Νέα

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

 • Αρχική
 • Νέα
 • Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

"Σύμβολο του επιχειρείν ο Χαράλαμπος Τσιμάς"

 • Nov 26, 2018

Μια άκρως συγκινητική στιγμή είχαν την ευκαιρία να ζήσουν το απόγευμα της Δευτέρας 26 Νοεμβρίου, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Μαγνησίας όπου σε ένδειξη ευχαριστίας για τη συνολική προσφορά του στην τοπική κοινωνία βράβευσαν τον ευεργέτη της Μαγνησίας κ. Χαράλαμπο Τσιμά, όπου και ως παλιός επιχειρηματίας εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία να νουθετήσει τα μέλη του Δ.Σ., τονίζοντας τα δύσκολα χρόνια που διανύει η επιχειρηματικότητα. 

Χαρακτηριστικά τόνισε στις δηλώσεις του: «Είναι μεγάλη μου χαρά που βρίσκομαι μεταξύ ανθρώπων του συναφιού μας, γιατί και εγώ έμπορος είμαι. Η χαρά και η τιμή μου είναι πολύ μεγάλη να βρίσκομαι με τους εν ενεργεία επαγγελματίες.

Ο επιχειρηματίας δεν πρέπει ποτέ να παραδίδει τα όπλα. Πρέπει πρώτα πρώτα να είναι σωστός επαγγελματίας και να κάνει σωστή διαχείριση. Η πατρίδα μας περνάει δύσκολες ημέρες και θα πρότεινα σε όλους να μην το βάζουνε ποτέ κάτω. Να προσπαθούμε να συνεχίζουμε τον αγώνα μας και δεν υπάρχει καμιά περίπτωση να μην βρούμε κάποια διέξοδο.

Εγώ τουλάχιστον στην ζωή είμαι αισιόδοξος. Έχω χάσει την περιουσία μου δύο φορές, έχω περάσει μεγάλες δυσκολίες, αλλά στάθηκα όρθιος, πάντα με την αισιοδοξία και την πίστη στον Θεό.

Αγαπώ την πατρίδα μου, τους Βολιώτες, τους συνανθρώπους μου, προσπαθώ να είμαι πάντα κοντά τους και να αφουγκράζομαι τον πόνο τους γιατί υπάρχει πολύ μεγάλος πόνος. Εγώ προσπαθώ να είμαι κοντά τους και θα είμαι κοντά τους».

Στο κοινωνικό πρόσωπο της επιχειρηματικότητας εστίασε στις δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης τονίζοντας: «Το Επιμελητήριο μας σήμερα, έχει την χαρά και την τιμή να έχει κοντά του έναν Έλληνα επιχειρηματία του εξωτερικού που έχει διαπρέψει μέσα από αντίξοες συνθήκες, είναι το σύμβολο του επιχειρείν και το παράδειγμα για τους νέους. Θέλει να βραβεύσει στο πρόσωπό του τον άνθρωπο που πέρα από την πετυχημένη πορεία του, αποδεικνύει ότι η επιχειρηματικότητα έχει και κοινωνικό πρόσωπο, αυτό το πρόσωπο που σήμερα λείπει πάρα πολύ. Ο κ. Τσιμάς για μας είναι ένα λαμπρό παράδειγμα προς μίμηση και είμαστε εδώ σήμερα για να τον ευχαριστήσουμε και να τον τιμήσουμε για την συνολική προσφορά του».

Ο κ. Μπασδάνης ανέγνωσε στο Σώμα την σειρά δωρεών που έχει κάνει ο κ. Τσιμάς στην περιοχή της Μαγνησίας. Μεταξύ αυτών είναι δύο μηχανήματα αιμοκάθαρσης στο Νοσοκομείο, επέκταση Γηροκομείου Καναλίων -πτέρυγα για φροντίδα ηλικιωμένων, ογκολογικό τμήμα Νοσοκομείου Βόλου- Ανακαίνιση και εξοπλισμός – Τέσσερις αίθουσες, δωρεά πυροσβεστικού οχήματα 4×4 στις ειδικές δυνάμεις Μαγνησίας, δωρεά 3 οχημάτων στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας-  Δύο οχήματα 4×4 και ένα επιβατικό 1400cc, προτομή του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου στο προαύλιο της Μητρόπολης Βόλου», προτομή Νίκου Γούναρη στην κοινότητα Ζαγοράς, χρηματική ενίσχυση και ανακαίνιση αίθουσας για παιδιά με κινητικά προβλήματα στην ΕΛΕΠΑΠ Μαγνησίας, χρηματική βοήθεια για αποπεράτωση Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής στη Δράκεια, κατασκευή παιδικής χαράς στην κοινότητα Μηλίνας, κατασκευή βιβλιοθήκης στην κοινότητα Μηλίνας, αποκατάσταση τριών νέων αιθουσών στο Νοσοκομείο Βόλου – Ογκολογικό τμήμα, ξενώνας συνοδών ασθενών στο Νοσοκομείο Βόλου, κ.α.

 

 

                                                                                                    

 

Περισσότερα


Το Επιμελητήριο Μαγνησίας βραβεύει για την προσφορά του τον Χαράλαμπο Τσιμά

 • Nov 23, 2018

Τον ευεργέτη της Μαγνησίας κ. Χαράλαμπο Τσιμά πρόκειται να βραβεύσουν τα μέλη του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Μαγνησίας σε ένδειξη ευχαριστίας για τη συνολική προσφορά του στην τοπική κοινωνία.

Η βράβευση θα πραγματοποιηθεί πριν από την έναρξη της συνεδρίασης του Δ.Σ. την Δευτέρα 26 Νοεμβρίου στις 7.30 το απόγευμα στην αίθουσα συνεδριάσεων «Ιωάννης Αμοιρόγλου».

Ο Χαράλαμπος Τσιμάς γεννήθηκε στην Αθήνα στις  18 Μαΐου του 1931 και μεγάλωσε στο Βόλο.

Πήγε στο 1ο Δημοτικό Σχολείο μέχρι την Τετάρτη Δημοτικού και μετά από  εξετάσεις συνέχισε στην 1η Οκταταξίου του 2ου Γυμνασίου Βόλου. Οικονομικές δυσκολίες δεν του επιτρέπουν να συνεχίσει με σπουδές στο Πανεπιστήμιο. Το Μάρτιο του 1952 ξενιτεύεται στην Αιθιοπία    προς αναζήτηση εργασίας.

Εργάζεται στο παντοπωλείο του θείου του για πέντε χρόνια χωρίς να είναι ευχαριστημένος από τη συμπεριφορά του ούτε και από τις απολαβές,  έχοντας πάντα στο μυαλό του την προοπτική μιας δικής του δουλειάς.

Στη διάρκεια αυτών των χρόνων παρακολούθησε μαθήματα οικονομικών στο Νυχτερινό Καναδικό Πανεπιστήμιο της Αντίς Αμπέμπα. Το 1957 αφήνει το θείο του και αγοράζει ένα μικρό παντοπωλείο με ξένα κεφάλαια. Μετά από ένα χρόνο έχει ξεχρεώσει όλες του τις υποχρεώσεις, η επιχείρηση αρχίζει να αναπτύσσεται και καταφέρνει κάνοντας εισαγωγές να  μετατρέψει το μπακάλικο  σε σούπερ μάρκετ.

Μετά από λίγα χρόνια, το 1970, έχει το μεγαλύτερο σούπερ μάρκετ της Αντίς Αμπέμπα με το όνομα “Bambis”. Σήμερα όλη η περιοχή έχει το όνομα Bambis. Το Μάιο του 1975 έγινε η στρατιωτική επανάσταση που εθνικοποίησε το κατάστημα και το σπίτι του και αναγκάστηκε να επιστρέψει στην Ελλάδα, στο Βόλο, με την οικογένειά του μέχρι το 1999. Τη χρονιά αυτή η νέα Αιθιοπική κυβέρνηση αποφασίζει να του επιστρέψει τα ακίνητα του τα οποία παραλαμβάνει τον Ιανουάριο του 2000 σε άθλια κατάσταση. Αρχίζει τότε μια τιτάνια προσπάθεια να αποκαταστήσει τις ζημιές, να βρει καινούριους προμηθευτές και να οργανώσει ξανά τη δουλειά. Το Μάρτιο του 2000 αρχίζει πάλι τις δραστηριότητές του. Σήμερα είναι το πιο γνωστό σούπερ μάρκετ της Αντίς Αμπέμπα.

Ο Χαράλαμπος Τσιμάς είναι παντρεμένος από το 1961 με την Ελένη Στατηρά,  έχει τέσσερις κόρες, την Πηνελόπη, την Ευαγγελία, την Όλγα και την Παρασκευή, έξι εγγονές και έναν εγγονό. Γνωρίζει άπταιστα τέσσερις γλώσσες Αγγλικά, Γαλλικά, Ιταλικά και Αιθιοπικά.

Μέχρι σήμερα συνεχίζει να εργάζεται κανονικά μοιράζοντας το χρόνο του ανάμεσα στην Αιθιοπία και την Ελλάδα έχοντας πάντα στο πλευρό του την σύζυγό του Ελένη.

 

Περισσότερα


Ενημερωτική εκδήλωση για το ΓΕΜΗ στο Επιμελητήριο Μαγνησίας

 • Nov 23, 2018

Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Ενημέρωση-παρουσίαση Γ.Ε.ΜΗ. και νέες απομακρυσμένες υπηρεσίες του Επιμελητηρίου προς τα μέλη του»

θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Μαγνησίας «ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΜΟΙΡΟΓΛΟΥ» την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου, στις 6.30 μ.μ.

Την παρουσίαση θα κάνει ο Πρόεδρος και Διευθύνοντας Σύμβουλος

της εταιρίας «SGA Συστήματα Πληροφορικής-Γιώργος Αβραμίδης Α.Ε.».

Πιο συγκεκριμένα, οι απομακρυσμένες υπηρεσίες προς τα μέλη του Επιμελητηρίου Μαγνησίας είναι:

 • web Επιμελητήριο

Οι δημόσιες υπηρεσίες προσφέρουν:

 • Την αναζήτηση διακριτικών τίτλων για την ίδρυση επιχειρήσεων
 • Την αναζήτηση επιχειρήσεων με διάφορα κριτήρια, όπως: ΑΦΜ, Επωνυμία κλπ
 • Την έκδοση επιχειρηματικών καταλόγων, με αναζήτηση των ΚΑΔ των επιχειρήσεων σ’ όλους τους βαθμούς, την περιγραφή δραστηριότητας, τον δήμο κλπ

Οι προσωποποιημένες υπηρεσίες (login στο σύστημα) προσφέρουν:

 • Την προβολή όλων των στοιχείων της επιχείρησης, που τηρεί το Επιμελητήρια στα μητρώα του (και τα ειδικά μητρώα)
 • Την τροποποίηση των στοιχείων επικοινωνίας
 • Την πληρωμή για την έκδοση πιστοποιητικού
 • Την έκδοση πιστοποιητικού εγγραφής στο Επιμελητήριο
 • Την αίτηση προεγγραφής ατομικών επιχειρήσεων
 • Την αίτηση εγγραφής ατομικών επιχειρήσεων
 • Την αίτηση Μεταβολής – Διαγραφής ατομικών επιχειρήσεων
 • Την αίτηση για την ανανέωση της άδειας των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών.
 • Web Διαχείριση Αιτήσεων – Πληρωμών για την έκδοση ψηφιακών υπογραφών νέας γενιάς.

Η υπηρεσία αυτή αποτελεί μία εξαιρετικά σημαντική προσπάθεια αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού των ηλεκτρονικών υπηρεσιών που παρέχει το επιμελητήριο στα ενεργά μέλη του, για την προώθηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών των επιχειρήσεων και της ηλεκτρονικής έκδοσης και διακίνησης των εγγράφων μέσω της εφαρμογής και χρήσης διαδικτυακών ψηφιακών υπογραφών.

 • Web Αυτόματη εύρεση επενδυτικών προγραμμάτων ΕΣΠΑ κλπ, που ταιριάζουν με το προφίλ της επιχείρησης, σε συνδυασμό με την επενδυτική πρόταση.

O βασικός σκοπός της παρούσας πλατφόρμας είναι να παρέχει υπηρεσίες πληροφόρησης και ενημέρωσης στα ενεργά μέλη του επιμελητηρίου, με την χρήση της διαδραστικής πλατφόρμας, για την αξιοποίηση επενδυτικών προγραμμάτων, ανάλογα της επένδυσης και του επιχειρηματικού προφίλ της επιχείρησης και των ενεργών προγραμμάτων επιδότησης της απασχόλησης.

 • Web Διαχείριση Αιτήσεων – Πληρωμών για την απόκτηση άδειας χρήσης μουσικών πνευματικών δικαιωμάτων.

Η εφαρμογή στοχεύει μέσω της παρούσης ολοκληρωμένης διαδραστικής πλατφόρμας, να προσφέρει την δυνατότητα στα ενεργά μέλη του Επιμελητηρίου, που χρησιμοποιούν στο εργασιακό τους περιβάλλον μουσική, να αποκτούν γρήγορα και εύκολα την άδεια χρήσης για τη μουσική αυτή. Μετά την ηλεκτρονική πληρωμή της άδειας, ο χρήσης πνευματικών δικαιωμάτων μουσικής θα παραλάβει ηλεκτρονικά την σχετική άδεια.

 • Web Υπηρεσία αναζήτησης ασφαλιστικών διαμεσολαβητών, για την εγκυρότητά των και τις υπηρεσίες που μπορεί να προσφέρει ο ασφαλιστικός.

Σκοπός της πλατφόρμας είναι να ενημερωθεί ο επισκέπτης του μητρώου με την ονομασία «Ενιαίο Σημείο Πληροφόρησης Ενεργών Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών» (Ε.ΣΗ.Π. Ενεργών Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών) για το καθεστώς που διέπει το εν λόγω μητρώο, τα στοιχεία του διαμεσολαβητή που καταχωρίζονται σε αυτό.

 • Web e-Learning

Η εφαρμογή στοχεύει μέσω της παρούσης ολοκληρωμένης διαδραστικής πλατφόρμας, να προσφέρει την δυνατότητα στα ενεργά μέλη του Επιμελητηρίου, να παρακολουθήσουν απομακρυσμένες υπηρεσίες εκπαίδευσης σε θεματικές ενότητες που το ενδιαφέρουν. Ο κατάλογος των ηλεκτρονικών μαθημάτων εμπλουτίζεται συνεχώς με νέες ενότητες.

 

 

Περισσότερα


ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΕΦΕΤ ΣΤΟ ΒΟΛΟ

 • Nov 16, 2018

Ενημερώνουμε όσους έχουν παρακολουθήσει σεμινάριο επιμόρφωσης προσωπικού επιχειρήσεων τροφίμων (ΕΦΕΤ), που διοργάνωσε η Εταιρεία Ανάπτυξης Επιμελητηρίου Μαγνησίας (Ε.Α.Ε.Μ.), αλλά δεν έχουν μέχρι σήμερα συμμετάσχει σε εξετάσεις για την απόκτηση της οριστικής βεβαίωσης, ότι θα διενεργηθούν εξετάσεις χειριστών τροφίμων επιπέδου -1 του ΕΦΕΤ.

 

Η εξεταστική διαδικασία θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, Δημητριάδος 176 στο Βόλο σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

Πέμπτη 15/11/2018 ώρες 9:00 – 13:00

Παρασκευή 16/11/2016 ώρες 9:00 – 13:00

 

Η διάρκεια των εξετάσεων είναι 15 λεπτά και γίνεται με το σύστημα ερωτήσεων – απαντήσεων πολλαπλής επιλογής (multiple choice).

 

Οι εξεταζόμενοι κατά την προσέλευσή τους έχουν υποχρέωση να επιδείξουν αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή κάποιο άλλο έγγραφο που να αποδεικνύει την ταυτότητά τους, να έχουν μαζί τους στυλό και να γνωρίζουν τον προσωπικό τους ΑΦΜ.

 

Περισσότερες πληροφορίες και διευκρινήσεις παρέχονται στο τηλέφωνο της Ε.Α.Ε.Μ. 2421094700 επιλογή 8, κα Πασχάλη Ελένη.

Περισσότερα


Παρών το Επιμελητήριο Μαγνησίας στην έκθεση «SIAL PARIS 2018»

 • Nov 15, 2018

Μία καθόλα αξιοπρεπής παρουσία εξασφάλισε το Επιμελητήριο Μαγνησίας με τη συμμετοχή του στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών SIAL 20018, στο Παρίσι, που πραγματοποιήθηκε από 21 έως 25 Οκτωβρίου 2018.

Η Διεθνής Έκθεση «SIAL PARIS» φιλοξενείται κάθε 2 χρόνια στο εκθεσιακό κέντρο του Παρισιού και αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις για τον κλάδο τροφίμων και ποτών παγκοσμίως. Το μέγεθος της έκθεσης, η μεγάλη προσέλευση εμπορικών επισκεπτών και η εμπιστοσύνη τους στο κύρος αυτής, η ποικιλία και η ποιότητα των προϊόντων που παρουσιάζονται, τα special events που φιλοξενούνται κατά τη διάρκειά της και η διεθνής απήχηση που έχει, καθιστούν τη SIAL PARIS μια από τις πλέον αξιόπιστες επιλογές που προσφέρονται στους Έλληνες παραγωγούς και επιχειρηματίες όσον αφορά την προβολή τους σε εκθεσιακά γεγονότα στο εξωτερικό.

Να σημειωθεί ότι οι επιχειρήσεις που έλαβαν μέρος στην έκθεση ήταν της κας Ευσταθίας Παπαρίζου, χημικά-μικροβιολογικά εργαστήρια, παραγωγή και εμπορία φιστικιού, η κα Αικατερίνη Φώτου, βούτυρα ξηρών καρπών, ο κ. Αλέξανδρος Κατσιαβριάς, αρωματικά φυτά, ο κ. Χριστόδουλος Βηλαράς με αφεψήματα βοτάνων και η εταιρία Γεωργούλα-Αντωνίου με γλυκά του κουταλιού.

                                                                                              

 

Περισσότερα


Στο 5ο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Επιχειρήσεων το Επιμελητήριο Μαγνησίας

 • Oct 16, 2018

Στις εργασίες του 5ου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Επιχειρήσεων που πραγματοποιήθηκαν την περασμένη εβδομάδα στις Βρυξέλλες συμμετείχε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης.

Την έναρξη των εργασιών κήρυξαν ο Antonio Tajani, Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Andra Rupprechter, Σύμβουλος της Αυστριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης, Christoph Leitl, Πρόεδρος των Ευρωεπιμελητηρίων και Arnaldo Abruzzini, CEO των Ευρωεπιμελητηρίων.

Στην αξία της εργασίας αναφέρθηκε στην ομιλία του ο κ. Antonio Tajani, σημειώνοντας ότι «χωρίς εργασία δεν υπάρχει αξιοπρέπεια». Παράλληλα, τόνισε ότι μία από τις κύριες προτεραιότητες της ΕΕ θα πρέπει να είναι η προσπάθεια να καταστεί η Ευρώπη περισσότερο φιλική προς τις ΜΜΕ. Αποτελούν το 85% των νέων θέσεων εργασίας και τα δύο τρίτα της ιδιωτικής απασχόλησης στην ΕΕ. Γι 'αυτό πρέπει να εργαστούμε για μια Ένωση που είναι κατάλληλη για το σκοπό: είστε η πραγματική οικονομία και οι ανησυχίες σας πρέπει επίσης να είναι δικές μας.

"Προσπαθώντας να στηρίξουμε την ανταγωνιστικότητα των ΜΜΕ μας, εξασφαλίζουμε υγιή ανάπτυξη, θέσεις εργασίας για τους νέους και μειώνουμε τις οικονομικές και κοινωνικές ανισορροπίες μεταξύ των περιφερειών μας.

"Όλες οι πολιτικές μας, από την εσωτερική αγορά έως την ενέργεια, την ψηφιακή, τις επενδύσεις, την έρευνα, την πίστωση, την κατάρτιση ή το διεθνές εμπόριο, πρέπει να προσφέρουν στις επιχειρήσεις μας τις καλύτερες συνθήκες για να συναγωνιστούν σε παγκόσμια κλίμακα.

"Μόνο σε επίπεδο ΕΕ μπορούμε να ανταποκριθούμε στις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε: την τεχνολογική επανάσταση, τον ανταγωνισμό από οικονομικούς γίγαντες όπως οι ΗΠΑ, την Κίνα ή την Ινδία, την κλιματική αλλαγή, την προστασία των καταναλωτών ή τα δικαιώματα ιδιοκτησίας", κατέληξε ο κ. Tajani.

Το πρώτο θέμα που αναπτύχθηκε ήταν η έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού, που χαρακτηρίστηκε ως η 2η πιο σημαντική πρόκληση μεταξύ των 50.000 ερωτηθέντων στην έκδοση 2018 της οικονομικής έρευνας των Ευρωεπιμελητηρίων. Αυτό αντικατοπτρίζει τον επιταχυνόμενο ρυθμό της τεχνολογικής, δημογραφικής και κοινωνικοοικονομικής αλλαγής και την επιρροή που έχει στα προφίλ δεξιοτήτων.

Η δεύτερη θεματική αφορούσε στο διεθνές εμπόριο και τις συλλογικές εμπορικές και επενδυτικές συμφωνίες που διαπραγματεύεται η ΕΕ εκ μέρους των κρατών-μελών με τρίτες χώρες, όπως η Mercosur και η Αυστραλία, που αποτελούν αξιόλογα πρόσφατα παραδείγματα.

Το τρίτο μέρος αφορούσε στο μέλλον της Ευρώπης και τη σημασία της ψήφου στις προσεχείς Ευρωπαϊκές Εκλογές 2019.

Να σημειωθεί ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Επιχειρήσεων διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια από το δίκτυο των ευρωπαϊκών επιμελητηρίων Eurochambers και συγκεντρώνει πάνω από 800 εκπροσώπους της επιχειρηματικότητας που προέρχονται από 45 ευρωπαϊκές χώρες.

 

Περισσότερα


Ενημερωτική εκδήλωση για τα Open Mall στον Αλμυρό

 • Oct 16, 2018

Στην τελική ευθεία για την κατάθεση της πρότασης στα τέλη Οκτωβρίου στο πρόγραμμα Open Mall (ανοικτά Κέντρα Εμπορίου) εισέρχονται οι επαγγελματίες του Αλμυρού. 

Γι’ αυτό τον λόγο άλλωστε, ο Δήμος Αλμυρού, το Επιμελητήριο Μαγνησίας και η Ένωση Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Επαρχίας Αλμυρού πραγματοποίησαν το βράδυ της Παρασκευής 12 Οκτωβρίου 2018, στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλμυρού σχετική ενημερωτική εκδήλωση.

Στην εκδήλωση ανταποκρίθηκε μεγάλο μέρος των ελεύθερων επαγγελματιών των οποίων τα καταστήματα βρίσκονται στους προτεινόμενους δρόμους του προγράμματος.

Τα στελέχη του μελετητικού γραφείου που έχει αναλάβει το πρόγραμμα, παρουσίασαν και ανέλυσαν τα τεχνικά χαρακτηριστικά του και απάντησαν στις ερωτήσεις του κοινού.

Στο τέλος της εκδήλωσης δόθηκαν προς όλους τους επαγγελματίες οι υπεύθυνες δηλώσεις, που καλούνται να συμπληρώσουν οι εμπλεκόμενοι επαγγελματίες, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος που δεν είναι άλλος από την ένταξη του προγράμματος σε αυτό.

Σε τοποθέτησή του ο Πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Επαρχίας Αλμυρού κ. Πανταζώνας εξέφρασε την αισιοδοξία του για την συγκέντρωση του θεμιτού αριθμού επιχειρήσεων που χρειάζονται για την ένταξη στο πρόγραμμα, τονίζοντας ότι με τον τρόπο αυτό θα επιτευχθεί η ανάπλαση ολόκληρης της πόλης και όχι ενός μέρους της, αλλά και μία ενιαία, καλαίσθητη εικόνα της αγοράς που θα προϊδεάσει τον κάθε καταναλωτή ώστε να τονωθεί η κίνηση στην καρδιά της πόλης.

«Σε κάθε προσπάθεια τόνωσης της αγοράς θα είμαστε παρόντες», δήλωσε από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης, επισημαίνοντας ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα αποτελέσει βασικό εργαλείο αναστροφής του αρνητικού κλίματος που έχει παγιωθεί τα τελευταία χρόνια στην αγορά του Αλμυρού και όχι μόνο.

 

 

Περισσότερα


Καθολική η επιτυχία της 2ης Γιορτής Ψωμιού

 • Oct 15, 2018

Καθολική επιτυχία σημείωσε και φέτος η 2η Γιορτή Ψωμιού με την συμμετοχή των επισκεπτών να ξεπερνά κάθε προσδοκία, καθώς πάνω από 34.000 μικροί και μεγάλοι, μαθητές και πρόσκοποι επισκέφθηκαν το περίπτερο του Συλλόγου Αρτοποιών Βόλου και περιχώρων «Η Δήμητρα» που για πέντε ημέρες είχε στηθεί στην παραλία του Βόλου, μπροστά από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Εκεί, ο επισκέπτης είχε τη δυνατότητα να ενημερωθεί για την διατροφική αξία του ψωμιού, αλλά και να δει από κοντά την όλη διαδικασία για την παρασκευή του αγνού, ζυμωτού ψωμιού.

Το βράδυ του Σαββάτου 13 Οκτωβρίου, το περίπτερο του Συλλόγου επισκέφθηκε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος κ. Μιχάλης Μούσιος, ο οποίος και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την θερμή ανταπόκριση του κόσμου.

Ο κος Μούσιος, στον λόγο του επεσήμανε το πρόβλημα που καταγράφεται την τελευταία 20ετία και έχει να κάνει με τις εισαγωγές σιτηρών, που έχουν ως αποτέλεσμα αυτή την ώρα οι μυλωνάδες, αλλά και οι κατασκευαστές μηχανημάτων να είναι ελάχιστοι στην χώρα.

 

 «Εμείς ως Ομοσπονδία στηρίζουμε την εκδήλωση, καθώς έχει σαν στόχο να ενημερώσει τη νέα γενιά για το ψωμί του φούρνου της γειτονιάς. Υπάρχουν χιλιάδες φούρνοι, που φέρουν απλά την ονομασία «φούρνοι». Πρέπει όλοι μας όμως να καταλάβουμε την τεράστια διαφορά που υπάρχει στο ζυμωτό, φρέσκο και το κατεψυγμένο ψωμί. Είναι διαφορετικό στην ποιότητά του, αφού το ζυμάρι περιέχει άλλα συστατικά, αλλά και διπλάσια ποσότητα μαγιάς, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την δημόσια υγεία».

Ο κ. Μούσιος, προέτρεψε το κοινό να επιστρέψει στον φούρνο της γειτονιάς, δείχνοντας την εμπιστοσύνη του στους αρτοποιούς της περιοχής.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος Συλλόγου Αρτοποιών Βόλου και περιχώρων «Η Δήμητρα» κ. Κώστας Τσουράπας, υπογράμμισε σε δήλωσή του ότι το Σωματείο είναι το μοναδικό στην περιφέρεια που για 2η συνεχόμενη χρονιά διοργανώνει μία τέτοια γιορτή.

‘Η συμμετοχή ήταν πάρα πολύ καλή και γι’ αυτό σας ευχαριστούμε όλους σημείωσε. Λέμε όχι στο κατεψυγμένο ψωμί, ναι στον φούρνο της γειτονιάς, στηρίζουμε τον αρτοποιό που μοχθεί από το πρωί μέχρι το βράδυ, για να πάρουμε το αγνό, ζεστό, μυρωδάτο ψωμί.

Εύχομαι στην 3η γιορτή ψωμιού, τα πράγματα να είναι ακόμη καλύτερα και ποντάρουμε στο Επιμελητήριο Μαγνησίας, που πάντα βρίσκεται δίπλα μας, αρωγός σε κάθε προσπάθειά μας».

Την ικανοποίησή του για την μεγάλη ανταπόκριση του κοινού εξέφρασε και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης, ο οποίος και προϊδέασε το κοινό και για ένα μεγάλο event που προγραμματίζει από κοινού το Επιμελητήριο με το Σύλλογο στην 3η Γιορτή Ψωμιού.

Στον λόγο του, ο κ. Μπασδάνης μεταξύ άλλων σημείωσε: «Θα ήθελα να συγχαρώ την σημερινή διοίκηση του Σωματείου γιατί μετά από 20 χρόνια, αναβίωσε την Γιορτή Ψωμιού που διοργανώνεται για 2η συνεχόμενη χρονιά  και δίνει τη δυνατότητα σε όλο τον  κόσμο να γνωρίζει από κοντά πώς παρασκευάζεται το ψωμί. Θέλουμε παράλληλα να στείλουμε το μήνυμα ότι θα πρέπει όλοι μας να επιλέγουμε το φούρνο της γειτονιάς. Εμείς στηρίξαμε με κάθε τρόπο αυτή τη διοργάνωση, φέτος τα αποτελέσματα είναι πολύ καλύτερα και του χρόνου ετοιμάζουμε μία έκπληξη για τους βολιώτες στα πλαίσια της γιορτής».

Ξεχωριστή θέση στο περίπτερο αυτές τις ημέρες είχε και ο νερόμυλος από τους «Μύλους Λούλη», από τους βασικούς υποστηρικτές της εκδήλωσης. Όπως σημείωσε ο κ. Λούλης «βασικός μας σκοπός, μαζί με το Σωματείο Αρτοποιών είναι να  ενημερώσουμε τα παιδιά και το κοινό για την διατροφική αξία του ψωμιού, για το πόσο σημαντικό είναι το ψωμί στην ελληνική κοινωνία και θρησκεία.

Εκτός από τα αρτοποιήματα που μοιράζουμε στο κοινό, πολύ βασικό είναι και ο εκπαιδευτικός χαρακτήρας της εκδήλωσης.

Ο Μύλος Λούλη επιμένει ελληνικά, επενδύουμε πάρα πολύ σαν εταιρεία και προσπαθούμε να είμαστε παράδειγμα, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και παγκοσμίως. Στόχος μας είναι η ποιότητα, γιατί θεωρούμε ότι μόνο έτσι μπορεί να είσαι ανταγωνιστικός.

Προσπαθούμε να στηρίζουμε τον κλάδο της αρτοποιίας και θεωρούμε ότι αν δεν στηρίξουμε τον τόπο μας, δεν θα πάμε μπροστά».

 

 

Περισσότερα


Συνάντηση Δ.Ε. με τη νέα Διοίκηση του ΟΛΒ

 • Oct 10, 2018

Συνάντηση με τα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου Μαγνησίας είχαν το απόγευμα της Δευτέρας 8 Οκτωβρίου, ο νέος Πρόεδρος του ΟΛΒ κ. Παντολέων Σκάγιαννης και ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος κ. Γεώργιος Τοζίδης.

Πιο συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε μία εκτενής συζήτηση για τα προβλήματα, αλλά και τις προοπτικές ανάπτυξης του λιμανιού, καθώς πάγια θέση του Επιμελητηρίου είναι ότι το Λιμάνι του Βόλου, μαζί με τον Αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου αποτελούν τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας.

Τα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής μετέφεραν στη νέα Διοίκηση, την δέσμευση του Επιμελητηρίου Μαγνησίας να καταθέσει σύντομα μία ολοκληρωμένη πρόταση προς τον ΟΛΒ για την πλήρη ανάπτυξη του λιμανιού, ενώ εκφράστηκε η βούληση να υπάρξει εφεξής μία αγαστή συνεργασία με στόχο την εύρυθμη λειτουργία του λιμανιού, αλλά και την βιώσιμη ανάπτυξή του.

Τέλος, οι δύο πλευρές δεσμεύτηκαν να επαναληφθεί η εποικοδομητική αυτή συνάντηση, ώστε να διευκρινιστούν τα επόμενα βήματα της συνεργασίας.

 

 

 

 

Περισσότερα


Συνάντηση για το Open Mall στον Αλμυρό

 • Oct 09, 2018

Ενημερωτική εκδήλωση για την παρουσίαση του προγράμματος «Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου-Open Mall» πραγματοποιούν την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου στις 9 το βράδυ στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Αλμυρού, το Επιμελητήριο Μαγνησίας ο Δήμος Αλμυρού και της Ένωσης Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπόρων Επαρχίας Αλμυρού.

Η εκδήλωση έρχεται ως συνέχεια σειράς επαφών των αρμόδιων φορέων το προηγούμενο χρονικό διάστημα για τη δυνατότητα υποβολής πρότασης χρηματοδότησης για τη δημιουργία ανοικτού κέντρου εμπορίου που θα δώσει άλλον αέρα ανάπτυξης στην περιοχή.

Η πρόταση που αναμένεται να κατατεθεί για την υλοποίηση του προγράμματος, αφορά στην υλοποίηση ενός συνόλου συνεκτικών και αλληλένδετων παρεμβάσεων που θα αναβαθμίσουν τη λειτουργικότητα και την αισθητική της περιοχής παρέμβασης και θα οργανώσει την οικονομική δραστηριότητα που αναπτύσσεται εντός της περιοχής αυτής, με υιοθέτηση και χρήση έξυπνων εφαρμογών.

 

Περισσότερα


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

Πώς σας φαίνεται η νέα μας ιστοσελίδα;

  Δεν μου αρέσει

  Μέτρια, τίποτα το ιδιαίτερο

  Πολύ καλή

LATEST TWEETS
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
 • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
  ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
  Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
 • info@cci-magnesia.gr
 • Τηλ.: + 30 2421094700
  Φαξ: +30 2421031211
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
 • Δευτέρα και Τετάρτη:
  07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
  Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
  07:00 – 15:00
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR