Νέα

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

 • Αρχική
 • Νέα
 • Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΣΤΗΝ 35Η Π.Α.Π.Ε.

 • May 07, 2019

Συγκινητικές στιγμές έζησε ο Βόλος από τις 2 έως τις 5 Μαΐου 2019, όπου φιλοξενήθηκε η 35η Πανελλήνια Ανιχνευτική Πολιτιστική Ενημέρωση (Π.Α.Π.Ε.). που διοργάνωσε το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων σε συνεργασία με τον Δήμο Βόλου και την Περιφέρεια Θεσσαλίας, αλλά και την υποστήριξη του Επιμελητηρίου Μαγνησίας.

Πάνω από 1.300 νέοι από όλη την Ελλάδα είχαν την ευκαιρία να ζήσουν τέσσερις ημέρες δημιουργίας, δίνοντας χρώμα στην τοπική οικονομία και τόνωση στην τοπική οικονομία.

Στην τελετή λήξης της 35ης ΠΑΠΕ που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 4 Μάϊου στο Εκθεσιακό Κέντρο Βόλου το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων βράβευσε το Επιμελητήριο Μαγνησίας για τη διαχρονική στήριξη του θεσμού.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης, αφού ευχαρίστησε το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων στη Μαγνησία για την πρωτοβουλία αυτή, ευχαρίστησε τους χιλιάδες νέους για την παρουσία τους στο Βόλο, καθώς είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με την πολιτιστική κληρονομιά και τα χαρακτηριστικά του τόπου. Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου έκλεισε τον χαιρετισμό του με την ευχή πολύ σύντομα να βρεθούν και πάλι την πόλη του Βόλου, επισκεπτόμενοι τόσο τους αρχαιολογικούς χώρους του τόπου, όσο και τα αξιοθέατά του.

Εξάλλου, όπως δηλώνει ο κ. Μπασδάνης η στήριξη του θεματικού τουρισμού αποτελεί προϊόν μακρόχρονης προσπάθειας του Επιμελητηρίου, με κύριο στόχο την τόνωση της τοπικής οικονομίας και επιχειρηματικότητας.

Σημειώνεται ότι η Π.Α.Π.Ε. είναι η ετήσια, πανελλήνια συνάντηση εφήβων Προσκόπων (Ανιχνευτών) ηλικίας 15-18 ετών, κατά την οποία συγκεντρώνονται τουλάχιστον 1.300 νέοι και νέες από όλη την Ελλάδα, όπου μεταξύ άλλων, παρουσιάζουν τις ιδέες, τους προβληματισμούς και τις προτάσεις τους γύρω από διάφορα κοινωνικο-πολιτικά θέματα και ανταλλάσσουν απόψεις, δημιουργούν φιλίες και μαθαίνουν στην πράξη τι σημαίνουν οι έννοιες του «ευ αγωνίζεσθαι» και της «ευγενούς άμιλλας».

 

Περισσότερα


Ενημερωτική εκδήλωση για τις επιχειρηματικές ευκαιρίες στην αγορά του Καναδά

 • Apr 23, 2019

Δεκάδες ήταν οι επαγγελματίες που βρέθηκαν το απόγευμα της Μ. Τρίτης 23 Απριλίου στο Επιμελητήριο Μαγνησίας, ώστε να ενημερωθούν από κοντά για τις επιχειρηματικές ευκαιρίες στην αγορά του Καναδά, σε μία ενημερωτική εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν το Επιμελητήριο Μαγνησίας και η Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπορών Ν. Μαγνησίας.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας CETA μεταξύ ΕΕ και Καναδά, όπου  καταργούνται δασμολογικοί και φορολογικοί περιορισμοί, που υπήρχαν  κατά το παρελθόν, η Εμπορική και Οικονομική Ακόλουθος του Ελληνικού Προξενείου στο Τορόντο, κ. Αρετή Σκαφιδάκη, ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τις εξαγωγικές προϊόντων.  

Όπως τονίστηκε στην ημερίδα, στόχος είναι να αναδειχθούν οι επιχειρηματικές ευκαιρίες που μπορεί να υπάρχουν για την Μαγνησία και ευρύτερα για την Θεσσαλία, σε μία τεράστια αγορά, όπως αυτή του Καναδά.

Ήδη, οι εξαγωγές των προϊόντων είναι στο προσκήνιο και κυρίως αφορούν σε επιχειρήσεις με εξαγωγική ωριμότητα και μία εξωστρέφεια. Εξάλλου, τομείς όπου μπορούν να αξιολογηθούν ως προς αυτό αφορούν στον αγροτοδιατροφικό τομέα, τις ελιές, το λάδι, τα αρωματικά φυτά, το τσάι της Βρύναινας, την φέτα, αλλά και τα τυροκομικά προϊόντα που έχουν αρχίσει να αναπτύσσουν την δυναμική τους στην αγορά του Καναδά και μπορούν να είναι ανταγωνιστικά.

Πρωταρχικό ρόλο σ’ αυτό, όπως υπογραμμίστηκε παίζει και το γεγονός ότι στην αγορά του Καναδά, για την προσέλκυση επιχειρηματικών δράσεων χρειάζεται κάτι το ιδιαίτερο και ταυτόχρονα και ανταγωνιστικό, ώστε να κερδίσει το ενδιαφέρον.

Στην δεύτερη θεματική ενότητα της εκδήλωσης οι επαγγελματίες ενημερώθηκαν για στον σχεδιασμό και τις προωθητικές δράσεις για την προσέλκυση τουριστών στην Μαγνησία.

Όπως επεσήμανε η κ. Χρύσα Τσαγανού, Απόφοιτος Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης, με ειδικότητα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και Περιφερειακή Ανάπτυξη και Γεν. Γραμματέας του Δήμου Αλμυρού κ. Χρύσα Τσαγανού, «η αγορά του Καναδά είναι τεράστια. Μιλώντας σε απόλυτα μεγέθη, 10,6 εκατ. Καναδών τουριστών ταξίδεψαν το 2018, έχουν μία ιδιαιτερότητα ότι κάνουν πολλές διανυκτερεύσεις, τουλάχιστον δύο εβδομάδες που είναι πολύ σημαντικό για τον τουρισμό.

Πρέπει λοιπόν να δούμε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που ζητούν να δουν σε μία περιοχή για να μπορέσει και η δική μας αγορά να προσαρμοστεί. Την ίδια ώρα, θα πρέπει να εστιάσουμε και στις μεγάλες καναδικές εκθέσεις του τουρισμού για να μπορέσουμε να προβάλλουμε την περιοχή μας, τόσο σε τοπικό, όσο και σε περιφερειακό επίπεδο».

Περισσότερα


Ενημερωτική εκδήλωση για προσέλκυση επενδύσεων

 • Apr 18, 2019

 

 Παρουσία δεκάδων επιχειρηματιών από τη Μαγνησία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 17 Απριλίου στο ξενοδοχείο Valis στην Αγριά Βόλου ενημερωτική εκδήλωση με θέμα την «Οικονομική Ανάπτυξη & Επενδύσεις: Πολιτικές και κριτήρια προσέλκυσης επιχειρηματικών κεφαλαίων» και την συνδιοργάνωση του Επιμελητηρίου Μαγνησίας και του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Κεντρικής Ελλάδος - μέλος του Enterprise Europe Network-Hellas. Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε μετά από πρωτοβουλία του μέλους του Μητρώου στελεχών της ΝΔ κ. Έλενας Ράπτη διαπραγματεύτηκε τις εξής θεματικές ενότητες :

 1. Η Τρέχουσα Οικονομική Κατάσταση της χώρας και η διαφορά μεταξύ των Άμεσων & Έμμεσων Ελληνικών και Ξένων Επενδύσεων που πρέπει να προσελκύσει η χώρα και η συμβολή τους στην ανάπτυξη.
 2. Προϋποθέσεις προσέλκυσης Άμεσων & Έμμεσων Ελληνικών και Ξένων Επενδύσεων και ρευστότητας στην ελληνική αγορά.
 3. Επενδυτικά κριτήρια, προϋποθέσεις και κλάδοι/υποκλάδοι/τομείς προσέλκυσης επιχειρηματικών κεφαλαίων και δανειοδοτήσεων από α) εταιρείες κεφαλαίου επιχειρηματικών συμμετοχών και β) εταιρίες επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία που θα επενδύσουν/δανειοδοτήσουν υφιστάμενες και νεοφυείς επιχειρήσεις και έργα αυτών.
 4. Ιδέες και προτάσεις για το πως η Τοπική αυτοδιοίκηση και η τοπική κοινωνία μπορεί να διαμορφώσει τις προϋποθέσεις για τη προσέλκυση επενδυτών στο τόπο της.

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Αριστοτέλης Μπασδάνης μίλησε για την υπερφορολόγηση και την ελληνική γραφειοκρατία που αποτελούν τον τροχοπέδη για την οικονομική ανάταση της χώρας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μπασδάνης, τόνισε: «Μετά από μία δεκαετία επώδυνης για την επιχειρηματικότητα οικονομικής κρίσης, η οικονομική ανάπτυξη και οι επενδύσεις καθίστανται «μάνα εξ’ ουρανού» για όλους όσους τολμούν να επιχειρούν στην Ελλάδα της υπερφορολόγησης και της γραφειοκρατίας που μαστίζει τον ιδιωτικό τομέα.

Στο 2019, μία καθαρά προεκλογική χρονιά, ο όρος «οικονομική ανάπτυξη και επενδύσεις» θα ακουστεί από πολλά χείλη υποψηφίων, που για ακόμη μία φορά θα υποσχεθούν και θα δεσμευτούν την πραγμάτωσή τους. Ωστόσο, πρέπει να τονίσουμε ότι τόσο η οικονομική ανάπτυξη, όσο και οι επενδύσεις δεν πρέπει να αποτελούν αφηρημένες έννοιες, που μόνο σε θεωρητικό επίπεδο μπορούν να ειπωθούν.

Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι μπορούν να βρουν πρακτική εφαρμογή, αν ο πολιτικός σχεδιασμός στραφεί προς αυτή την κατεύθυνση. Η πολιτική βούληση που εκκρεμεί δεκαετίες για τα συγκεκριμένα πεδία, θα πρέπει να επανακαθορίσει τους στόχους της, δίνοντας βαρύτητα στον ιδιωτικό τομέα, που μπορεί, όντως, να ενδυναμωθεί και να συντηρήσει, εν τοις πράγμασι, την ελληνική οικονομία. Οι πολιτικές και τα κριτήρια προσέλκυσης επιχειρηματικών κεφαλαίων θα πρέπει να αποτελέσουν τον πρώτο στόχο της νέας κυβέρνησης που θα προκύψει μέσα από τις εθνικές εκλογές, με συγκεκριμένο σχέδιο κατευθύνσεων που πρέπει να χαράξει η νέα πολιτική.

Η μείωση της φορολογίας, η ηλεκτρονική διακυβέρνηση του κράτους, που ναι μεν εξαγγέλθηκε, ποτέ όμως δεν εφαρμόστηκε πλήρως, ώστε να παταχθεί η γραφειοκρατία που αποτελεί εμπόδιο για κάθε επενδυτική κίνηση, το άνοιγμα στις ξένες αγορές με συγκεκριμένο στρατηγικό πλάνο και όχι με αόριστες «τουφεκιές» στον αέρα είναι μόνο μερικά από τα βήματα που πρέπει να γίνουν και τα οποία θα αποδειχθούν καθοριστικής σημασίας για την ανάπτυξη επενδύσεων στη χώρα μας.

Ειδικά τώρα, που η χώρα βγήκε από τα μνημόνια είναι η χρυσή ευκαιρία να απεγκλωβιστούμε από την λογική του κρατισμού που για δεκαετίες ταλαιπώρησε το ελληνικό γίγνεσθαι, και να στραφούμε σε ιδιωτικοποιήσεις, απαλλοτριώσεις και συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα που θα φέρουν την πολυπόθητη ανάπτυξη, για την οποία ακούμε χρόνια τώρα ως κάτι γενικό και αόριστο. Θεωρώ ότι ενημερωτικές εκδηλώσεις σαν την σημερινή συμβάλλουν προς αυτή την κατεύθυνση και βελτιστοποιούν το κριτήρια εκείνα που θα καθορίσουν την ανάταξη της ελληνικής οικονομίας».

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο κ. Θάνος Νιφόρος, Οικονομολόγος, Σύμβουλος Επενδύσεων, Άντλησης Πόρων & Ανάπτυξης Εργασιών, ο οποίος και ανέπτυξε όλες εκείνες τις παραμέτρους που θα αποτελέσουν τον «μαγνήτη» των οικονομικών επενδύσεων και επιχειρηματικών κεφαλαίων.

Περισσότερα


Συνεργασία Επιμελητηρίου Μαγνησίας με το Σωματείο κινητικά αναπήρων "Ιππόκαμπος"

 • Apr 17, 2019

Εθιμοτυπική συνάντηση γνωριμίας σε θέματα προσβασιμότητας και ισότιμης συμμετοχής των ατόμων με κινητική αναπηρία είχαν το απόγευμα της Τρίτης 16 Απριλίου τα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου Μαγνησίας με τον Πρόεδρο του Σωματείου κινητικά αναπήρων Μαγνησίας «ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ» και υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο Θεσσαλίας κ. Πέτρο Μπέλλο.

Στο πλαίσιο στενότερης συνεργασίας, συμφωνήθηκε οι δύο πλευρές να διοργανώσουν από κοινού, εκδήλωση με σκοπό την ενημέρωση και την εξοικείωση του ευρύτερου κοινού με θέμα τη διαφορετικότητα, την ανεκτικότητα και εν γένει την κινητική αναπηρία. 

Ταυτόχρονα, συμφωνήθηκε να διοργανωθεί σε α’ φάση μία ημερίδα για την συμμετοχή ατόμων με κινητική αναπηρία στην εργασία.

Περισσότερα


Στη Γενική Συνέλευση της ΚΕΕ το Επιμελητήριο Μαγνησίας

 • Apr 16, 2019

Τα επόμενα βήματα που πρέπει να γίνουν για την οριστική έξοδο της ελληνικής οικονομίας από την κρίση και η αναβάθμιση του ρόλου των Επιμελητηρίων, με στόχο την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στη χώρα μας, αποτέλεσαν το βασικό αντικείμενο της Γενικής Συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, που πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο την Παρασκευή και το Σάββατο, 12 και 13 Απριλίου, παρουσία του Αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Στέργιου Πιτσιόρλα.

 

Στην ομιλία του ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ, κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, εστίασε σε πέντε σημεία που θα συμβάλουν στη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και θα επιταχύνουν την ανάπτυξη.

Ειδικότερα, όπως τόνισε:

 • Χρειαζόμαστε μεταρρυθμίσεις για μια αποτελεσματικότερη δημόσια διοίκηση, για αναβάθμιση της ποιότητας της νομοθετικής διαδικασίας, αλλά και της λειτουργίας των θεσμών.
 • Χρειαζόμαστε επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων, προσαρμογή της εργατικής νομοθεσίας στα ευρωπαϊκά δεδομένα, επιτάχυνση της διαδικασίας απονομής της δικαιοσύνης, αναμόρφωση του Πτωχευτικού Κώδικα, ολοκλήρωση του εθνικού και χωροταξικού σχεδιασμού και κωδικοποίηση των χρήσεων γης.
 • Χρειαζόμαστε μια νέα εθνική πολιτική για τη μεταποίηση: με ανάδειξη και ενίσχυση δυναμικών κλάδων, με πολιτικές για τη μείωση του ενεργειακού κόστους, με νέα στρατηγική για τη χρηματοδότηση επενδύσεων.
 • Χρειαζόμαστε μέτρα για την ενίσχυση της Μικρομεσαίας Επιχειρηματικότητας: ευέλικτα χρηματοδοτικά εργαλεία, κίνητρα και παρεμβάσεις που ευνοούν την επιχειρηματική μεγέθυνση, την καλλιέργεια δεξιοτήτων, την εξωστρέφεια, την πρόσβαση στην καινοτομία.
 • Χρειαζόμαστε αποτελεσματικότερη σύνδεση των Πανεπιστημίων με τον κόσμο της παραγωγής. Τη δυνατότητα να υπάρξουν συνεργασίες με τον ιδιωτικό τομέα, για τη χρηματοδότηση της έρευνας και την αξιοποίηση της γνώσης για την ανάπτυξη της καινοτομίας.

 

Ο Αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Στέργιος Πιτσιόρλας, από την πλευρά του τόνισε ότι τα τελευταία χρόνια γίνεται μία τιτάνια προσπάθεια και πλέον είναι αναγκαίο να αλλάξει εκ βάθρων το αναπτυξιακό μοντέλο της χώρας.

Ο κ. Πιτσιόρλας τόνισε με έμφαση ότι η κυβέρνηση στηρίζει πλήρως τον Επιμελητηριακό θεσμό και το δείχνει εμπράκτως.

«Τα Επιμελητήρια αποτελούν βασικό πυλώνα στο σχέδιο για την ανάπτυξη και θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στην υλοποίηση της νέας στρατηγικής της κυβέρνησης για την οικονομία και την αγορά», είπε ο κ. Πιτσιόρλας και συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση αναθέτει στα Επιμελητήρια με νόμο όλες τις αρμοδιότητες του Γενικού Εμπορικού Μητρώου (ΓΕΜΗ) παρά τις αντιδράσεις που υπάρχουν από τις Περιφέρειες.

«Η κατεύθυνση της σημερινής κυβέρνησης είναι να υποστηριχθούν και να αναβαθμιστούν τα Επιμελητήρια σε αντίθεση με τα σχέδια των προηγούμενων κυβερνήσεων που τα οδηγούσαν σε αδράνεια και αφανισμό», κατέληξε ο Αναπληρωτής υπουργός.

Την Μαγνησία, στη Γενική συνέλευση της ΚΕΕ εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης και ο Γεν. Γραμματέας του Επιμελητηρίου κ. Βασίλης Ζαχείλας.

Στη Γενική Συνέλευση της ΚΕΕ παραβρέθηκαν ο βουλευτής Επικρατείας,  κ. Θεόδωρος Φορτσάκης, εκ μέρους της ΝΔ, ο αντιπρόεδρος της Βουλής, κ. Δημήτρης Κρεμαστινός, εκ μέρους του ΚΙΝΑΛ. Επίσης παρέστη ο περιφερειάρχης  Νοτίου Αιγαίου, κ. Γιώργος Χατζημάρκος, και εκπρόσωποι παραγωγικών φορέων.

 

Περισσότερα


Αριστοτέλης Μπασδάνης: "Παραμένουμε σε εγρήγορση" για το στρατόπεδο "Γεωργούλα"

 • Apr 11, 2019

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, αναφορικά με την αναστολή της μετεγκατάστασης της 32ης Ταξιαρχίας από το στρατόπεδο Γεωργούλα, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Μόνο ενωμένη η τοπική κοινωνία μπορεί να φέρει θετικά αποτελέσματα για τη βιωσιμότητα της τοπικής οικονομίας.

Η πίεση που ασκήθηκε το τελευταίο χρονικό διάστημα απ’ όλους τους παραγωγικούς φορείς της πόλης είχε θετικά αποτελέσματα.

Παρόλα αυτά εμείς παραμένουμε ως οφείλουμε σε εγρήγορση για το καλό της τοπικής κοινωνίας και περιμένουμε από την πλευρά του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας περαιτέρω διευκρινίσεις για τη λειτουργία του στρατοπέδου.

Οι άοκνες προσπάθειες του Προέδρου του ΕΣΒ και μέλους της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Απόστολου Οντόπουλου, με συμπαραστάτες το Επιμελητήριο Μαγνησίας,  το ΤΕΕ Μαγνησίας, τις ΟΕΒΕΜ, το ΕΚΒ, αλλά και ολόκληρη την τοπική κοινωνία πρέπει να συνεχιστούν στην κατεύθυνση της στήριξης της τοπικής οικονομίας στην δύσκολη περίοδο που διανύουμε».

Περισσότερα


Καταγγελίες για εξαπάτηση επαγγελματιών από γερμανική εταιρεία

 • Apr 11, 2019

 

Το Επιμελητήριο Μαγνησίας έγινε αποδέκτης καταγγελιών από μέλη του, τα  οποία έπεσαν θύμα παραπλάνησης από γερμανική εταιρεία η οποία προσφέρει υπηρεσία καταχώρησης των εταιρικών στοιχείων τις επιχείρησης σε ένα παραπλανητικό «Ευρωπαϊκό Επιχειρηματικό Αριθμό» ("European Business Number"). Η εν λόγω εταιρεία χρησιμοποιώντας αθέμιτες πρακτικές παραπλανάει τις επιχειρήσεις, χρησιμοποιώντας σήματα {logo} και εικόνες που παραπέμπουν στα επίσημα σήματα και εικόνες που χρησιμοποιεί η Ε.Ε. χωρίς όμως να υπάρχει ουδεμία σύνδεση της εν λόγω εταιρείας με την Ε.Ε.. Οι δε επιχειρήσεις θεωρούν ότι λαμβάνουν κάποιον  Ευρωπαϊκό ΑΦΜ και καταχωρούνται σε ειδικό ευρωπαϊκό μητρώο επιχειρήσεων υπό την σκέπη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενώ στην πραγματικότητα είναι απλώς μια διαφημιστική καταχώρηση και τίποτε περισσότερο.

Η αλλοδαπή αυτή εταιρεία ζητεί από τις επιχειρήσεις τη συμπλήρωση των στοιχείων και η αποστολή του υπογεγραμμένου εντύπου εκ μέρους των εταιρειών, εκλαμβάνεται αυτόματα από την εταιρεία ως δεσμευτική σύμβαση διάρκειας τριών (3) ετών, με την χρέωση των «διαφημιστικών υπηρεσιών» να ανέρχεται σε €771 ετησίως, την εξόφληση των οποίων απαιτεί με αλλεπάλληλες αποστολές τιμολογίων, αρνούμενη ταυτοχρόνως την μονομερή ακύρωση του «συμβολαίου» εκ μέρους των εταιρειών.

Το Επιμελητήριο Μαγνησίας συνιστά στα μέλη του να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικά, να διαβάζουν προσεκτικά τους όρους, να συμβουλεύονται δικηγόρο, και σε καμία περίπτωση να μην απαντούν στα e-mails, να μην συμπληρώνουν και αποστέλλουν τα παραπλανητικά έγγραφα και εφόσον ήδη έχουν προχωρήσει σε υπογραφή αυτών, να αγνοούν τα απεσταλμένα τιμολόγια.

Εφιστάται, τέλος, η προσοχή σε περιπτώσεις συναφών αθέμιτων πρακτικών, ήτοι με παραπλανητική προσφορά καταχώρησης σε «Ευρωπαϊκούς Εταιρικούς Καταλόγους», τις οποίες μετέρχονται εταιρείες δραστηριοποιούμενες σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες,

 

 

Περισσότερα


Μοναδικές στιγμές από το Επιμελητήριο Μαγνησίας με την ομάδα SBATIERATORI DI FERRARA

 • Apr 05, 2019

Στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 100 ετών από την ίδρυσή του, το Επιμελητήριο Μαγνησίας, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου διοργανώνει ένα φαντασμαγορικό θέαμα με την μοναδική ομάδα σημαιοφόρων από την Ιταλία (Sbatieratoridi Ferrara) στο περιθώριο της έκθεσης για τη ζωή και το έργο του μεγάλου καλλιτέχνη της Αναγέννησης Leonardo DaVinci.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο 6 Απριλίου, στις 12.30 μ.μ. στην πλατεία του Αγ. Νικολάου θα γίνει η παρουσίαση της μοναδικής αυτής ομάδας με παραδοσιακές  αναγεννησιακές στολές, ενώ το ίδιο βράδυ θα παρουσιαστεί στον Πολυχώρο Τσαλαπάτα στις 19.00, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Την Κυριακή 7 Απριλίου και ώρα 12.30 μ.μ. θα πραγματοποιήσουν μία ξεχωριστή παρέλαση ξεκινώντας από την είσοδο του λιμανιού μέχρι το πάρκο του Αγ. Κωνσταντίνου, ενώ το βράδυ στις 19.00 μ.μ. θα παρουσιαστεί στον πολυχώρο Τσαλαπάτα.

Όπως σημειώνει ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Μπασδάνης, η διοργάνωση της παρέλασης της ομάδας Sbatieratori di Ferrara, υποστηρίζεται από το Επιμελητήριο Μαγνησίας, με μοναδικό στόχο την τόνωση της τοπικής αγοράς, αλλά και την ενίσχυση της προβολής της πόλης.

«Φέτος, καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς, το Επιμελητήριο Μαγνησίας θα διοργανώσει τέτοιου είδους επετειακές εκδηλώσεις με αφορμή την συμπλήρωση ενός αιώνα από τη λειτουργία του θεσμού στο Νομό μας, σημειώνει ο κ. Μπασδάνης. Γι’ αυτό τον λόγο άλλωστε δρομολογούμε μία σειρά εκδηλώσεων που ευελπιστούμε να δώσουν υπεραξία στην περιοχή, αλλά και να υπενθυμίσουν στην τοπική κοινωνία την συμβολή του Επιμελητηρίου στην τοπική οικονομία. Η κορυφαία εκδήλωση αναμένεται μέσα στον Σεπτέμβριο με ταυτόχρονες και παράλληλες δράσεις".

Να σημειωθεί ότι η έκθεση για τη ζωή και το έργο του μεγάλου καλλιτέχνη της Αναγέννησης Leonardo DaVinci διοργανώνεται από το «Ergon Showground» και το Κέντρο Πολιτισμού «Ιωλκός».

 

 

Περισσότερα


Στη Λευκάδα η 45η Γενική Συνέλευση του ΕΟΑΕΝ

 • Apr 01, 2019

Στη πόλη της Λευκάδος, πραγματοποιήθηκε η 45η Γενική Συνέλευση του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών – (Ε.Ο.Α.Ε.Ν.) το διήμερο 29 και 30 Μαρτίου 2019. Το Επιμελητήριο Μαγνησίας εκπροσωπήθηκε από τον κ. Αθάνάσιο Ζλατούδη μέλος του ΔΣ του Επιμελητηρίου Μαγνησίας και του ΔΣ του ΕΟΑΕΝ, καθώς και από την κα Ελισάβετ Ζεμπέκη μέλος του ΔΣ του Επιμελητηρίου Μαγνησίας.

Οι κύριοι Αθανάσιος Ζλατούδης και Δημήτριος Συξέρης μέλη της ομάδας εκπαίδευσης του ΕΟΑΕΝ, παρουσίασαν τα αποτελέσματα της έρευνάς τους επάνω στην επιμόρφωση Επαγγελματιών & εργαζομένων από φορείς (Επιμελητήρια, κλπ) και επιτυχημένες πρακτικές στον Ευρωπαϊκό και Ελληνικό χώρο.

 

Πρόταση για την δημιουργία πιστοποιημένου πλαισίου «Τοπικού Συνοδού Ξεναγού», σε συνεργασία του ΕΟΑΕΝ με το Υπουργείο Τουρισμού και το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, έκανε από την πλευρά του το μέλος της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Μαγνησίας και του ΕΟΑΕΝ κ. Αθανάσιος Ζλατούδης.

Στόχος της συγκεκριμένης πρότασης, η ύπαρξη ατόμων με πιστοποιημένες γνώσεις της τοπικής ιστορίας ανά Περιφερειακή Ενότητα της Χώρας, ώστε τα άτομα αυτά να αποτελέσουν εργαλεία των κατά τόπους δήμων αλλά και των Περιφερειών που υπάγονται, για την χάραξη και εφαρμογή σχεδίων ανάδειξης και προβολής της ιδιαίτερης ταυτότητας των τόπων τους ως τουριστικών προορισμών.

Στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης συμμετείχαν εκπρόσωποι των 20 νησιωτικών Επιμελητηρίων της χώρας μελών του ΕΟΑΕΝ.

Πρωτόκολλο Συνεργασίας υπογράφηκε μεταξύ του ΕΟΑΕΝ και του Πανεπιστημίου Πειραιώς εκπροσωπούμενο από τον πρύτανη του κ. Άγγελο Κότιο.

Αναλυτικά το πρόγραμμα είχε ως εξής:

«Εκπαίδευση επαγγελματιών και εργαζομένων στις νησιωτικές επιχειρήσεις»

 • Τουριστική Επαγγελματική Εκπαίδευση 

   -  Δρ. Γεωργία Ζούνη, Διδάκτωρ Τουριστικού Μάρκετινγκ, Διδάσκουσα      

   (Π.Δ. 407/80) στο Τμήμα Τουριστικών Σπουδών Πανεπιστημίου Πειραιώς, Συνιδρύτρια Δικτύου Opentourism        

 • Μεταπτυχιακή εξειδίκευση στον Τουρισμό από ΑΕΙ

- κ. Αθανάσιος Κουρεμένος, Καθηγητής - Διευθυντής ΠΜΣ στη Διοίκηση     Επιχειρήσεων - Management Τουρισμού του Πανεπιστημίου Πειραιώς

 • Επιμόρφωση Επαγγελματιών & εργαζομένων από φορείς (Επιμελητήρια, κλπ)

και επιτυχημένες πρακτικές άλλων Ευρωπαϊκών χωρών και Επιμελητηρίων

 • κ. Δημήτρης Συξέρης, Οικονομικός Επόπτης Ε.Ο.Α.Ε.Ν.
 • κ. Αθανάσιος Ζλατούδης, μέλος Δ.Σ. Ε.Ο.Α.Ε.Ν.

 «Συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πειραιώς σε θέματα νησιωτικής πολιτικής και ανάπτυξης – Υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ Ε.Ο.Α.Ε.Ν και ΠΑ.ΠΕΙ»

            - Καθηγητής Άγγελος Κότιος, Πρύτανης Πανεπιστημίου Πειραιώς

            - κ. Σωτήρης Σκιαδαρέσης, Πρόεδρος Ε.Ο.Α.Ε.Ν.

«Υπηρεσίες διαμοιρασμού τύπου Air BnB και οι επιπτώσεις στους επαγγελματίες

             του κλάδου»

             -  κ. Νικόλαος Ρεϊζάκης, Β΄ Αντιπρόεδρος Ε.Ο.Α.Ε.Ν.

             -  κ. Εμμανουήλ  Ζερβάκης, μέλος  Δ.Σ.  Ε.Ο.Α.Ε.Ν.

            

 «Αναπτυξιακή Πολιτική και Τουριστική Ανάπτυξη στο νησιωτικό χώρο».

          - κ. Σωτήρης Σκιαδαρέσης, Πρόεδρος Ε.Ο.Α.Ε.Ν.

Ως τόπος διεξαγωγής της επόμενης 46ης ΓΣ του ΕΟΑΕΝ ορίστηκε η Χαλκίδα.

 

 

 

Περισσότερα


Αρωγός στο «4ο Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου» το Επιμελητήριο Μαγνησίας

 • Mar 28, 2019

Στην τελική ευθεία μπήκαν, οι προετοιμασίες, για τη διοργάνωση για τέταρτη συνεχή χρονιά στην πόλη μας, στις 3, 4, 5, 6 Απριλίου 2019, του «Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου» (μιλάμε, γράφουμε, παίζουμε, εκφραζόμαστε δημιουργικά), που προγραμματίζει η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Βόλου, υπό την αιγίδα του Εργαστηρίου Λόγου και Πολιτισμού: Κατεύθυνση Λογοτεχνίας και Παιδικού Βιβλίου, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με τη συνεργασία της Αντιδημαρχίας Παιδείας και Πολιτισμού Δ. Βόλου, όπως και τη συνεργασία της Διεύθυνσης Πολιτισμού  του  Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π - ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Δήμου Βόλου, αλλά και των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, (μαζί με τους υπεύθυνους των τμημάτων σχολικών δραστηριοτήτων), σε άμεση δράση με τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς (ΕΛΜΕ, Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης), το Επιμελητήριο Μαγνησίας, την Ένωση Συντακτών Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας με το Μορφωτικό Ίδρυμα και το Επικουρικό Ταμείο της Ένωσης, την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος, όπως και με μία σειρά φορέων και χορηγών, που θα ανακοινωθούν ολοκληρωμένα τις επόμενες ημέρες, μαζί με το σύνολο των συμμετεχόντων, υποστηρικτών.                                                                                                                             

Συμμετέχουν, η «Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά», το «Κέντρο Βιβλίου Μαγνησιωτών Συγγραφέων» (ΚΕ.ΒΙ.ΜΑ.ΣΥ),  το Κέντρο Πολιτισμού και Κοινωνικής Παρέμβασης «Ιωλκός», ο Πανελλήνιος Όμιλος Φίλων Αφήγησης (Π.Ο.Φ.Α.), ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Ν. Μαγνησίας και άλλοι φορείς αλλά και σύλλογοι που θα ανακοινωθούν άμεσα.  

Η μεγάλη επιτυχία των τριών προηγούμενων ετών, όπου στα Φεστιβάλ συμμετείχαν είτε  ενεργά, είτε ως θεατές- επισκέπτες, χιλιάδες μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί, κρίθηκε στις θετικές εντυπώσεις, που έγιναν γνωστές σε όλο το πανελλήνιο, αλλά και η μεγάλη επιθυμία για δράσεις πολιτισμού και ιδιαίτερα για το  βιβλίο, που έδωσαν το έναυσμα για τη δυναμική διοργάνωση φέτος, του «4ου Φεστιβάλ»!

Στη διάρκεια του Φεστιβάλ, θα γίνει κάλεσμα προσφοράς από όσους το επιθυμούν, για τον «Εσταυρωμένο» που επελέγη φέτος, ως φορέας, που μπορεί να υποστηριχθεί με διάφορες ενέργειες και δράσεις, τόσο εντός του χώρου διεξαγωγής του Φεστιβάλ, όσο και εκτός.

Για τέταρτη φορά συνεργασία δεκάδων δημιουργών!

Για τέταρτη φορά, θα βρεθούν μαζί το ίδιο τετραήμερο στον Βόλο, δεκάδες συγγραφείς, εικονογράφοι, επιστήμονες, αλλά και εκατοντάδες μουσικοί και ηθοποιοί, χορωδοί, μαθητές κ.α. από την πόλη μας, την υπόλοιπη Θεσσαλία, την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, καθώς και άλλες πόλεις, προκειμένου να «στήσουν» από κοινού με μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, εργαστήρια με επίκεντρο το βιβλίο, με τη συμμετοχή πολλών εκδοτικών εταιρειών και τίτλων βιβλίων και τη συνδρομή του Συλλόγου βιβλιοπωλών της πόλης.

Το «4ο Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου» (μιλάμε, γράφουμε, παίζουμε, εκφραζόμαστε δημιουργικά) προγραμματίζεται για τις 3,4, 5, 6 Απριλίου 2019, ενώ εκτός από τις δράσεις για το βιβλίο, τη δική τους θέση έχουν το θέατρο και η μουσική, με παραστάσεις και συναυλίες, αλλά και οι αφηγήσεις παραμυθιών. Όλες οι δράσεις είναι δωρεάν και ελεύθερη η είσοδος.                                                                                                     

Οι προεγγραφές που αφορούν την ενεργή παρακολούθηση- συμμετοχή στα εργαστήρια μέσα από εκδήλωση ενδιαφέροντος συνεχίζονται και σε κάποιες περιπτώεις,, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Αποστολή e-mail στο φιλόλογο, υπεύθυνο για το Φεστιβάλ, από την Ένωση Γονέων Βόλου, κ. Διονύση Λεϊμονή dioleimonis@gmail.com ή κλήση στο τηλέφωνο 6973-694826.  Το αναλυτικό πρόγραμμα, έχει αναρτηθεί στο http://enosigoneonvolou.blogspot.gr καθώς και στο προφίλ της Ένωσης στο fb.

 

   

Περισσότερα


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

Πώς σας φαίνεται η νέα μας ιστοσελίδα;

  Δεν μου αρέσει

  Μέτρια, τίποτα το ιδιαίτερο

  Πολύ καλή

LATEST TWEETS
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
 • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
  ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
  Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
 • info@cci-magnesia.gr
 • Τηλ.: + 30 2421094700
  Φαξ: +30 2421031211
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
 • Δευτέρα και Τετάρτη:
  07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
  Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
  07:00 – 15:00
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR