίων και διαλέξεων.

Το Επιμελητήριο θα καλύψει το κόστος ενοικίασης ενιαίου εκθεσιακού περιπτέρου, εντός του οποίου θα παραχωρηθεί χώρος στην κάθε συμμετέχουσα επιχείρηση προκειμένου να εκθέσει τα προϊόντα της.

Συνημμένα θα βρείτε Φόρμα εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για Συμμετοχή στην Έκθεση, την οποία -εφόσον ενδιαφέρεστε να συμμετάσχετε- θα πρέπει να την αποστείλετε στο Επιμελητήριο Μαγνησίας συμπληρωμένη μέχρι την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019.

Λεπτομέρειες σχετικά με την «OLIOCAPITALE» μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.oliocapitale.it .

 

 

Περισσότερα


Ημερίδα για τις Τράπεζες και την επιχειρηματικότητα

 • Jan 30, 2019

Το Επιμελητήριο Μαγνησίας διοργανώνει ενημερωτική Ημερίδα με θέμα:

 

«ΤΡΑΠΕΖΕΣ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ»


Την Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 18.00 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου «Ιωάννης Αμοιρόγλου» με κεντρικό ομιλητή τον κ. Ευστάθιο Λιακόπουλο ιδρυτή της εταιρείας συμβούλων BSS, διοργανώνεται ημερίδα για την στήριξη των επιχειρήσεων της περιοχής μας.

Θα πραγματοποιηθούν παρουσιάσεις από στελέχη της επιχείρησης με τα παρακάτω θέματα :

 • Αναδιαθρώσεις δανείων και συμβουλευτική επιχειρήσεων
 • Εξωδικαστικός συμβιβασμός και ρυθμίσεις οφειλών έως 120 δόσεις 
 • Προγράμματα επιδοτήσεων (ΕΣΠΑ)
 • Ευρωπαϊκός κανονισμός προστασίας προσωπικών δεδομένων - GDPR / DPO   
 • Πιστοποιήσεις / Συστήματα ποιότητας (ISO)

 

Μετά το πέρας της ημερίδας θα υπάρξει χρόνος για ερωτήσεις, ενώ οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την δυνατότητα να κλείσουν συνάντηση για την επόμενη ημέρα (Τρίτη 12 Φεβρουαρίου),  για ''προσωπική συμβουλευτική'' από τον κ. Ευστάθιο Λιακόπουλο και στελέχη της εταιρείας, εντελώς δωρεάν.

 

Πρόγραμμα Ημερίδας

 

18:00-18:30 Προσέλευση

18:30-18:50 Χαιρετισμός Προέδρου του Επιμελητηρίου Μαγνησίας

18:50-19:20 Αναδιαθρώσεις δανείων/Εξωδικαστικός συμβιβασμός

19:20-19:40 Παρουσίαση των προγραμμάτων επιδοτήσεων (ΕΣΠΑ)

19:40-19:50 Πιστοποιήσεις/Συστήματα διαχείρισης ποιότητας (ISO:9001)

19:50-20:00 Παρουσίαση του Κανονισμού προστασίας προσωπικών δεδομένων (GDPR)

20:00-20:30 Ερωτήσεις-Συζήτηση

 

  

 

 

 

 

 

Περισσότερα


Έκθεση κρασιού στη Μεγάλη Βρετανία «LONDON WINE FAIR»

 • Jan 29, 2019

Το Επιμελητήριο Μαγνησίας αποφάσισε να συμμετάσχει στη μοναδική επαγγελματική έκθεση κρασιού στη Μεγάλη Βρετανία «LONDON WINE FAIR» που διοργανώνεται στο Λονδίνο από 22 έως και 25 Μαΐου 2019.

Περισσότερα


Ενημέρωση για τεχνικά επαγγέλματα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

 • Jan 29, 2019

Ενημέρωση αναφορικά στην απασχόληση σε εργασίες Τεχνικών Επαγγελμάτων παρέχει με εγκύκλιό της η Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Η ενημέρωση παρέχεται μετά το ενδιαφέρον πολιτών που καταγρέφεται αναφορικά στην χορήγηση αδειών τεχνικών επαγγελμάτων.

Ακολουθεί το σχετικό κείμενο.

Περισσότερα


Ημερίδα για τις ελληνογερμανικές οικονομικές σχέσεις στο Επιμελητήριο Μαγνησίας

 • Jan 23, 2019

Το Γενικό Προξενείο της Γερμανίας με τον Επίτιμο Πρόξενο της Γερμανίας στο Βόλο και το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο συνδιοργανώνουν σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Μαγνησίας ημερίδα με θέμα «Οι ελληνογερμανικές οικονομικές σχέσεις: Status Quo, προοπτικές και πρακτικά βήματα για μία επιτυχή διείσδυση στη γερμανική αγορά».

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019 στις 2 το μεσημέρι στην αίθουσα συνεδριάσεων (Ιωάννης Αμοιρόγλου) του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Μαγνησίας.

Απαιτείται δήλωση συμμετοχής στο παρακάτω link https://goo.gl/8UQmP8 μέχρι τις 31 Ιανουαρίου, ενώ για την συμμετοχή θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 

Περισσότερα


Συμμετοχή του Επιμελητηρίου Μαγνησίας στη διεθνή έκθεση WTM 2018

 • Dec 31, 2018

Στην 2η  μεγαλύτερη έκθεση τουρισμού παραβρέθηκε το Επιμελητήριο Μαγνησίας με τη συμμετοχή της κ. Θέκλας Καμμένου, Προέδρου του Τουριστικού Τμήματος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας.

Η WTM London, η κορυφαία παγκόσμια εκδήλωση για την ταξιδιωτική βιομηχανία, είναι η τριήμερη έκθεση μεταξύ των επιχειρήσεων για την παγκόσμια ταξιδιωτική και τουριστική βιομηχανία και πραγματοποιήθηκε από τις 5 έως τις 7 Νοεμβρίου.

Σχεδόν 51.500 ανώτεροι επαγγελματίες της βιομηχανίας ταξιδιών, υπουργοί κυβερνήσεων και διεθνής Τύπος, ξεκινούν την ExCeL – Λονδίνο κάθε Νοέμβριο για να δικτυωθούν, να διαπραγματευτούν και να ανακαλύψουν τις τελευταίες εκτιμήσεις και τάσεις της βιομηχανίας στο WTM London.

Το WTM London είναι το γεγονός όπου η ταξιδιωτική βιομηχανία διεξάγει και ολοκληρώνει τις συμφωνίες της. Η WTM Λονδίνο παράγει περίπου 2,8 δισεκατομμύρια λίρες στερλίνες ταξιδιωτικών συμβολαίων από σχεδόν ένα εκατομμύριο επιχειρηματικές συναντήσεις.

Η Ελλάδα  είχε ενισχυμένη φέτος παρουσία στην World Travel Market με το μεγαλύτερο από ποτέ περίπτερο, όπου φιλοξενούνται 70 συνεκθέτες. Μέσα σε αυτούς ήταν η Περιφέρεια Θεσσαλίας και οι Δήμοι Σκιάθου και Βόλου. Το Επιμελητήριο Μαγνησίας συμμετείχε μέσα στα πλαίσια της συνεργασίας του με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, αλλά και τον Δήμο Βόλου.

Σύμφωνα με δηλώσεις της κ. Καμμένου, «οι συνεργασίες μεταξύ όλων μας για μία στοχευόμενη και αποτελεσματικότερη προβολή της περιοχής μας επιβάλλεται.

Γι’ αυτό το λόγο άλλωστε πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με την Easy Jet και τον κ. Δημήτριο Σχοινά (Υπεύθυνο ανάπτυξης των Ελληνικών αεροδρόμιων από πλευράς Easy Jet), ώστε να συζητηθεί το μέλλον και ο τρόπος που μπορεί να αναπτυχθεί η παρουσία της Easy Jet στο αεροδρόμιο του Βόλου.

Παράλληλα στα πλαίσια της έκθεσης έγιναν επίσης πολλές συναντήσεις με Tour Operators που πραγματοποιούν προγράμματα, όχι μόνο στο Πήλιο (Ionian Island Holidays, Thomas Cook, Sunvil), αλλά και στις Σποράδες, και συζητήθηκε η πορεία των κρατήσεων, οι προοπτικές για το μέλλον, οι προβληματισμοί, το θέμα του Brexit και πως αυτό θα επηρεάσει τις κρατήσεις».

 

Περισσότερα


ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΑ ΤΩΝ ΒΟΡΕΙΩΝ ΣΠΟΡΑΔΩΝ

 • Dec 20, 2018

Η τροπολογία με την οποία ολοκληρώνεται η εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου στα υγρά καύσιμα, με στόχο την εξίσωση της τιμής της βενζίνης των νησιών με αυτήν της ηπειρωτικής Ελλάδας, κατατέθηκε προς ψήφιση στη Βουλή. Η ρύθμιση, που θα εφαρμοσθεί από τον Ιανουάριο του 2019 στα νησιά (Αγαθονήσι, Αμοργό, Ανάφη, Αντίπαρο, Αστυπάλαια, Ίο, Ικαρία, Κάρπαθο, Κάσο, Κέα, Κίμωλο, Κύθηρα, Κύθνο, Λειψούς, Λέρο, Μεγίστη, Μήλο, Νίσυρο, Πάτμο, Σαμοθράκη, Σέριφο, Σίκινο, Σίφνο, Σκιάθο, Σκόπελο, Σκύρο, Σύμη, Τήλο, Φολέγανδρο, Φούρνους, Χάλκη, Ψαρά) αλλά αργότερα και στα υπόλοιπα νησιά, κρίθηκε απαραίτητη να κατατεθεί ξεχωριστά, καθώς το σύστημα μεταφοράς καυσίμων είναι διαφορετικό από αυτό των εμπορευμάτων και των επιβατών που ρυθμίζει ο νόμος 4551/2018.

Περισσότερα


Παράταση για να βάλουν POS οι επαγγελματίες ως 15 Ιανουαρίου (ΦΕΚ)

 • Dec 14, 2018

Παράταση έως τις 15 Ιανουαρίου για τη δήλωση επαγγελματικού τραπεζικού λογαριασμού από τους υπόχρεους αποδοχής πληρωμών με ηλεκτρονικά μέσα (POS), σύμφωνα απόφαση που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ. Η προθεσμία έληξε χθες, αλλά είχε ζητηθεί επιπλέον χρόνος από πολλούς φορείς.

Για την εκπρόθεσμη υποβολή δήλωσης επαγγελματικού λογαριασμού επιβάλλεται στους υπόχρεους διοικητικό πρόστιμο ύψους 100 ευρώ, ενώ πρόστιμο 1.500 ευρώ προβλέπεται και για τους επαγγελματίες εκείνους οι οποίοι, ενώ έχουν σχετική υποχρέωση, δεν έχουν εγκαταστήσει POS.
Συννημένα θα βρείτε και το αντίστοιχο ΦΕΚ.

Περισσότερα


Εκδήλωση για παροχή δωρεάν υπηρεσιών συμβουλών

 • Dec 12, 2018

Εκδήλωση ενημέρωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου στις 6 το απόγευμα με θέμα την παροχή δεωράν υπηρεσιών συμβούλων στους επαγγελματίες της Μαγνησίας από την Risk Management Consulting.

Αφορά δωρεάν υπηρεσίες προς επιχειρήσεις-μέλη του Επιμελητηρίου Μαγνησίας.

Περισσότερα


Μονοθέσιο αγωνιστικό αυτοκίνητο από τους φοιτητές του Π.Θ.

 • Dec 07, 2018

Τον ερχόμενο Φεβρουάριο θα παραδοθεί το νέο μονοθέσιο αυτοκίνητο της φόρμουλα, ο «Αμφίωνας», από την ομάδα των φοιτητών «Κένταυρος» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, προκειμένου να συμμετάσχει στους διεθνείς πανεπιστημιακούς αγώνες της φόρμουλας Student.

H ομάδα «Κένταυρος» του τοπικού Ακαδημαϊκού ιδρύματος εμπλουτίζεται αποτελείται από 24 φοιτητές.

Με τη στήριξη του Επιμελητηρίου Μαγνησίας και τη χορηγία τοπικών επιχειρήσεων παρουσίασαν το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου στο «Ξενία» τα χαρακτηριστικά του Αμφίωνα, εργασία που κοστολογήθηκε στα 60.000 ευρώ, σε μία εκδήλωση που την παρακολούθησαν δεκάδες ενδιαφερόμενοι.

Ο «Αμφίωνας» θα είναι 20 κιλά ελαφρύτερος από το προηγούμενο μονοθέσιο, αλλά θα έχει τον ίδιο κινητήρα, με αρτιότερη αεροδυναμική μελέτη.

Να σημειωθεί ότι στο πρόγραμμα εργάζονται 24 φοιτητές από το Τμήμα Μηχανολόγων, των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και το Οικονομικό.

Την παρουσίαση χαιρέτησε από την πλευρά του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, ο Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων κ. Βασίλης Καραλής, ο οποίος και εξήρε την προσπάθεια των φοιτητών, ενώ ταυτόχρονα υπογράμμισε και την αναγκαιότητα της εξωστρέφειας και της παρουσίας ντόπιων πρωτοβουλιών και δράσεων σε διεθνείς διαγωνισμούς.

 

 

Περισσότερα


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

Πώς σας φαίνεται η νέα μας ιστοσελίδα;

  Δεν μου αρέσει

  Μέτρια, τίποτα το ιδιαίτερο

  Πολύ καλή

LATEST TWEETS
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
 • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
  ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
  Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
 • info@cci-magnesia.gr
 • Τηλ.: + 30 2421094700
  Φαξ: +30 2421031211
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
 • Δευτέρα και Τετάρτη:
  07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
  Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
  07:00 – 15:00
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR