Νέα

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

 • Αρχική
 • Νέα
 • Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

Δωρεάν Σεμινάριο επιχειρήσεων τουρισμού, φιλοξενίας και εστίασης

 • Mar 27, 2019

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, καλεί εκπροσώπους επιχειρήσεων στον τομέα του τουρισμού, της φιλοξενίας και της εστίασης να υποβάλουν αίτηση για συμμετοχή στο Σεμινάριο Επιμόρφωσης με τίτλο ‘Blended-mobility course “Entrepreneurial Skills for Sustainable Hospitality Enterprises”’

Περισσότερα


ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ-ΠΟΤΩΝ FOODEXPO 2019

 • Mar 21, 2019

Στη μεγαλύτερη έκθεση Τροφίμων και Ποτών στη Νοτιοανατολική Ευρώπη FOODEXPO 2019 βρέθηκαν 16 επιχειρήσεις-μέλη του Επιμελητηρίου Μαγνησίας με μια παρουσία που άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.

Οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις δήλωσαν την απόλυτη ικανοποίησή τους από το επίπεδο της φετινής διοργάνωσης, την ποιότητα των επισκεπτών και τις ευκαιρίες που τους δόθηκαν να έρθουν σε επαφή με εν δυνάμει συνεργάτες.

Το τριήμερο 16-18 Μαρτίου τις πύλες του εκθεσιακού κέντρου Metropolitan expo στην Αθήνα πέρασαν χιλιάδες Έλληνες και ξένοι επαγγελματίες, οι οποίοι γνώρισαν από κοντά τις επιχειρήσεις και τα προϊόντα της Μαγνησίας και όλης της Ελλάδας, και διαπιστώθηκε για ακόμη μια φορά η τεράστια δυναμική των ελληνικών Τροφίμων και Ποτών και η σημαντική τους συμβολή στην οικονομία της χώρας μας.

Οι επιχειρήσεις – μέλη του Επιμελητηρίου Μαγνησίας που συμμετείχαν στη φετινή διοργάνωση στον ενιαίο εκθεσιακό χώρο του ήταν οι:

 1. ΣΑΠΟΥΝΑΣ & ΣΙΑ ΑΕ ΕΛΙΕΣ, ΠΑΣΤΑ ΕΛΙΑΣ, ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ, ΣΑΛΤΣΕΣ, ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ
 2. THETIDA - ΚΑΤΣΙΒΕΛΟΥ ΕΛΕΝΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ, ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΚΑΙ ΠΩΛΗΣΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΑΡΩΜΑΤΙΚΩΝ ΦΥΤΩΝ (ΡΙΓΑΝΗ, ΦΑΣΚΟΜΗΛΟ, ΤΣΑΪ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ, ΘΥΜΑΡΙ)
 3. ΒΑΒΛΙΑΚΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΑ – ΣΠΟΡΕΛΑΙΑ
 4. ΛΑΪΤΣΟΣ Χ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ & ΣΙΑ Ε.Ε. "ΦΛΕΓΓΑ" ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΟ – ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ
 5. ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΚΑ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ
 6. ΒΟΛΙΩΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΑ ΠΗΛΙΟΥ
 7. ΜΙΚΡΟΖΥΘΟΠΟΙΪΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΜΠΥΡΕΣ
 8. ΛΥΧΝΑΡΑΣ ΒΕΡΓΙΝΑ Α.Ε. ΕΛΙΕΣ, ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ, ΠΟΛΤΟΣ ΕΛΙΑΣ
 9. ΠΕΡΔΙΚΑΡΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΛΙΚΕΡ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟ ΑΛΑΤΙ
 10. ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΣ - ΑΙΩΝΕΣ / AEONS ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ, ΕΛΙΕΣ, ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΞΥΔΙΟΥ
 11. ΚΑΤΣΙΑΒΡΙΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ - MOUNTAIN TEA COMPANY ΤΣΑΪ ΒΟΥΝΟΥ, ΡΙΓΑΝΗ, ΦΑΣΚΟΜΗΛΟ, ΛΟΥΙΖΑ, ΜΕΝΤΑ, ΒΑΛΣΑΜΟΧΟΡΤΟ, ΜΙΓΜΑΤΑ ΤΣΑΓΙΩΝ
 12. ΔΥΑΣ Α.Ε. ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ, ΓΛΥΚΑ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ, ΜΑΡΜΕΛΑΔΕΣ, ΒΟΤΑΝΑ, ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΦΥΤΑ, ΠΑΞΙΜΑΔΙΑ, ΜΠΑΡΕΣ ΜΕΛΙΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ
 13. ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ TERRA FEREA ΟΣΠΡΙΑ, ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ, ΡΙΓΑΝΗ, ΤΣΑΪ ΒΟΥΝΟΥ, ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ
 14. ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ-ΟΥΖΟΥΝΗΣ ΟΕ ΣΑΛΑΤΕΣ, ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΩΣ
 15. ΖΩΗ ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΜΟΝ.ΕΠΕ ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ, ΒΟΤΑΝΑ
 16. ΧΑΡΜΑΝΗΣ Ι.Ε. ΧΑΛΒΑΣ ΒΟΛΟΥ ΧΑΛΒΑΣ, ΤΑΧΙΝΙ, ΠΑΣΤΕΛΙ, ΜΠΑΡΕΣ ΣΟΥΣΑΜΙΟΥ

Το Επιμελητήριο Μαγνησίας για μια ακόμη φορά αποδεικνύει έμπρακτα τη στήριξη στα μέλη του και τις συντονισμένες ενέργειες του προς όφελός τους μέσα από την συμμετοχή τους σε σημαντικές και υψηλού κύρους και αποτελεσματικότητας διοργανώσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

            «Σκοπός και στόχος μας είναι αποκλειστικά και μόνο η ενίσχυση των τοπικών επιχειρήσεων μέσα από ποικίλες δράσεις που θα συμβάλλουν στην προβολή και προώθηση των προϊόντων και των υπηρεσιών τους και στην ανάπτυξη της εξωστρέφειάς τους. Η δυναμική των επιχειρήσεων της Μαγνησίας είναι αστείρευτη και αυτό πρέπει να γίνει ευρύτερα γνωστό μέσω στοχευμένων ενεργειών ώστε να υπάρχει σταθερά αυξανόμενος ρυθμός ανάπτυξης. Η συμμετοχή σε εκθεσιακά γεγονότα εσωτερικού και εξωτερικού είναι ένα σπουδαίο μέσο προς την κατεύθυνση αυτή», δήλωσε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αριστοτέλης Μπασδάνης.

Περισσότερα


Επιτυχής η πρώτη προβολή της Μαγνησίας στην Αμερική με τη συμμετοχή του Επιμελητηρίου στο 2ο GREEK PANORAMA Roadshow

 • Mar 14, 2019

Η ελληνική αποστολή επέστρεψε με πολλά θετικά μηνύματα από τον αμερικανικό τουριστικό κλάδο. Το 2ο GREEK PANORAMA Roadshow στην Αμερική ολοκληρώθηκε με επιτυχία σε στρατηγική συνεργασία με την ASTA, και την Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων & Τουρισμού

Περισσότερα


Αγροτοεπιχειρηματικό τμήμα συστήνει το Επιμελητήριο Μαγνησίας

 • Mar 12, 2019

Αγροτοεπιχειρηματικό τμήμα συστήνει το Επιμελητήριο Μαγνησίας για την καλύτερη προώθηση και στήριξη των επιχειρηματικών συμφερόντων των αγροτών της Μαγνησίας.

Η σύσταση του νέου τμήματος συμπίπτει με την συμπλήρωση 100 ετών λειτουργίας του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, ενός θεσμού που προασπίζεται τα συμφέροντα του κάθε επαγγελματία.

Μέσα στη δίνη των προβλημάτων, το Επιμελητήριο Μαγνησίας έρχεται να προσδώσει μία δεύτερη ευκαιρία ουσιαστικής παρέμβασης στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας.

Με πρωτοβουλίες και πρωτοποριακές δράσεις, το Επιμελητήριο Μαγνησίας αναδείχθηκε σε αρωγό της τοπικής οικονομίας, στέλνοντας το μήνυμα ότι στέκεται πάντα δίπλα σε κάθε προσπάθεια οικονομικής και επιχειρηματικής ανάταξης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο τμήμα μεταποίησης είναι ήδη εγγεγραμμένοι  171 επαγγελματίες του αγροτικού ή κτηνοτροφικού τομέα, που αποτελούν την πρώτη «μαγιά» για τη δημιουργία του αγροτοεπιχειρηματικού τμήματος.

Πιο συγκεκριμένα, στον τομέα αυτό μπορούν να εγγραφούν οι επαγγελματίες παραγωγής ελαιολάδου και ελιών, παραγωγής οίνου, αρωματικών φυτών, ανθέων θερμοκηπίου, μελιού, αλλά και όποιο άλλο αντικείμενο που έχει σχέση με τον αγροτοκτηνοτροφικό τομέα.

Γι’ αυτό τον λόγο άλλωστε, καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να εγγραφούν στα μητρώα του Επιμελητηρίου Μαγνησίας να απευθυνθούν στον τομέα της μεταποίησης και ανάλογα του ενδιαφέροντος θα πραγματοποιηθεί σχετική ημερίδα για την πληρέστερη ενημέρωση των επαγγελματιών.

Για το συγκεκριμένο τμήμα έχει δημιουργηθεί ομάδα εργασίας με επικεφαλής το μέλος της Δ.Ε. κ. Βασίλη Καραλή του μεταποιητικού τμήματος και οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να απευθύνονται στην Γραμματεία του Τμήματος και στο τηλ. 2421094700(επιλογή1, κα Αννα Μαργιανού).

 

Περισσότερα


ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ «ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ» ΣΤΗ ΣΚΙΑΘΟ

 • Mar 01, 2019

Στο πλαίσιο του σχεδιασμού σειράς ενημερωτικών εκδηλώσεων από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και τον ΕΦΕΠΑΕ, το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, ο ΕΦΕΠΑΕ και η Αναπτυξιακή Εταιρεία Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος (ΑΕΔΕΠ), εταίρος του ΕΦΕΠΑΕ, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Μαγνησίας, πραγματοποιούν ανοικτή ενημερωτική εκδήλωση με θέμα την παρουσίαση της Δράσης «Μεταφορικό Ισοδύναμο» την Τετάρτη 6/3/2019 και ώρα: 19:00 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Γυμνασίου - Λυκείου Σκιάθου, Παπαδιαμάντη 39, Σκιάθος.

Στη εκδήλωση θα παραστεί ο επιστημονικός συνεργάτης και εκπρόσωπος του Αναπληρωτή Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Νεκτάριου Σαντορινιού, κ. Ευάγγελος Δήμος.

Στόχος της Δράσης είναι η εξασφάλιση της ίσης μεταχείρισης προς τις νησιωτικές κοινότητες και εν προκειμένω τις νησιωτικές επιχειρήσεις αναφορικά με το μεταφορικό κόστος που καλούνται να πληρώνουν για τις μεταφορές τους, το οποίο θα πρέπει να είναι ανάλογο με το τίμημα που καταβάλουν αντίστοιχου μεγέθους κοινότητες της ηπειρωτικής χώρας. Συνεπώς στοχεύει στην ελαχιστοποίηση του οικονομικού μειονεκτήματος που επιβαρύνει τις απομακρυσμένες νησιωτικές κοινότητες έτσι ώστε με τη σειρά τους να συμβάλλουν περισσότερο στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Η εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου εναρμονίζει το κόστος μεταφοράς εμπορευμάτων, από και προς τα νησιά, σε σχέση με το κόστος των χερσαίων μεταφορών. Επιλέξιμη δαπάνη είναι η διαφορά μεταξύ του κόστους της θαλάσσιας μεταφοράς εμπορευμάτων ή / και προϊόντων από και προς τα νησιά, με το αντίστοιχο κόστος οδικής μεταφοράς των ανωτέρω, σε αντίστοιχες χιλιομετρικές αποστάσεις στην ηπειρωτική χώρα, το οποίο τεκμηριώνεται με αντίστοιχα παραστατικά (φορτωτική, τιμολόγιο-δελτίο αποστολής, ναύλος ιδιόκτητου επαγγελματικού οχήματος).

Ο προϋπολογισμός της Δράσης που έχει τετραετή διάρκεια (2018-2021) ανέρχεται στο συνολικό ποσό των 250.000.000,00€ (Δημόσια Δαπάνη) και η Δημόσια Δαπάνη προέρχεται αποκλειστικά από εθνικούς πόρους (Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων - ΠΔΕ).

Στην εκδήλωση οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να πληροφορηθούν σε βάθος για την

Δράση και να απευθύνουν ερωτήσεις προκειμένου να αποκτήσουν μια ολοκληρωμένη εικόνα γι' αυτή.

Η αίθουσα είναι προσβάσιμη σε άτομα με περιορισμένη κινητικότητα. Πληροφορίες για συμμετοχή ΑμΕΑ στο τηλ.: 24210-76894-9.

Για την καλύτερη ενημέρωση των πολιτών των Βορείων Σποράδων η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από το Κανάλι του Skiathoslife.gr στο YouTube.

 

 

 

Περισσότερα


Παρών το Επιμελητήριο Μαγνησίας στην Εκθεση ARTOZA 2019

 • Feb 21, 2019

Δυναμικά δηλώνει το παρών το Επιμελητήριο Μαγνησίας σε μία από τις ισχυρότερες και πλέον εξειδικευμένες εκθέσεις στην Ελλάδα, την ARTOZA 2019, για την αγορά της ελληνικής Αρτοποιίας και Ζαχαροπλαστικής.
Η έκθεση θα διαρκέσει από σήμερα 22 έως και την Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου, στο Metropolitan Expo, όπου θα συσπειρώσει και πάλι το σύνολο της προμηθευτικής αγοράς και δεκάδες χιλιάδες επαγγελματίες επισκέπτες από ολόκληρη τη χώρα!

Για ένα τετραήμερο το μεγαλύτερο εκθεσιακό κέντρο της χώρας θα μετατραπεί σε ένα απέραντο business forum, γεμάτο εποικοδομητικές επαφές, κερδοφόρες συμφωνίες και πολύπλευρη επιμόρφωση και ενημέρωση.

Περισσότεροι από 270 κορυφαίοι εκθέτες, από όλο το φάσμα της προμηθευτικής αγοράς, υποδέχονται δεκάδες χιλιάδες επαγγελματίες σε μια πραγματικά μεγάλη, ανανεωμένη και σύγχρονη έκθεση που καλύπτει πλήρως τις ανάγκες των επαγγελματιών και των επιχειρηματιών σε Α’ Ύλες, Εξοπλισμό, Μηχανήματα και Υπηρεσίες για τους κλάδους Αρτοποιίας, Ζαχαροπλαστικής, Παγωτού και Σοκολατοειδών Προϊόντων.

Τα μοντέρνα, πλούσια σε εκθέματα, υπηρεσίες και καινοτομίες περίπτερα των εκθετών -ανάμεσά τους οι κορυφαίες εταιρείες του κλάδου της Αρτοποιίας και της Ζαχαροπλαστικής- θα αναπτυχθούν σε μικτή εκθεσιακή επιφάνεια 27.000 τ.μ., προσφέροντας στους 40.000 και πλέον επαγγελματίες επισκέπτες από κάθε γωνιά της χώρας, αλλά και από την Κύπρο και τις όμορες χώρες των Βαλκανίων, ό,τι πιο σύγχρονο έχει να επιδείξει η αγορά του κλάδου.

Με αξιοζήλευτη ιστορία τριών δεκαετιών, με την τεχνογνωσία και την άριστη οργανωτική σφραγίδα της FORUM AE, καθώς και με την καθολική στήριξη των θεσμικών φορέων του κλάδου, η ARTOZA θα επιβεβαιώσει για ακόμα μία φορά τον τίτλο της ως ο απόλυτος εκθεσιακός θεσμός και η πιο λαμπρή γιορτή για την Αρτοποιία και τη Ζαχαροπλαστική στη χώρα μας.

Κάθε δύο χρόνια η ARTOZA γίνεται η πλατφόρμα για τις πλέον σημαντικές εμπορικές επαφές και συμφωνίες ανάμεσα στην προμηθευτική αγορά και τους επαγγελματίες της Αρτοποιίας και της Ζαχαροπλαστικής στη χώρα, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή. Με την τεράστια αναγνωρισιμότητα και την ελκτική της δύναμη, συγκεντρώνει στελέχη και ιδιοκτήτες από χιλιάδες επιχειρήσεις της Αρτοποιίας, της Ζαχαροπλαστικής, του παγωτού αλλά χιλιάδες και από τα ξενοδοχεία και τη μαζική εστίαση. Με άριστα οργανωμένους τομείς εκθεμάτων, με τη συμμετοχή των κορυφαίων εταιρειών της προμηθευτικής αγοράς και αθρόα προσέλευση επαγγελματιών επισκεπτών, η ARTOZA είναι ο χώρος όπου ζυμώνεται το μέλλον ολόκληρου του κλάδου!

Παρών στην μεγάλη αυτή, διεθνή έκθεση, το Επιμελητήριο Μαγνησίας, όπου στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του που στόχο έχουν την στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων και την προβολή – προώθηση των προϊόντων και των υπηρεσιών τους, αποφάσισε να συμμετάσχει με έξι τοπικές επιχειρήσεις του είδους.

Πιο συγκεκριμένα, οι επιχειρήσεις που θα συμμετάσχουν είναι οι εξής: Αφοί Α. Γεωργούλα ΑΕ, Αφοί Μωραΐτη ΑΕ, Clivanexport Στεφάνου ΕΠΕ, Μύλοι Λούλη ΑΕ, Στάμος Α.Ε. και Πεπονόπουλος ΑΕ

Περισσότερα


Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ: "Καταστροφική η κυβέρνηση για την οικονομία"

 • Feb 15, 2019

 

Εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησε σήμερα στο Επιμελητήριο Μαγνησίας ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και υποψήφιος Ευρωβουλευτής της ΝΔ κ. Κώστας Δέρβος, ο οποίος και έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Αριστοτέλη Μπασδάνη και τον Οικονομικό Επόπτη κ. Νίκο Αγγελέτο.

Για μία κυβέρνηση που έχει επιφέρει καίριο πλήγμα στην οικονομία μίλησε ο κ. Δέρβος αμέσως μετά την ενημέρωση που είχε για την τοπική οικονομία από τον κ. Μπασδάνη.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Δέρβος σημείωσε: «Με την σημερινή μου επίσκεψη στο Επιμελητήριο Μαγνησίας θέλω να συμβολίσω ότι είναι ένας από τους πιο παραγωγικούς φορείς του τόπου. Ερχόμενος εδώ, ενημερώθηκα για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης. Είναι ίσως το κύκνειο άσμα αυτή της κυβέρνησης. Μίας κυβέρνησης, που πέραν της εθνικής ζημιάς έχει δημιουργήσει κι ένα πάρα πολύ άσχημο κλίμα στην οικονομία. Όλοι βιώνουμε την ασφυξία που επικρατεί τα τελευταία χρόνια στην οικονομία μας, οι επιχειρήσεις έχουν πραγματικά στεγνώσει. Δεν υπάρχει ρευστότητα στην αγορά, κάτι το οποίο δυσκολεύει ακόμη περισσότερο την κατάσταση.

Πέραν αυτού, εμείς ως νέοι βιώνουμε ένα ακόμη άσχημο φαινόμενο, αυτής τη διαφυγής των νέων στο εξωτερικό. Για να αλλάξει όλο αυτό το κλίμα χρειάζεται μία ισχυρή πολιτική αλλαγή, να αλλάξει το πολιτικό μείγμα, χρειάζεται να υπάρξουν πολύ λιγότεροι φόροι και ασφαλιστικές εισφορές, έτσι ώστε να δημιουργηθούν πολλές νέες και κανονικές θέσεις εργασίας, με ασφαλιστική κάλυψη για τους εργαζόμενους, να σταματήσει η μαύρη εργασία και όλα τα ελληνόπουλα να παραμείνουν στην χώρα μας για να εργαστούν και να παράξουν.

Είναι θλιβερό γιατί σύμφωνα με μελέτες μέχρι το 2050 το ελληνικό κράτος θα απαριθμεί 8 εκατ. πολίτες. Μέχρι τότε θα έχουμε ένα γερασμένο έθνος. Αυτό θα πρέπει να είναι και το πρώτο μέλημα της επόμενης κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, να δημιουργήσει όλες αυτές τις συνθήκες ώστε οι νέοι σιγά σιγά να αρχίσουν να έρχονται πίσω, αλλά και όσοι έχουμε μείνει πίσω και πολεμάμε με αυτή τη νοσηρή κατάσταση που έχει επιφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, να δούμε μία ελπίδα και να ατενίσουμε το μέλλον με καλύτερους όρους».

Τον κ. Δέρβο συνόδευσαν στη συνάντηση ο κ. Χρήστος Χρόνης, πολιτευτής της ΝΔ, η κ. Μαρία Καραγιάννη, μέλος Κ.Ε. ΟΝΝΕΔ και αναπληρώτρια υπεύθυνη Γραμματείας Γυναικείων θεμάτων και ισότητας των φύλων της ΟΝΝΕΔ, ο Γραμματέας της Κ.Ε. ΟΝΝΕΔ κ. Αντρέας Καρασαρίνης, ο κ. Κων/νος Τσαγκλιώτης μέλος Κ.Ε. ΟΝΝΕΔ και ο κ. Γιώργος Τολιόπουλος, τομεάρχης Οικονομικών και Φορολογικής Πολιτικής ΟΝΝΕΔ Βόλου.

Περισσότερα


Πρωτόκολλο συνεργασίας ΕΟΑΕΝ-Πανεπιστημίου Πειραιώς

 • Feb 13, 2019

Ο κ. Αθανάσιος Ζλατούδης μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Μαγνησίας και του Δ.Σ. του Ε.Ο.Α.Ε.Ν.  συμμετείχε χθες Τρίτη 12 Φεβρουαρίου στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Πειραιώς με τον Πρύτανη κ. Άγγελο Κότιο,  τον Καθηγητή και Αναπληρωτή Πρόεδρο του Τμήματος  Οικονομικής Επιστήμης κ. Ευάγγελο Σαμπράκο και τον  Διδακτορικό Ερευνητή του Πανεπιστημίου κ. Μανώλη Κουτουλάκη. Σκοπός της συνάντησης ήταν η προεργασία της σύναψης ενός πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ του Ε.Ο.Α.Ε.Ν. και του Πανεπιστημίου Πειραιώς,  για την ανάληψη και υλοποίηση κοινών δράσεων,  βασιζόμενοι στην τεχνογνωσία και των δύο φορέων.

Στη συνάντηση αυτή αποφασίστηκε επίσης η συνδιοργάνωση συνεδρίου με θέμα τη νησιωτικότητα, τη γαλάζια οικονομία και το νέο αναπτυξιακό τοπίο, στις αρχές Απριλίου στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Περισσότερα


Το Επιμελητηριο Μαγνησίας έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

 • Feb 11, 2019

Σε μία ευχάριστη βραδιά, το Επιμελητήριο Μαγνησίας έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα το βράδυ του Σαββάτου 9 Φεβρουαρίου. Με αφορμή την συμπλήρωση των 100 ετών λειτουργίας του φορέα, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αριστοτέλης Μπασδάνης μίλησε για έναν αιώνα προσφοράς και δράσης, καλώντας τους παρευρισκόμενους να λάβουν μέρος επετειακές εκδηλώσεις.

Την πίτα έκοψε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, ευχόμενος καλή υπομονή στους ελεύθερους επαγγελματίες, ενώ στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη, ο βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ κ. Χρήστος Μπουκώρος, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής στη Μαγνησία κ. Παναγιώτης Ηλιόπουλος, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, η αντιπεριφεριάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, εκπρόσωποι των στρατιωτικών Αρχών, περιφερειακοί σύμβουλοι, δημοτικοί σύμβουλοι, αλλά και Πρόεδροι Συλλόγων και Επαγγελματικών Ενώσεων.

Το φλουρί που αντιστοιχούσε σε μία χρυσή λίρα κέρδισε ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ κ. Τρύφωνας Πλαστάρας, ενώ από την πλευρά των εργαομένων η υπάλληλος της Αναπτυξιακής Εταιρείας κ. Ελένη Πασχάλη.

Ο κ. Μπασδάνης από του βήματος, μίλησε για την συσσώρευση του ιδιωτικού χρέους που είναι αναγκαίο να σταματήσει, κάνοντας λόγο για την δύσκολη χρονιά της ύφεσης, το 2018.

Χαρακτηριστικά, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου σημείωσε: «Είναι γεγονός πως η χώρα μας επιχειρεί διακαώς να αφήσει οριστικά πίσω της μία πρωτοφανή, σε διάρκεια και ένταση, οικονομική κρίση. Η ελληνική οικονομία μπορεί να επέστρεψε ξανά σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης με την ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος, τον Αύγουστο του 2018, αλλά η θετική πορεία καταγράφεται χωρίς ιδιαίτερη δυναμική και ισχυρή προοπτική.

Η έναρξη μίας νέας, αλλά εξίσου δύσκολης, μεταμνημονιακής περιόδου για την Ελλάδα, χαρακτηρίζεται από μία ρηχή οικονομία, αδύναμες Τράπεζες και τον κίνδυνο ενός παρατεταμένου αποκλεισμού της χώρας μας από τις διεθνείς αγορές.

Στο εσωτερικό, οι τρεις βασικοί κίνδυνοι εντοπίζονται στην υπερφορολόγηση, την ελλιπή ρευστότητα νοικοκυριών και επιχειρήσεων, καθώς και το μικρό εύρος της κατανάλωσης, αφού από τα 73 δις ευρώ φορολογητέας ύλης το 2018, προϋπολογίζονται το 2019, άμεσοι και έμμεσοι φόροι 51 δις ευρώ, περίπου το 70%.

Η εκτίναξη του ιδιωτικού χρέους είναι ένα από τα μεγαλύτερα και δυσεπίλυτα προβλήματα που δημιούργησε η κρίση. Ένα πρόβλημα που είναι αποκλειστικά σχεδόν, δημιούργημα της ύφεσης και της γενικότερης οικονομικής κατάστασης στην χώρα. Τα χρέη συσσωρεύονται γιατί οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες, στην συντριπτική τους πλειονότητα, πολύ απλά δεν έχουν να πληρώσουν.

Η αύξηση των οφειλετών του δημοσίου ανήρθε σε 4,3 εκατομμύρια με τριπλασιασμό των οφειλών στο δημόσιο στα 103 δις ευρώ, τα ασφαλιστικά ταμεία στα 34 δις ευρώ και τις τράπεζες στα 89 δις ευρώ.

Ένα συνολικό εσωτερικό χρέος 226 δις ευρώ που συνεχώς αυξάνεται αφού οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του 2018, ήδη ξεπέρασαν τα 8 δις ευρώ, με 1,5 δις ευρώ απλήρωτους φόρους.

Και αγαπητοί συνάδερφοι, οι επιχειρήσεις δεν έχουν να πληρώσουν, όχι εξαιτίας κακών πρακτικών, αλλά γιατί παλεύουν να επιβιώσουν σε μία οικονομία που συρρικνώθηκε κατά 25% τα τελευταία χρόνια. Αγωνίζονται απέναντι σε μία πρωτοφανή ύφεση, απέναντι στην δραματική μείωση της ζήτησης, στην ασφυκτική έλλειψη ρευστότητας. Αλλά και στην εξοντωτική αύξηση της φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών.

Πλέον, ένας ελεύθερος επαγγελματίας, για να μην βρεθεί στην θέση του οφειλέτη, θα πρέπει να δουλεύει αποκλειστικά για το κράτος και τα ασφαλιστικά ταμεία!

Κάτω από αυτές τις συνθήκες, αποτέλεσε ζωτική ανάγκη η δημιουργία ενός πλαισίου ρύθμισης οφειλών, με τρόπο δίκαιο, ρεαλιστικό, βιώσιμο και αξιοπρεπή.

Ενός πλαισίου που θα δώσει στους ελεύθερους επαγγελματίες τη δυνατότητα να πάρουν ανάσα. Θα δώσει σε βιώσιμες κατά τα άλλα επιχειρήσεις, τη δυνατότητα να γλυτώσουν την πτώχευση.

Να διατηρήσουν την δραστηριότητά τους, να συνεχίσουν να παρέχουν θέσεις εργασίας, και να συνεχίσουν να προσφέρουν στην ελληνική οικονομία. Η δημιουργία του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών ήταν ένα σημαντικό θετικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση.

Τα Επιμελητήρια υποστήριξαν από την αρχή τη λειτουργία του μηχανισμού αναπτύσσοντας γόνιμο διάλογο με το Υπουργείο Οικονομικών και την αρμόδια Γενική Γραμματεία. Επισημάναμε αδυναμίες και προτείναμε συγκεκριμένες τροποποιήσεις με σκοπό την βελτίωση του νομοθετικού πλαισίου.

Με ικανοποίηση είδαμε αρκετές από αυτές τις προτάσεις να υλοποιούνται, συμβάλλοντας στη διεύρυνση του πεδίου εφαρμογής του Νόμου και στην αποτελεσματικότερη λειτουργία του μηχανισμού.

Εμείς ως Επιμελητήρια θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την προσπάθεια να λυθεί επιτέλους το πρόβλημα του συσσωρευμένου ιδιωτικού χρέους. Θα συνεχίσουμε, παράλληλα, να διεκδικούμε τις συνθήκες εκείνες, που θα επιτρέψουν στην παραγωγική Ελλάδα να σταθεί ξανά στα πόδια της.

Ζητούμε μία σειρά από στοχευμένες πολιτικές που θα επιτρέψουν στις επιχειρήσεις να ανακάμψουν και να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητά τους.

 • Ζητούμε τη βελτίωση του φορολογικού περιβάλλοντος: με δραστική απλοποίηση της φορολογικής νομοθεσίας, με καθιέρωση Flat tax για τις επιχειρήσεις στο 15%, με θέσπιση ενιαίας φορολογικής κλίμακας. Με μείωση των ασφαλιστικών εισφορών από το 20% στο 10%.
 • Ζητούμε την εφαρμογή συγκεκριμένων μέτρων για την ενίσχυση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας: με κίνητρα και ευέλικτα χρηματοδοτικά εργαλεία για να επενδύσει στην καινοτομία και εξωστρέφεια. Με ειδικά προγράμματα για τις νεοφυείς επιχειρήσεις.
 • Ζητούμε μία νέα εθνική πολιτική για την μεταποίηση: με ανάδειξη και ενίσχυση δυναμικών κλάδων, με πολιτικές για την μείωση του ενεργειακού κόστους, με νέα στρατηγική για την χρηματοδότηση των επενδύσεων.
 • Ζητούμε παρεμβάσεις για αποτελεσματικότερη δημόσια διοίκηση και μείωση της γραφειοκρατίας.
 • Ζητούμε να προχωρήσουν οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις: με επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων, προσαρμογή της εργατικής νομοθεσίας στα ευρωπαϊκά δεδομένα, επιτάχυνση της διαδικασίας απονομής της δικαιοσύνης, αναμόρφωση του Πτωχευτικού Κώδικα, ολοκλήρωση του εθνικού και χωροταξικού σχεδιασμού και κωδικοποίηση των χρήσεων γης.
 • Ζητούμε τη σύνδεση των Πανεπιστημίων με τον κόσμο της παραγωγής. Τη δυνατότητα να υπάρξουν συνεργασίες με τον ιδιωτικό τομέα για την χρηματοδότηση της έρευνας και την αξιοποίησης της γνώσης για την ανάπτυξη της καινοτομίας.

Όμως, αυτό που ζητούμε πάνω από όλα είναι σοβαρότητα και υπευθυνότητα, σ’ αυτή την κρίσιμη για την χώρα και την οικονομία περίοδο.

Το 2019 είναι έτος εκλογών. Θα είναι, όμως, ολέθριο λάθος να εμπλακεί η χώρα σε μία παρατεταμένη περίοδο οξύτητας, παροχολογίας και αβεβαιότητας.

Ιδιαίτερα, σε μία χρονική συγκυρία όπου το διεθνές περιβάλλον γίνεται λιγότερο ευνοϊκό. Όπου η Ελλάδα εξακολουθεί να βρίσκεται στο μικροσκόπιο των αγορών. Και θα κληθεί να πληρώσει ακριβά, κάθε ενδεχόμενο στραβοπάτημα. Αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό απ’ όλους. Οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου οφείλουν να δράσουν υπεύθυνα και σε κλίμα συναίνεσης.

Το 2019 θα πρέπει να είναι έτος δράσης και όχι παράλυσης. Διαφορετικά όλοι θα χάσουμε. Η Ελλάδα διαθέτει δυναμικές επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν ευελιξία, το πάθος και την επιμονή, για να κερδίσουν το στοίχημα. Αυτό που τους λείπει –και αυτό που θα συνεχίσουμε να ζητούμε- είναι ένα περιβάλλον βιώσιμο, ένα γόνιμο έδαφος, στο οποίο θα μπορέσουν να υλοποιήσουν τα σχέδιά τους και να οδηγήσουν την πορεία της οικονομίας προς ένα καλύτερο μέλλον.

Θα είμαστε λοιπόν, και φέτος εδώ. Να στηρίζουμε καθημερινά τις προσπάθειές τους, να μεταφέρουμε την φωνή τους στα κέντρα λήψης αποφάσεων. Να διεκδικούμε καλύτερες προοπτικές για την ανάπτυξή τους».

 

Περισσότερα


Ημερίδα για τις Τράπεζες και την επιχειρηματικότητα

 • Feb 11, 2019

Αυξημένο το ενδιαφέρον στην επίκαιρη ημερίδα που διοργάνωσε το απόγευμα της Δευτέρας 11 Φεβρουαρίου το Επιμελητήριο Μαγνησίας για τις Τράπεζες και την επιχειρηματικότητα στην αίθουσα συνεδριάσεων «Ι. Αμοιρόγλου» του Επιμελητηρίου.

Κεντρικός ομιλητής – εισηγητής θα είναι ο κ. Ευστάθιος Λιακόπουλος , ιδρυτής της εταιρείας συμβούλων BSS, όπου και ενημέρωσε όσους συμμετείχαν στην εκδήλωση για θέματα όπως, οι αναδιαρθρώσεις δανείων, ο εξωδικαστικός συμβιβασμός και ρυθμίσεις οφειλών έως 120 δόσεις, τα προγράμματα επιδοτήσεων (ΕΣΠΑ), ο Ευρωπαϊκός κανονισμός προστασίας προσωπικών δεδομένων - GDPR / DPO, αλλά και για το θέμα πιστοποιήσεων και συστημάτων ποιότητας (ISO) που πρέπει να είναι εφοδιασμένος στην σημερινή εποχή ο κάθε επαγγελματίας ώστε να είναι πιο ανταγωνιστικός.

Σε δηλώσεις του ο κ. Ευστάθιος Λιακόπουλος μίλησε για την επικαιρότητα των θεμάτων που συζητήθηκαν με επαγγελματίες της περιοχής.

«Πάνω που έχει φουντώσει η φημολογία για την ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών, για τα κόκκινα δάνεια, κάνουμε μία πολύ ωραία εκδήλωση για να μπορέσουμε να ενημερώσουμε τους πολίτες του Βόλου και τα μέλη του Επιμελητηρίου, σχετικά με τις δυνατότητες που υπάρχουν να μπορέσουν να ρυθμίσουν τα δάνειά τους και να μπορέσουν να αναζητήσουν λύσεις ανάπτυξης. Δεν είναι μόνο να μπορέσεις να ρυθμίσεις τα δάνειά σου -όταν έχεις κόκκινα δάνεια να τα ρυθμίσεις-, αλλά κι αν δεν έχεις πώς να αναπτυχθείς.

Προσωπικά πιστεύω ότι ο κάθε επιχειρηματίας θα πρέπει να βγει από το καβούκι του, να προσπαθήσει να λύσει το πρόβλημα, να κοιτάξει και λίγο πέρα από την στενοχώρια και την ταλαιπωρία που έχει υποστεί του τι θα κάνει την επόμενη ημέρα».

Στην ερώτηση αν υπάρχει ο φόβος για «κούρεμα» καταθέσεων ο κ. Λιακόπουλος, υπογράμμισε: «Δεν πιστεύω ότι θα γίνει κούρεμα καταθέσεων, απλώς όταν μπαίνουμε κάθε φορά στην κουβέντα για τα κόκκινα δάνεια, επειδή είναι τόσο μεγάλο το πρόβλημα, υπάρχει μία ανησυχία σχετικά με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Καλό θα είναι να αποφευχθεί ώστε να μην επιβαρυνθούν, για ακόμη μία φορά, οι φορολογούμενοι με το πρόβλημα αυτό».

Τον συντονισμό της εκδήλωσης έκανε ο Γενικός Γραμματέας του Επιμελητηρίου κ. Βασίλης Ζαχείλας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Περισσότερα


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

Πώς σας φαίνεται η νέα μας ιστοσελίδα;

  Δεν μου αρέσει

  Μέτρια, τίποτα το ιδιαίτερο

  Πολύ καλή

LATEST TWEETS
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
 • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
  ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
  Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
 • info@cci-magnesia.gr
 • Τηλ.: + 30 2421094700
  Φαξ: +30 2421031211
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
 • Δευτέρα και Τετάρτη:
  07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
  Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
  07:00 – 15:00
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR