Home Logo

Επιχειρηματική Πληροφόρηση

  • Αρχική
  • Επιχειρηματική Πληροφόρηση

Υψηλές επιδόσεις του Enterprise Europe Network και στην Ελλάδα

  • Jul 06, 2023

Το 89% των πελατών του Enterprise Europe Network δήλωσαν ότι το Δίκτυο ανταποκρίνεται στις ανάγκες τους «εξαιρετικά καλά» ή «πολύ καλά», όπως προκύπτει από το τελευταίο ερωτηματολόγιο που συμπλήρωσαν πελάτες του Δικτύου σε όλο τον κόσμο. Πολύ θετική είναι η επίδοση του Δικτύου και στην Ελλάδα. Στη χώρα μας, εννιά στους 10 πελάτες του Enterprise Europe Network δηλώνουν ότι το Δίκτυο βοήθησε την επιχείρησή τους να βελτιώσει τις επιδόσεις της. Εννιά στις 10 επιχειρήσεις αύξησαν τον κύκλο εργασιών τους κατά 14,7% με τη βοήθεια του Δικτύου. Το 92% θεωρεί τις υπηρεσίες μας υψηλού επιπέδου και προσαρμοσμένες στις ανάγκες τους. Έξι στους 10 δηλώνουν ότι οι υπηρεσίες του Δικτύου καλύπτουν εξαιρετικά καλά τις ανάγκες της επιχείρησής τους. Επίσης, έξι στους 10 βρίσκουν την ανταπόκριση του Δικτύου γρήγορη και αποτελεσματική. Και το 90% θεωρεί πολύ πιθανό να προτείνει το Enterprise Europe Network σε κάποιον άλλο οργανισμό ή να το συμβουλευτεί ξανά στο μέλλον.

Περισσότερα


ΑΑΔΕ: Τελευταία προειδοποίηση ρύθμισης οφειλών στους μεγαλοοφειλέτες

  • Jul 06, 2023

Τελευταία προειδοποίηση απευθύνει σύντομα η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων στους μεγαλοοφειλέτες, αφού στις 18 Ιουλίου όλοι θα λάβουν μήνυμα στον υπολογιστή τους να τακτοποιήσουν άμεσα τα χρέη τους, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα δοθούν στη δημοσιότητα τα ονόματά τους. Ειδικότερα, τα ηλεκτρονικά μηνύματα της ΑΑΔΕ που θα δουν στις 18 τρέχοντος οι μεγαλοοφειλέτες, σε Εφορίες και ΕΦΑΚ, θα τους καλούν εντός περίπου 15 ημερών να ρυθμίσουν τα χρέη τους έως και την 1η Αυγούστου, ενώ σε διαφορετική περίπτωση στις 4 Αυγούστου θα δημοσιοποιηθούν τα ονόματα όσων δεν έχουν ενταχθεί σε κάποια από τις ισχύουσες ρυθμίσεις.

Περισσότερα


ΑΑΔΕ: Ψηφιακή η έκδοση βεβαιώσεων μητρώου

  • Jul 06, 2023

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, συνεχίζοντας την ψηφιοποίηση των υπηρεσιών της, δημιουργεί ψηφιακές Βεβαιώσεις Μητρώου για πολίτες κι επιχειρήσεις. Ειδικότερα, από τις 6/7 πολίτες και επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα να εκδίδουν μέσα από την ψηφιακή πύλη myAADE (myaade.gov.gr), βεβαιώσεις, που περιέχουν τα στοιχεία Μητρώου, όπως έχουν διαμορφωθεί από την υποβολή των δηλώσεών τους και αποτυπώνουν την τρέχουσα εικόνα τους. Η διαδρομή που ακολουθείται είναι: Για τους πολίτες «Μητρώο & Επικοινωνία» / «Στοιχεία Φυσικού Προσώπου» / «Έκδοση». Για τις επιχειρήσεις «Στοιχεία Επιχείρησης» / «Συνοπτική Έκδοση» ή«Αναλυτική Έκδοση».

Περισσότερα


Ανακοινώνεται Market Pass 2: Με αίτηση στο gov.gr, νέοι δικαιούχοι, νέα ποσά

  • Jul 06, 2023

Ξανά στο vouchers.gov.gr θα πρέπει να μπουν παλαιοί και νέοι δικαιούχοι του Market Pass, καθώς ο δεύτερος γύρος του έκτακτου επιδόματος ακρίβειας θα δοθεί και αυτή τη φορά με αίτηση. Σήμερα, από το βήμα της Βουλής, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει όλα τα νέα μέτρα οικονομικής στήριξης, μεταξύ των οποίων και το Market Pass, για το οποίο είχε διαρρεύσει ότι θα πάρει παράταση, ήδη πριν από το τελικό εκλογικό αποτέλεσμα του Ιουνίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iEidiseis, ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει την παράταση και μάλιστα με άμεση εφαρμογή, θα ανοίξει δηλαδή ξανά η πλατφόρμα το συντομότερο δυνατόν. Το επίδομα θα έχει χρονική διάρκεια έως τα τέλη του 2024, και θα αφορά συνολικά 2.800.000 νοικοκυριά, ενώ δεν αποκλείεται το μέτρο να έχει διαφορές ως προς τα κριτήρια και τα ποσά, δηλαδή να αφορά περισσότερους και με περισσότερα χρήματα για κάθε δικαιούχο.

Οι ίδιες πηγές, μάλιστα, αναφέρουν πως με την παράταση του μέτρου θα δοθεί η δυνατότητα να υποβληθούν αιτήσεις στο gov.gr ακόμη κι από «κομμένους» του πρώτου κύκλου.

Πάντως, ακόμα και αν δεν διευκρινιστούν σαφώς οι παραπάνω λεπτομέρειες από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, θα ακολουθήσει η εξειδίκευση των μέτρων που θα ανακοινωθούν από το οικονομικό επιτελείο.

Υπενθυμίζεται ότι τα εισοδηματικά κριτήρια που ίσχυαν στον πρώτο γύρο του Market Pass αφορούσαν το ετήσιο εισόδημα του 2021. Αυτή τη φορά, δεν αποκλείεται να ληφθεί υπόψη το ετήσιο εισόδημα του 2022 - αναλόγως με το πότε θα ξεκινήσουν οι αιτήσεις.

Τα εισοδηματικά κριτήρια που ίσχυαν στον πρώτο γύρο ήταν τα εξής:

  • Άγαμοι: Έως 16.000 ευρώ

  • Έγγαμοι - Μονογονεϊκές οικογένειες: Έως 24.000 ευρώ

  • Για κάθε παιδί ή επιπλέον μέλος: Συν 5.000 ευρώ

Σχετικά με την αντικειμενική αξία των ακινήτων, ισχύουν τα εξής:

  • Άγαμοι: Έως 250.000 ευρώ
  • Έγγαμοι - Μονογονεϊκές οικογένειες: Έως 400.000 ευρώ

Επιστρέφει το επίδομα ακρίβειας - Ποιοι θα το πάρουν και πότε

Το επιτυχημένο και δημοφιλές μέτρο οικονομικής ενίσχυσης φαίνεται ότι επιστρέφει όμως θα δοθεί σε λιγότερους δικαιούχους και πιθανότατα χωρίς αίτηση. Το επίδομα ακρίβειας έχει «κλειδώσει» από το νέο οικονομικό επιτελείο ως ένα από τα μέτρα στήριξης που αναμένεται να εξαγγείλει επίσης σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Εάν αποφασιστεί, τότε θα δοθεί τα Χριστούγεννα, όπως έγινε πριν από το Πάσχα φέτος.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε ευπαθείς ομάδες, με προτεραιότητα τους συνταξιούχους που δεν θα πάρουν αύξηση, λόγω της προσωπικής διαφοράς. Το βοήθημα θα είναι εφάπαξ, θα δοθεί πιθανότατα τα Χριστούγεννα και θα κινείται στα 250 -300 ευρώ.

Περισσότερα


Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής: Ρυθμός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας 2,2% εφέτος

  • Jul 05, 2023

Ρυθμός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας κατά 2,2% εφέτος και το επόμενο έτος προβλέπεται στην έκθεση Α’ τριμήνου 2023 του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής που δόθηκε στη δημοσιότητα χθες. Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνεται στο εισαγωγικό σημείωμα της έκθεσης, στο πρώτο τρίμηνο του 2023, ο ετήσιος ρυθμός μεγέθυνσης της ελληνικής οικονομίας ήταν 2,1%. Η επιβράδυνση σε σχέση με τον υψηλό ρυθμό μεγέθυνσης (7,8%) του περσινού πρώτου τριμήνου σηματοδοτεί την επαναφορά της ελληνικής οικονομίας σε φυσιολογικούς ρυθμούς μεγέθυνσης ύστερα από τις έντονες διακυμάνσεις της περιόδου της πανδημίας και της ενεργειακής κρίσης (2020-22), σε συνάφεια με την επιβράδυνση της ευρωπαϊκής οικονομίας. Σύμφωνα με το βασικό σενάριο προβλέψεων του Γραφείου Προϋπολογισμού ο ρυθμός μεγέθυνσης του 2023 και 2024 θα διαμορφωθεί στο 2,2% ενώ ο πληθωρισμός θα διαμορφωθεί στο 4,6% το 2023 και θα μειωθεί στο 2,3% το 2024. Τρία επιπλέον σενάρια που παρουσιάζονται έχουν σχετικά μικρή επίδραση στους ρυθμούς μεγέθυνσης και καμία επίδραση στον πληθωρισμό.

Περισσότερα


Κ. Χατζηδάκης – Γ. Στουρνάρας: Οι οιωνοί είναι άριστοι για την ελληνική οικονομία

  • Jul 05, 2023

«Και οι δυο είμαστε αισιόδοξοι για την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Είμαστε σε μία περίοδο, στην οποία συντρέχουν μία σειρά από πολιτικές και οικονομικές προϋποθέσεις που ενισχύουν αυτή την αισιοδοξία», δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, μετά τη συνάντησή του χθες, στο υπουργείο, με τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα. Ενώ, από την πλευρά του ο κ. Στουρνάρας επεσήμανε ότι «υπάρχει συναντίληψη. Οι οιωνοί είναι άριστοι». Παράλληλα, και οι δύο συμφώνησαν να υπάρχουν τακτικές επαφές, ενώ ένα τμήμα ερευνών της ΤτΕ, ίσως το μεγαλύτερο στη χώρα, θα είναι στη διάθεση του υπουργού σε όποια θέματα χρειαστεί τη συνδρομή της Τραπέζης της Ελλάδος. Επίσης, έγινε γνωστό ότι τον Οκτώβριο θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ, καθώς και ότι την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει συνάντηση του κ. Χατζηδάκη με τις διοικήσεις των συστημικών τραπεζών.

Περισσότερα


ΑΑΔΕ: Το 85% των επιστροφών φόρου εισοδήματος πληρώθηκε ή συμψηφίστηκε

  • Jul 05, 2023

Με ταχύτερους ρυθμούς από κάθε άλλη χρονιά προχωρούν οι πληρωμές και οι συμψηφισμοί επιστροφών φόρου εισοδήματος, που προκύπτουν από τις φετινές φορολογικές δηλώσεις. Ήδη, το 85% αυτών έχουν ήδη ολοκληρωθεί, και έχουν πιστωθεί στους λογαριασμούς των φορολογουμένων, που δεν έχουν χρέη, πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ. Εκκρεμούν 124.000 επιστροφές, εκ των οποίων οι 28.000 δεν μπορούν να πληρωθούν, επειδή οι δικαιούχοι δεν έχουν δηλώσει ΙΒΑΝ, αν και έχουν ενημερωθεί δύο φορές, μέσω e-mail, από την ΑΑΔΕ.

Περισσότερα


ΑΑΔΕ: Μετάθεση προθεσμίας υποβολής Ε9 στις 31 Ιουλίου 2023

  • Jul 03, 2023

Παράταση μέχρι τις 31 Ιουλίου 2023 δίνεται με απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή, στην προθεσμία υποβολής των δηλώσεων στοιχείων ακινήτων (Ε9) έτους 2023, φυσικών και νομικών προσώπων καθώς και νομικών οντοτήτων, ιδιοκτητών ακινήτων. Όπως σημειώνεται στην σχετική ανακοίνωση, «σκοπός της μετάθεσης είναι η διευκόλυνση των φορολογούμενων ώστε να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους, ενώ ταυτόχρονα διασφαλίζεται η ομαλή ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής των συγκεκριμένων δηλώσεων».

Περισσότερα


ΔΥΠΑ: Ξεκινά η εκταμίευση των πρώτων στεγαστικών δανείων νέων

  • Jul 03, 2023

Με υπογραφή του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, ξεκινά η εκταμίευση των πρώτων δανείων του στεγαστικού προγράμματος «Σπίτι μου» της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης. Τα πρώτα δάνεια αφορούν την αγορά πρώτων κατοικιών από νέους, μετά την έγκριση των δανείων από τις αντίστοιχες τράπεζες, καθώς και τον επιτυχημένο νομικό και τεχνικό έλεγχο των ακινήτων. Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, δήλωσε: «Είμαι ευτυχής και υπερήφανος που η πρώτη μου υπογραφή ως υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης είναι η πρώτη εκταμίευση χρημάτων για το πρόγραμμα “Σπίτι μου”, ένα πρόγραμμα το οποίο χειριζόμουν ως υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων από την πλευρά της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας και, που σήμερα, μέσω της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας και της ΔΥΠΑ, κάνουμε την πρώτη εκταμίευση προς τους δικαιούχους».

Περισσότερα


Κ. Χατζηδάκης: Έξι μεγάλοι στόχοι για τη νέα τετραετία

  • Jun 28, 2023

Τους έξι στόχους για την οικονομία την επόμενη τετραετία ανέπτυξε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης κατά την τελετή παράδοσης- παραλαβής από τον υπηρεσιακό υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Πελαγίδη.  Ειδικότερα, οι στόχοι έχουν ως εξής:  1. Να επιτευχθεί μέσος όρος ανόδου του ΑΕΠ 3% την τετραετία, που θα βοηθήσει και στην αύξηση των μισθών κατά 25%. Να συνεχιστούν οι φορολογικές μεταρρυθμίσεις και η στήριξη της επιχειρηματικότητας. 2. Οι προσαρμογές στο παραγωγικό μοντέλο και η αντιμετώπιση των αδυναμιών και των δομικών στρεβλώσεων 10 ετών σε εξαγωγές και εισαγωγές. Ένα βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης με την ενίσχυση των καινοτόμων κλάδων και των εξαγωγών και η συνέχιση της μείωσης του δημοσίου χρέους. 3. Η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, καθώς η περαιτέρω πρόοδος θα βοηθήσει στην περαιτέρω μείωση της φορολογίας. 4. Η υγεία του τραπεζικού συστήματος και η ενίσχυση των σχέσεων εμπιστοσύνης με τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά. Η συνέχιση της μείωσης των «κόκκινων» δανείων. 5. Η αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων και των δημοσίων επενδύσεων. 6. Η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας από το Υπερταμείο και το ΤΑΙΠΕΔ, καθώς θα υπάρξουν περισσότερα έσοδα και περισσότερες επενδύσεις.

Περισσότερα


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

banner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner image
banner imagebanner imagebanner imagebanner image
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
    Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
  • info@cci-magnesia.gr
  • Τηλ.: + 30 2421094700
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα και Τετάρτη:
    07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
    07:00 – 15:00
© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR