Νέα

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

 • Αρχική
 • Νέα
 • Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

Υποβλήθηκε προς έγκριση η πρόταση για το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Αλμυρού

 • Dec 05, 2018

Την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου υποβλήθηκε στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης πρόταση ύψους 1.650.000,00€ για το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Αλμυρού από τον Δήμο Αλμυρού και το Επιμελητήριο Μαγνησίας σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Αλμυρού.

Tο έργο, στοχεύει στην επέκταση του υφιστάμενου «πράσινου δικτύου» και στη δημιουργία ενός ενιαίου σύγχρονου εμπορικού κέντρου, μέσω της αναβάθμισης του δημόσιου χώρου και της ανάδειξης της ταυτότητας της εμπορικής περιοχής του Αλμυρού. Παράλληλα, στοχεύει στη δημιουργία μίας πλατφόρμας ενίσχυσης της τοπικής επιχειρηματικότητας, την αξιοποίηση νέων τεχνολογιών έξυπνης πόλης και έξυπνης βιώσιμης κινητικότητας, καθώς και στην υλοποίηση ενεργειών προβολής και προώθησης του Εμπορικού κέντρου.

Το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Αλμυρού, θα προάγει τον Δήμο σε εμπορικό πρότυπο της ευρύτερης περιοχής αναβαθμίζοντας την αισθητική και τη λειτουργία των εμπορικών επιχειρήσεων, δημιουργώντας ένα ανταγωνιστικό brand name, αναδεικνύοντας τα σημεία ενδιαφέροντος της πόλης και τονώνοντας την οικονομική δραστηριότητα της πόλης.

 

 

 

Περισσότερα


Μεταφορικό Ισοδύναμο στις Βόρειες Σποράδες από αρχές του έτους

 • Dec 03, 2018

Στην Καβάλα πραγματοποιήθηκε το διήμερο 30 Νοεμβρίου και 1 Δεκεμβρίου η 44η Γενική Συνέλευση των μελών του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (ΕΟΑΕΝ), με οικοδεσπότη τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Μάρκο Δέμπα, στα πλαίσια του εορτασμού για την συμπλήρωση των 100 χρόνων από την ίδρυση του τοπικού Επιμελητηρίου.

Κεντρικό σημείο αναφοράς στη Συνέλευση αποτέλεσε η ανάδειξη των πρώτων αποτελεσμάτων από την εφαρμογή του Μεταφορικού Ισοδύναμου (ΜΙ) καθώς οι πρώτες επιχειρήσεις που εντάχθηκαν στο πρώτο κύκλο εφαρμογής του μέτρου έλαβαν ήδη τη σχετική κρατική επιχορήγηση του κόστους μεταφοράς των προϊόντων τους. Υπενθυμίζεται ότι το μέτρο έχει ως στόχο την μείωση του επιπλέον κόστους μεταφοράς προϊόντων που καλούνται να πληρώσουν οι νησιώτες επιχειρηματίες συγκριτικά με τους συναδέλφους τους της χερσαίας χώρας. 

Επιδότηση αναμένεται στο κόστος μετακίνησης/ κόστος εισιτηρίων των μόνιμων κατοίκων των νησιών, ενώ η επιδότηση στη μεταφορά καυσίμων αποτελεί ειδική κατηγορία λόγω της ιδιαιτερότητάς της.

Να σημειωθεί ότι τα νησιά των Βορείων Σποράδων όπως και τα υπόλοιπα νησιά της χώρας -εξαιρουμένης της Κρήτης- αναμένεται να ενταχθούν στο μέτρο από την 1η Ιανουαρίου 2018.

Παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Νεκτάριου Σαντορινιού, οι εκπρόσωποι των 19 νησιωτικών Επιμελητηρίων της χώρας είχαν την δυνατότητα να αναδείξουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες των νησιών, με ιδιαίτερη μνεία να γίνεται στο κόστος των ακτοπλοϊκών συνδέσεων και στην έλλειψη αυτών κατά την διάρκεια του χειμώνα.

Παράλληλα, υπογράμμισαν τα αρνητικά αποτελέσματα από την μείωση των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α., τις επιπτώσεις στην τουριστική τοπική και εθνική οικονομία από την ίδρυση και λειτουργία των υδατοδρομίων.

Τέλος, όπως τονίστηκε κατά τη διάρκεια της Συνέλευσης κρίνεται επιβεβλημένη η αναβάθμιση των παρεχόμενων προϊόντων και υπηρεσιών, που ωστόσο πλήττονται από το φαινόμενο του παρεμπορίου.

Αναγκαία η ίδρυση του Σχολείου Εκπαίδευσης Επαγγελματιών

Το Επιμελητήριο Μαγνησίας εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης και ο κ. Αθανάσιος Ζλατούδης μέλος του ΔΣ του Επιμελητηρίου Μαγνησίας και μέλος του ΔΣ του ΕΟΑΕΝ.

Αναδεικνύοντας την σημασία της εκπαίδευσης ως απαραίτητη προϋπόθεση για την ποιοτική αναβάθμιση και βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού επιχειρείν, οι κ. κ. Δημήτριος Συξέρης πρόεδρος ΕΕΣΕ Πόρου και ταμίας του ΔΣ του ΕΟΑΕΝ και ο κ. Αθανάσιος Ζλατούδης μέλος του ΔΣ του ΕΟΑΕΝ παρουσίασαν το πλαίσιο λειτουργίας και τα αποτελέσματα που μπορούν να προέρθουν από την ίδρυση και λειτουργία  του Σχολείου Εκπαίδευσης Επαγγελματιών (ΣΕΕ).

Στόχος του ΣΕΕ, επικαιροποιώντας τις παρεχόμενες υπηρεσίες των Επιμελητηρίων προς τα μέλη τους, είναι η διεξαγωγή εκπαιδευτικών/επιμορφωτικων σεμιναρίων και προγραμμάτων για όλο το φάσμα των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων των μελών τους, χωρίς να περιορίζεται στους τομείς του επισιτισμού και της φιλοξενίας.

Αναμένεται δε να λειτουργήσει επικουρικά στις υπάρχουσες δομές συμβουλευτικής και υποστήριξης των Επιμελητηρίων για νεοϊδρυθείσες, αλλά και υπάρχουσες επιχειρήσεις.

Τις εργασίες της ΓΣ τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως & Θάσου κ. Στέφανος, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας κ. Χρήστος Μέτιος, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Καβάλας κ. Θεόδωρος Μαρκόπουλος, βουλευτές Καβάλας και η Δήμαρχος Καβάλας κα Δήμητρα Τσανάκα.

Να σημειωθεί τέλος ότι όπως ορίστηκε στη Συνέλευση, οι εργασίες της 45ης Γ.Σ. του ΕΟΑΕΝ θα πραγματοποιηθούν στη Χαλκίδα.

 

 

 

 

Περισσότερα


Υπηρεσίες συμβουλευτικής υποστήριξης από το Επιμελητήριο Μαγνησίας

 • Dec 03, 2018

Το Επιμελητήριο Μαγνησίας και η ΕΑΕΜ, στα πλαίσια των καταστατικών τους σκοπών και με κύριο γνώμονα την παροχή ανταποδοτικών υπηρεσιών στα μέλη του Επιμελητηρίου Μαγνησίας ανακοινώνει την έναρξη τριών υπηρεσιών συμβουλευτικής υποστήριξης των μελών του Επιμελητηρίου Μαγνησίας.

Η συμβουλευτική υποστήριξη περιλαμβάνει τρεις θεματικές ενότητες :

Α} Νομική Υποστήριξη σε οικονομικά και επιχειρηματικά ζητήματα.

Β} Συμβουλευτική Υποστήριξη σε τραπεζικά ζητήματα, όπως ενδεικτικά κόκκινα δάνεια, υπερδανεισμός, αναδιάρθρωση δανείων, ρυθμίσεις δανείων, επιχειρηματικά δάνεια.

 Γ} Συμβουλευτική Υποστηρίξεων επιχειρήσεων σε λογιστικά και χρηματοοικονομικά ζητήματα όπως ενδεικτικά αναδιάρθρωση επιχειρήσεων, παροχή βοήθειας σε επιχειρήσεις που βρίσκονται σε κίνδυνο, παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε θέματα επιχειρηματικότητας, διαχείρισης κρίσεων, χειρισμό θεμάτων καθημερινού επιχειρηματικού ενδιαφέροντος καθώς και συμβουλευτική για έναρξη επιχειρήσεων, αξιοποίηση κεφαλαίου και προοπτικές επιχειρηματικότητας, εξαγωγές.

Οι συνεργαζόμενοι σύμβουλοι θα δέχονται τα μέλη του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κάθε  Δευτέρα και Τετάρτη από τις 18.00-20.00. 

Επίσης υπάρχει η δυνατότητα συνάντησης σε διαφορετική ημέρα και ώρα κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης με  τη γραμματεία της ΕΑΕΜ στα τηλ. 24210-94700 κα. Ελένη Πασχάλη.

 

 

 

 

 

Περισσότερα


Παρουσιάστηκαν οι νέες απομακρυσμένες υπηρεσίες του ΓΕΜΗ

 • Nov 28, 2018

Στο πνεύμα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, ώστε όλα τα μέλη των Επιμελητηρίων να έχουν τη δυνατότητα να εξυπηρετούνται εφεξής on-line από τις υπηρεσίες τους ήταν εναρμονισμένη η ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Ενημέρωση-παρουσίαση Γ.Ε.ΜΗ. και νέες απομακρυσμένες υπηρεσίες του Επιμελητηρίου προς τα μέλη του» που

πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Μαγνησίας  το απόγευμα της Τετάρτης 28 Νοεμβρίου.

Την παρουσίαση έκανε ο Πρόεδρος και Διευθύνοντας Σύμβουλος

της εταιρίας «SGA Συστήματα Πληροφορικής-Γιώργος Αβραμίδης Α.Ε.».

Όπως σημείωσε μιλώντας στους παρευρισκόμενους, οι απομακρυσμένες υπηρεσίες προς τα μέλη του Επιμελητηρίου Μαγνησίας είναι:

 • web Επιμελητήριο

Οι δημόσιες υπηρεσίες προσφέρουν:

 • Την αναζήτηση διακριτικών τίτλων για την ίδρυση επιχειρήσεων
 • Την αναζήτηση επιχειρήσεων με διάφορα κριτήρια, όπως: ΑΦΜ, Επωνυμία κλπ
 • Την έκδοση επιχειρηματικών καταλόγων, με αναζήτηση των ΚΑΔ των επιχειρήσεων σ’ όλους τους βαθμούς, την περιγραφή δραστηριότητας, τον δήμο κλπ

Οι προσωποποιημένες υπηρεσίες (login στο σύστημα) προσφέρουν:

 • Την προβολή όλων των στοιχείων της επιχείρησης, που τηρεί το Επιμελητήρια στα μητρώα του (και τα ειδικά μητρώα)
 • Την τροποποίηση των στοιχείων επικοινωνίας
 • Την πληρωμή για την έκδοση πιστοποιητικού
 • Την έκδοση πιστοποιητικού εγγραφής στο Επιμελητήριο
 • Την αίτηση προεγγραφής ατομικών επιχειρήσεων
 • Την αίτηση εγγραφής ατομικών επιχειρήσεων
 • Την αίτηση Μεταβολής – Διαγραφής ατομικών επιχειρήσεων
 • Την αίτηση για την ανανέωση της άδειας των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών.
 • Web Διαχείριση Αιτήσεων – Πληρωμών για την έκδοση ψηφιακών υπογραφών νέας γενιάς.

Η υπηρεσία αυτή αποτελεί μία εξαιρετικά σημαντική προσπάθεια αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού των ηλεκτρονικών υπηρεσιών που παρέχει το επιμελητήριο στα ενεργά μέλη του, για την προώθηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών των επιχειρήσεων και της ηλεκτρονικής έκδοσης και διακίνησης των εγγράφων μέσω της εφαρμογής και χρήσης διαδικτυακών ψηφιακών υπογραφών.

 • Web Αυτόματη εύρεση επενδυτικών προγραμμάτων ΕΣΠΑ κλπ, που ταιριάζουν με το προφίλ της επιχείρησης, σε συνδυασμό με την επενδυτική πρόταση.

O βασικός σκοπός της παρούσας πλατφόρμας είναι να παρέχει υπηρεσίες πληροφόρησης και ενημέρωσης στα ενεργά μέλη του επιμελητηρίου, με την χρήση της διαδραστικής πλατφόρμας, για την αξιοποίηση επενδυτικών προγραμμάτων, ανάλογα της επένδυσης και του επιχειρηματικού προφίλ της επιχείρησης και των ενεργών προγραμμάτων επιδότησης της απασχόλησης.

 • Web Διαχείριση Αιτήσεων – Πληρωμών για την απόκτηση άδειας χρήσης μουσικών πνευματικών δικαιωμάτων.

Η εφαρμογή στοχεύει μέσω της παρούσης ολοκληρωμένης διαδραστικής πλατφόρμας, να προσφέρει την δυνατότητα στα ενεργά μέλη του Επιμελητηρίου, που χρησιμοποιούν στο εργασιακό τους περιβάλλον μουσική, να αποκτούν γρήγορα και εύκολα την άδεια χρήσης για τη μουσική αυτή. Μετά την ηλεκτρονική πληρωμή της άδειας, ο χρήσης πνευματικών δικαιωμάτων μουσικής θα παραλάβει ηλεκτρονικά την σχετική άδεια.

 • Web Υπηρεσία αναζήτησης ασφαλιστικών διαμεσολαβητών, για την εγκυρότητά των και τις υπηρεσίες που μπορεί να προσφέρει ο ασφαλιστικός.

Σκοπός της πλατφόρμας είναι να ενημερωθεί ο επισκέπτης του μητρώου με την ονομασία «Ενιαίο Σημείο Πληροφόρησης Ενεργών Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών» (Ε.ΣΗ.Π. Ενεργών Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών) για το καθεστώς που διέπει το εν λόγω μητρώο, τα στοιχεία του διαμεσολαβητή που καταχωρίζονται σε αυτό.

 • Web e-Learning.

Η εφαρμογή στοχεύει μέσω της παρούσης ολοκληρωμένης διαδραστικής πλατφόρμας, να προσφέρει την δυνατότητα στα ενεργά μέλη του Επιμελητηρίου, να παρακολουθήσουν απομακρυσμένες υπηρεσίες εκπαίδευσης σε θεματικές ενότητες που το ενδιαφέρουν. Ο κατάλογος των ηλεκτρονικών μαθημάτων εμπλουτίζεται συνεχώς με νέες ενότητες.

 

 

 

 

Περισσότερα


Εκδήλωση για την ασφάλεια και την θέση της Ελλάδος στο διεθνές περιβάλλον

 • Nov 28, 2018

Η θέση της Ελλάδας σε ένα μεταβαλλόμενο διεθνές περιβάλλον ήταν ο τίτλος της εκδήλωσης που πραγματοποίησε η Ελληνική Ένωση για Ατλαντική & Ευρωπαϊκή συνεργασία και η WIIS-Hellas-Γυναίκες για τη Διεθνή Ασφάλεια σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Μαγνησίας στην αίθουσα «Ιωάννης Αμοιρόγλου» του Επιμελητηρίου Μαγνησίας.

Σε μία κατάμεστη από κόσμο αίθουσα, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης για Ατλαντική & Ευρωπαϊκή συνεργασία κ. Θεοδόσης Γεωργίου είχε την ευκαιρία να μιλήσει για τα 70 χρόνια από την ίδρυση του ΝΑΤΟ, ενώ από την πλευρά της Οργάνωσης WIIS-Hellas κ. Αλίκη Μητσάκου μίλησε για την ασφάλεια, τους σύγχρονους κινδύνους και την αντιμετώπισή τους.

Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης επεσήμανε ότι «είναι κοινά γνωστό ότι το σημερινό διεθνές πολιτικό και στρατηγικό περιβάλλον το χαρακτηρίζουν μεταβαλλόμενες καταστάσεις, απροσδόκητες συνθήκες, με έντονο το φόντο του ανταγωνισμού και των αντιπαραθέσεων, με αποτέλεσμα την γέννηση απειλών κατά της ασφάλειας των πολιτών αλλά και των κοινωνιών.

Οι απειλές αυτές έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην προσπάθεια που πραγματοποιείται για μια διεθνής ευημερία, ειρήνη, πρόοδο και ανάπτυξη.

Οι διεθνείς επικρατούσες συγκυρίες απαιτούν μια ευρύτερη συνεργασία, συμμετοχή όλων των χωρών προκειμένου να δημιουργηθούν εκείνες οι συνθήκες που θα οδηγήσουν σε ένα διεθνές περιβάλλον που θα χαρακτηρίζεται από δικαιοσύνη, ασφάλεια, ισότητα, αλληλεγγύη, οικονομική και κοινωνική εξέλιξη για όλους τους πολίτες κάθε χώρας.

Η γεωγραφική θέση της Ελλάδας, ανάμεσα σε Βαλκάνια, Τουρκία, Μέση Ανατολή  της προσδίδει έναν ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο που πρέπει να αξιοποιήσει ώστε τουλάχιστον στην ευρύτερη περιοχή επιρροής της να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες για συνεργασία μεταξύ των κρατών που θα οδηγήσουν σε ευημερία και σε αίσθημα ασφάλειας των πολιτών, χωρίς τα κακέκτυπα του παρελθόντος που οδηγούσαν σε ανούσιες και ανώφελες κρίσεις, πολλές φορές και τεχνηέντως για οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα.

Στόχος της Ελλάδας, ως μέλος κυρίως της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ, είναι η ευόδωση των προσπαθειών για την επίτευξη της συνεργασίας, της προόδου, της ασφάλειας και της ανάπτυξης στην ευρύτερη περιοχή ευθύνης της στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της ως μέλος των διεθνών αυτών οργανισμών. Βασικός σκοπός της πολιτικής της πρέπει να είναι η καλλιέργεια τέτοιων διμερών σχέσεων που θα συμβάλλουν σε ένα καλύτερο αύριο μέσω συνεργασιών και αμφίδρομης κατανόησης με γνώμονα πάντα την καλυτέρευση των συνθηκών μετακίνησης, διαβίωσης και εργασίας των πολιτών μέσω ενός περιβάλλοντος που θα χαρακτηρίζεται από ασφάλεια και πρόοδο σε όλους τους τομείς».

Από την πλευρά της, η τ. βουλευτής κ. Ζέττα Μακρή στην ομιλία της για την ασφάλεια και καθημερινότητα, μεταξύ άλλων υπογράμμισε ότι «Το Συμβούλιο Ασφαλείας υιοθέτησε την Απόφαση 1325 (2000). Αποτελεί ορόσημο. Η απόφαση καλούσε για την ίση συμμετοχή και την πλήρη εμπλοκή των γυναικών στις προσπάθειες πρόληψης συγκρούσεων, τις ειρηνευτικές συνομιλίες, τις ειρηνευτικές επιχειρήσεις, την ανθρωπιστική βοήθεια, την μετασυγκρουσιακή ανοικοδόμηση και τις διαδικασίες αφοπλισμού, αποστράτευσης και επανένταξης, καθώς και την προστασία τους από παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Έκτοτε, τα κράτη-μέλη, τα όργανα και οι μηχανισμοί των ΗΕ και εκπρόσωποι της κοινωνίας των πολιτών έχουν κάνει μεγάλες προσπάθειες για την εφαρμογή της Απόφασης, αναπτύσσοντας πολιτικές, σχέδια δράσης, κατευθυντήριες γραμμές και δείκτες, παρέχοντας εκπαίδευση, προωθώντας τη διαβούλευση με γυναίκες και τη συμμετοχή τους, αυξάνοντας την προσοχή που δίδεται στα θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Παρά την πρόοδο που έχει πραγματοποιηθεί, υπάρχουν ακόμα μεγάλες προκλήσεις σε όλα τα θέματα».

Από την πλευρά του ο Πρέσβης επί τιμή κ. Χάρης Δημητρίου μιλώντας για το μεταβαλλόμενο διεθνές περιβάλλον σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «η πραγματικότητα είναι ότι για τον νέο Ψυχρό Πόλεμο που άρχισε έχουν βασικά οι Σύμμαχοί μας και κυρίως οι Αμερικανοί. Καταρχάς και μόνο εκ του γεγονότος ότι μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης το ΝΑΤΟ συνέχισε να λειτουργεί σαν να μην έχει συμβεί τίποτε και αντίθετα να επεκτείνεται συνεχώς προς τα ανατολικά, εντάσσοντας σταδιακά τα κράτη της Αν. Ευρώπης και στην συνέχεια τα μέλη της τέως ΕΣΣΔ.»

Το παρών στην ενδιαφέρουσα εκδήλωση έδωσαν εκπρόσωποι των στρατιωτικών και αστυνομικών αρχών, η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη, ο θεματικός αντιπεριφεριάρχης κ. Γιώργος Καλτσογιάννης, εκπρόσωποι φορέων της τοπικής Κοινωνίας Πολιτών, κ.α.

 

Περισσότερα


"Σύμβολο του επιχειρείν ο Χαράλαμπος Τσιμάς"

 • Nov 26, 2018

Μια άκρως συγκινητική στιγμή είχαν την ευκαιρία να ζήσουν το απόγευμα της Δευτέρας 26 Νοεμβρίου, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Μαγνησίας όπου σε ένδειξη ευχαριστίας για τη συνολική προσφορά του στην τοπική κοινωνία βράβευσαν τον ευεργέτη της Μαγνησίας κ. Χαράλαμπο Τσιμά, όπου και ως παλιός επιχειρηματίας εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία να νουθετήσει τα μέλη του Δ.Σ., τονίζοντας τα δύσκολα χρόνια που διανύει η επιχειρηματικότητα. 

Χαρακτηριστικά τόνισε στις δηλώσεις του: «Είναι μεγάλη μου χαρά που βρίσκομαι μεταξύ ανθρώπων του συναφιού μας, γιατί και εγώ έμπορος είμαι. Η χαρά και η τιμή μου είναι πολύ μεγάλη να βρίσκομαι με τους εν ενεργεία επαγγελματίες.

Ο επιχειρηματίας δεν πρέπει ποτέ να παραδίδει τα όπλα. Πρέπει πρώτα πρώτα να είναι σωστός επαγγελματίας και να κάνει σωστή διαχείριση. Η πατρίδα μας περνάει δύσκολες ημέρες και θα πρότεινα σε όλους να μην το βάζουνε ποτέ κάτω. Να προσπαθούμε να συνεχίζουμε τον αγώνα μας και δεν υπάρχει καμιά περίπτωση να μην βρούμε κάποια διέξοδο.

Εγώ τουλάχιστον στην ζωή είμαι αισιόδοξος. Έχω χάσει την περιουσία μου δύο φορές, έχω περάσει μεγάλες δυσκολίες, αλλά στάθηκα όρθιος, πάντα με την αισιοδοξία και την πίστη στον Θεό.

Αγαπώ την πατρίδα μου, τους Βολιώτες, τους συνανθρώπους μου, προσπαθώ να είμαι πάντα κοντά τους και να αφουγκράζομαι τον πόνο τους γιατί υπάρχει πολύ μεγάλος πόνος. Εγώ προσπαθώ να είμαι κοντά τους και θα είμαι κοντά τους».

Στο κοινωνικό πρόσωπο της επιχειρηματικότητας εστίασε στις δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης τονίζοντας: «Το Επιμελητήριο μας σήμερα, έχει την χαρά και την τιμή να έχει κοντά του έναν Έλληνα επιχειρηματία του εξωτερικού που έχει διαπρέψει μέσα από αντίξοες συνθήκες, είναι το σύμβολο του επιχειρείν και το παράδειγμα για τους νέους. Θέλει να βραβεύσει στο πρόσωπό του τον άνθρωπο που πέρα από την πετυχημένη πορεία του, αποδεικνύει ότι η επιχειρηματικότητα έχει και κοινωνικό πρόσωπο, αυτό το πρόσωπο που σήμερα λείπει πάρα πολύ. Ο κ. Τσιμάς για μας είναι ένα λαμπρό παράδειγμα προς μίμηση και είμαστε εδώ σήμερα για να τον ευχαριστήσουμε και να τον τιμήσουμε για την συνολική προσφορά του».

Ο κ. Μπασδάνης ανέγνωσε στο Σώμα την σειρά δωρεών που έχει κάνει ο κ. Τσιμάς στην περιοχή της Μαγνησίας. Μεταξύ αυτών είναι δύο μηχανήματα αιμοκάθαρσης στο Νοσοκομείο, επέκταση Γηροκομείου Καναλίων -πτέρυγα για φροντίδα ηλικιωμένων, ογκολογικό τμήμα Νοσοκομείου Βόλου- Ανακαίνιση και εξοπλισμός – Τέσσερις αίθουσες, δωρεά πυροσβεστικού οχήματα 4×4 στις ειδικές δυνάμεις Μαγνησίας, δωρεά 3 οχημάτων στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας-  Δύο οχήματα 4×4 και ένα επιβατικό 1400cc, προτομή του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου στο προαύλιο της Μητρόπολης Βόλου», προτομή Νίκου Γούναρη στην κοινότητα Ζαγοράς, χρηματική ενίσχυση και ανακαίνιση αίθουσας για παιδιά με κινητικά προβλήματα στην ΕΛΕΠΑΠ Μαγνησίας, χρηματική βοήθεια για αποπεράτωση Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής στη Δράκεια, κατασκευή παιδικής χαράς στην κοινότητα Μηλίνας, κατασκευή βιβλιοθήκης στην κοινότητα Μηλίνας, αποκατάσταση τριών νέων αιθουσών στο Νοσοκομείο Βόλου – Ογκολογικό τμήμα, ξενώνας συνοδών ασθενών στο Νοσοκομείο Βόλου, κ.α.

 

 

                                                                                                    

 

Περισσότερα


Το Επιμελητήριο Μαγνησίας βραβεύει για την προσφορά του τον Χαράλαμπο Τσιμά

 • Nov 23, 2018

Τον ευεργέτη της Μαγνησίας κ. Χαράλαμπο Τσιμά πρόκειται να βραβεύσουν τα μέλη του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Μαγνησίας σε ένδειξη ευχαριστίας για τη συνολική προσφορά του στην τοπική κοινωνία.

Η βράβευση θα πραγματοποιηθεί πριν από την έναρξη της συνεδρίασης του Δ.Σ. την Δευτέρα 26 Νοεμβρίου στις 7.30 το απόγευμα στην αίθουσα συνεδριάσεων «Ιωάννης Αμοιρόγλου».

Ο Χαράλαμπος Τσιμάς γεννήθηκε στην Αθήνα στις  18 Μαΐου του 1931 και μεγάλωσε στο Βόλο.

Πήγε στο 1ο Δημοτικό Σχολείο μέχρι την Τετάρτη Δημοτικού και μετά από  εξετάσεις συνέχισε στην 1η Οκταταξίου του 2ου Γυμνασίου Βόλου. Οικονομικές δυσκολίες δεν του επιτρέπουν να συνεχίσει με σπουδές στο Πανεπιστήμιο. Το Μάρτιο του 1952 ξενιτεύεται στην Αιθιοπία    προς αναζήτηση εργασίας.

Εργάζεται στο παντοπωλείο του θείου του για πέντε χρόνια χωρίς να είναι ευχαριστημένος από τη συμπεριφορά του ούτε και από τις απολαβές,  έχοντας πάντα στο μυαλό του την προοπτική μιας δικής του δουλειάς.

Στη διάρκεια αυτών των χρόνων παρακολούθησε μαθήματα οικονομικών στο Νυχτερινό Καναδικό Πανεπιστήμιο της Αντίς Αμπέμπα. Το 1957 αφήνει το θείο του και αγοράζει ένα μικρό παντοπωλείο με ξένα κεφάλαια. Μετά από ένα χρόνο έχει ξεχρεώσει όλες του τις υποχρεώσεις, η επιχείρηση αρχίζει να αναπτύσσεται και καταφέρνει κάνοντας εισαγωγές να  μετατρέψει το μπακάλικο  σε σούπερ μάρκετ.

Μετά από λίγα χρόνια, το 1970, έχει το μεγαλύτερο σούπερ μάρκετ της Αντίς Αμπέμπα με το όνομα “Bambis”. Σήμερα όλη η περιοχή έχει το όνομα Bambis. Το Μάιο του 1975 έγινε η στρατιωτική επανάσταση που εθνικοποίησε το κατάστημα και το σπίτι του και αναγκάστηκε να επιστρέψει στην Ελλάδα, στο Βόλο, με την οικογένειά του μέχρι το 1999. Τη χρονιά αυτή η νέα Αιθιοπική κυβέρνηση αποφασίζει να του επιστρέψει τα ακίνητα του τα οποία παραλαμβάνει τον Ιανουάριο του 2000 σε άθλια κατάσταση. Αρχίζει τότε μια τιτάνια προσπάθεια να αποκαταστήσει τις ζημιές, να βρει καινούριους προμηθευτές και να οργανώσει ξανά τη δουλειά. Το Μάρτιο του 2000 αρχίζει πάλι τις δραστηριότητές του. Σήμερα είναι το πιο γνωστό σούπερ μάρκετ της Αντίς Αμπέμπα.

Ο Χαράλαμπος Τσιμάς είναι παντρεμένος από το 1961 με την Ελένη Στατηρά,  έχει τέσσερις κόρες, την Πηνελόπη, την Ευαγγελία, την Όλγα και την Παρασκευή, έξι εγγονές και έναν εγγονό. Γνωρίζει άπταιστα τέσσερις γλώσσες Αγγλικά, Γαλλικά, Ιταλικά και Αιθιοπικά.

Μέχρι σήμερα συνεχίζει να εργάζεται κανονικά μοιράζοντας το χρόνο του ανάμεσα στην Αιθιοπία και την Ελλάδα έχοντας πάντα στο πλευρό του την σύζυγό του Ελένη.

 

Περισσότερα


Ενημερωτική εκδήλωση για το ΓΕΜΗ στο Επιμελητήριο Μαγνησίας

 • Nov 23, 2018

Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Ενημέρωση-παρουσίαση Γ.Ε.ΜΗ. και νέες απομακρυσμένες υπηρεσίες του Επιμελητηρίου προς τα μέλη του»

θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Μαγνησίας «ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΜΟΙΡΟΓΛΟΥ» την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου, στις 6.30 μ.μ.

Την παρουσίαση θα κάνει ο Πρόεδρος και Διευθύνοντας Σύμβουλος

της εταιρίας «SGA Συστήματα Πληροφορικής-Γιώργος Αβραμίδης Α.Ε.».

Πιο συγκεκριμένα, οι απομακρυσμένες υπηρεσίες προς τα μέλη του Επιμελητηρίου Μαγνησίας είναι:

 • web Επιμελητήριο

Οι δημόσιες υπηρεσίες προσφέρουν:

 • Την αναζήτηση διακριτικών τίτλων για την ίδρυση επιχειρήσεων
 • Την αναζήτηση επιχειρήσεων με διάφορα κριτήρια, όπως: ΑΦΜ, Επωνυμία κλπ
 • Την έκδοση επιχειρηματικών καταλόγων, με αναζήτηση των ΚΑΔ των επιχειρήσεων σ’ όλους τους βαθμούς, την περιγραφή δραστηριότητας, τον δήμο κλπ

Οι προσωποποιημένες υπηρεσίες (login στο σύστημα) προσφέρουν:

 • Την προβολή όλων των στοιχείων της επιχείρησης, που τηρεί το Επιμελητήρια στα μητρώα του (και τα ειδικά μητρώα)
 • Την τροποποίηση των στοιχείων επικοινωνίας
 • Την πληρωμή για την έκδοση πιστοποιητικού
 • Την έκδοση πιστοποιητικού εγγραφής στο Επιμελητήριο
 • Την αίτηση προεγγραφής ατομικών επιχειρήσεων
 • Την αίτηση εγγραφής ατομικών επιχειρήσεων
 • Την αίτηση Μεταβολής – Διαγραφής ατομικών επιχειρήσεων
 • Την αίτηση για την ανανέωση της άδειας των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών.
 • Web Διαχείριση Αιτήσεων – Πληρωμών για την έκδοση ψηφιακών υπογραφών νέας γενιάς.

Η υπηρεσία αυτή αποτελεί μία εξαιρετικά σημαντική προσπάθεια αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού των ηλεκτρονικών υπηρεσιών που παρέχει το επιμελητήριο στα ενεργά μέλη του, για την προώθηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών των επιχειρήσεων και της ηλεκτρονικής έκδοσης και διακίνησης των εγγράφων μέσω της εφαρμογής και χρήσης διαδικτυακών ψηφιακών υπογραφών.

 • Web Αυτόματη εύρεση επενδυτικών προγραμμάτων ΕΣΠΑ κλπ, που ταιριάζουν με το προφίλ της επιχείρησης, σε συνδυασμό με την επενδυτική πρόταση.

O βασικός σκοπός της παρούσας πλατφόρμας είναι να παρέχει υπηρεσίες πληροφόρησης και ενημέρωσης στα ενεργά μέλη του επιμελητηρίου, με την χρήση της διαδραστικής πλατφόρμας, για την αξιοποίηση επενδυτικών προγραμμάτων, ανάλογα της επένδυσης και του επιχειρηματικού προφίλ της επιχείρησης και των ενεργών προγραμμάτων επιδότησης της απασχόλησης.

 • Web Διαχείριση Αιτήσεων – Πληρωμών για την απόκτηση άδειας χρήσης μουσικών πνευματικών δικαιωμάτων.

Η εφαρμογή στοχεύει μέσω της παρούσης ολοκληρωμένης διαδραστικής πλατφόρμας, να προσφέρει την δυνατότητα στα ενεργά μέλη του Επιμελητηρίου, που χρησιμοποιούν στο εργασιακό τους περιβάλλον μουσική, να αποκτούν γρήγορα και εύκολα την άδεια χρήσης για τη μουσική αυτή. Μετά την ηλεκτρονική πληρωμή της άδειας, ο χρήσης πνευματικών δικαιωμάτων μουσικής θα παραλάβει ηλεκτρονικά την σχετική άδεια.

 • Web Υπηρεσία αναζήτησης ασφαλιστικών διαμεσολαβητών, για την εγκυρότητά των και τις υπηρεσίες που μπορεί να προσφέρει ο ασφαλιστικός.

Σκοπός της πλατφόρμας είναι να ενημερωθεί ο επισκέπτης του μητρώου με την ονομασία «Ενιαίο Σημείο Πληροφόρησης Ενεργών Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών» (Ε.ΣΗ.Π. Ενεργών Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών) για το καθεστώς που διέπει το εν λόγω μητρώο, τα στοιχεία του διαμεσολαβητή που καταχωρίζονται σε αυτό.

 • Web e-Learning

Η εφαρμογή στοχεύει μέσω της παρούσης ολοκληρωμένης διαδραστικής πλατφόρμας, να προσφέρει την δυνατότητα στα ενεργά μέλη του Επιμελητηρίου, να παρακολουθήσουν απομακρυσμένες υπηρεσίες εκπαίδευσης σε θεματικές ενότητες που το ενδιαφέρουν. Ο κατάλογος των ηλεκτρονικών μαθημάτων εμπλουτίζεται συνεχώς με νέες ενότητες.

 

 

Περισσότερα


ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΕΦΕΤ ΣΤΟ ΒΟΛΟ

 • Nov 16, 2018

Ενημερώνουμε όσους έχουν παρακολουθήσει σεμινάριο επιμόρφωσης προσωπικού επιχειρήσεων τροφίμων (ΕΦΕΤ), που διοργάνωσε η Εταιρεία Ανάπτυξης Επιμελητηρίου Μαγνησίας (Ε.Α.Ε.Μ.), αλλά δεν έχουν μέχρι σήμερα συμμετάσχει σε εξετάσεις για την απόκτηση της οριστικής βεβαίωσης, ότι θα διενεργηθούν εξετάσεις χειριστών τροφίμων επιπέδου -1 του ΕΦΕΤ.

 

Η εξεταστική διαδικασία θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, Δημητριάδος 176 στο Βόλο σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

Πέμπτη 15/11/2018 ώρες 9:00 – 13:00

Παρασκευή 16/11/2016 ώρες 9:00 – 13:00

 

Η διάρκεια των εξετάσεων είναι 15 λεπτά και γίνεται με το σύστημα ερωτήσεων – απαντήσεων πολλαπλής επιλογής (multiple choice).

 

Οι εξεταζόμενοι κατά την προσέλευσή τους έχουν υποχρέωση να επιδείξουν αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή κάποιο άλλο έγγραφο που να αποδεικνύει την ταυτότητά τους, να έχουν μαζί τους στυλό και να γνωρίζουν τον προσωπικό τους ΑΦΜ.

 

Περισσότερες πληροφορίες και διευκρινήσεις παρέχονται στο τηλέφωνο της Ε.Α.Ε.Μ. 2421094700 επιλογή 8, κα Πασχάλη Ελένη.

Περισσότερα


Παρών το Επιμελητήριο Μαγνησίας στην έκθεση «SIAL PARIS 2018»

 • Nov 15, 2018

Μία καθόλα αξιοπρεπής παρουσία εξασφάλισε το Επιμελητήριο Μαγνησίας με τη συμμετοχή του στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών SIAL 20018, στο Παρίσι, που πραγματοποιήθηκε από 21 έως 25 Οκτωβρίου 2018.

Η Διεθνής Έκθεση «SIAL PARIS» φιλοξενείται κάθε 2 χρόνια στο εκθεσιακό κέντρο του Παρισιού και αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις για τον κλάδο τροφίμων και ποτών παγκοσμίως. Το μέγεθος της έκθεσης, η μεγάλη προσέλευση εμπορικών επισκεπτών και η εμπιστοσύνη τους στο κύρος αυτής, η ποικιλία και η ποιότητα των προϊόντων που παρουσιάζονται, τα special events που φιλοξενούνται κατά τη διάρκειά της και η διεθνής απήχηση που έχει, καθιστούν τη SIAL PARIS μια από τις πλέον αξιόπιστες επιλογές που προσφέρονται στους Έλληνες παραγωγούς και επιχειρηματίες όσον αφορά την προβολή τους σε εκθεσιακά γεγονότα στο εξωτερικό.

Να σημειωθεί ότι οι επιχειρήσεις που έλαβαν μέρος στην έκθεση ήταν της κας Ευσταθίας Παπαρίζου, χημικά-μικροβιολογικά εργαστήρια, παραγωγή και εμπορία φιστικιού, η κα Αικατερίνη Φώτου, βούτυρα ξηρών καρπών, ο κ. Αλέξανδρος Κατσιαβριάς, αρωματικά φυτά, ο κ. Χριστόδουλος Βηλαράς με αφεψήματα βοτάνων και η εταιρία Γεωργούλα-Αντωνίου με γλυκά του κουταλιού.

                                                                                              

 

Περισσότερα


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

Πώς σας φαίνεται η νέα μας ιστοσελίδα;

  Δεν μου αρέσει

  Μέτρια, τίποτα το ιδιαίτερο

  Πολύ καλή

LATEST TWEETS
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
 • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
  ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
  Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
 • info@cci-magnesia.gr
 • Τηλ.: + 30 2421094700
  Φαξ: +30 2421031211
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
 • Δευτέρα και Τετάρτη:
  07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
  Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
  07:00 – 15:00
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR